Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Igen ezt sejtettem....Milyen pisztolyod van? Mekkora a fúvóka méret?

Nevenincs HVLP, 1.4-es (nem volt kisebb), de helyszínen kipróbálhattam egy ugyanolyat.

Elküldve
Azért azt nem mondanám, hogy nevenincs...jó márka a HVLP <_<

Nekem is van HVLP-m ilyen: http://www.paplaszlo.com/keptar/hvlp_piszt..._pisztoly_2.jpg

ennek egy picit gyengébb koppintása, majdnem ugyanígy néz ki, +műa tartály nem fém ( a gyártója nevenincs :rolleyes: )

De tény, alacsony nyomáson nagyon szépen terít. A régivel akármit csináltam narancsos lett...

Végülis azt hiszem a HVLP (High Volume Low-Pressure) a technológiát jelenti ( nagy térfogat alacsony nyomáson) ha jól fordítom

Ami neked van az nagyon király és valszeg tartós... :D

Elküldve
ennek egy picit gyengébb koppintása, majdnem ugyanígy néz ki, +műa tartály nem fém ( a gyártója nevenincs <_< )

De tény, alacsony nyomáson nagyon szépen terít. A régivel akármit csináltam narancsos lett...

Végülis azt hiszem a HVLP (High Volume Low-Pressure) a technológiát jelenti ( nagy térfogat alacsony nyomáson) ha jól fordítom

Ami neked van az nagyon király és valszeg tartós... :D

Jól fordítodtad -_- Amit a képen látsz az egy minipisztoly spotfényezéshez használom... A tied biztos nem minipisztoly, azért van műanyag tartálya(5dl-es)

Vagy nem? :rolleyes:

Elküldve
Jól fordítodtad :D Amit a képen látsz az egy minipisztoly spotfényezéshez használom... A tied biztos nem minipisztoly, azért van műanyag tartálya(5dl-es)

Vagy nem? :rolleyes:

de 5dl-es yes.gif én is nézegettem azt az oldalt mikor pisztolyt kerestem, akkor is nagyon tetszett még beszéltem is velük , aztán másképp alakult, de nem baj ezzel is nagyon megvagyok elégedve -_-

jut eszembe: az autófestékes boltban láttam polírpasztát 1lityi=12000FT <_<

Elküldve
de 5dl-es yes.gif én is nézegettem azt az oldalt mikor pisztolyt kerestem, akkor is nagyon tetszett még beszéltem is velük , aztán másképp alakult, de nem baj ezzel is nagyon megvagyok elégedve <_<

Oké csak ügyesen...a kép alapján szép munka(ja ezt már mondtam :rolleyes: ), nagyon jól halad, és úgy csináld, hogy neked tetszedjen, a többi nem számít!!! :D -_-

12ezer a sok....ez a legjobb: http://www.novia.hu/admin_upload/katalog_i...3Mzold50417.jpg és ez csak 8690Ft

Elküldve
Oké csak ügyesen...a kép alapján szép munka(ja ezt már mondtam :rolleyes: ), nagyon jól halad, és úgy csináld, hogy neked tetszedjen, a többi nem számít!!! -_- B)

köszi, igyekszem :D

sikeresen megoldottam az eltolható rács gondját így megvannak számlálva a vonószem napjai <_<

Elküldve
köszi, igyekszem :D

sikeresen megoldottam az eltolható rács gondját így megvannak számlálva a vonószem napjai <_<

Az engem is érdekelne...képek formájába jó lene :rolleyes:

Elküldve
Az engem is érdekelne...képek formájába jó lene :rolleyes:

sokszor a legegyszerűbb megoldás a legjobb. Kábelcsatorna fedeléből csináltam alul felül sínt amibe elcsuszhat az a kis darab

ha kész a festés lesznek képek is

Elküldve
sokszor a legegyszerűbb megoldás a legjobb. Kábelcsatorna fedeléből csináltam alul felül sínt amibe elcsuszhat az a kis darab

ha kész a festés lesznek képek is

Oksa! De azt már ne ide, mert Hening cartárs megdádáz minket :rolleyes:

Persze a kész lökösről készült képet azt ide <_<

Elküldve
Oksa! De azt már ne ide, mert Hening cartárs megdádáz minket <_<

Persze a kész lökösről készült képet azt ide -_-

rendben :D véget is vetek az OFF-nak nem kockáztatok :rolleyes:

Elküldve

na végre :rolleyes:

végigolvastam, ezt a topikot(csak ezt)

műanyag ápoláshoz:

szilikonzsír.

pár hónapot kibír, és egy 300ft os tubusból többször is át lehet kenni a lökösöket.

igaz festeni utána egyre gázabb stb...

házi műanyagfestésről pár tapasztalat:

bolti eladó:" á ez jó lesz" alapozó: úgy lejött, mint ami hámlik, az igazi spray os kivitel a motip, ami tényleg jó, 2-3 ezer ft egy flakon.

sima spray festékkel lefujtam, ugyan azt, csiszolópapírral se jött le, csak egy két pötyben lepattant..

most ott tart a középkonzolos dolgom,hogy le van csiszolva a jobboldali szellőző kerete, a középkonzol 80% a, 240es papírral teljesen.

erre majd megy a műanyag alapozó, meg a stb, amit Alex már leírt.

de mosta meló miatt nem érek rá igazából stb sb, na meg nekem is be kell szerezni festéshez szükséges dolgokat, mint pl: kompi, festékszóró, és hogy ne járjak Brekihez hasonlóan vízleválsztó szűrő stb.

ja igen

a hamuzós ajtaját lecsiszoltam ugyancsak 240essel, aztán szín+lak spray kombó, és nem jön le, lassan két éve, de!!!!! ahol nemtudtam lecsiszolni, ott bizony lepattog. <_<

peremek élek stb.

krómfesték: nemrégiben linkeltem is képet, ami tuti nem jó.

prisma colorso semmit se ér.

kopik málik stb stb :D

Elküldve
na végre :rolleyes:

végigolvastam, ezt a topikot(csak ezt)

műanyag ápoláshoz:

szilikonzsír.

pár hónapot kibír, és egy 300ft os tubusból többször is át lehet kenni a lökösöket.

igaz festeni utána egyre gázabb stb...

házi műanyagfestésről pár tapasztalat:

bolti eladó:" á ez jó lesz" alapozó: úgy lejött, mint ami hámlik, az igazi spray os kivitel a motip, ami tényleg jó, 2-3 ezer ft egy flakon.

sima spray festékkel lefujtam, ugyan azt, csiszolópapírral se jött le, csak egy két pötyben lepattant..

most ott tart a középkonzolos dolgom,hogy le van csiszolva a jobboldali szellőző kerete, a középkonzol 80% a, 240es papírral teljesen.

de mosta meló miatt nem érek rá igazából stb sb, na meg nekem is be kell szerezni festéshez szükséges dolgokat, mint pl: kompi, festékszóró, és hogy ne járjak Brekihez hasonlóan vízleválsztó szűrő stb.

ja igen

a hamuzós ajtaját lecsiszoltam ugyancsak 240essel, aztán szín+lak spray kombó, és nem jön le, lassan két éve, de!!!!! ahol nemtudtam lecsiszolni, ott bizony lepattog. <_<

peremek élek stb.

krómfesték: nemrégiben linkeltem is képet, ami tuti nem jó.

prisma colorso semmit se ér.

kopik málik stb stb :D

Köszönjük -_-

Elküldve
na végre <_<...

most már én se :D felszereltem a kompit egy vízleválasztó szűrővel, így folytathatom a lökös festését :rolleyes:

Elküldve

őőő nemtudom, hogy élőben milyen, de képről úgy tünik, lehetne adni neki egy 1200as vízpolírt.

álmomban megvetteme gyszerre mindent, kompresszort szűrőket, szórócuccokat a afestéshez :rolleyes:

reálisat álmodtam sztem, mert a szórós cucc maga volt 20 ezer <_<

Elküldve
őőő nemtudom, hogy élőben milyen, de képről úgy tünik, lehetne adni neki egy 1200as vízpolírt.

álmomban megvetteme gyszerre mindent, kompresszort szűrőket, szórócuccokat a afestéshez <_<

reálisat álmodtam sztem, mert a szórós cucc maga volt 20 ezer :D

Az én szórós cuccom 120 ezer volt :rolleyes: Nem igazság.... -_-

Elküldve
Az én szórós cuccom 120 ezer volt :rolleyes: Nem igazság.... B)

jól átkurtak <_< 5-6 ezerért is lehet venni :D

van benne nyomásmérő, szóró félliteres bödönnel, meg fujkáló is -_-

hülyeséget félretéve:

nekem egy - egy elem alkalomszerű festésére megfelelő cuccra lenne szükségem.

tehát a minőség szerint jó cucc kellene, de nem annyira lenne nagy igénybeételnek kitéve.

egy ilyen hobbi festegetésre elegendő cucc mennyibe kerülne?

szűrő így is úgy is kellene

Elküldve
Jó lett B)

Ügyes vagy!! Minden elismerésem :D

Köszi! Igyekeztem <_<

álmomban megvetteme gyszerre mindent, kompresszort szűrőket, szórócuccokat a afestéshez :D

reálisat álmodtam sztem, mert a szórós cucc maga volt 20 ezer -_-

Élőben valóban mást mutat, de nem kell polírozni! Ami a képeken esetleg annak látszik az inkább por, fújt a szél festéskor, így bezárkóztam vele a garázsba, majd mikor porszáraz lett kinyitottam az ajtót. Törölgetni még nem mertem akkor, összeszerelni is csak óvatosan a lehető legkevesebb tapenolással :rolleyes:

Elküldve
jól átkurtak :rolleyes: 5-6 ezerért is lehet venni <_<

van benne nyomásmérő, szóró félliteres bödönnel, meg fujkáló is :D

hülyeséget félretéve:

nekem egy - egy elem alkalomszerű festésére megfelelő cuccra lenne szükségem.

tehát a minőség szerint jó cucc kellene, de nem annyira lenne nagy igénybeételnek kitéve.

egy ilyen hobbi festegetésre elegendő cucc mennyibe kerülne?

szűrő így is úgy is kellene

kompresszor kb. 30e-nél kezdődik(min. 120-130 l/perc teljesítmény), vízleválasztó szűrő 3e-nél, ha kell olajleválasztó is akkor 5e-nél. Rendes szórópisztoly amivel már fújni is lehet min. 5e, az olcsóbb olyan is. Az alsótartályost felejtsd el, legfeljebb alvázvédőre alkalmas olyan narancsosat fúj

Elküldve
kompresszor kb. 30e-nél kezdődik(min. 120-130 l/perc teljesítmény), vízleválasztó szűrő 3e-nél, ha kell olajleválasztó is akkor 5e-nél. Rendes szórópisztoly amivel már fújni is lehet min. 5e, az olcsóbb olyan is. Az alsótartályost felejtsd el, legfeljebb alvázvédőre alkalmas olyan narancsosat fúj

Nem felejtettél ki egy nullát? <_<

No lekirándultam magam a garázsba, mert most itthon van a pisztolyom ez lenne az a 120ezer forintos: http://kep.ivpicture.hu/197133.N.jpg

Ez egy Sata jet90-es szórópisztoly 1.2-es, 1.4-es, és 1.8-as dűznivel(fúvóka) plussz egy tűvel, és tisztitó szett-el fizettem érte 119800Ft-ot 5 éve. 5éve használom intenzíven és semmi baja...még csak tömitést sem kellett cserélnem. A titka a hosszú életartamnak az, hogy minden meló után szépen gondosan el kell pucingálni :D Egyébként ha ilyen szépen lefestetted a lököst, és ez most novynak is szól.... nem muszáj barkács célra olcsó pisztolyt venni, lehet drágábbat is, és másnak is lehet festegetni pl: felniket, kisebb javításokat, vagy csak utánfutót a szomszédnak,(én is így kezdtem :rolleyes: ) és máris visszajön az ára -_-

Elküldve
Nem felejtettél ki egy nullát? <_<

hát ha 50 ezer ft egy hobbi szintű szóró, akkor maradoka spraynál, azt tuti nem kell átvízpolírozni, és 50ezerből rengeteg spray kijön :D

15ezer körül szeretnék egy szórót venni.

kompi 30ezer az reális sztem is, a szűrőre többet gondoltam :rolleyes:

a kompi azért jó, mert legalább azt tudom másra is használni.

pl levegős emelő ,)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.