Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fényezés

Alex0403

Recommended Posts

Alex Mester!

Polír helyett vaxolás mellett döntöttem. Mennyire képes karcokat eltávolítani és hogy a legcélszerűbb végezni?

attol függ mivel csinálod.

Egy kisszék segedelmével, és pár órás dörzsikéléssel kézzel is szép eredményeket lehet elérni :lol:

Persze polírpaszta kell hozzá.

Nekem pl festés után lakkporos volt a mocitető... sokszor átdörzsöltem vasznak megfelelő folyadékos metabonddal, de semmi, és polírpasztával meg egyszerre lejött :)

Megosztás:

Köszönöm a megszólítást :lol:

A vaxolás semennyire :) A vax csak fényt ad...olyan mint a szilikon a műanyagon ;)

Szerencsémre nincsenek rajta vészes karcolások de a parkolóban csak felszed 1-2 horzsolást. Multkoriban vettem észre egy kisebb horzsolást és közönséges szilikonsprayel fújtam le amivel a gumikédereket szoktam.....láss csodát alig látszik. ;)

attol függ mivel csinálod.

Egy kisszék segedelmével, és pár órás dörzsikéléssel kézzel is szép eredményeket lehet elérni :P

Persze polírpaszta kell hozzá.

Nekem pl festés után lakkporos volt a mocitető... sokszor átdörzsöltem vasznak megfelelő folyadékos metabonddal, de semmi, és polírpasztával meg egyszerre lejött :P

Hát ha nekifogok rendesen akkor nem csak a kicsi szék kerül majd elő hanem 1 láda söröcske is. Persze majd tavasszal....ha lessz olyan.

Megosztás:

Szerencsémre nincsenek rajta vészes karcolások de a parkolóban csak felszed 1-2 horzsolást. Multkoriban vettem észre egy kisebb horzsolást és közönséges szilikonsprayel fújtam le amivel a gumikédereket szoktam.....láss csodát alig látszik. :lol:

Nos igen! Hiszen még új autó :)

Nos...amit én tudok a wax-ról: A wax leggyakrabban könnyen párolgó oldószerben feloldott paraffinszármazék, amelyet cipőbokszhoz hasonló szivacsos fejjel ellátott flakonokban árulnak, másik fajtája szilárd wax, amit úgy kell feldörzsölni az autóra. Feldörzsölés után pár percig rajta hagyni, és utána puha rongyal letörölni. Semmiképp se tűző napon csináld, mert ráéghet a wax.

Megosztás:

Nos igen! Hiszen még új autó :lol:

Nos...amit én tudok a wax-ról: A wax leggyakrabban könnyen párolgó oldószerben feloldott paraffinszármazék, amelyet cipőbokszhoz hasonló szivacsos fejjel ellátott flakonokban árulnak, másik fajtája szilárd wax, amit úgy kell feldörzsölni az autóra. Feldörzsölés után pár percig rajta hagyni, és utána puha rongyal letörölni. Semmiképp se tűző napon csináld, mert ráéghet a wax.

A szivacsos, cipőboxos vaxról vannak tapasztalataim. Eszméletlen szépre varázsolta volt a zöldet.

Megosztás:

Sziasztok.

Tanácsot szeretnék kérni kezd rozsdásodni az ajtom alsó része,hogy javitsam le?gondolom csiszoljam le fémtisztára ,és utánna mivel kezeljem le hogy jó legyen. hogy ne jöjjön ki utánna a festék alól megint a rozsda.nem metál sima két komponensü. elöre is köszi a segitséget .

Megosztás:

Sziasztok.

Tanácsot szeretnék kérni kezd rozsdásodni az ajtom alsó része,hogy javitsam le?gondolom csiszoljam le fémtisztára ,és utánna mivel kezeljem le hogy jó legyen. hogy ne jöjjön ki utánna a festék alól megint a rozsda.nem metál sima két komponensü. elöre is köszi a segitséget .

Azt azért jó ha tudod, hogy belülről rohad és akármit csinálsz recidiválódik a rozsda. Minden esetre a munkamenet az általad felsoroltakon alapszik. Alex majd megmondja mit használj.

Megosztás:

Sziasztok.

Sajnos Reeckatee barátomnak igaza van. A folyamat belülről indul kifelé, így csak időhúzás.... miután lecsiszoltad, érdemes egy rozsdagátló alapozóval lefújni, vékonyan kétszer, de vékonyan. Teljes száradás után, ismét megcsiszolod, finoman 800-1000 vízpapírral, miután megvan mehet rá a szín. :lol:

rozsdagátló alapozó: BODY 320 Zink-Fill K korrózió gátló szórókitt

Vízpapír: P800-P1000

Megosztás:

Sajnos Reeckatee barátomnak igaza van. A folyamat belülről indul kifelé, így csak időhúzás.... miután lecsiszoltad, érdemes egy rozsdagátló alapozóval lefújni, vékonyan kétszer, de vékonyan. Teljes száradás után, ismét megcsiszolod, finoman 800-1000 vízpapírral, miután megvan mehet rá a szín. :lol:

rozsdagátló alapozó: BODY 320 Zink-Fill K korrózió gátló szórókitt

Vízpapír: P800-P1000

nagyon köszönöm a segitséget.láttam a totál lux oldalát,a közelébe vagytok vagy csak ismeritek?

Még azt kérdezném hogy belülröl mivel kezeljem le hogy ne rozsdásodjon?

Amit irtatok a korrozió gátlo alapozót alá rozsdamarót akkor már ne kenjek gondolom.

Megosztás:

nagyon köszönöm a segitséget.láttam a totál lux oldalát,a közelébe vagytok vagy csak ismeritek?

Még azt kérdezném hogy belülröl mivel kezeljem le hogy ne rozsdásodjon?

Amit irtatok a korrozió gátlo alapozót alá rozsdamarót akkor már ne kenjek gondolom.

Visszafordítani és teljesen megállítani nem tudod a folyamatot de nagyon jól le lehet lassítani. Valamilyen olajas vegyületet kéne az ajtók belsejébe juttatni. Nálunk olaj+parafin a nyerő de az gány a komolyabb cuccok mellett. Őszintén megmondom az enyém is azzal lett lefújva az ősszel ami vegyes érzelmeket keltett a fórumtársak közt. :lol:

Megosztás:

Visszafordítani és teljesen megállítani nem tudod a folyamatot de nagyon jól le lehet lassítani. Valamilyen olajas vegyületet kéne az ajtók belsejébe juttatni. Nálunk olaj+parafin a nyerő de az gány a komolyabb cuccok mellett. Őszintén megmondom az enyém is azzal lett lefújva az ősszel ami vegyes érzelmeket keltett a fórumtársak közt. :)

Na és amikor a munktársam régi Dácájának a küszöbét feltöltötték fáradt olajjal? :D Tuti nem fog rohadni bellülről. ;)

Megosztás:

Visszafordítani és teljesen megállítani nem tudod a folyamatot de nagyon jól le lehet lassítani. Valamilyen olajas vegyületet kéne az ajtók belsejébe juttatni. Nálunk olaj+parafin a nyerő de az gány a komolyabb cuccok mellett. Őszintén megmondom az enyém is azzal lett lefújva az ősszel ami vegyes érzelmeket keltett a fórumtársak közt. :)

Köszönöm szépen a szalonképes megfogalmazást! :D

Megosztás:

Na és amikor a munktársam régi Dácájának a küszöbét feltöltötték fáradt olajjal? :) Tuti nem fog rohadni bellülről. :D

Viccen kívül a legjobb megoldás pl. a küszöb belsejébe a trafóolaj. A frissen felrakott küszöbbe belülről nincs tartósabb megoldás.

Megosztás:

nem valamilyen sürübb massza kéne az ajtóba?hogy ne folyon ki az alján lévö kis lukakon?és mi lenne ha alvázvédövel kenném ki az ajtó belselyét?

Megosztás:

Na és amikor a munktársam régi Dácájának a küszöbét feltöltötték fáradt olajjal? :) Tuti nem fog rohadni bellülről. :D

annak idelyén a papám is fáradt olajat rakott a kis trabinak a küszöbbe és sokáig patent volt. igaz nem opel de ha jó akkor jó.

Megosztás:

nem valamilyen sürübb massza kéne az ajtóba?hogy ne folyon ki az alján lévö kis lukakon?és mi lenne ha alvázvédövel kenném ki az ajtó belselyét?

Igazából azért van az ajtó alján lyuk, mert bármilyen jó a gumiszigetelés az ablak mellett, valamennyi víz esőbe csak bejut, és annak kell távozni az alsó lyukakon. Meg ugye télen bent meleg van, kint hideg az ajtóban is lehet páralecsapódás, annak is el kell valahol távoznia. Az a lyuk mindenképpen kell.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.