epk947 Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 Télen melyik mosót részesítitek előnybe?Gézi vagy gépi? Bár ingyen vizem és helyem is van, kb. minden 10 gépi mosatás után bírom rá magamat a kézi mosásra, mert "megérdemlem" :D Azt mondják a kézi mosás kíméletesebb a fényezéshez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Malicsekgsi Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 Bár ingyen vizem és helyem is van, kb. minden 10 gépi mosatás után bírom rá magamat a kézi mosásra, mert "megérdemlem" :D Azt mondják a kézi mosás kíméletesebb a fényezéshez. Nem is kicsit kiméletesebb a kézi mosás!!! Ott te döntöd el mennyire vagy kiméletes vagy durva. Viszont a gépi mosás mindig karcol és sokkal hamarabb teszi tönkre a csillogó fényezésed mint gondolnád. Bérautókat polirozok külföldön. Nem egy fekete BMW-hez volt már "szerencsém" amit csak géppel mosnak. Nem épp a legkönnyebb ezeknek a karcoknak az eltüntetése! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 Nem is kicsit kiméletesebb a kézi mosás!!! Ott te döntöd el mennyire vagy kiméletes vagy durva. Viszont a gépi mosás mindig karcol és sokkal hamarabb teszi tönkre a csillogó fényezésed mint gondolnád. Bérautókat polirozok külföldön. Nem egy fekete BMW-hez volt már "szerencsém" amit csak géppel mosnak. Nem épp a legkönnyebb ezeknek a karcoknak az eltüntetése! Nem állítom, hogy a gépi mosás a kíméletesebb, de fentebb mutattam be a 19 éves autómat amit 6 éve birtoklok és többnyire géppel mosatom. Az állapota itt látható, bár az igaz, hogy gépi mosó és gépi mosó között is nagy különbségek vannak. Ahol én mosatok az a jobbak közé tartozik. Meg aztán kenegetem is, bár nem vagyok autómeleg. Csak módjával.... tél előtt, meg tél után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október9, 2011 Megoszt Elküldve Október9, 2011 Én most a Farecla High-Gloss waxát körözöm a városban...mert neten lehet venni, de nem akarok postaköltséget fizetni! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október9, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Október9, 2011 Nem állítom, hogy a gépi mosás a kíméletesebb, de fentebb mutattam be a 19 éves autómat amit 6 éve birtoklok és többnyire géppel mosatom. Az állapota itt látható, bár az igaz, hogy gépi mosó és gépi mosó között is nagy különbségek vannak. Ahol én mosatok az a jobbak közé tartozik. Meg aztán kenegetem is, bár nem vagyok autómeleg. Csak módjával.... tél előtt, meg tél után. Még a legjobb autómosó gépe is karcol.... Elhiheted! Kopottak a kefék és a más autójáról lemosott mocsok, apró kavics a kefék szálai között maradnak....és hajszál vékony karcot visz a felületbe, körkörös mozgással. Maradj ott egy gépi mosónál, és nézd meg hogy mikor végez a gép egy kocsival, mi történik utána? Semmi! Ki kéne jönni egy ott dolgozó emberkének, a kefét slaggal magas nyomáson ki kéne veretnie....Ki kéne!! De nem teszi! Ha aznap előtted volt 10 autó, akkor 10 autónak a mocska van a kefébe.... No de úgyse tudunk meggyőzni! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Sziasztok!Igaz nem Astra F,de fényezéssel kapcsolatban kérném a segítségeteket! "Az autón a lakkot lehet javítani? Valamelyik gyökér barom állat rácsöpögtetett valami szar maró anyagot a motorháztetőm szélére és a lakkréteg lepattogott pár helyen!"Mit lehetne ezzel kezdeni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Még a legjobb autómosó gépe is karcol.... Elhiheted! Kopottak a kefék és a más autójáról lemosott mocsok, apró kavics a kefék szálai között maradnak....és hajszál vékony karcot visz a felületbe, körkörös mozgással. Maradj ott egy gépi mosónál, és nézd meg hogy mikor végez a gép egy kocsival, mi történik utána? Semmi! Ki kéne jönni egy ott dolgozó emberkének, a kefét slaggal magas nyomáson ki kéne veretnie....Ki kéne!! De nem teszi! Ha aznap előtted volt 10 autó, akkor 10 autónak a mocska van a kefébe.... No de úgyse tudunk meggyőzni! :D Nem állítottam, hogy jobb a gépi mosás, sőt! E téren én a lustaság - fél egészség elvét vallom. E TÉREN! Ugyanis még mindig jobb géppel mosatni, mint sehogy..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Nem állítottam, hogy jobb a gépi mosás, sőt! E téren én a lustaság - fél egészség elvét vallom. E TÉREN! Ugyanis még mindig jobb géppel mosatni, mint sehogy..... A fényezés szempontjából lehet a sehogy a legkevésbé káros :D csak akkor sosem élvezheti az ember a csillogó autó látványát. Volt év amikor így használtam és érdekes módon egy bizonyos szintnél soha nem lett koszosabb. Az eső és kosz valahogy megtalált egy egyensúlyi állapotot :P :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 A fényezés szempontjából lehet a sehogy a legkevésbé káros :D csak akkor sosem élvezheti az ember a csillogó autó látványát. Volt év amikor így használtam és érdekes módon egy bizonyos szintnél soha nem lett koszosabb. Az eső és kosz valahogy megtalált egy egyensúlyi állapotot :P :P A mosás nem csak szépérzéketi kérdés, hanem a szennyeződésben vannak savas, maró elemek is, amik a festést károsítják, sőt a nedvességet jobban megtartó szennyeződés, segíti a korrózió kialakulását. Ezért érdemes tisztán tartani a kocsit alul és felül is. A kocsi legértékesebb része a karosszéria, és ha az rohadni kezd, az már költséges "móka". Link to comment Megosztás: More sharing options...
Malicsekgsi Elküldve Október10, 2011 Megoszt Elküldve Október10, 2011 Sziasztok!Igaz nem Astra F,de fényezéssel kapcsolatban kérném a segítségeteket! "Az autón a lakkot lehet javítani? Valamelyik gyökér barom állat rácsöpögtetett valami szar maró anyagot a motorháztetőm szélére és a lakkréteg lepattogott pár helyen!"Mit lehetne ezzel kezdeni? Háááát. Valószinü Alex kolléga is válaszol. Mindenesetre gratulálok a haverhoz :D Ha nem vagy tul igényes akkor kis ecset, és lakk. A kisecsettel kiecseteled a mart felületet, de látszódni fog! Ha megoldható bele lehet ködölni, sok ügyes fényező megcsinálja ugy hogy viszonylag láthatatlan az eredmény. (Az avatatlan szemnek teljesen láthatatlan, aki ebben dolgozik az észreveszi a turpisságot) De ez csak akkor járható út ha nagyon jol kikeverik a szint, és van a közelben valami él, fénytörés ahol lehet "csalni" Ha ez nem müködik akkor mottető, vagy elem fényezés. Mindenféleképpen drága mulatság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október11, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Október11, 2011 Háááát. Valószinü Alex kolléga is válaszol. Mindenesetre gratulálok a haverhoz :D Ha nem vagy tul igényes akkor kis ecset, és lakk. A kisecsettel kiecseteled a mart felületet, de látszódni fog! Ha megoldható bele lehet ködölni, sok ügyes fényező megcsinálja ugy hogy viszonylag láthatatlan az eredmény. (Az avatatlan szemnek teljesen láthatatlan, aki ebben dolgozik az észreveszi a turpisságot) De ez csak akkor járható út ha nagyon jol kikeverik a szint, és van a közelben valami él, fénytörés ahol lehet "csalni" Ha ez nem müködik akkor mottető, vagy elem fényezés. Mindenféleképpen drága mulatság. Ugyanezt írtam volna én is.... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Lenne néhány kérdésem így a sólés szezon előtt :D Teknősbékás wax-al érdemes próbálkozni tél előtt? A gondom, hogy a sötétszürke festésen azért vannak vékony karcok bőven, ezeken gyógyíthat egy színes wax? Tél előtt mivel érdemes egyáltalán átdörgölni az autót? Láttam vannak lökhárító ápolószerek, kifakult lökhárítóra érdemes ilyet használni, vagy milyen módszerrel nyerhető vissza a lökös sötétebb színe (lehet egyáltalán)? Válaszokat előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Lenne néhány kérdésem így a sólés szezon előtt :D Teknősbékás wax-al érdemes próbálkozni tél előtt? A gondom, hogy a sötétszürke festésen azért vannak vékony karcok bőven, ezeken gyógyíthat egy színes wax? Tél előtt mivel érdemes egyáltalán átdörgölni az autót? Láttam vannak lökhárító ápolószerek, kifakult lökhárítóra érdemes ilyet használni, vagyó milyen mdszerrel nyerhető vissza a lökös sötétebb színe (lehet egyáltalán)? Válaszokat előre is köszi! Állítólag óvatos hőlégfúvós melegítéssel visszanyeri a sötét színét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Prins... Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 üdv az lenne a kérdésem hogy a képen látható kilincsek annyira szétszerelhetőek hogy csak magát a fogókát vigyem el krómoztatni?! ahogy a képen is látszik vagy nem szétszerelhető?! :D http://kepfeltoltes.hu/view/111012/6b85_3_...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Állítólag óvatos hőlégfúvós melegítéssel visszanyeri a sötét színét. Ezt már én is hallottam, csak nekem olyan furcsának tűnt, meg ugye ehhez célszerű lebontani a lököst, hogy a festék ne sérüljön. Attól meg félek kicsit, mert ahogy láttam az én lökhárítóm utólag fújt, legalább is az első tuti (vonószemnél már felpattogott kicsit a festék) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Ezt már én is hallottam, csak nekem olyan furcsának tűnt, meg ugye ehhez célszerű lebontani a lököst, hogy a festék ne sérüljön. Attól meg félek kicsit, mert ahogy láttam az én lökhárítóm utólag fújt, legalább is az első tuti (vonószemnél már felpattogott kicsit a festék) :D Én a lökhárítókat, a kilincseket, és a festetlen műanyagokat, vizesen felcsiszoltam, és a vízzel hígítható matt zománcal festettem le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Én a lökhárítókat, a kilincseket, és a festetlen műanyagokat, vizesen felcsiszoltam, és a vízzel hígítható matt zománcal festettem le. Az eredmény mennyire lett szép és kopásálló? Érdemes volt lefesteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Az eredmény mennyire lett szép és kopásálló? Érdemes volt lefesteni? Szerintem jó lett. Pattogni ott szokott picit ahol nem csiszoltam meg rendesen. Igen érdemes volt lefesteni, mert nekem már szinte szürke volt nem fekete. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Szerintem jó lett. Pattogni ott szokott picit ahol nem csiszoltam meg rendesen. Igen érdemes volt lefesteni, mert nekem már szinte szürke volt nem fekete. Sajnos az enyém is elég szürke :D Köszi az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Sajnos az enyém is elég szürke :D Köszi az infót! Ha érdekel akkor tudok küldeni képet, hogy milyen volt régen és hogy milyen most. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Ha érdekel akkor tudok küldeni képet, hogy milyen volt régen és hogy milyen most. Vevő vagyok mindenre :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Ha érdekel akkor tudok küldeni képet, hogy milyen volt régen és hogy milyen most. Ide is felteheted, többünket érdekelhet :D Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Ide is felteheted, többünket érdekelhet :D Köszi. http://kepfeltoltes.hu/view/111013/Aut_5_w...ltoltes.hu_.jpg Ez a kép kb. 4 éve készült http://kepfeltoltes.hu/view/111013/K_p0029...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/111013/K_p0030...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/111013/K_p0031...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/111013/K_p0032...ltoltes.hu_.jpg Ezeket most csináltam telefonnal Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Vevő vagyok mindenre :D Többféle műanyag kencét kipróbáltam már, hogy a lökhárítót befeketítsem. Mindegyik csak pár hónapig hatásos, DE: ugyanazt az eredményt értem el a legolcsóbb anyaggal is, amit egy műanyag hegesztő/javítótól hallottam először. Ez pedig a Bagarol! Fekete cipőpaszta..... Tökéletes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Többféle műanyag kencét kipróbáltam már, hogy a lökhárítót befeketítsem. Mindegyik csak pár hónapig hatásos, DE: ugyanazt az eredményt értem el a legolcsóbb anyaggal is, amit egy műanyag hegesztő/javítótól hallottam először. Ez pedig a Bagarol! Fekete cipőpaszta..... Tökéletes. Ezt már olvastam valahol, lehet pont te írtad :D Egyébként ez nem fog utána? Úgy értem a ruhát, ha nekidőlsz vagy valami? Mellesleg ha elkezd kopni, nem lesz foltos? Na meg ilyet már vagy 20 éve nem is lehet kapni nem? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts