Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Nem értek hozzá, de valahol azt olvastam hogy nem szabad vizesen csiszolni, mert a kitt megszíjja magát ha megkapja a színt a víz meg ott figyel bent.

Igen ezt én is olvastam, csak hagyni kell bőven időt a kiszáradásra.

Elküldve

Nem értek hozzá, de valahol azt olvastam hogy nem szabad vizesen csiszolni, mert a kitt megszíjja magát ha megkapja a színt a víz meg ott figyel bent.

Ha lezárod szóró gittel, füllerrel, akkor a vízbe csiszolás után pár óra száradás (de jobb ha áll egy egész napot) és mehet a szín. Amúgy én kísérletezgettem már több variációval, szárazon 400al elcsiszolod és rá a szín az is teljesen megfelelő, de ha ráfinomítasz 600-al vagy 800al az még jobb. Annyi, hogy szárazon hamar eltömődik a papír.

Elküldve

Ha lezárod szóró gittel, füllerrel, akkor a vízbe csiszolás után pár óra száradás (de jobb ha áll egy egész napot) és mehet a szín. Amúgy én kísérletezgettem már több variációval, szárazon 400al elcsiszolod és rá a szín az is teljesen megfelelő, de ha ráfinomítasz 600-al vagy 800al az még jobb. Annyi, hogy szárazon hamar eltömődik a papír.

A fényezés nekem még ismeretlen terület, szerencsére csak kisebb javítások voltak a kocsin, a lököst kellett egyedül javítanom.

Elküldve

A fényezés nekem még ismeretlen terület, szerencsére csak kisebb javítások voltak a kocsin, a lököst kellett egyedül javítanom.

Mintha láttam volna a fehér autón feketére ecsetelt küszöböt...... :evilgrin:

• 2 months later...
Elküldve

Tisztelt Urak!

Most látom hogy az egyik fórumtárs (Alex0403), ha minden igaz, ahogy olvasom tuti fényező..... az hagyján de most nézem csak, hogy itt lakik tőlem 10 km-re.....

Nem tudja valaki az elérhetőségét? Pontos név? Telefonszám?

Mert nekem az autó már 3 szor volt az elmúlt 3 évben fényezőnél, mind a három alkalommal a tank betöltőt javította, gyönyörű is lett a munka, de max 1 hónapig..... és újra kijött.....

Pedig 5 éve már van a kerékjáratban műanyag dob betét és szarrá lett alváz-védőzve is....

Elküldve

Tisztelt Urak!

Most látom hogy az egyik fórumtárs (Alex0403), ha minden igaz, ahogy olvasom tuti fényező..... az hagyján de most nézem csak, hogy itt lakik tőlem 10 km-re.....

Nem tudja valaki az elérhetőségét? Pontos név? Telefonszám?

Mert nekem az autó már 3 szor volt az elmúlt 3 évben fényezőnél, mind a három alkalommal a tank betöltőt javította, gyönyörű is lett a munka, de max 1 hónapig..... és újra kijött.....

Pedig 5 éve már van a kerékjáratban műanyag dob betét és szarrá lett alváz-védőzve is....

Speciel én tudom az elérhetőségét, de azt nem tudom, hogy foglalkozik e még fényezéssel. Elég régen beszéltem már vele. Egyébként hozzám is közel lakik. :D

Elküldve

Speciel én tudom az elérhetőségét, de azt nem tudom, hogy foglalkozik e még fényezéssel. Elég régen beszéltem már vele. Egyébként hozzám is közel lakik. :D

OOO.... na mindegy :(

Esetleg ha eszedbe jutna vagy valakitől tudsz egy telefonszámot akkor ne tartsd magadban! :)

Látom Várpalotai vagy, az is itt van egy köpésre tőlem! :)

Nem tudsz valami tuti fényezőt esetleg a környéken? Aki nagyon SPETZ NATZ??? :D

Elküldve

Esetleg ha eszedbe jutna vagy valakitől tudsz egy telefonszámot akkor ne tartsd magadban! :)

Privát üzenet ment..nem ért oda? :icon1:

• Like 1
Elküldve

Öskün tudok egyet, de haverom is elkezdett foglalkozni fényezéssel itt palotán.

• Like 1
Elküldve

Hello

Nem tudjátok véletlen mennyi festéket kell kevertessek nagyjából ,egy moci tető, maszk, 2 első sárvédő, tető lemezhez?

kb. 1 liter+edző (0,5 liter), de attól függ milyen vastagon fújják, ennyiből meg kell állnia. Vékonyabban fújva kicsit kevesebb, attól függ milyen szín.

• Like 1
Elküldve

Öskün tudok egyet, de haverom is elkezdett foglalkozni fényezéssel itt palotán.

Köszi , de időközben Zotya megtalálta nekem a Zirci emberünket, először felveszem vele a kapcsolatot és meglátom mennyire SPETZ NÁTZ az ürge.... :D

• 2 weeks later...
Elküldve

Üdv.Olyan kérdéseim lennének,hogy:Békés megyében tud-e valaki egy normális fényezőt,aki nem horror áron dolgozik?Kellene cseréljek 2 küszöböt,meg tanknyílás körül a lemezt.Az egész autót szeretném fényeztetni,mert sok a kavicsfelverődés,és karcolás,stb....És a másik kérdés az lenne,hogy forgalmi szerint piros 04 a színe a kocsinak.Ezen belül bármilyen árnyalatra lehet festeni?Illetve mennyibe kerülne a kombira való festék?

Elküldve

Lenne egy bugyuta kérdésem :) Az astrámon van pár rozsdásodó hely a megszokott területeken. Mindent megvettem +sprayt kevertettem ki a színkódhoz(E474). Csak az után érdeklődnék, hogy a sprayben benne szokott-e már lenni a lakk,vagy utána kell lakkozni?

Elküldve

Lenne egy bugyuta kérdésem :) Az astrámon van pár rozsdásodó hely a megszokott területeken. Mindent megvettem +sprayt kevertettem ki a színkódhoz(E474). Csak az után érdeklődnék, hogy a sprayben benne szokott-e már lenni a lakk,vagy utána kell lakkozni?

Szerintem a lakk külön van.

Elküldve

szia

én is a multkor kevertetem ez attól függ hogy kéred, szerintem benne a lakk nekem is benne volt, de tudsz kérni felsőlakosat is olyankor beletöltik a matt szint a spraybe, és egy másik spaydobozba a lakkot

neked már tuti benne van

• Like 1
Elküldve

A 474 gyárilag nem felül lakkozott, szóval ha javítasz akkor sem célszerű bázis+lakkot használni. Sima akril aztán kész (szín+edző).

• Like 1
  • 5 weeks later...
Elküldve

Hali!

Megtudná nekem valaki mondani,hogy az

1K-ás szórókittre rá lehet fújni a 2k-ás színt?

Előre is köszi!!

Nem ajánlott, én már szívtam miatta.
Elküldve

Nem ajánlott, én már szívtam miatta.

Miért mi volt?

Body 4:1 -es szórógittre gondoltam, de ha nem jó akkor veszem a 2k-ást csak drágább de nem baj.

Elküldve

Miért mi volt?

Body 4:1 -es szórógittre gondoltam, de ha nem jó akkor veszem a 2k-ást csak drágább de nem baj.

A Body 4:1 az 2K-s (4 rész gitt+1 rész edző), az mehet rá. Én a spray-re gondoltam mert azok az 1K-sok. Én azzal szívtam, szépen felrepedt az egész.
Elküldve

A 474 gyárilag nem felül lakkozott, szóval ha javítasz akkor sem célszerű bázis+lakkot használni. Sima akril aztán kész (szín+edző).

És az 547 piros?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.