Alex0403 Elküldve Február12, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Február12, 2011 Mi csak 30000-res pisztollyal fújunk meg kb 40nm -es telibe csempézett garázsban szoktunk elkövetni efféle dolgokat . Apropó használtál már szilikonstop-ot ? :D A szilikon stop egy adalék amit, legalábbis nálunk a festékboltba belekevernek a színbe! Már úgy veszem..... Megmondom őszintén, attól még ugyan úgy lemosom ANTISIL zsírtalanítóval, meg ugyanúgy áttörlöm mézes kendővel <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
BIKER30 Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 Sziasztok!!!!!Csak egy kérdés..Az nem lehet megoldás hogy ha ki van pár pici helyen javítva a kasztni,eredeti színnel rájavítva(ködölve),de az autó többi része matt,akkor nem políroztatom,hanem az egészre dobatok egy lakkréteget?Mert akkor fényes lesz az egész.Vagy nem jól gondolom????Csak mertolvastam hogy a polirozott felület előbb visszamattul mint a friss,ezt szeretném elkerülni.meg ha esik az eső akkor szép fényes mindenhol,azért is gondoltam csak a lakkra.Elsősorban ALEX cartárs kimerítő szakmai válaszát várom. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 Nos a jó kompresszorok titka nem a tartály méret, hanem ami felette van. Minnél kisebb a tartály, annál többet kell dolgoznia a motornak! És ugye az egy léghűtéses dugattyús kompresszornak nem tesz jót! Minimum 2hengeres, 2kW-os motornak kell lennie, és az effektív szállítási levegőmennyiség minimum 200liter/perc. És sokat számít a szórópisztoly is. Egy jó szórópuska könnyedén tud 4-5baron szépen porlasztani.....a 4-5bar-t pedig egy 2 hengeres kompi tudja!!! De gondolom nem tescós pisztolyal akarsz autót fújni :D Mi a márkája a kompresszornak? Csak azért, kérdezem, mert ha Güde, vagy Fini esetleg Airnet, vagy Balma, Metabo......Akkor a fent említett paramétereket nyélből tudja! Ha Hyundai vagy Einhell, akkor olvasd el a műszaki adatait. A másik kérdésre a válasz: Akril! Rengeteg márka létezik..... De ahol kevernek bázist és lakkot, ott kevernek Akrilt is. Ahhoz a gyári BMW piroshoz tartozik egy színkód is. Pl: az alpesi fehér BMW színkódja 300, vagy az angol verseny zöld 312, Vagy ha már piros akkor Mugello red 274 Nekem ez a piros tetszik a bömbibe <_< :D Szóval kell egy színkód.... A festékboltba ahol színt kevernek, ott már tudni fogják hogy akrilról van szó. A számítógépbe így szerepel: UNI vagy Metallic. Ezt csak így érdekességképp :) Őőő most csak így hirtelen ennyi BMW színkód jutott eszembe, de több ezer létezik Ha van még kérdésed, csak bátran! :D Igazából ezt néztem. A márkát nem ismerem, annyira viszont nem drága és én csak a saját, max majd a barátnőm autóját akarom fújni és nem kell hogy profi minőség legyen, a lényeg nekem az ár, régebben az gsimet egy állítólag profi fújta, 220ért és 3hónap múlva megrepedt a gitt és folyt ki alóla a rozsda, szóval olyat én is tudok csinálni, 5öd annyi lóvéból. :D Nem metál színt akarok egyébként, hanem sima szolid pirosat. De az amit linkeltél nekem is nagyon tetszik. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 Igazából ezt néztem. A márkát nem ismerem, annyira viszont nem drága és én csak a saját, max majd a barátnőm autóját akarom fújni és nem kell hogy profi minőség legyen, a lényeg nekem az ár, régebben az gsimet egy állítólag profi fújta, 220ért és 3hónap múlva megrepedt a gitt és folyt ki alóla a rozsda, szóval olyat én is tudok csinálni, 5öd annyi lóvéból. :D Nem metál színt akarok egyébként, hanem sima szolid pirosat. De az amit linkeltél nekem is nagyon tetszik. <_< Össze lehet ezeket kötni, ha tudsz szerezni egy másik 5 litereset pl... akkor két szerelékkel össze lehet kötni, és akkor lesz tartalék is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Február13, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Február13, 2011 Sziasztok!!!!!Csak egy kérdés..Az nem lehet megoldás hogy ha ki van pár pici helyen javítva a kasztni,eredeti színnel rájavítva(ködölve),de az autó többi része matt,akkor nem políroztatom,hanem az egészre dobatok egy lakkréteget?Mert akkor fényes lesz az egész.Vagy nem jól gondolom????Csak mertolvastam hogy a polirozott felület előbb visszamattul mint a friss,ezt szeretném elkerülni.meg ha esik az eső akkor szép fényes mindenhol,azért is gondoltam csak a lakkra.Elsősorban ALEX cartárs kimerítő szakmai válaszát várom. :) Elsősorban had mondjam el azt, hogy már hála istenek Magyarországon is kezd divatba jönni a lakkozott akril! De ez közel sem jelenti azt, hogy most mindent orrba szájba lakkozni kell! :D Már csak azért se, mert a lakknak az ára, vetekszik az akrillak. Szóval nem olcsó mulatság DE!!!! Amit te mondasz, megoldható, abban az esetben, ha a lakkozni kívánt rész 100%-os! És a matt résznek át kell esni egy teljes vizes csiszoláson is. Azt is tudni kell, hogy a lakkozás csak fényt ad. Szó szerint csak fényt. Tehát ha van egy apró kavicsfelverődés, akkor az lakkozás után is ott lesz. Ha csak a vizes csiszolás nem mélyítette ki.... :D Igazából ezt néztem. A márkát nem ismerem, annyira viszont nem drága és én csak a saját, max majd a barátnőm autóját akarom fújni és nem kell hogy profi minőség legyen, a lényeg nekem az ár, régebben az gsimet egy állítólag profi fújta, 220ért és 3hónap múlva megrepedt a gitt és folyt ki alóla a rozsda, szóval olyat én is tudok csinálni, 5öd annyi lóvéból. :D Nem metál színt akarok egyébként, hanem sima szolid pirosat. De az amit linkeltél nekem is nagyon tetszik. <_< Nos az adatok alapján nem rossz kis gép. De mivel kicsi a tartálya, így nincs tartalék levegőd, így nagyon figyelj arra hogy mennyit megy. Nem kevés idő lefújni egy autót. Még a profiknak is kell legalább 1óra, folyamatos festés! És ugye írja a leírásban, hogy 1.4-es fúvókánál tartotta a 4 bar nyomást. Fontos hogy a pisztolyod szórósapkája, és levegőelosztója tudja kezelni a 4bart. :D De ha arra kerül a sor, hogy nekiállsz szívesen segítek! (keverési arányok, düzni méret, stb stb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 Elsősorban had mondjam el azt, hogy már hála istenek Magyarországon is kezd divatba jönni a lakkozott akril! De ez közel sem jelenti azt, hogy most mindent orrba szájba lakkozni kell! :D Már csak azért se, mert a lakknak az ára, vetekszik az akrillak. Szóval nem olcsó mulatság DE!!!! Amit te mondasz, megoldható, abban az esetben, ha a lakkozni kívánt rész 100%-os! És a matt résznek át kell esni egy teljes vizes csiszoláson is. Azt is tudni kell, hogy a lakkozás csak fényt ad. Szó szerint csak fényt. Tehát ha van egy apró kavicsfelverődés, akkor az lakkozás után is ott lesz. Ha csak a vizes csiszolás nem mélyítette ki.... <_< Nos az adatok alapján nem rossz kis gép. De mivel kicsi a tartálya, így nincs tartalék levegőd, így nagyon figyelj arra hogy mennyit megy. Nem kevés idő lefújni egy autót. Még a profiknak is kell legalább 1óra, folyamatos festés! És ugye írja a leírásban, hogy 1.4-es fúvókánál tartotta a 4 bar nyomást. Fontos hogy a pisztolyod szórósapkája, és levegőelosztója tudja kezelni a 4bart. :D De ha arra kerül a sor, hogy nekiállsz szívesen segítek! (keverési arányok, düzni méret, stb stb) Én azt nemértem, hogy breki egy kis hobbi kompival hogyan tud akkor komplett lökösöket festeni? :D 1 hengeres 25literes kis kompija van neki is, meg nekem is... Csak kis dolgok, mint visszapillantó tükör... középkonzol stb, arra elég a legkisebb kompi is :) Kérdésem az lenne, hogy száraz kompira milyen szűrők kellenek, hogy ne legyen gebasz a kiáramló levegővel... olajlecsapató az nem, mert száraz... vízleválasztó?? vagy kell még más? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Február13, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Február13, 2011 Én azt nemértem, hogy breki egy kis hobbi kompival hogyan tud akkor komplett lökösöket festeni? <_< 1 hengeres 25literes kis kompija van neki is, meg nekem is... Csak kis dolgok, mint visszapillantó tükör... középkonzol stb, arra elég a legkisebb kompi is :D Kérdésem az lenne, hogy száraz kompira milyen szűrők kellenek, hogy ne legyen gebasz a kiáramló levegővel... olajlecsapató az nem, mert száraz... vízleválasztó?? vagy kell még más? Berki azért tud komplett lököst festeni kis kompival, mert olyan szórósapka van a pisztolyán, ami nem igényel nagy levegőt. Egy ilyen szórópisztollyal kb 2bar levegővel olyan felületet fújok neked, hogy beccarsz :D Ha száraz kompresszorod van, akkor neked csak egy ilyen kell: Klikk ide vagy ilyen Klikk ide :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 Breki azért tud komplett lököst festeni kis kompival, mert olyan szórósapka van a pisztolyán, ami nem igényel nagy levegőt. Egy ilyen szórópisztollyal kb 2bar levegővel olyan felületet fújok neked, hogy beccarsz :D Ha száraz kompresszorod van, akkor neked csak egy ilyen kell: Klikk ide vagy ilyen Klikk ide :) Yessss. Ezért vettem HVLP pisztolyt. Alacsony nyomáson is szépen megoldja. :D <_< Viszont az sajnos igaz, hogy alacsony külső hőmérsékleten nem lehet normálisan festegetni. Pénteken kénytelen voltam lefújni egy 1000×750-es lemezt. Az alapozóval még nem volt baj, de a zománc az olyan csapnivaló lett, hogy holnap kromofág....... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Február13, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Február13, 2011 Yessss. Ezért vettem HVLP pisztolyt. Alacsony nyomáson is szépen megoldja. :) <_< Viszont az sajnos igaz, hogy alacsony külső hőmérsékleten nem lehet normálisan festegetni. Pénteken kénytelen voltam lefújni egy 1000×750-es lemezt. Az alapozóval még nem volt baj, de a zománc az olyan csapnivaló lett, hogy holnap kromofág....... :D Ajjjj Breki...hiszen tudhattad volna :D 2K-ás, vagy 1K-ás volt a zománc? Mert ha utóbbi akkor nem kell kromofág, elég a nitrohigitó :D 1napos 1K-ás zománcot szépen leviszi a nitro is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 Ajjjj Breki...hiszen tudhattad volna <_< 2K-ás, vagy 1K-ás volt a zománc? Mert ha utóbbi akkor nem kell kromofág, elég a nitrohigitó :) 1napos 1K-ás zománcot szépen leviszi a nitro is. A kényszer nagy úr...... 1K-s. Olyan a felülete, mintha homokkal megszórtam volna. :D és még mindig ragad. Legalább lehozza a nitró. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 hát ezek a képek annyit mondanak, hogy így néz ki ami nekem is van :D Ár? Meg ha venni akarok mit kell mondanom a bótba?? Vagy sztem megkérem Brekit, és megveszi nekem <_< Breki azt a lemezt festetted, mikor haverom ott volt? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 hát ezek a képek annyit mondanak, hogy így néz ki ami nekem is van :D Ár? Meg ha venni akarok mit kell mondanom a bótba?? Vagy sztem megkérem Brekit, és megveszi nekem :D Breki azt a lemezt festetted, mikor haverom ott volt? :) A varázsszó HVLP. :D Enyém 6000 volt vaterán. Van ott vízleválasztó szűrő is. (asszem az 1 ezres volt) Azt....hogy rohadna meg.... :D <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 A szilikon stop egy adalék amit, legalábbis nálunk a festékboltba belekevernek a színbe! Már úgy veszem..... Megmondom őszintén, attól még ugyan úgy lemosom ANTISIL zsírtalanítóval, meg ugyanúgy áttörlöm mézes kendővel <_< Mi is így csináljuk csak nálunk nem teszik bele a festékbe külön kell meg venni ,és nem ócsó . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 A varázsszó HVLP. :) Enyém 6000 volt vaterán. Van ott vízleválasztó szűrő is. (asszem az 1 ezres volt) Azt....hogy rohadna meg.... :D <_< na majd tavasszal visszatérünk erre, úgyis melegben jobb festegetni :D ennyi pénzt megér egy ilyen kis rendszer, amivel megtudom oldani magamnak a kis festegetéseimet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Február13, 2011 Megoszt Elküldve Február13, 2011 na majd tavasszal visszatérünk erre, úgyis melegben jobb festegetni :D ennyi pénzt megér egy ilyen kis rendszer, amivel megtudom oldani magamnak a kis festegetéseimet. Ámen. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Február14, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Február14, 2011 hát ezek a képek annyit mondanak, hogy így néz ki ami nekem is van :D Ár? Meg ha venni akarok mit kell mondanom a bótba?? Vagy sztem megkérem Brekit, és megveszi nekem :D Breki azt a lemezt festetted, mikor haverom ott volt? :) HVLP Jet 90-es! 1.2-es/1.4-es düznivel Az árát nem merem leírni <_< Mi is így csináljuk csak nálunk nem teszik bele a festékbe külön kell meg venni ,és nem ócsó . Hát...úgy hogy beleteszik, nálunk is megkérik az árát :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február14, 2011 Megoszt Elküldve Február14, 2011 HVLP Jet 90-es! 1.2-es/1.4-es düznivel Az árát nem merem leírni <_< Hát...úgy hogy beleteszik, nálunk is megkérik az árát :D hát breki 6 ezerért vette... :D olyan árat írhatsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Február14, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Február14, 2011 hát breki 6 ezerért vette... <_< olyan árat írhatsz. Klikk ide :D Nem Jet 90-es, de az úgynevezett festegetéseidhez szerintem megfelel. Csak addig még beindul a biznisz....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február15, 2011 Megoszt Elküldve Február15, 2011 Klikk ide :D Nem Jet 90-es, de az úgynevezett festegetéseidhez szerintem megfelel. Csak addig még beindul a biznisz....... Nekem is ugyanez a márka van, csak ilyen. Én is Vaterán vettem, ha jól emlékszem 13eFt volt, le volt akciózva még annó. Már lassan 1éve megvan, de még nem használtam. Majd most tavasszal. :D Alex, erről mi a véleményed egyébként? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Február15, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Február15, 2011 Nekem is ugyanez a márka van, csak ilyen. Én is Vaterán vettem, ha jól emlékszem 13eFt volt, le volt akciózva még annó. Már lassan 1éve megvan, de még nem használtam. Majd most tavasszal. :) Alex, erről mi a véleményed egyébként? :D Nem rossz csúzli! Szép munkát lehet vele csinálni....De mielőtt elfogultak lennénk, azt muszáj megemlítenem, hogy köze sincs ezeknek a pisztolyoknak az igazi Sata HVLP-hez. Csak másolat! Még barkácsolás szinten is 2-3évnél többet nem bírnak. Gondolok most a festéktűre, és a düznire. És sajnos ezekhez nem lehet venni alkatrészt. Ám van egy-két hasznos tipp, amivel ennek ellenére hosszú ideig fog muzsikálni a csúzli. Ha érdekel valakit, szívesen le is írom ide :D <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február15, 2011 Megoszt Elküldve Február15, 2011 Nem rossz csúzli! Szép munkát lehet vele csinálni....De mielőtt elfogultak lennénk, azt muszáj megemlítenem, hogy köze sincs ezeknek a pisztolyoknak az igazi Sata HVLP-hez. Csak másolat! Még barkácsolás szinten is 2-3évnél többet nem bírnak. Gondolok most a festéktűre, és a düznire. És sajnos ezekhez nem lehet venni alkatrészt. Ám van egy-két hasznos tipp, amivel ennek ellenére hosszú ideig fog muzsikálni a csúzli. Ha érdekel valakit, szívesen le is írom ide :D <_< hajrá :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február15, 2011 Megoszt Elküldve Február15, 2011 Klikk ide :D Nem Jet 90-es, de az úgynevezett festegetéseidhez szerintem megfelel. Csak addig még beindul a biznisz....... 15-20 ezer körül gondolkodtam <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február16, 2011 Megoszt Elküldve Február16, 2011 Nem rossz csúzli! Szép munkát lehet vele csinálni....De mielőtt elfogultak lennénk, azt muszáj megemlítenem, hogy köze sincs ezeknek a pisztolyoknak az igazi Sata HVLP-hez. Csak másolat! Még barkácsolás szinten is 2-3évnél többet nem bírnak. Gondolok most a festéktűre, és a düznire. És sajnos ezekhez nem lehet venni alkatrészt. Ám van egy-két hasznos tipp, amivel ennek ellenére hosszú ideig fog muzsikálni a csúzli. Ha érdekel valakit, szívesen le is írom ide :D <_< Tisztában vagyok vele hogy másolat, nekem igazából egy autó festésre és pár felni festésre fog kelleni, na meg ha megszáll az ihlet és még átfestek ezt azt akkor arra, folyamatosan nem nagyon lesz használva, annyira nem akarok belemélyedni az autófényezésbe. Sajnos szakmailag közöm nincs hozzá, annyi hogy az Esztergomi Suzuki gyárban sokáig voltam karosszéria lakkozó, majd lökhárító üzemben Base fújó és lakkozó. Innen ragadt rám ez az, de bent teljesen más technikával dolgozunk, elektrosztatikus pisztolyok és miegymás, az teljesen más világ. Otthon inkább sprézni szoktam, ha fújok valamit, de azért egy teljes autót lesprézni elég necces lenne. :D Egyébként, nyomhatod a tippet, engem is érdekelne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Február16, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Február16, 2011 15-20 ezer körül gondolkodtam :D Klikk ide <_< ....... Egyébként, nyomhatod a tippet, engem is érdekelne. :lol: Az első, és legfontosabb, hogy mindig fordíts időt a tisztításra (ha tudod, hogy még épp be fogod fejezni a festést, de az elmosásra már csak pár perced marad, akkor hagyjad a fenébe az egészet!!) Inkább el se kezd! Az én oktatóm egyszer azt mondta, hogy az igazi fényező, ha fél óráig fest, akkor fél óráig pisztolyt mos :D És ha 1órán keresztül fest, akkor 1órán keresztül tartson a pisztoly takarítás :D ..... Ez persze erős túlzás, de nagyon alaposnak kell lenni. A második tipp, pedig a tű és a düzni védelme.... Mosás után mikor szereljük össze a pisztolyt, van egy technika, amivel megóvhatjuk a tűt, és a düznit: először a tűt kell behelyezni. Utána a rúgót, és becsavarni az anyagszabályzót. Miután meg van, jöhet a düzni. Fontos, hogy miközbe a düznit csavarjuk be, és kulccsal ráhúzzuk a fejre, a ravaszt végig húzzuk be. Azért, hogy ne a tűre csavarjuk a düznit…mert ezek micromilliméter pontosan vannak bekalibrálva, és ezzel nagy kárt tehetünk a tűben is és a fúvóka belső falában is. A düzni, és a tű....Ez a kettő a lelke egy pisztolynak :lol: Nem nagyképűségből mondom, csak érdekességképp hogy az én legolcsóbb pisztolyom 85 ezer forintba került. És a legdrágább 125 ezerbe. Akciósan!!! :D :D Megtanultam vigyázni rá, mert nincs pénzem újra megvenni a szerszámkészletem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február16, 2011 Megoszt Elküldve Február16, 2011 Klikk ide <_< Az első, és legfontosabb, hogy mindig fordíts időt a tisztításra (ha tudod, hogy még épp be fogod fejezni a festést, de az elmosásra már csak pár perced marad, akkor hagyjad a fenébe az egészet!!) Inkább el se kezd! Az én oktatóm egyszer azt mondta, hogy az igazi fényező, ha fél óráig fest, akkor fél óráig pisztolyt mos :D És ha 1órán keresztül fest, akkor 1órán keresztül tartson a pisztoly takarítás :D ..... Ez persze erős túlzás, de nagyon alaposnak kell lenni. A második tipp, pedig a tű és a düzni védelme.... Mosás után mikor szereljük össze a pisztolyt, van egy technika, amivel megóvhatjuk a tűt, és a düznit: először a tűt kell behelyezni. Utána a rúgót, és becsavarni az anyagszabályzót. Miután meg van, jöhet a düzni. Fontos, hogy miközbe a düznit csavarjuk be, és kulccsal ráhúzzuk a fejre, a ravaszt végig húzzuk be. Azért, hogy ne a tűre csavarjuk a düznit…mert ezek micromilliméter pontosan vannak bekalibrálva, és ezzel nagy kárt tehetünk a tűben is és a fúvóka belső falában is. A düzni, és a tű....Ez a kettő a lelke egy pisztolynak :lol: Nem nagyképűségből mondom, csak érdekességképp hogy az én legolcsóbb pisztolyom 85 ezer forintba került. És a legdrágább 125 ezerbe. Akciósan!!! :D :D Megtanultam vigyázni rá, mert nincs pénzem újra megvenni a szerszámkészletem. :) Ez a cucc mennyivel jobb, mint az a pár ezer ftos? Képed nincs erről a düzni és komái egyesületről? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts