Breki Elküldve Szeptember22, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 Igen ezt sejtettem....Milyen pisztolyod van? Mekkora a fúvóka méret? Nevenincs HVLP, 1.4-es (nem volt kisebb), de helyszínen kipróbálhattam egy ugyanolyat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Szeptember22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 Nevenincs HVLP, 1.4-es (nem volt kisebb), de helyszínen kipróbálhattam egy ugyanolyat. Azért azt nem mondanám, hogy nevenincs...jó márka a HVLP :rolleyes: Nekem is van HVLP-m ilyen: http://www.paplaszlo.com/keptar/hvlp_piszt..._pisztoly_2.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember22, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 Azért azt nem mondanám, hogy nevenincs...jó márka a HVLP <_< Nekem is van HVLP-m ilyen: http://www.paplaszlo.com/keptar/hvlp_piszt..._pisztoly_2.jpg ennek egy picit gyengébb koppintása, majdnem ugyanígy néz ki, +műa tartály nem fém ( a gyártója nevenincs :rolleyes: ) De tény, alacsony nyomáson nagyon szépen terít. A régivel akármit csináltam narancsos lett... Végülis azt hiszem a HVLP (High Volume Low-Pressure) a technológiát jelenti ( nagy térfogat alacsony nyomáson) ha jól fordítom Ami neked van az nagyon király és valszeg tartós... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Szeptember22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 ennek egy picit gyengébb koppintása, majdnem ugyanígy néz ki, +műa tartály nem fém ( a gyártója nevenincs <_< ) De tény, alacsony nyomáson nagyon szépen terít. A régivel akármit csináltam narancsos lett... Végülis azt hiszem a HVLP (High Volume Low-Pressure) a technológiát jelenti ( nagy térfogat alacsony nyomáson) ha jól fordítom Ami neked van az nagyon király és valszeg tartós... :D Jól fordítodtad -_- Amit a képen látsz az egy minipisztoly spotfényezéshez használom... A tied biztos nem minipisztoly, azért van műanyag tartálya(5dl-es) Vagy nem? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember22, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 Jól fordítodtad :D Amit a képen látsz az egy minipisztoly spotfényezéshez használom... A tied biztos nem minipisztoly, azért van műanyag tartálya(5dl-es) Vagy nem? :rolleyes: de 5dl-es én is nézegettem azt az oldalt mikor pisztolyt kerestem, akkor is nagyon tetszett még beszéltem is velük , aztán másképp alakult, de nem baj ezzel is nagyon megvagyok elégedve -_- jut eszembe: az autófestékes boltban láttam polírpasztát 1lityi=12000FT <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Szeptember22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 de 5dl-es én is nézegettem azt az oldalt mikor pisztolyt kerestem, akkor is nagyon tetszett még beszéltem is velük , aztán másképp alakult, de nem baj ezzel is nagyon megvagyok elégedve <_< Oké csak ügyesen...a kép alapján szép munka(ja ezt már mondtam :rolleyes: ), nagyon jól halad, és úgy csináld, hogy neked tetszedjen, a többi nem számít!!! :D -_- 12ezer a sok....ez a legjobb: http://www.novia.hu/admin_upload/katalog_i...3Mzold50417.jpg és ez csak 8690Ft Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember22, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 Oké csak ügyesen...a kép alapján szép munka(ja ezt már mondtam :rolleyes: ), nagyon jól halad, és úgy csináld, hogy neked tetszedjen, a többi nem számít!!! -_- B) köszi, igyekszem :D sikeresen megoldottam az eltolható rács gondját így megvannak számlálva a vonószem napjai <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Szeptember22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 köszi, igyekszem :D sikeresen megoldottam az eltolható rács gondját így megvannak számlálva a vonószem napjai <_< Az engem is érdekelne...képek formájába jó lene :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember22, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 Az engem is érdekelne...képek formájába jó lene :rolleyes: sokszor a legegyszerűbb megoldás a legjobb. Kábelcsatorna fedeléből csináltam alul felül sínt amibe elcsuszhat az a kis darab ha kész a festés lesznek képek is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Szeptember22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 sokszor a legegyszerűbb megoldás a legjobb. Kábelcsatorna fedeléből csináltam alul felül sínt amibe elcsuszhat az a kis darab ha kész a festés lesznek képek is Oksa! De azt már ne ide, mert Hening cartárs megdádáz minket :rolleyes: Persze a kész lökösről készült képet azt ide <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember22, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember22, 2009 Oksa! De azt már ne ide, mert Hening cartárs megdádáz minket <_< Persze a kész lökösről készült képet azt ide -_- rendben :D véget is vetek az OFF-nak nem kockáztatok :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember23, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2009 rendben :D véget is vetek az OFF-nak nem kockáztatok <_< Helyes. :rolleyes: -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 na végre :rolleyes: végigolvastam, ezt a topikot(csak ezt) műanyag ápoláshoz: szilikonzsír. pár hónapot kibír, és egy 300ft os tubusból többször is át lehet kenni a lökösöket. igaz festeni utána egyre gázabb stb... házi műanyagfestésről pár tapasztalat: bolti eladó:" á ez jó lesz" alapozó: úgy lejött, mint ami hámlik, az igazi spray os kivitel a motip, ami tényleg jó, 2-3 ezer ft egy flakon. sima spray festékkel lefujtam, ugyan azt, csiszolópapírral se jött le, csak egy két pötyben lepattant.. most ott tart a középkonzolos dolgom,hogy le van csiszolva a jobboldali szellőző kerete, a középkonzol 80% a, 240es papírral teljesen. erre majd megy a műanyag alapozó, meg a stb, amit Alex már leírt. de mosta meló miatt nem érek rá igazából stb sb, na meg nekem is be kell szerezni festéshez szükséges dolgokat, mint pl: kompi, festékszóró, és hogy ne járjak Brekihez hasonlóan vízleválsztó szűrő stb. ja igen a hamuzós ajtaját lecsiszoltam ugyancsak 240essel, aztán szín+lak spray kombó, és nem jön le, lassan két éve, de!!!!! ahol nemtudtam lecsiszolni, ott bizony lepattog. <_< peremek élek stb. krómfesték: nemrégiben linkeltem is képet, ami tuti nem jó. prisma colorso semmit se ér. kopik málik stb stb :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Szeptember26, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember26, 2009 na végre :rolleyes: végigolvastam, ezt a topikot(csak ezt) műanyag ápoláshoz: szilikonzsír. pár hónapot kibír, és egy 300ft os tubusból többször is át lehet kenni a lökösöket. igaz festeni utána egyre gázabb stb... házi műanyagfestésről pár tapasztalat: bolti eladó:" á ez jó lesz" alapozó: úgy lejött, mint ami hámlik, az igazi spray os kivitel a motip, ami tényleg jó, 2-3 ezer ft egy flakon. sima spray festékkel lefujtam, ugyan azt, csiszolópapírral se jött le, csak egy két pötyben lepattant.. most ott tart a középkonzolos dolgom,hogy le van csiszolva a jobboldali szellőző kerete, a középkonzol 80% a, 240es papírral teljesen. erre majd megy a műanyag alapozó, meg a stb, amit Alex már leírt. de mosta meló miatt nem érek rá igazából stb sb, na meg nekem is be kell szerezni festéshez szükséges dolgokat, mint pl: kompi, festékszóró, és hogy ne járjak Brekihez hasonlóan vízleválsztó szűrő stb. ja igen a hamuzós ajtaját lecsiszoltam ugyancsak 240essel, aztán szín+lak spray kombó, és nem jön le, lassan két éve, de!!!!! ahol nemtudtam lecsiszolni, ott bizony lepattog. <_< peremek élek stb. krómfesték: nemrégiben linkeltem is képet, ami tuti nem jó. prisma colorso semmit se ér. kopik málik stb stb :D Köszönjük -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember26, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2009 na végre <_<... erre majd megy a műanyag alapozó, meg a stb, amit Alex már leírt. de mosta meló miatt nem érek rá igazából stb sb, na meg nekem is be kell szerezni festéshez szükséges dolgokat, mint pl: kompi, festékszóró, és hogy ne járjak Brekihez hasonlóan vízleválsztó szűrő stb. most már én se :D felszereltem a kompit egy vízleválasztó szűrővel, így folytathatom a lökös festését :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Elkészült végre! :rolleyes: További képek: klikk klikk klikk klikk Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Elkészült végre! :rolleyes: http://liftesek.extra.hu/auto/lokos003.jpg További képek: klikk klikk klikk klikk Jó lett <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október2, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Október2, 2009 Elkészült végre! :rolleyes: http://liftesek.extra.hu/auto/lokos003.jpg További képek: klikk klikk klikk klikk Ügyes vagy!! Minden elismerésem <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 őőő nemtudom, hogy élőben milyen, de képről úgy tünik, lehetne adni neki egy 1200as vízpolírt. álmomban megvetteme gyszerre mindent, kompresszort szűrőket, szórócuccokat a afestéshez :rolleyes: reálisat álmodtam sztem, mert a szórós cucc maga volt 20 ezer <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október3, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Október3, 2009 őőő nemtudom, hogy élőben milyen, de képről úgy tünik, lehetne adni neki egy 1200as vízpolírt. álmomban megvetteme gyszerre mindent, kompresszort szűrőket, szórócuccokat a afestéshez <_< reálisat álmodtam sztem, mert a szórós cucc maga volt 20 ezer :D Az én szórós cuccom 120 ezer volt :rolleyes: Nem igazság.... -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Az én szórós cuccom 120 ezer volt :rolleyes: Nem igazság.... B) jól átkurtak <_< 5-6 ezerért is lehet venni :D van benne nyomásmérő, szóró félliteres bödönnel, meg fujkáló is -_- hülyeséget félretéve: nekem egy - egy elem alkalomszerű festésére megfelelő cuccra lenne szükségem. tehát a minőség szerint jó cucc kellene, de nem annyira lenne nagy igénybeételnek kitéve. egy ilyen hobbi festegetésre elegendő cucc mennyibe kerülne? szűrő így is úgy is kellene Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Jó lett B) Ügyes vagy!! Minden elismerésem :D Köszi! Igyekeztem <_< őőő nemtudom, hogy élőben milyen, de képről úgy tünik, lehetne adni neki egy 1200as vízpolírt. álmomban megvetteme gyszerre mindent, kompresszort szűrőket, szórócuccokat a afestéshez :D reálisat álmodtam sztem, mert a szórós cucc maga volt 20 ezer -_- Élőben valóban mást mutat, de nem kell polírozni! Ami a képeken esetleg annak látszik az inkább por, fújt a szél festéskor, így bezárkóztam vele a garázsba, majd mikor porszáraz lett kinyitottam az ajtót. Törölgetni még nem mertem akkor, összeszerelni is csak óvatosan a lehető legkevesebb tapenolással :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 jól átkurtak :rolleyes: 5-6 ezerért is lehet venni <_< van benne nyomásmérő, szóró félliteres bödönnel, meg fujkáló is :D hülyeséget félretéve: nekem egy - egy elem alkalomszerű festésére megfelelő cuccra lenne szükségem. tehát a minőség szerint jó cucc kellene, de nem annyira lenne nagy igénybeételnek kitéve. egy ilyen hobbi festegetésre elegendő cucc mennyibe kerülne? szűrő így is úgy is kellene kompresszor kb. 30e-nél kezdődik(min. 120-130 l/perc teljesítmény), vízleválasztó szűrő 3e-nél, ha kell olajleválasztó is akkor 5e-nél. Rendes szórópisztoly amivel már fújni is lehet min. 5e, az olcsóbb olyan is. Az alsótartályost felejtsd el, legfeljebb alvázvédőre alkalmas olyan narancsosat fúj Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október3, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Október3, 2009 kompresszor kb. 30e-nél kezdődik(min. 120-130 l/perc teljesítmény), vízleválasztó szűrő 3e-nél, ha kell olajleválasztó is akkor 5e-nél. Rendes szórópisztoly amivel már fújni is lehet min. 5e, az olcsóbb olyan is. Az alsótartályost felejtsd el, legfeljebb alvázvédőre alkalmas olyan narancsosat fúj Nem felejtettél ki egy nullát? <_< No lekirándultam magam a garázsba, mert most itthon van a pisztolyom ez lenne az a 120ezer forintos: http://kep.ivpicture.hu/197133.N.jpg Ez egy Sata jet90-es szórópisztoly 1.2-es, 1.4-es, és 1.8-as dűznivel(fúvóka) plussz egy tűvel, és tisztitó szett-el fizettem érte 119800Ft-ot 5 éve. 5éve használom intenzíven és semmi baja...még csak tömitést sem kellett cserélnem. A titka a hosszú életartamnak az, hogy minden meló után szépen gondosan el kell pucingálni :D Egyébként ha ilyen szépen lefestetted a lököst, és ez most novynak is szól.... nem muszáj barkács célra olcsó pisztolyt venni, lehet drágábbat is, és másnak is lehet festegetni pl: felniket, kisebb javításokat, vagy csak utánfutót a szomszédnak,(én is így kezdtem :rolleyes: ) és máris visszajön az ára -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Nem felejtettél ki egy nullát? <_< hát ha 50 ezer ft egy hobbi szintű szóró, akkor maradoka spraynál, azt tuti nem kell átvízpolírozni, és 50ezerből rengeteg spray kijön :D 15ezer körül szeretnék egy szórót venni. kompi 30ezer az reális sztem is, a szűrőre többet gondoltam :rolleyes: a kompi azért jó, mert legalább azt tudom másra is használni. pl levegős emelő ,) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts