Alex0403 Elküldve Március23, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Március23, 2010 Vagy 1000 pénzért talál a bontóban, színben ahogy nekem sikerült :) Igen...az a harmadik variáció :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 Vagy 1000 pénzért talál a bontóban, színben ahogy nekem sikerült :) ...vagy tunyingmatrinya rá és kész is :D ..negyedik verzió. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 ...vagy tunyingmatrinya rá és kész is :D ..negyedik verzió. ;) Te vagy az isten után a második ember. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 ...vagy tunyingmatrinya rá és kész is ;) ..negyedik verzió. ;) Legszívesebben leöntöttem volna egy vödör vízzel azokat a piros caravanos tunyingereket, akiket akkor láttam amikor égen-földön piros tankajtót kerestem ezek meg ott csillogtatták azokat a Homasita-sz.rokat a piros ajtón... :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 Legszívesebben leöntöttem volna egy vödör vízzel azokat a piros caravanos tunyingereket, akiket akkor láttam amikor égen-földön piros tankajtót kerestem ezek meg ott csillogtatták azokat a Homasita-sz.rokat a piros ajtón... :) :D Inkább savval. Élvezetesebb, vagy egy vödör kromofág a tetőre aztán had folyjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 Inkább savval. Élvezetesebb, vagy egy vödör kromofág a tetőre aztán had folyjon. Az autót nem bántanám soha, de hogy a hujegyerek lemosása jól esett volna az tuti :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 Sziasztok! Akkor tudnátok ajánlani valami igazán jó cuccot, amit érdemes rákenni az autóra. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 Sziasztok! Akkor tudnátok ajánlani valami igazán jó cuccot, amit érdemes rákenni az autóra. Köszi Én ma ezt használtam. Íme az eredménye. Polir pasztának árulták autófényezős boltban.....nem volt túl olcsó :) Alex mester! Van egy kis bibi az autón. A szokásos caravan betegség. ;) Gondoltam megcsiszolom, esetleg ha makacs homokfújom, de hogyan tovább? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 Én ma ezt használtam. Íme az eredménye. Polir pasztának árulták autófényezős boltban.....nem volt túl olcsó :) Alex mester! Van egy kis bibi az autón. A szokásos caravan betegség. ;) Gondoltam megcsiszolom, esetleg ha makacs homokfújom, de hogyan tovább? :D Jól néz ki ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Március24, 2010 Megoszt Elküldve Március24, 2010 MOL kútnál vettem ehhez hasonló cuccot és ime az eredmény. Ma pedig a méreg ölt mert nem tudtam mosni az autot, pörgött le róla a víz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
amavisca Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Hali! Valaki tudna infót adni autófestéssel,fényezéssel kapcsolatban?Könyv, link, film stb.. köszike Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március25, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Március25, 2010 Én ma ezt használtam. Íme az eredménye. Polir pasztának árulták autófényezős boltban.....nem volt túl olcsó :) Alex mester! Van egy kis bibi az autón. A szokásos caravan betegség. ;) Gondoltam megcsiszolom, esetleg ha makacs homokfújom, de hogyan tovább? ;) Nos én a homokszórást nem ajánlom, mert ahogy elnézem elég közel van az ablakhoz :D Mondjuk nem tudom mekkora a szórásképe. Én azt csinálnám, hogy lamellás koronggal finoman megcsiszolnám, kigittelném, egy kis füller, vizes csiszolás, és utána rá a színt, meg a lakkot. Minnél kisebb foltot csinálj, mert ugye azt össze kell polírozni....Igazából nem egyszerű, mert a lakkozásnál ködölni kell, speckó ködölő lakkal..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március25, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Március25, 2010 MOL kútnál vettem ehhez hasonló cuccot és ime az eredmény. Ma pedig a méreg ölt mert nem tudtam mosni az autot, pörgött le róla a víz. ;) Egyet nem értek....Miért kell egy szinte új autót polírozni? ;) Hali! Valaki tudna infót adni autófestéssel,fényezéssel kapcsolatban?Könyv, link, film stb.. köszike Mire vagy kíváncsi? Én nem tudok segíteni? :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Nos én a homokszórást nem ajánlom, mert ahogy elnézem elég közel van az ablakhoz :) Mondjuk nem tudom mekkora a szórásképe. Én azt csinálnám, hogy lamellás koronggal finoman megcsiszolnám, kigittelném, egy kis füller, vizes csiszolás, és utána rá a színt, meg a lakkot. Minnél kisebb foltot csinálj, mert ugye azt össze kell polírozni....Igazából nem egyszerű, mert a lakkozásnál ködölni kell, speckó ködölő lakkal..... Köszi a választ! Kicsi a pisztoly, szórásképe szintén uh ezzel nincs gond, a lamellás meg túl nagy sebet ejt. Van mini szórópisztolyom is, annak min. 3mm a szórásképe, elég precízen lehet vele dolgozni :D Én mindig azzal vagyok bajban, hogy kell-e alapozni vagy nem és gitt előtt vagy után? Minden gitt dobozán másképp van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március25, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Március25, 2010 Köszi a választ! Kicsi a pisztoly, szórásképe szintén uh ezzel nincs gond, a lamellás meg túl nagy sebet ejt. Van mini szórópisztolyom is, annak min. 3mm a szórásképe, elég precízen lehet vele dolgozni :) Én mindig azzal vagyok bajban, hogy kell-e alapozni vagy nem és gitt előtt vagy után? Minden gitt dobozán másképp van.... Manapság már olyan gittet kapsz a boltba, ami alá nem kell alapozni. Gittelés után kell füllerezni(szórógitt) mert a gitt beszívja a festéket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Manapság már olyan gittet kapsz a boltba, ami alá nem kell alapozni. Gittelés után kell füllerezni(szórógitt) mert a gitt beszívja a festéket. Itt a válasz amire vártam, tudtam, hogy rád számíthatok :) Köszi mégegyszer Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Egyet nem értek....Miért kell egy szinte új autót polírozni? :) 1. Untam magam 2. Hogy pörögjön le róla a víz 3. Nem tudok létezni sufnizás nélkül :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
amavisca Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Mire vagy kíváncsi? Én nem tudok segíteni? :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Március25, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Március25, 2010 Mindenre! :D Le szeretném festeni a gépet... csiszolástól az alapozáson át a festés,lakkozásig. Mit hogyan mivel miért. Hűha...micsoda ambíciók ;) No de ha ekkora fába vágod a fejszét, tudnod kell, hogy nagy szakmai tapasztalatot igényel, és kézügyességet egy teljes külső fényezés. Távol álljon tőlem, nem akarom lebecsülni a képességeid, de kérdésedből kiindulva, nem igen festettél autót, javítást se, nem hogy egy egész autót.... Szóval mivel nem vagyok autószerelő, nem állok neki kivenni a motort. Vágod? :) Vagy ennyire egyszerűnek látszik a fényezés? No mindegy....Elöször is kell hozzá egy jó kompresszor 512 l/perc, 200-250literes tartályal. Aztán kell hozzá egy jó csiszológép, excenteres, fékezőtalpal, különböző kittelők, steknik, és egy jó szorópisztoly: 1.8-1.4-es fúvóka a füllerhez, és a poliészterhez a színhez és a lakkhoz pedig 1.2-es fúvóka kell. Ha ezek mind meg vannak, akkor vihetjük az autót lakatoshoz, aki kihegeszti rendesen, és teljesen szétszedi festésére ;) Vagy azt is megcsinálod te saját magad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
amavisca Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Hűha...micsoda ambíciók :D No de ha ekkora fába vágod a fejszét, tudnod kell, hogy nagy szakmai tapasztalatot igényel, és kézügyességet egy teljes külső fényezés. Távol álljon tőlem, nem akarom lebecsülni a képességeid, de kérdésedből kiindulva, nem igen festettél autót, javítást se, nem hogy egy egész autót.... Szóval mivel nem vagyok autószerelő, nem állok neki kivenni a motort. Vágod? :) Vagy ennyire egyszerűnek látszik a fényezés? No mindegy....Elöször is kell hozzá egy jó kompresszor 512 l/perc, 200-250literes tartályal. Aztán kell hozzá egy jó csiszológép, excenteres, fékezőtalpal, különböző kittelők, steknik, és egy jó szorópisztoly: 1.8-1.4-es fúvóka a füllerhez, és a poliészterhez a színhez és a lakkhoz pedig 1.2-es fúvóka kell. Ha ezek mind meg vannak, akkor vihetjük az autót lakatoshoz, aki kihegeszti rendesen, és teljesen szétszedi festésére ;) Vagy azt is megcsinálod te saját magad? Valahol el kell kezdeni... Amúgy én szedném szét a kocsit!Lakatolni nem tudok... Teljes renováláson fog átesni szegénykém és amit lehet azt a 2 kezemmel szeretném megcsinálni! Meg persze nincs is rá 250ezrem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Valahol el kell kezdeni... Amúgy én szedném szét a kocsit!Lakatolni nem tudok... Teljes renováláson fog átesni szegénykém és amit lehet azt a 2 kezemmel szeretném megcsinálni! Meg persze nincs is rá 250ezrem... Szóval semmid sincs csak a lelkesedés. Azért vigyázz nehogy többe kerüljön a végén mint ha elejétől szakival csináltatnád. Azért a lakatolás és a fényezés nem éppen az a két dolog amit otthon szaktudás és megfelelő szerszámok nélkül meg lehet csinálni. Persze e discovery-n könnyűnek látszik ahogy Foos-ék csinálják de azért ott is van nagyon komoly szerszámozottság és szaktudás meg egy kis kamuzás meg showelemek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Szóval semmid sincs csak a lelkesedés. Azért vigyázz nehogy többe kerüljön a végén mint ha elejétől szakival csináltatnád. Azért a lakatolás és a fényezés nem éppen az a két dolog amit otthon szaktudás és megfelelő szerszámok nélkül meg lehet csinálni. Persze e discovery-n könnyűnek látszik ahogy Foos-ék csinálják de azért ott is van nagyon komoly szerszámozottság és szaktudás meg egy kis kamuzás meg showelemek. Khmm-khmmm... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Khmm-khmmm... ;) http://kep.psharing.com/332061.jpg http://kep.psharing.com/332062.jpg Jó persze kókányolni lehet otthon is :) De ez nem egy tartós megoldás (főleg az ecetsavas szilóval :D ) Arról nem is beszélve, hogy te is beruháztál egy komolyabb hegesztő gépre (amit a feéltengely után nem is tudom hogy tudtál beadni a családnak ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Jó persze kókányolni lehet otthon is :) De ez nem egy tartós megoldás (főleg az ecetsavas szilóval :D ) Arról nem is beszélve, hogy te is beruháztál egy komolyabb hegesztő gépre (amit a feéltengely után nem is tudom hogy tudtál beadni a családnak ;) ) Jó persze nem azt mondom, hogy szedje szétt a kocsit a garázsban, és pár hét mulva szinte vadi újjan fog onnan előjönni, de valahol el kell kezdeni. Meg aztán sohase tudni, hogy a szaki mennyire érti a szakmát, nehéz jó szakembert találni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Jó persze nem azt mondom, hogy szedje szétt a kocsit a garázsban, és pár hét mulva szinte vadi újjan fog onnan előjönni, de valahol el kell kezdeni. Meg aztán sohase tudni, hogy a szaki mennyire érti a szakmát, nehéz jó szakembert találni. Ebben nagyon egyetértek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts