Alex0403 Elküldve December27, 2009 Szerző Megoszt Elküldve December27, 2009 Hali. Használtad már ezt a cuccot? :rolleyes: Igen használtam...csak elfelejtettem megírni :blink: Nagyon bevált a cucc :D Igaz az ára is, mert több mint 2ezer forint egy flakonnal, de az sokáig elég: Kisdarab rongyra spricc egy keveset, és jól beledörzsölöd a műanyagba. Ezt többször megismétled, és nyagyon csini lesz tőle a lökös. Azért bírom ezt a szert, mert nem tartalmaz szilikon, és waxot. Így bármikor le lehet festeni ha úgy akarom ;) http://pics.coldline.hu/pics/13421-20091227-RarcmP.jpg hőlégfújóval szépen óvatosban át kell menni rajta tökéletes mélyfekete színt lehet elérni. multhéten próbáltam ki Ezzel a művelettel csak egy gebasz van. mégpedig az, hogyha az embernek nincs kellő tapasztalata, (túl közel tartja a hőlégfúvót, túl sokáig...stb) Akkor eldobósra is lehet csinálni a lököst. Persze ha már annyira beszürkült, akkor már a csodaszerem sem segít :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Igen használtam...csak elfelejtettem megírni :rolleyes: Nagyon bevált a cucc :D Igaz az ára is, mert több mint 2ezer forint egy flakonnal, de az sokáig elég: Kisdarab rongyra spricc egy keveset, és jól beledörzsölöd a műanyagba. Ezt többször megismétled, és nyagyon csini lesz tőle a lökös. Azért bírom ezt a szert, mert nem tartalmaz szilikon, és waxot. Így bármikor le lehet festeni ha úgy akarom ;) http://pics.coldline.hu/pics/13421-20091227-RarcmP.jpg Ezzel a művelettel csak egy gebasz van. mégpedig az, hogyha az embernek nincs kellő tapasztalata, (túl közel tartja a hőlégfúvót, túl sokáig...stb) Akkor eldobósra is lehet csinálni a lököst. Persze ha már annyira beszürkült, akkor már a csodaszerem sem segít :blink: ki kell próbálni egy másik műanyagon én se a lökösön próbáltam ki, de óvatosan gyorsan mozgatva megoldható... legalábbis remélem :lol: ahogy néztem elég sokáig kell egyhelyen tartani, hgy ne csak feketedjen, de olvadjon is azóta szánkóztam is azzal, ráesett egy hó, meg 3napig az eső, és szép fekete az a műanyag :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve December27, 2009 Szerző Megoszt Elküldve December27, 2009 ki kell próbálni egy másik műanyagon én se a lökösön próbáltam ki, de óvatosan gyorsan mozgatva megoldható... legalábbis remélem :lol: ahogy néztem elég sokáig kell egyhelyen tartani, hgy ne csak feketedjen, de olvadjon is azóta szánkóztam is azzal, ráesett egy hó, meg 3napig az eső, és szép fekete az a műanyag :D Nem mindenkinek van a garázsba egy feles lökös amin kísérletezhetne. Nekem sincs :rolleyes: Egy feles mocitető lehetne, akkor kipróbálnám a WS Platinum lakk protectort :D Légpuskával meglődőzném :blink: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December27, 2009 Megoszt Elküldve December27, 2009 Nem mindenkinek van a garázsba egy feles lökös amin kísérletezhetne. Nekem sincs :rolleyes: Egy feles mocitető lehetne, akkor kipróbálnám a WS Platinum lakk protectort :lol: Légpuskával meglődőzném :blink: :D nekem sincs, de egy kamion sárvédőlap az olyan anyagból van Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Hello Mindenkinek! Lenne egy kérdésem: hogyan lehetséges eltűntetni egy kavicsfelverődést a motorháztetőről lehetőleg teljes festés, fényezés stb nélkül, olcsón? Két helyen is fellehető felverődés, az egyik kicsit mélyebb --> itt a kráter alján fém látszódik ( rozsda ). A kisebb felverődésnél csak picit a felső réteg jött le, alatta az alapozó ( fehér réteg ) sértetlen! Van esetleg filc szerű javítókészlet? Színkódot honnan tudhatom meg? Tudna nekem ajánlani valaki valamilyen megoldást??? Leginkább amiatt érdekelne, hogy nem kezdjen el rozsdásodni , korrodálódni jobban a sérülés miatt a motorháztetőm, illetve a festés ne váljon le nagyobb részen... Válaszokat köszönöm! Üdv: demars Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Hello Mindenkinek! Lenne egy kérdésem: hogyan lehetséges eltűntetni egy kavicsfelverődést a motorháztetőről lehetőleg teljes festés, fényezés stb nélkül, olcsón? Két helyen is fellehető felverődés, az egyik kicsit mélyebb --> itt a kráter alján fém látszódik ( rozsda ). A kisebb felverődésnél csak picit a felső réteg jött le, alatta az alapozó ( fehér réteg ) sértetlen! Van esetleg filc szerű javítókészlet? Színkódot honnan tudhatom meg? Tudna nekem ajánlani valaki valamilyen megoldást??? Leginkább amiatt érdekelne, hogy nem kezdjen el rozsdásodni , korrodálódni jobban a sérülés miatt a motorháztetőm, illetve a festés ne váljon le nagyobb részen... Válaszokat köszönöm! Üdv: demars sehogy szinkód a jobb első ajtó oszlopán lévő táblában van, ha visszakeresel van róla még kép is kipucolod, és cseppentessz oda festéket mást nemigazán lehet tenni vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 sehogy szinkód a jobb első ajtó oszlopán lévő táblában van, ha visszakeresel van róla még kép is kipucolod, és cseppentessz oda festéket mást nemigazán lehet tenni vele Vagy a zárhídon. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes: Vedd le a tanksapkaajtót, vidd be a tecsóba, és próbáld ki azon a színeket. De nem én mondtam. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes: Egy-két pöttyöt igy elég drágán festenél le, de te tudod! Ha a további rozsdásodás megakadályozása a cél akkor azt tartsd szem előtt és ne akard "gyárira" javitani egyből...mert felesleges, szerintem...Mellesleg festékboltokban, festőműhelyekben, kód alapján kikeverik a festéket.. Sőt meglehet, hogy találsz kész spray-t is amelyiknek nem üt el a szine annyira feltűnően... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Egy-két pöttyöt igy elég drágán festenél le, de te tudod! Ha a további rozsdásodás megakadályozása a cél akkor azt tartsd szem előtt és ne akard "gyárira" javitani egyből...mert felesleges, szerintem...Mellesleg festékboltokban, festőműhelyekben, kód alapján kikeverik a festéket.. Sőt meglehet, hogy találsz kész spray-t is amelyiknek nem üt el a szine annyira feltűnően... Én azért nem vagyok oda annyira a kódért, mert szerintem egy ennyi idős kocsin már fakult a szín, ezért mondom, hogy be kell vinni a tanksapiajtót, és az alapján kevertetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Én azért nem vagyok oda annyira a kódért, mert szerintem egy ennyi idős kocsin már fakult a szín, ezért mondom, hogy be kell vinni a tanksapiajtót, és az alapján kevertetni. anno én is találtam a boltban kész sprayt nagyon hasonló árnyalatban, de aztán azért mégis csak kevertettem....bár szerintem(is) feleslegesen.. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Egy-két pöttyöt igy elég drágán festenél le, de te tudod! Ha a további rozsdásodás megakadályozása a cél akkor azt tartsd szem előtt és ne akard "gyárira" javitani egyből...mert felesleges, szerintem...Mellesleg festékboltokban, festőműhelyekben, kód alapján kikeverik a festéket.. Sőt meglehet, hogy találsz kész spray-t is amelyiknek nem üt el a szine annyira feltűnően... Természetesen az a célom, hogy ne rozsdáljon tovább! Megkérdezem holnap a szerwassert, és egy festékboltot hogy mibe kerülne nekem egy adag festék kikevertetése... Amúgy tetszik a tanksipka+tesco megoldás is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve December31, 2009 Szerző Megoszt Elküldve December31, 2009 Természetesen az a célom, hogy ne rozsdáljon tovább! Megkérdezem holnap a szerwassert, és egy festékboltot hogy mibe kerülne nekem egy adag festék kikevertetése... Amúgy tetszik a tanksipka+tesco megoldás is Ha az a célod, hogy ne rozsdásodjon, akkor vidd el egy fényezőhöz :lol: 1-2dl (2500Ft-tól) kevesebbet nem kevernek ki egy festékboltba se. Azért mert kevesebb mennyiségnél már lehet színeltérés. Egy normális fényező 25-30ezer forintért lefesti anyaggal együtt (első hallásra biztos soknak tűnik, de szerintem ennyit lehet áldozni egy autóra amit meg akarsz tartani), és akkor az profin megvan csinálva, nem kell aggódni a rozsda miatt. Sírhatnékom van amikor ilyet olvasok hogy tesco, meg spray...stb :rolleyes: Természetesen ez is csak egy ötlet...vagy megfogadod vagy nem :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December31, 2009 Megoszt Elküldve December31, 2009 Ha az a célod, hogy ne rozsdásodjon, akkor vidd el egy fényezőhöz :lol: 1-2dl (2500Ft-tól) kevesebbet nem kevernek ki egy festékboltba se. Azért mert kevesebb mennyiségnél már lehet színeltérés. Egy normális fényező 25-30ezer forintért lefesti anyaggal együtt (első hallásra biztos soknak tűnik, de szerintem ennyit lehet áldozni egy autóra amit meg akarsz tartani), és akkor az profin megvan csinálva, nem kell aggódni a rozsda miatt. Sírhatnékom van amikor ilyet olvasok hogy tesco, meg spray...stb :rolleyes: Természetesen ez is csak egy ötlet...vagy megfogadod vagy nem :blink: Biztos, hogy ez a tökéletes, és profi megoldás, csak nem tudom tud-e mindenki áldozni ekkora összeget pár kavicsfelverődésre. Szerencsére nekem egy sincs kopp-kopp. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December31, 2009 Megoszt Elküldve December31, 2009 Biztos, hogy ez a tökéletes, és profi megoldás, csak nem tudom tud-e mindenki áldozni ekkora összeget pár kavicsfelverődésre. Szerencsére nekem egy sincs kopp-kopp. Majd lesz :rolleyes: :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December31, 2009 Megoszt Elküldve December31, 2009 Majd lesz :rolleyes: :lol: Nem lesz, ha teszek fel olyan fekete gumibugyit a kocsi orrára. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január3, 2010 Megoszt Elküldve Január3, 2010 Nem lesz, ha teszek fel olyan fekete gumibugyit a kocsi orrára. :rolleyes: Majd mikor leveszed akkor esel hasra. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január3, 2010 Megoszt Elküldve Január3, 2010 Majd mikor leveszed akkor esel hasra. :blink: Csak poén volt, már kitárgyaltuk, hogy nem jó, alámegy a por..stb. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január3, 2010 Megoszt Elküldve Január3, 2010 Csak poén volt, már kitárgyaltuk, hogy nem jó, alámegy a por..stb. :blink: Tudom tudom :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február6, 2010 Megoszt Elküldve Február6, 2010 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes: Hát...Haverom a kocsijához ( VW Polo ) vett a márkaszervízben olyat, hogy javítófesték. Színkódot elmondod, és akkor adnak kb egy akkora kis üvegben mint egy körömlakkos dobozka, meg olyan kis ecsetet. Nemtudom hogy opeléknél működik-e ilyen, vagy van-e ilyen, de sztem elképzelhető :D Bár én kevertettem amikor festeni kellett hátul.. Az a biztos ha a többi részhez csinálunk színt és nem a gyári vadiúj színt teszünk rá mert elüthet vagy ilyesmi Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február6, 2010 Megoszt Elküldve Február6, 2010 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes: Van gyári javító stift,de jobban jársz ha kevertetsz valahol hozzá,jobban fog passzolni,mint a szníkódos körömlakk! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Február6, 2010 Megoszt Elküldve Február6, 2010 Egy normális fényező 25-30ezer forintért lefesti anyaggal együtt Hát egy "normális" fényező megmondja, hogy enyi lessz a munkadijja + az anyag :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 nah ezt figyeljétek: Komoly a festése mi? :rolleyes: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidka2 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Sziasztok! Nem tudjátok menyiért fényeznek mostanság egy teljes kombi autót? kb összeg? Esetleg mostanság fényeztetett valaki Kombi Astrát? Köszi: Dávid Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts