Alex0403 Elküldve December27, 2009 Szerző Elküldve December27, 2009 Hali. Használtad már ezt a cuccot? :rolleyes: Igen használtam...csak elfelejtettem megírni :blink: Nagyon bevált a cucc :D Igaz az ára is, mert több mint 2ezer forint egy flakonnal, de az sokáig elég: Kisdarab rongyra spricc egy keveset, és jól beledörzsölöd a műanyagba. Ezt többször megismétled, és nyagyon csini lesz tőle a lökös. Azért bírom ezt a szert, mert nem tartalmaz szilikon, és waxot. Így bármikor le lehet festeni ha úgy akarom ;) http://pics.coldline.hu/pics/13421-20091227-RarcmP.jpg hőlégfújóval szépen óvatosban át kell menni rajta tökéletes mélyfekete színt lehet elérni. multhéten próbáltam ki Ezzel a művelettel csak egy gebasz van. mégpedig az, hogyha az embernek nincs kellő tapasztalata, (túl közel tartja a hőlégfúvót, túl sokáig...stb) Akkor eldobósra is lehet csinálni a lököst. Persze ha már annyira beszürkült, akkor már a csodaszerem sem segít :lol:
Novy Elküldve December27, 2009 Elküldve December27, 2009 Igen használtam...csak elfelejtettem megírni :rolleyes: Nagyon bevált a cucc :D Igaz az ára is, mert több mint 2ezer forint egy flakonnal, de az sokáig elég: Kisdarab rongyra spricc egy keveset, és jól beledörzsölöd a műanyagba. Ezt többször megismétled, és nyagyon csini lesz tőle a lökös. Azért bírom ezt a szert, mert nem tartalmaz szilikon, és waxot. Így bármikor le lehet festeni ha úgy akarom ;) http://pics.coldline.hu/pics/13421-20091227-RarcmP.jpg Ezzel a művelettel csak egy gebasz van. mégpedig az, hogyha az embernek nincs kellő tapasztalata, (túl közel tartja a hőlégfúvót, túl sokáig...stb) Akkor eldobósra is lehet csinálni a lököst. Persze ha már annyira beszürkült, akkor már a csodaszerem sem segít :blink: ki kell próbálni egy másik műanyagon én se a lökösön próbáltam ki, de óvatosan gyorsan mozgatva megoldható... legalábbis remélem :lol: ahogy néztem elég sokáig kell egyhelyen tartani, hgy ne csak feketedjen, de olvadjon is azóta szánkóztam is azzal, ráesett egy hó, meg 3napig az eső, és szép fekete az a műanyag :D
Alex0403 Elküldve December27, 2009 Szerző Elküldve December27, 2009 ki kell próbálni egy másik műanyagon én se a lökösön próbáltam ki, de óvatosan gyorsan mozgatva megoldható... legalábbis remélem :lol: ahogy néztem elég sokáig kell egyhelyen tartani, hgy ne csak feketedjen, de olvadjon is azóta szánkóztam is azzal, ráesett egy hó, meg 3napig az eső, és szép fekete az a műanyag :D Nem mindenkinek van a garázsba egy feles lökös amin kísérletezhetne. Nekem sincs :rolleyes: Egy feles mocitető lehetne, akkor kipróbálnám a WS Platinum lakk protectort :D Légpuskával meglődőzném :blink: ;)
Novy Elküldve December27, 2009 Elküldve December27, 2009 Nem mindenkinek van a garázsba egy feles lökös amin kísérletezhetne. Nekem sincs :rolleyes: Egy feles mocitető lehetne, akkor kipróbálnám a WS Platinum lakk protectort :lol: Légpuskával meglődőzném :blink: :D nekem sincs, de egy kamion sárvédőlap az olyan anyagból van
demars Elküldve December30, 2009 Elküldve December30, 2009 Hello Mindenkinek! Lenne egy kérdésem: hogyan lehetséges eltűntetni egy kavicsfelverődést a motorháztetőről lehetőleg teljes festés, fényezés stb nélkül, olcsón? Két helyen is fellehető felverődés, az egyik kicsit mélyebb --> itt a kráter alján fém látszódik ( rozsda ). A kisebb felverődésnél csak picit a felső réteg jött le, alatta az alapozó ( fehér réteg ) sértetlen! Van esetleg filc szerű javítókészlet? Színkódot honnan tudhatom meg? Tudna nekem ajánlani valaki valamilyen megoldást??? Leginkább amiatt érdekelne, hogy nem kezdjen el rozsdásodni , korrodálódni jobban a sérülés miatt a motorháztetőm, illetve a festés ne váljon le nagyobb részen... Válaszokat köszönöm! Üdv: demars
Novy Elküldve December30, 2009 Elküldve December30, 2009 Hello Mindenkinek! Lenne egy kérdésem: hogyan lehetséges eltűntetni egy kavicsfelverődést a motorháztetőről lehetőleg teljes festés, fényezés stb nélkül, olcsón? Két helyen is fellehető felverődés, az egyik kicsit mélyebb --> itt a kráter alján fém látszódik ( rozsda ). A kisebb felverődésnél csak picit a felső réteg jött le, alatta az alapozó ( fehér réteg ) sértetlen! Van esetleg filc szerű javítókészlet? Színkódot honnan tudhatom meg? Tudna nekem ajánlani valaki valamilyen megoldást??? Leginkább amiatt érdekelne, hogy nem kezdjen el rozsdásodni , korrodálódni jobban a sérülés miatt a motorháztetőm, illetve a festés ne váljon le nagyobb részen... Válaszokat köszönöm! Üdv: demars sehogy szinkód a jobb első ajtó oszlopán lévő táblában van, ha visszakeresel van róla még kép is kipucolod, és cseppentessz oda festéket mást nemigazán lehet tenni vele
daykiller Elküldve December30, 2009 Elküldve December30, 2009 sehogy szinkód a jobb első ajtó oszlopán lévő táblában van, ha visszakeresel van róla még kép is kipucolod, és cseppentessz oda festéket mást nemigazán lehet tenni vele Vagy a zárhídon. :rolleyes:
demars Elküldve December30, 2009 Elküldve December30, 2009 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes:
zotya975 Elküldve December30, 2009 Elküldve December30, 2009 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes: Vedd le a tanksapkaajtót, vidd be a tecsóba, és próbáld ki azon a színeket. De nem én mondtam. :blink:
brezsó Elküldve December30, 2009 Elküldve December30, 2009 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes: Egy-két pöttyöt igy elég drágán festenél le, de te tudod! Ha a további rozsdásodás megakadályozása a cél akkor azt tartsd szem előtt és ne akard "gyárira" javitani egyből...mert felesleges, szerintem...Mellesleg festékboltokban, festőműhelyekben, kód alapján kikeverik a festéket.. Sőt meglehet, hogy találsz kész spray-t is amelyiknek nem üt el a szine annyira feltűnően...
zotya975 Elküldve December30, 2009 Elküldve December30, 2009 Egy-két pöttyöt igy elég drágán festenél le, de te tudod! Ha a további rozsdásodás megakadályozása a cél akkor azt tartsd szem előtt és ne akard "gyárira" javitani egyből...mert felesleges, szerintem...Mellesleg festékboltokban, festőműhelyekben, kód alapján kikeverik a festéket.. Sőt meglehet, hogy találsz kész spray-t is amelyiknek nem üt el a szine annyira feltűnően... Én azért nem vagyok oda annyira a kódért, mert szerintem egy ennyi idős kocsin már fakult a szín, ezért mondom, hogy be kell vinni a tanksapiajtót, és az alapján kevertetni.
brezsó Elküldve December30, 2009 Elküldve December30, 2009 Én azért nem vagyok oda annyira a kódért, mert szerintem egy ennyi idős kocsin már fakult a szín, ezért mondom, hogy be kell vinni a tanksapiajtót, és az alapján kevertetni. anno én is találtam a boltban kész sprayt nagyon hasonló árnyalatban, de aztán azért mégis csak kevertettem....bár szerintem(is) feleslegesen.. :rolleyes:
demars Elküldve December30, 2009 Elküldve December30, 2009 Egy-két pöttyöt igy elég drágán festenél le, de te tudod! Ha a további rozsdásodás megakadályozása a cél akkor azt tartsd szem előtt és ne akard "gyárira" javitani egyből...mert felesleges, szerintem...Mellesleg festékboltokban, festőműhelyekben, kód alapján kikeverik a festéket.. Sőt meglehet, hogy találsz kész spray-t is amelyiknek nem üt el a szine annyira feltűnően... Természetesen az a célom, hogy ne rozsdáljon tovább! Megkérdezem holnap a szerwassert, és egy festékboltot hogy mibe kerülne nekem egy adag festék kikevertetése... Amúgy tetszik a tanksipka+tesco megoldás is
Alex0403 Elküldve December31, 2009 Szerző Elküldve December31, 2009 Természetesen az a célom, hogy ne rozsdáljon tovább! Megkérdezem holnap a szerwassert, és egy festékboltot hogy mibe kerülne nekem egy adag festék kikevertetése... Amúgy tetszik a tanksipka+tesco megoldás is Ha az a célod, hogy ne rozsdásodjon, akkor vidd el egy fényezőhöz :lol: 1-2dl (2500Ft-tól) kevesebbet nem kevernek ki egy festékboltba se. Azért mert kevesebb mennyiségnél már lehet színeltérés. Egy normális fényező 25-30ezer forintért lefesti anyaggal együtt (első hallásra biztos soknak tűnik, de szerintem ennyit lehet áldozni egy autóra amit meg akarsz tartani), és akkor az profin megvan csinálva, nem kell aggódni a rozsda miatt. Sírhatnékom van amikor ilyet olvasok hogy tesco, meg spray...stb :rolleyes: Természetesen ez is csak egy ötlet...vagy megfogadod vagy nem :blink:
zotya975 Elküldve December31, 2009 Elküldve December31, 2009 Ha az a célod, hogy ne rozsdásodjon, akkor vidd el egy fényezőhöz :lol: 1-2dl (2500Ft-tól) kevesebbet nem kevernek ki egy festékboltba se. Azért mert kevesebb mennyiségnél már lehet színeltérés. Egy normális fényező 25-30ezer forintért lefesti anyaggal együtt (első hallásra biztos soknak tűnik, de szerintem ennyit lehet áldozni egy autóra amit meg akarsz tartani), és akkor az profin megvan csinálva, nem kell aggódni a rozsda miatt. Sírhatnékom van amikor ilyet olvasok hogy tesco, meg spray...stb :rolleyes: Természetesen ez is csak egy ötlet...vagy megfogadod vagy nem :blink: Biztos, hogy ez a tökéletes, és profi megoldás, csak nem tudom tud-e mindenki áldozni ekkora összeget pár kavicsfelverődésre. Szerencsére nekem egy sincs kopp-kopp.
Dáwid Elküldve December31, 2009 Elküldve December31, 2009 Biztos, hogy ez a tökéletes, és profi megoldás, csak nem tudom tud-e mindenki áldozni ekkora összeget pár kavicsfelverődésre. Szerencsére nekem egy sincs kopp-kopp. Majd lesz :rolleyes: :blink:
zotya975 Elküldve December31, 2009 Elküldve December31, 2009 Majd lesz :rolleyes: :lol: Nem lesz, ha teszek fel olyan fekete gumibugyit a kocsi orrára. :blink:
Reeckatee Elküldve Január3, 2010 Elküldve Január3, 2010 Nem lesz, ha teszek fel olyan fekete gumibugyit a kocsi orrára. :rolleyes: Majd mikor leveszed akkor esel hasra. :blink:
zotya975 Elküldve Január3, 2010 Elküldve Január3, 2010 Majd mikor leveszed akkor esel hasra. :blink: Csak poén volt, már kitárgyaltuk, hogy nem jó, alámegy a por..stb. :rolleyes:
Reeckatee Elküldve Január3, 2010 Elküldve Január3, 2010 Csak poén volt, már kitárgyaltuk, hogy nem jó, alámegy a por..stb. :blink: Tudom tudom :rolleyes:
Opeles90 Elküldve Február6, 2010 Elküldve Február6, 2010 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes: Hát...Haverom a kocsijához ( VW Polo ) vett a márkaszervízben olyat, hogy javítófesték. Színkódot elmondod, és akkor adnak kb egy akkora kis üvegben mint egy körömlakkos dobozka, meg olyan kis ecsetet. Nemtudom hogy opeléknél működik-e ilyen, vagy van-e ilyen, de sztem elképzelhető :D Bár én kevertettem amikor festeni kellett hátul.. Az a biztos ha a többi részhez csinálunk színt és nem a gyári vadiúj színt teszünk rá mert elüthet vagy ilyesmi
J0hnny Elküldve Február6, 2010 Elküldve Február6, 2010 Színkód alapján adnak nekem egy márkaszervízben kis mennyiségű festéket? Vagy menjek be a tescoba s hozzak onnan 5 féle hasonló árnyalatú festékfilcet s próbáljam meg azzal? :rolleyes: Van gyári javító stift,de jobban jársz ha kevertetsz valahol hozzá,jobban fog passzolni,mint a szníkódos körömlakk! :D
Skorpijo Elküldve Február6, 2010 Elküldve Február6, 2010 Egy normális fényező 25-30ezer forintért lefesti anyaggal együtt Hát egy "normális" fényező megmondja, hogy enyi lessz a munkadijja + az anyag :rolleyes:
astrásgyerek Elküldve Február7, 2010 Elküldve Február7, 2010 nah ezt figyeljétek: Komoly a festése mi? :rolleyes: :D
davidka2 Elküldve Február7, 2010 Elküldve Február7, 2010 Sziasztok! Nem tudjátok menyiért fényeznek mostanság egy teljes kombi autót? kb összeg? Esetleg mostanság fényeztetett valaki Kombi Astrát? Köszi: Dávid
Recommended Posts