Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fényezés

Alex0403

Recommended Posts

Igazat, tisztában vagyok vele, hogy előbb utóbb cserés, lesz, csak ez a csere minnél később legyen. Ezzel az akcióval az a célom. :)

Oké! Ezen a képen jól látszik a vakrozsda. Pirossal jelöltem...No ott elvileg fémnek kellene hogy legyen, de rozsda már belecsócsált. Innentől kezdve bármit festesz rá, fél év, max 1 év múlva ugyan úgy fog kinézni mint amikor nekiálltál. Szóval a megoldás a piros vonal mellett kivágni az elemet. :D Értem hogy minél később akarod, de ez csak rosszabb lesz...hiába csiszoltad meg, hiába festesz rá bármit is, a piros négyzet egyre nagyobb lesz. A második képre mivel egyszerűen nem férsz hozzá, így ugyan az a válasz....

Katt ide

Megosztás:

Oké! Ezen a képen jól látszik a vakrozsda. Pirossal jelöltem...No ott elvileg fémnek kellene hogy legyen, de rozsda már belecsócsált. Innentől kezdve bármit festesz rá, fél év, max 1 év múlva ugyan úgy fog kinézni mint amikor nekiálltál. Szóval a megoldás a piros vonal mellett kivágni az elemet. :) Értem hogy minél később akarod, de ez csak rosszabb lesz...hiába csiszoltad meg, hiába festesz rá bármit is, a piros négyzet egyre nagyobb lesz. A második képre mivel egyszerűen nem férsz hozzá, így ugyan az a válasz....

Katt ide

Értem, köszönöm a választ. Tehát ezek szerint nem lehet passziválni a rozsdát.

Megosztás:

Sziasztok,a mai nap folyamán sikerült a parkolóba egy kicsit meghúzni az autót,a bal első indexbúra alatt.A festés alapozóíg lejött,arra gondoltam hogy autósboltban veszek festéksprayt és átfújom egy kicsit,szerintetek jó lesz így vagy valami más kéne?Esetleg valami ötlet hogy csináljam?Előre is köszi a válaszokat!

Megosztás:

Sziasztok,a mai nap folyamán sikerült a parkolóba egy kicsit meghúzni az autót,a bal első indexbúra alatt.A festés alapozóíg lejött,arra gondoltam hogy autósboltban veszek festéksprayt és átfújom egy kicsit,szerintetek jó lesz így vagy valami más kéne?Esetleg valami ötlet hogy csináljam?Előre is köszi a válaszokat!

Igényességtől függ :) Milyen színű az autód?

Megosztás:

Igényességtől függ :) Milyen színű az autód?

Az autó színe bordó és azért szeretném úgy megcsinálni hogy lehetőleg ne nagyon látszódjon,nem akarom hogy teljesen olyan legyen mint a gyári fényezés de azért ne úgy nézzen ki mintha hammerite-tal kentem volna le :D

Megosztás:

Az autó színe bordó és azért szeretném úgy megcsinálni hogy lehetőleg ne nagyon látszódjon,nem akarom hogy teljesen olyan legyen mint a gyári fényezés de azért ne úgy nézzen ki mintha hammerite-tal kentem volna le :)

A Piktorban asszem 2 decit 3000-ért kevertek volna ki, edzővel együtt, flakonba töltés még 1500, ha nem gyári szín akkor +500 a színkeverés ha viszel egy fényezett alatrészt amihez nézik. Persze két komponensű, úgyhogy két órán bellül el kel használni a flakont aztán kuka. :D

Megosztás:

A Piktorban asszem 2 decit 3000-ért kevertek volna ki, edzővel együtt, flakonba töltés még 1500, ha nem gyári szín akkor +500 a színkeverés ha viszel egy fényezett alatrészt amihez nézik. Persze két komponensű, úgyhogy két órán bellül el kel használni a flakont aztán kuka. :D

És a sima spray nem játszik? :) Mennyire nézneki sz*rul?NEm akarok én gyári minőségű fényt,csak hogy ne rohadjon,meg messziről ne látszódjon.

Megosztás:

Helló.

Alex hozzád szólnék. Nem tudom mennyire vagy otthon a felni fényezésbe. De a következő lenne. Milyen alapozóval kéne meg fújni? Sima fémtisztára vissza van csiszolva a felgen. Alapozó a sima amit fényezők tolnak a kasztnira az is jó? vagy vlami specko alapozó kell? Lakk is érdekel. Halottam valami keményebb vagy is jobban ellenálló lakkot mint amit a kasztnira tolnak tehát valami nem sima mezei lakk. HM. 5let, tipp, tanács?

Megosztás:

Helló.

Alex hozzád szólnék. Nem tudom mennyire vagy otthon a felni fényezésbe. De a következő lenne. Milyen alapozóval kéne meg fújni? Sima fémtisztára vissza van csiszolva a felgen. Alapozó a sima amit fényezők tolnak a kasztnira az is jó? vagy vlami specko alapozó kell? Lakk is érdekel. Halottam valami keményebb vagy is jobban ellenálló lakkot mint amit a kasztnira tolnak tehát valami nem sima mezei lakk. HM. 5let, tipp, tanács?

Szoktam alufelnit festeni. Én speciel olyan alapozót használok ami direkt alumíniumra való. Horgany-Alumínium füller. Azért mert az alu-nak más a rezgésszáma, mint a vasnak, más a felület, nincs 30micro felületi érdesség stb stb. Magyarul egy bizonyos köztes réteg kell. Tehát lefújod ezzel az alumínium alapozóval, megcsiszolod, ráfújsz egy vékony réteg füllert (normál szórókittet) Vizesen megcsiszolod, és már mehet is rá a bázis és a lakk! Én legalábbis így szoktam. (Fontos: szerezni kell dugókat az alufelni furataihoz, és a központosítóra is) Sima HS lakkot használok az alufelnire is, ugyan azt amit a kasznira. Jó a kezelhetősége, magas fényt ad, és strapabíró :) Ha valamit nem értesz, kérdezz bátran;) Valóban van strapabíróbb lakk, kerámia rétegnek nevezzük, de az olyan sokba kerül, hogyha azt megveszed, akkor inkább dobd a kukába a felnit és a lakk árából vegyél új alukat :D

Megosztás:

Szoktam alufelnit festeni. Én speciel olyan alapozót használok ami direkt alumíniumra való. Horgany-Alumínium füller. Azért mert az alu-nak más a rezgésszáma, mint a vasnak, más a felület, nincs 30micro felületi érdesség stb stb. Magyarul egy bizonyos köztes réteg kell. Tehát lefújod ezzel az alumínium alapozóval, megcsiszolod, ráfújsz egy vékony réteg füllert (normál szórókittet) Vizesen megcsiszolod, és már mehet is rá a bázis és a lakk! Én legalábbis így szoktam. (Fontos: szerezni kell dugókat az alufelni furataihoz, és a központosítóra is) Sima HS lakkot használok az alufelnire is, ugyan azt amit a kasznira. Jó a kezelhetősége, magas fényt ad, és strapabíró :D Ha valamit nem értesz, kérdezz bátran;) Valóban van strapabíróbb lakk, kerámia rétegnek nevezzük, de az olyan sokba kerül, hogyha azt megveszed, akkor inkább dobd a kukába a felnit és a lakk árából vegyél új alukat :D

Oké. Köszi.

Még vacilálok ugyan a polir vagy festés között. Való színű, hogy polír lesz. De a felni belsejét azt ki kell fújnom feketére vagy valami kályha ezüstre. Szóval jól jött a tipped. :).

Megosztás:

csak azér kérdeztem mer nekem 2 hete csinálják az ívcserét meg a fényezést (főállásban) és már a f***om kivan de nagyon...

2 hete? :D :) Ez egyszerűen felháborító! Egy teljes külső és belső fényezés tart két hétig......Az ilyen link tróger alakok miatt van az emberekben az az általános vélemény, hogy a fényezésre heteket kell várni! Ez nem igaz.... Ha sok munkája van, akkor is maximum erős jóindulattal 5 nap! Ha ennél tovább tart, akkor tájékoztatom a kuncsaftot, hogy ne is hozza oda, mert nincs kapacitásom megcsinálni. Hívd fel, és mond meg neki, hogy ezentúl ahány nap késés annyi -10ezer forint az árból!! És ne csapja össze, mert ellenőriztetted :D

Megosztás:

2 hete? :D :) Ez egyszerűen felháborító! Egy teljes külső és belső fényezés tart két hétig......Az ilyen link tróger alakok miatt van az emberekben az az általános vélemény, hogy a fényezésre heteket kell várni! Ez nem igaz.... Ha sok munkája van, akkor is maximum erős jóindulattal 5 nap! Ha ennél tovább tart, akkor tájékoztatom a kuncsaftot, hogy ne is hozza oda, mert nincs kapacitásom megcsinálni. Hívd fel, és mond meg neki, hogy ezentúl ahány nap késés annyi -10ezer forint az árból!! És ne csapja össze, mert ellenőriztetted :D

biztosítós... hogy tudom ellenőriztetni?

Megosztás:

biztosítós... hogy tudom ellenőriztetni?

Felületi ellenőrzést egy független autófényezővel ellenőriztetheted, ő majd megmondja, hogy milyen munkát végzett az illető! Micro mérővel rámér, és máris megmondja hogy mi a pálya. Sajnos pesti vagy, én is megnézném...micro mérőm is van. De általában ha azt mondod hogy leellenőrizteted, akkor annyi elég, nem kell neki tudni hogy nincs senki aki megtegye. Amit te otthon meg tudsz nézni, hogy leveszed a kereket, és belámpázol az ív mögé.... Hogy Alvázvédő van e rajta. Kicsit felhúzod az ajtónál a gumikédert, megnézed hogy nincs e "válla" a festéknek. Az ajtó ütközőnél is nézd meg hogy nem csak leragasztották, hanem le is vették, mert ott szokott felpöndörödni a festék. Ja és az ív és a küszöb találkozásánál nincs e törés ha fény felé nézed, vagy nem e hullámos...... És természetesen az egész felületnek tükörsimának kell lennie...se egy szemét, se "narancsos" felület semmi!! Úgy kell kinéznie mint egy új autó!! Független attól hogy hány éves!

Ja még egy dolog: Meg kell kérdezni hogy hány év garanciát vállal a munkájára!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.