mantec Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 T Alex75! "... semmit? " Pont azt, és pont annyit.
Lion Elküldve Február8, 2013 Elküldve Február8, 2013 T Lion! Az említett motorolaj nem része az ExxonMobil konszern Mobil 1 terméksorának. T Mantec Gondoltam, hogy az ára tükrözi a minőségét, maradok a jó öreg GM-nél, ami 6500 ft+üm-és olaj szűrő 3000 pénz a légszűrőm meg kimosom gőzborotvával :) Ti mit használtok Castrolt? Az én kicsimbe 280 000 Km-van, még 300-at el kell menjen, azt mondták az okosok :)
Vilmoskörte Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 Gondoltam, hogy az ára tükrözi a minőségét, maradok a jó öreg GM-nél, ami 6500 ft+üm-és olaj szűrő 3000 pénz a légszűrőm meg kimosom gőzborotvával :) Nálam is GM 5w-30, de a légszűrőt veszem :D
imy Elküldve Február9, 2013 Elküldve Február9, 2013 T Mantec Gondoltam, hogy az ára tükrözi a minőségét, maradok a jó öreg GM-nél, ami 6500 ft+üm-és olaj szűrő 3000 pénz a légszűrőm meg kimosom gőzborotvával :) Légszűrőt kimosod? Az új 1500-2000Ft (Én armafiltet veszek bele, 20e km-enként kidobom)
Lion Elküldve Február11, 2013 Elküldve Február11, 2013 T imy ez egy sport légszűrő és mosható, méghozzá gőzborotvával :) utánna olajspray és megy mint a karikacsapás, jó monnyuk elötte megszárítani azért érdemes :) http://auto-motor.va...1706614640.html
csicsó Elküldve Február11, 2013 Elküldve Február11, 2013 T imy ez egy sport légszűrő és mosható, méghozzá gőzborotvával :) utánna olajspray és megy mint a karikacsapás, jó monnyuk elötte megszárítani azért érdemes :) http://auto-motor.va...1706614640.html És milyenek a tapasztalataid vele?
imy Elküldve Február11, 2013 Elküldve Február11, 2013 T imy ez egy sport légszűrő és mosható, méghozzá gőzborotvával :) utánna olajspray és megy mint a karikacsapás, jó monnyuk elötte megszárítani azért érdemes :) http://auto-motor.va...1706614640.html Azt nem írtad, hogy sportszűrő, így megértem.
terry13 Elküldve Február12, 2013 Elküldve Február12, 2013 Sziasztok ma olajcsere volt. CAstrol magnatec 10w-40 A3/B4 ment bele. Ezis volt. Remelem jo lesz
imy Elküldve Február12, 2013 Elküldve Február12, 2013 Sziasztok ma olajcsere volt. CAstrol magnatec 10w-40 A3/B4 ment bele. Ezis volt. Remelem jo lesz De ugye tudod, hogy nincs GM-es minősítése az olajnak? http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9045545&contentId=7079013 Ha elárulnád, hogy milyen motorba tetted? Mert még lehet a viszkozitásba is melléfogtál... A gépkocsi adatokat az adatlapon ki kellene tölteni....
terry13 Elküldve Február12, 2013 Elküldve Február12, 2013 De ugye tudod, hogy nincs GM-es minősítése az olajnak? http://www.castrol.c...ntentId=7079013 Ha elárulnád, hogy milyen motorba tetted? Mert még lehet a viszkozitásba is melléfogtál... A gépkocsi adatokat az adatlapon ki kellene tölteni.... z16se
mantec Elküldve Február12, 2013 Elküldve Február12, 2013 T terry13! Az említett motorolaj semmilyen GM (Opel) gyártóművi jóváhagyással nem rendelkezik. Ezért GM (Opel) motorba nem való. A Z-vel kezdődő benzines (Otto) motorkódú motorok gyártáskori követelménye a GM-LL-A-025. Aktuális követelménye a GM Dexos 2.
imy Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 Ma először kapott a kocsi 5W30-as Dexos2 opel olajat. Kíváncsi leszek rá. :)
PGA Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 Ma először kapott a kocsi 5W30-as Dexos2 opel olajat. Kíváncsi leszek rá. :) Indításkor majd hangosan felnyerítenek örömükben a lovak a motorban. :) Változást nemigen fogsz észrevenni, de a belevaló olaj használatának nem is ez a célja.
imy Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 Indításkor majd hangosan felnyerítenek örömükben a lovak a motorban. :) Változást nemigen fogsz észrevenni, de a belevaló olaj használatának nem is ez a célja. Eddig is belevaló volt, Castol edge 0W-30.
Vilmoskörte Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 Eddig is belevaló volt, Castol edge 0W-30. Komolyan érdekelni fog a véleményed úgy 4-5e km után. Mit tapasztalsz, van-e egyáltalán vmi hallható, érezhető változás. Nekem most is gm 5w-30 van benne, a hamarosan következő csere is ezzel lesz. Update: a Castrol honlapja szerint ennek az olajnak nincs gm, dexos2 jóváhagyása, pedig emlékeim szerint régen volt.
imy Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 Komolyan érdekelni fog a véleményed úgy 4-5e km után. Mit tapasztalsz, van-e egyáltalán vmi hallható, érezhető változás. Nekem most is gm 5w-30 van benne, a hamarosan következő csere is ezzel lesz. Update: a Castrol honlapja szerint ennek az olajnak nincs gm, dexos2 jóváhagyása, pedig emlékeim szerint régen volt. Elvileg nem lehet köztük különbség, de én ezzel nem merek annyit menni, mint a castrol edge-vel. Azt 15-20e között szoktam cserélni. Ezt 12-15e közé lövöm majd be. Nekem még a régiből volt, akkor bolt GM-es jóváhagyása, de a GM-LL-A-025-nek akkor megfelelt.
Mc-elek Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 GM 5W30 Dexos 2 Astra G Z14XEP : 40ekm (4 olaj csere) probléma :0 Vectra C Z28NET :5ekm (1 olajcsere (még megyek 5ekm vele )) probléma:0
imy Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 GM 5W30 Dexos 2 Astra G Z14XEP : 40ekm (4 olaj csere) probléma :0 Vectra C Z28NET :5ekm (1 olajcsere (még megyek 5ekm vele )) probléma:0 Keveset mentél az astrával ;) Ahogy látom nem használod hosszú távokon. Én elsősorban a tejfölösödés megszűnését várom a GM olajtól. Valahol olvastam, hogy nem tejfölösödik.
Mc-elek Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 Én elsősorban a tejfölösödés megszűnését várom a GM olajtól. Valahol olvastam, hogy nem tejfölösödik. a G-be volt tejföl a vekibe nincs tejfől
imy Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 a G-be volt tejföl a vekibe nincs tejfől Akkor lehet V6-ra kellene váltan, nem dexos2-re. :)
PGA Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 Keveset mentél az astrával ;) Ahogy látom nem használod hosszú távokon. Én elsősorban a tejfölösödés megszűnését várom a GM olajtól. Valahol olvastam, hogy nem tejfölösödik. A gázüzemed miatt, lehet, hogy erősebb a tejfölösödés. Régebben mantec linkelt itt a topikon kifejezetten gázüzemhez való olajat. Vagy az utólagos LPG inkább hibrid üzemnek számít és nem kell hozzá spec. olaj? Zömében rövid utakat járok (10-12 km) és benzinüzemmel, de nálam nincs tejföl. Néha a nívópálca tövén látszik egy kis "próbálkozás", de semmi komoly. Fuchs Titan GT1 Pro Flexet kap most, de régebben a Liqui Moly Leichtlauf Special LL-el se volt ilyen gond. Még régebben, a megtérésem előtt járt benne GM 10W40, azzal erősebb volt a habosodás. De a dexos-os anyag várhatóan azért jó lesz Nálad. ;)
imy Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 A gázüzemed miatt, lehet, hogy erősebb a tejfölösödés. Régebben mantec linkelt itt a topikon kifejezetten gázüzemhez való olajat. Vagy az utólagos LPG inkább hibrid üzemnek számít és nem kell hozzá spec. olaj? Zömében rövid utakat járok (10-12 km) és benzinüzemmel, de nálam nincs tejföl. Néha a nívópálca tövén látszik egy kis "próbálkozás", de semmi komoly. Fuchs Titan GT1 Pro Flexet kap most, de régebben a Liqui Moly Leichtlauf Special LL-el se volt ilyen gond. Még régebben, a megtérésem előtt járt benne GM 10W40, azzal erősebb volt a habosodás. De a dexos-os anyag várhatóan azért jó lesz Nálad. ;) Amikor benzinnel használtam, akkor is hasonló volt. Remélem csillapodik. Aztán nem zavar, nem kell a sapkát nézegetni. :) Ha fém lenne a szelepfedél, akkor nem lenne ilyen gond, jobban átmelegedne mint a műanyag, s nem csapódna ki rajt az olaj-víz.
csicsó Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 A gázüzemed miatt, lehet, hogy erősebb a tejfölösödés. Régebben mantec linkelt itt a topikon kifejezetten gázüzemhez való olajat. Vagy az utólagos LPG inkább hibrid üzemnek számít és nem kell hozzá spec. olaj? Zömében rövid utakat járok (10-12 km) és benzinüzemmel, de nálam nincs tejföl. Néha a nívópálca tövén látszik egy kis "próbálkozás", de semmi komoly. Fuchs Titan GT1 Pro Flexet kap most, de régebben a Liqui Moly Leichtlauf Special LL-el se volt ilyen gond. Még régebben, a megtérésem előtt járt benne GM 10W40, azzal erősebb volt a habosodás. De a dexos-os anyag várhatóan azért jó lesz Nálad. ;) Nálam ez a tejfölösödés az olajváltással nem szűnt meg,Castrol Magnatec-ről váltottam Shell helix-re Mondjuk sokat megy hidegen a motor,így nem is csodálkozom rajta,víz,olaj nem fogy így nem is parázok rajta már
Meggyi Elküldve Február18, 2013 Elküldve Február18, 2013 hello 1.7 DTI Gs astrámba milyen olajat vegyek? köszi előre is
harmlevi Elküldve Február18, 2013 Elküldve Február18, 2013 hello 1.7 DTI Gs astrámba milyen olajat vegyek? köszi előre is T meggyi! Nem vagyok hajlandó leírni! Legyen kedves visszaolvasni!
Recommended Posts