dani89rk Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 lecsiszolni a rozsdát áttörölgetni körülötte is nitrohigítóval és lefujni alapozóval, aztán színnel ha van közeli, ha nincs akkor meg alvázédő neki és reménykedni Rozsdamaró az nem megoldás? Vagy az már a festéket is viszi :) ? A festés lessz megoldás, veszek vmi hasonló színt. A szórópalackos festékek mennyire jók ilyen célra ha több rétegben átfújom vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 Rozsdamaró az nem megoldás? Vagy az már a festéket is viszi :) ? A festés lessz megoldás, veszek vmi hasonló színt. A szórópalackos festékek mennyire jók ilyen célra ha több rétegben átfújom vele? én nem szeretema rozsdaoldót... lecsiszolod lekened, utána megint vmi oxidos réteg képződik, azt mgint csiszold nincs neked ott olyan vastag rozsda sztem csiszold át jól aztán hígíósronggyal törölgesd át én fújós festékkel szoktam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 Valaki találkozott már a Fix It PRO varázsceruzával? Kiváncsi lennék rá ha már annyit reklámozzák. Ez engem is érdekelne. Sokszor láttam a reklámját, és hát ugye az ember alapból nem hisz a reklámnak, pláne ilyen tvshop jellegűeknek. De azért piszkálja a fantáziám, mert ha esetleg tényleg működik... az baromi jó lenne. én nem szeretema rozsdaoldót... lecsiszolod lekened, utána megint vmi oxidos réteg képződik, azt mgint csiszold nincs neked ott olyan vastag rozsda sztem csiszold át jól aztán hígíósronggyal törölgesd át én fújós festékkel szoktam. Az egy passzivált felület, ami tényleg hatásos védelem. De én sem vacakolnék rozsdamaróval, hanem ahogy írtad, felpucol, töröl, fest. Dani, azt már írták, hogy mivel, hogyan, stb... Bárhogy is csinálod, szerintem jó (jobb) lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2009 Megoszt Elküldve November17, 2009 Ez engem is érdekelne. Sokszor láttam a reklámját, és hát ugye az ember alapból nem hisz a reklámnak, pláne ilyen tvshop jellegűeknek. De azért piszkálja a fantáziám, mert ha esetleg tényleg működik... az baromi jó lenne. Az egy passzivált felület, ami tényleg hatásos védelem. De én sem vacakolnék rozsdamaróval, hanem ahogy írtad, felpucol, töröl, fest. Dani, azt már írták, hogy mivel, hogyan, stb... Bárhogy is csinálod, szerintem jó (jobb) lesz. de az a passzivált réteg rücskös tapadós stb mikor a felniket csináltam, azthittem letépem a fejem, mire azt megint lecsiszoltam... és ráadásul alatta ugyan úgy ott a rozsda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November17, 2009 Szerző Megoszt Elküldve November17, 2009 A szilikon amit ezek a waxok tartalmaznak tényleg nagyon durván beivódnak a felületekbe. Itt a cégnél pneumatikus levegőelőkészítők(nyomásszbályozó,szűrő stb) gyártásával foglalkozunk. Itt durván tiltva van a szilikon. Szilikonmentes zsírokat szabad csak használni a termékeknél stb. Állítóalg már egy-két molekulányi szilikon is ami esetleg a levegőelőkészítőből a levegőpisztojon keresztül a fényezésre jut fényezési hibákat "pöttyöket" okozhat. Szóval tényleg megnehezíti a fényezők dolgát az ilyen elemek javítása. Köszönöm szépen :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve November17, 2009 Szerző Megoszt Elküldve November17, 2009 Valaki találkozott már a Fix It PRO varázsceruzával? Kiváncsi lennék rá ha már annyit reklámozzák. http://images.okazii.ro/auctions/2009/10/1...875-700_700.jpg Ugye nem a te autódhoz kell ez a varázs genyó?? :huh: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve November18, 2009 Megoszt Elküldve November18, 2009 Ugye nem a te autódhoz kell ez a varázs genyó?? :lol: :lol: :D Nem de nagyon kiváncsi lennék mire képes. Az enyém sem golyó álló egyébként szal még szügség lehet rá :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November18, 2009 Megoszt Elküldve November18, 2009 egyébként a waxolás éves szinten.. 3-4 alkalom ez nemigen számottevő :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve November18, 2009 Megoszt Elküldve November18, 2009 de az a passzivált réteg rücskös tapadós stb mikor a felniket csináltam, azthittem letépem a fejem, mire azt megint lecsiszoltam... és ráadásul alatta ugyan úgy ott a rozsda. Értem, hát akkor csak marad a csiszolgatás, most néztem éppen nem vészes a dolog sszóval lecsiszolom csak előtte a napokban veszek hozzá illő festéket. Köszöntem a tanácsokat!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve November19, 2009 Megoszt Elküldve November19, 2009 Ma voltam boltban, találtam egy fújos közel kaprikék színt, de a boltos ajánlott egy másik boltot ahol kifejezetten autóra való festéket tartanak nézzem meg ott. Meglepődtem hogy nem rám akarja tukmálni... Megköszöntem, majd irány másik bolt> újra mondom problémám mire mondja hogy decije 2800ft, de szettben lakkal higitóval 4500ft. Mondom neki de nem látszik és nem kell húú de pont ugyan az, nem tudott, akart segíteni. Otthagytam vissza az előző bolt.> 2200ft.ot fizettem egy közel azonos színért és egy hozzá való alapozóért. Majd hazatérve elkezdtem lecsiszolni, felhagytam vele inkább elő a multit és azzal gyorsan végeztem majd két réteg alapozó és két réteg festéket kapott száradás után. Szóval ez is kipipálva! Hála a segítségeteknek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 Ma voltam boltban, találtam egy fújos közel kaprikék színt, de a boltos ajánlott egy másik boltot ahol kifejezetten autóra való festéket tartanak nézzem meg ott. Meglepődtem hogy nem rám akarja tukmálni... Megköszöntem, majd irány másik bolt> újra mondom problémám mire mondja hogy decije 2800ft, de szettben lakkal higitóval 4500ft. Mondom neki de nem látszik és nem kell húú de pont ugyan az, nem tudott, akart segíteni. Otthagytam vissza az előző bolt.> 2200ft.ot fizettem egy közel azonos színért és egy hozzá való alapozóért. Majd hazatérve elkezdtem lecsiszolni, felhagytam vele inkább elő a multit és azzal gyorsan végeztem majd két réteg alapozó és két réteg festéket kapott száradás után. Szóval ez is kipipálva! Hála a segítségeteknek! alvázvédővel nem kented át? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 alvázvédővel nem kented át? Elvileg rozsdásodásgátló alapozó vagy mi a szösz, szóval nem :huh: Szerinted kellene? mert am a kocsi alja sehol sincs alvázvédővel kezelve, csak a gyári rücsi festés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 Elvileg rozsdásodásgátló alapozó vagy mi a szösz, szóval nem :huh: Szerinted kellene? mert am a kocsi alja sehol sincs alvázvédővel kezelve, csak a gyári rücsi festés. az az alvázvédő a rücsi és az van festve Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 Elvileg rozsdásodásgátló alapozó vagy mi a szösz, szóval nem :huh: Szerinted kellene? mert am a kocsi alja sehol sincs alvázvédővel kezelve, csak a gyári rücsi festés. A két réteg korróziógátló alapozó és a két réteg szín bőven elég lesz rá, ne aggódj, sokáig jó lesz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November20, 2009 Megoszt Elküldve November20, 2009 A két réteg korróziógátló alapozó és a két réteg szín bőven elég lesz rá, ne aggódj, sokáig jó lesz! de most télen áratni nem ártana egy kis alvázvédő :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaboakoska Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 Hali! Valakinek van valami tippje, hogy hogyan tudok rájönni az astrám színkódjára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December1, 2009 Megoszt Elküldve December1, 2009 Hali! Valakinek van valami tippje, hogy hogyan tudok rájönni az astrám színkódjára? Zárhídon találsz egy aluminium dombornyomott kis táblát, ott található az alsó sorban. Három helyiértékű szám. Oda is van írva hogy Color. Pl 160, 286 satöbbi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve December2, 2009 Szerző Megoszt Elküldve December2, 2009 Hali! Valakinek van valami tippje, hogy hogyan tudok rájönni az astrám színkódjára? itt ni: http://pics.coldline.hu/pics/8730-20091202-MhuZi2.jpg Pl: farbe: E369 172 color: Szerk: Bocsi daykiller, nem figyeltem hogy te már válaszoltál :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December2, 2009 Megoszt Elküldve December2, 2009 Zárhídon találsz egy aluminium dombornyomott kis táblát, ott található az alsó sorban. Három helyiértékű szám. Oda is van írva hogy Color. Pl 160, 286 satöbbi. itt ni: http://pics.coldline.hu/pics/8730-20091202-MhuZi2.jpg Pl: farbe: E369 172 color: Szerk: Bocsi daykiller, nem figyeltem hogy te már válaszoltál :huh: Nálam ez a tábla a jobb oldali "b" oszlopon van az ajtó takarásában. Utolsó sor, Z157 az enyém. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve December3, 2009 Szerző Megoszt Elküldve December3, 2009 Nálam ez a tábla a jobb oldali "b" oszlopon van az ajtó takarásában. Utolsó sor, Z157 az enyém. Hát igen...."Annak a ténynek köszönhetően, hogy nincs világraszóló megállapodás arra vonatkozóan, hogy a gépkocsi gyártók hová helyezik a szín kódját az autóban, oda teszik, ahová gondolják. Sőt néhány esetben megfigyelhető, hogy attól függően, hogy melyik évben, illetve hol gyártották a gépkocsit, különböző helyeken található meg a kis táblácska, de nem lehetetlen az sem, hogy elhelyezése a modell vagy a különböző felszereltségi változatok függvénye. Még a legtapasztaltabb autófényezőkkel is előfordul, hogy néha nem találják a gépkocsi színkódját…velem is gyakran előfordul :huh: " Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December15, 2009 Megoszt Elküldve December15, 2009 Hát igen...."Annak a ténynek köszönhetően, hogy nincs világraszóló megállapodás arra vonatkozóan, hogy a gépkocsi gyártók hová helyezik a szín kódját az autóban, oda teszik, ahová gondolják. Sőt néhány esetben megfigyelhető, hogy attól függően, hogy melyik évben, illetve hol gyártották a gépkocsit, különböző helyeken található meg a kis táblácska, de nem lehetetlen az sem, hogy elhelyezése a modell vagy a különböző felszereltségi változatok függvénye. Még a legtapasztaltabb autófényezőkkel is előfordul, hogy néha nem találják a gépkocsi színkódját?velem is gyakran előfordul :rolleyes: " jah igen nekem is csak az ajtónál van meg, elől semmi sincs... spórolás is.. de ujabb autókon többnyire már ott található meg az ajtónál . apropó voltam tecóban, és nem találtam már olyan hibajavító sprayt kivonták a forgalomból őket, vagy létezik még az vhol?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December15, 2009 Megoszt Elküldve December15, 2009 Van Újpesten egy festékes bót. Színkód, meg minta alapján kikeverték a festéket a zafirához, tök jó lett. használt autó telepen látni rosszabb összefényezéseket mint amit itt kikevertettünk 3200-ért :D Kis szépség hiba becsúszott a dologba. Stikába elvittem a zafirát kijegyzeteltem a színkódot meg mindent amit kérdezni szoktak, és elmentem kikevertetni. Karácsonyi ajándéknak szántam faternak. Kikever, ülés alá betesz, ajándék letud. Aztán délután hív fater örüléshangon hogy képzeljem el kevertetett ki festéket a zafihoz, este fújja... :rolleyes: :blink: mondtam neki hogy ha nem lenne elég a festék akkor nézzen be a hátsó ülés alá és ezúton is boldog karácsonyt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December15, 2009 Megoszt Elküldve December15, 2009 Van Újpesten egy festékes bót. Színkód, meg minta alapján kikeverték a festéket a zafirához, tök jó lett. használt autó telepen látni rosszabb összefényezéseket mint amit itt kikevertettünk 3200-ért ;) Kis szépség hiba becsúszott a dologba. Stikába elvittem a zafirát kijegyzeteltem a színkódot meg mindent amit kérdezni szoktak, és elmentem kikevertetni. Karácsonyi ajándéknak szántam faternak. Kikever, ülés alá betesz, ajándék letud. Aztán délután hív fater örüléshangon hogy képzeljem el kevertetett ki festéket a zafihoz, este fújja... :rolleyes: :blink: mondtam neki hogy ha nem lenne elég a festék akkor nézzen be a hátsó ülés alá és ezúton is boldog karácsonyt :lol: :D am 500 pénzért volt egy decis flakonban vagy mennyis... és elég szép festék van benne, csak találomra vettem, és egy kettővel odébb van a színkód:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Műanyag ápolásról még nem tudok mit mondani most rendeltem egy új fajta cuccot, ami még nem érkezett meg, de ha megjön kipróbálom és tájékoztatlak! Hali. Használtad már ezt a cuccot? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Hali. Használtad már ezt a cuccot? :rolleyes: hőlégfújóval szépen óvatosban át kell menni rajta tökéletes mélyfekete színt lehet elérni. multhéten próbáltam ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts