Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fényezés

Alex0403

Recommended Posts

...vagy tunyingmatrinya rá és kész is ;) ..negyedik verzió. ;)

Legszívesebben leöntöttem volna egy vödör vízzel azokat a piros caravanos tunyingereket, akiket akkor láttam amikor égen-földön piros tankajtót kerestem ezek meg ott csillogtatták azokat a Homasita-sz.rokat a piros ajtón... :) :D

Megosztás:

Legszívesebben leöntöttem volna egy vödör vízzel azokat a piros caravanos tunyingereket, akiket akkor láttam amikor égen-földön piros tankajtót kerestem ezek meg ott csillogtatták azokat a Homasita-sz.rokat a piros ajtón... :) :D

Inkább savval. Élvezetesebb, vagy egy vödör kromofág a tetőre aztán had folyjon.

Megosztás:

Sziasztok!

Akkor tudnátok ajánlani valami igazán jó cuccot, amit érdemes rákenni az autóra. Köszi

Én ma ezt használtam. Íme az eredménye. Polir pasztának árulták autófényezős boltban.....nem volt túl olcsó :)

Alex mester!

Van egy kis bibi az autón. A szokásos caravan betegség. ;)

Gondoltam megcsiszolom, esetleg ha makacs homokfújom, de hogyan tovább? :D

Megosztás:

Én ma ezt használtam. Íme az eredménye. Polir pasztának árulták autófényezős boltban.....nem volt túl olcsó :)

Alex mester!

Van egy kis bibi az autón. A szokásos caravan betegség. ;)

Gondoltam megcsiszolom, esetleg ha makacs homokfújom, de hogyan tovább? ;)

Nos én a homokszórást nem ajánlom, mert ahogy elnézem elég közel van az ablakhoz :D Mondjuk nem tudom mekkora a szórásképe. Én azt csinálnám, hogy lamellás koronggal finoman megcsiszolnám, kigittelném, egy kis füller, vizes csiszolás, és utána rá a színt, meg a lakkot. Minnél kisebb foltot csinálj, mert ugye azt össze kell polírozni....Igazából nem egyszerű, mert a lakkozásnál ködölni kell, speckó ködölő lakkal.....

Megosztás:

MOL kútnál vettem ehhez hasonló cuccot és ime az eredmény. Ma pedig a méreg ölt mert nem tudtam mosni az autot, pörgött le róla a víz. ;)

Egyet nem értek....Miért kell egy szinte új autót polírozni? ;)

Hali!

Valaki tudna infót adni autófestéssel,fényezéssel kapcsolatban?Könyv, link, film stb.. köszike

Mire vagy kíváncsi? Én nem tudok segíteni? :) :D

Megosztás:

Nos én a homokszórást nem ajánlom, mert ahogy elnézem elég közel van az ablakhoz :) Mondjuk nem tudom mekkora a szórásképe. Én azt csinálnám, hogy lamellás koronggal finoman megcsiszolnám, kigittelném, egy kis füller, vizes csiszolás, és utána rá a színt, meg a lakkot. Minnél kisebb foltot csinálj, mert ugye azt össze kell polírozni....Igazából nem egyszerű, mert a lakkozásnál ködölni kell, speckó ködölő lakkal.....

Köszi a választ!

Kicsi a pisztoly, szórásképe szintén uh ezzel nincs gond, a lamellás meg túl nagy sebet ejt.

Van mini szórópisztolyom is, annak min. 3mm a szórásképe, elég precízen lehet vele dolgozni :D

Én mindig azzal vagyok bajban, hogy kell-e alapozni vagy nem és gitt előtt vagy után? Minden gitt dobozán másképp van....

Megosztás:

Köszi a választ!

Kicsi a pisztoly, szórásképe szintén uh ezzel nincs gond, a lamellás meg túl nagy sebet ejt.

Van mini szórópisztolyom is, annak min. 3mm a szórásképe, elég precízen lehet vele dolgozni :)

Én mindig azzal vagyok bajban, hogy kell-e alapozni vagy nem és gitt előtt vagy után? Minden gitt dobozán másképp van....

Manapság már olyan gittet kapsz a boltba, ami alá nem kell alapozni. Gittelés után kell füllerezni(szórógitt) mert a gitt beszívja a festéket.

Megosztás:

Mindenre! :D

Le szeretném festeni a gépet... csiszolástól az alapozáson át a festés,lakkozásig.

Mit hogyan mivel miért.

Hűha...micsoda ambíciók ;) No de ha ekkora fába vágod a fejszét, tudnod kell, hogy nagy szakmai tapasztalatot igényel, és kézügyességet egy teljes külső fényezés. Távol álljon tőlem, nem akarom lebecsülni a képességeid, de kérdésedből kiindulva, nem igen festettél autót, javítást se, nem hogy egy egész autót.... Szóval mivel nem vagyok autószerelő, nem állok neki kivenni a motort. Vágod? :) Vagy ennyire egyszerűnek látszik a fényezés? No mindegy....Elöször is kell hozzá egy jó kompresszor 512 l/perc, 200-250literes tartályal. Aztán kell hozzá egy jó csiszológép, excenteres, fékezőtalpal, különböző kittelők, steknik, és egy jó szorópisztoly: 1.8-1.4-es fúvóka a füllerhez, és a poliészterhez a színhez és a lakkhoz pedig 1.2-es fúvóka kell. Ha ezek mind meg vannak, akkor vihetjük az autót lakatoshoz, aki kihegeszti rendesen, és teljesen szétszedi festésére ;) Vagy azt is megcsinálod te saját magad?

Megosztás:

Hűha...micsoda ambíciók :D No de ha ekkora fába vágod a fejszét, tudnod kell, hogy nagy szakmai tapasztalatot igényel, és kézügyességet egy teljes külső fényezés. Távol álljon tőlem, nem akarom lebecsülni a képességeid, de kérdésedből kiindulva, nem igen festettél autót, javítást se, nem hogy egy egész autót.... Szóval mivel nem vagyok autószerelő, nem állok neki kivenni a motort. Vágod? :) Vagy ennyire egyszerűnek látszik a fényezés? No mindegy....Elöször is kell hozzá egy jó kompresszor 512 l/perc, 200-250literes tartályal. Aztán kell hozzá egy jó csiszológép, excenteres, fékezőtalpal, különböző kittelők, steknik, és egy jó szorópisztoly: 1.8-1.4-es fúvóka a füllerhez, és a poliészterhez a színhez és a lakkhoz pedig 1.2-es fúvóka kell. Ha ezek mind meg vannak, akkor vihetjük az autót lakatoshoz, aki kihegeszti rendesen, és teljesen szétszedi festésére ;) Vagy azt is megcsinálod te saját magad?

Valahol el kell kezdeni...

Amúgy én szedném szét a kocsit!Lakatolni nem tudok...

Teljes renováláson fog átesni szegénykém és amit lehet azt a 2 kezemmel szeretném megcsinálni!

Meg persze nincs is rá 250ezrem...

Megosztás:

Valahol el kell kezdeni...

Amúgy én szedném szét a kocsit!Lakatolni nem tudok...

Teljes renováláson fog átesni szegénykém és amit lehet azt a 2 kezemmel szeretném megcsinálni!

Meg persze nincs is rá 250ezrem...

Szóval semmid sincs csak a lelkesedés. Azért vigyázz nehogy többe kerüljön a végén mint ha elejétől szakival csináltatnád. Azért a lakatolás és a fényezés nem éppen az a két dolog amit otthon szaktudás és megfelelő szerszámok nélkül meg lehet csinálni.

Persze e discovery-n könnyűnek látszik ahogy Foos-ék csinálják de azért ott is van nagyon komoly szerszámozottság és szaktudás meg egy kis kamuzás meg showelemek.

Megosztás:

Szóval semmid sincs csak a lelkesedés. Azért vigyázz nehogy többe kerüljön a végén mint ha elejétől szakival csináltatnád. Azért a lakatolás és a fényezés nem éppen az a két dolog amit otthon szaktudás és megfelelő szerszámok nélkül meg lehet csinálni.

Persze e discovery-n könnyűnek látszik ahogy Foos-ék csinálják de azért ott is van nagyon komoly szerszámozottság és szaktudás meg egy kis kamuzás meg showelemek.

Khmm-khmmm... :)

332061.jpg

332062.jpg

Megosztás:

Jó persze kókányolni lehet otthon is :) De ez nem egy tartós megoldás (főleg az ecetsavas szilóval :D ) Arról nem is beszélve, hogy te is beruháztál egy komolyabb hegesztő gépre (amit a feéltengely után nem is tudom hogy tudtál beadni a családnak ;) )

Megosztás:

Jó persze kókányolni lehet otthon is :) De ez nem egy tartós megoldás (főleg az ecetsavas szilóval :D ) Arról nem is beszélve, hogy te is beruháztál egy komolyabb hegesztő gépre (amit a feéltengely után nem is tudom hogy tudtál beadni a családnak ;) )

Jó persze nem azt mondom, hogy szedje szétt a kocsit a garázsban, és pár hét mulva szinte vadi újjan fog onnan előjönni, de valahol el kell kezdeni. Meg aztán sohase tudni, hogy a szaki mennyire érti a szakmát, nehéz jó szakembert találni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.