mantec Elküldve November27, 2012 Elküldve November27, 2012 T tgabika76! A "kérdéseidre" a válasz a hivatkozott anyagban van. Sőt több is. De miért állítod, hogy elolvastad, ha minden mondatodból ennek ellenkezője derül ki? Hogy is mondják ezt röviden?
tgabika76 Elküldve November27, 2012 Elküldve November27, 2012 Azért állítom mert elolvastam. És még mindig nem tudom hogy pontosan hol is szerepel benne a válasz olyan kérdésekre mint pl. a Dexos2 szabvány megjelenésével a GM-LL-A-t nem szabad tölteni még az azokra az olajakra tervezett motorokba sem (te következetesen ezt állítottad eddig), holott még a korábban hivatkozott J Astra kézikönyv is ellentmond ennek. Vagy hol van az említett cikkben a válasz arra a kérdésemre hogy ezek a hivatkozott információk miért nem szereplenek a gyári kézikönyvben? Mert én ezt is kérdeztem tőled... rég nem arról van már szó hogy mikor melyik olajat kell/érdemes választani és mi a különbség köztük, ezen már túl vagyunk... Mindettől függetlenül nem kizárt hogy mégis benne vannak ezek az információk, csak nekem elkerülték a figyelmemet (esetleg nem tudok a sorok között olvasni) annak ellenére hogy az imént újra elolvastam az általad oly szeretettel emlegetett "hivatkozott anyagot". Ha így van akkor leszel szives pontosan idézni ezekre a kérdésekre a választ, és akkor megkövetem magam.
mantec Elküldve November27, 2012 Elküldve November27, 2012 T tgabika76!"... nem szabad ..."Azt értem, hogy szeretnéd. De nem, nem állítottam ilyen. Sem következetesen, sem sehogy.Ne keverd a vágyaidat a valósággal!"... miért nem szerepel ..."Kérdezd meg:Opel Southeast Europe KftBudaörs, Szabadság út 117.Tel: 06 23 446100"... túl vagyunk ..."Nem. Mi, nem "vagyunk" túl. Te, még innen vagy."... leszel szíves ..."Nem kívánom sem az olvasás, sem a megvilágosodás örömét elvenni tőled.Ne keverd az európai szerviztervet a nemzetközivel!
harmlevi Elküldve November28, 2012 Elküldve November28, 2012 T srácok! Élmény volt végigolvasni az iménti beszélgetést:D! Bánom, hogy nem tudtam előre, hogy ilyen lesz, hoztam volna popcorn-t:D!
Servitor Elküldve November28, 2012 Elküldve November28, 2012 Sziasztok! Eddig (vagy legalábbis az utolsó 5 évben) castrol 10w40, volt a kocsimba, kb 4 hónapja vettem az autót egy ismerősömtől! Mikor megvettem cseréltem benne mindent olaj olajszűrő stb stb, és tőle kérdeztem, hogy milyen olajat rakjak bele ő ajánlott ezt! Ez most nekem nagyon baj? Mert ahogyan olvasgattam itt a topicban nem igazán ajánlott...
mantec Elküldve November28, 2012 Elküldve November28, 2012 T Servitor! "... nem igazán ajánlott ..." Nem. Az elégséges minimumnál (ajánlott) gyengébb. GM Dexos 2-t teljesítő motorolajok. És még: eni i-Sint MS 5W-30, Castrol Magnatec C3 5W-40, Eurol Fluence DXS 5W-30. A kenőolajgyártók szerint teljesítik a követelményt, de liszensz nincs: Castrol Edge Fst 5W-40, Valvoline SynPower MST 5W-30, Addinol Premium 0530 C3-DX 5W-30, Divinol Syntholight HC-FE 5W-30..
tgabika76 Elküldve November28, 2012 Elküldve November28, 2012 T mantec! Hadd döntsem már el én hogy min vagyok túl és min nem. Nem sikerült meggyőznöd arról hogy az érveid kellően megalapozottak, így a továbbiakban nem kívánok ezzel a témával foglalkozni, és ezután is töltöm a mindenféle GM-es gyártói jóváhagyást nélkülöző motorolajat az autómba, jómagam és az autóm teljes megelégedésére.
mantec Elküldve November28, 2012 Elküldve November28, 2012 T tgabika76! "... min vagyok túl ..." Az olvasáson és megvilágosodáson mindenképp innen. "... meggyőznöd ... Szvsz már a hallgatás is eredmény. "... töltöm ..." Én értem, hogy ez nagyon kikívánkozott belőled. Attól még ez (khm) butaság.
J0hnny Elküldve November28, 2012 Elküldve November28, 2012 On 2012. 11. 28. at 7:24, mantec írta: Attól még ez (khm) butaság. ...mint ahogy a te demagógiád is...
J0hnny Elküldve November29, 2012 Elküldve November29, 2012 On 2012. 11. 29. at 10:39, mantec írta: T J0hnny! Demagógia. El is olvastad, amit linkeltél?
mantec Elküldve November29, 2012 Elküldve November29, 2012 T J0hnny! Ne használj olyan idegen szavakat, melyeknek nem ismered a jelentését!
J0hnny Elküldve November29, 2012 Elküldve November29, 2012 On 2012. 11. 29. at 15:28, mantec írta: T J0hnny! Ne használj olyan idegen szavakat, melyeknek nem ismered a jelentését! Tisztában vagyok a jelentésével, azért használom, többek között jelenti: népámítás. Ezért használtam.
XARAI Elküldve December4, 2012 Elküldve December4, 2012 Sziasztok! Nem régen vettem egy 2003-as Astra G Y17DT-t 145000 Km van benne. Ehhez a motorhoz melyik a legoptimálisabb motorolaj?
imy Elküldve December5, 2012 Elküldve December5, 2012 T mantec! "...T XARAI!.." A többi dexos2 miért nem jó? :rolleyes:
XARAI Elküldve December5, 2012 Elküldve December5, 2012 On 2012. 12. 05. at 8:06, imy írta: T mantec! "...T XARAI!.." A többi dexos2 miért nem jó? :rolleyes: Ez már ugye nem az a "régi Tesco-s" GM olaj ugye? Esetleg van ennek megfelelője Castrol-ba?
imy Elküldve December5, 2012 Elküldve December5, 2012 On 2012. 12. 05. at 10:09, XARAI írta: Ez már ugye nem az a "régi Tesco-s" GM olaj ugye? Esetleg van ennek megfelelője Castrol-ba? A GM-es dexos2 olaj jó. A másik is jó volt, ha nem a hamisítottat fogtad ki.
XARAI Elküldve December5, 2012 Elküldve December5, 2012 A Castrol az én autómhoz megfelelőt azért kérdeztem, mert van vele pozitív gyakorlati tapasztalatom, amit meg is osztok. Egy 1.8 16V Golf II. GTI-m volt, amivel régebben futárkodtam. Sokat mentem vele városba sok indítgatással, leállással, szóval igénybe volt véve az autó. Egyszer gondoltam kipróbálom a Castrol Magnatec 10W40-es olajat. Hajtottam az autót és tudom csúnya dolog, de nem cseréltem 30000 km-en keresztül olajat. Ekkor lehetőség adódott, hogy megméressem egy digitális viszkozitás mérő műszerrel, hogy hol tart éppen az olaj. 30000 km után 50%-os elhasználódottságot mutatott, ami még bőven benne volt a tűréshatárban. Ekkor bebizonyosodott számomra, hogy ez egy jó olaj. Szóval esetleg tudnátok olyan olajat mondani az autómhoz Castrolba, ami megfelelő bele?
mantec Elküldve December6, 2012 Elküldve December6, 2012 T XARAI! BP konszern Castrol márkanéven forgalmazott GM Dexos 2-t teljesítő motorolajai: Castrol Edge Fst 5W-40 Castrol Magnatec C3 5W-40 Castrol Edge Professional OE 5W-30 Castrol Magnatec Professional MP 5W-30 Castrol Magnatec Professional OE 5W-40 Más csomagolásban: BP Visco 7000 C 5W-40 Aral HighTronic G 5W-30 Korábban a legoptimálisabbat kerested, most már elég a megfelelő is?
Guest Endy Elküldve December6, 2012 Elküldve December6, 2012 Ha már szőrszálhasogatás: ez az olaj Mobil 1 ESP 0W-40.hol, mikor és milyen teszteredményeket ért el, hogy ki lett kiáltva a legoptimálisabbnak? A tesztről egy linket szívesen elfogadnék. Olyat már hallottam, megfelelő, nem megfelelő. De, hogy legoptimálisabb... :o
mantec Elküldve December6, 2012 Elküldve December6, 2012 T Endy! A hivatkozott dokumentum nem teszt, de a kérdésre a válasz benne van. Jó szőrszálhasogatást!
Mc-elek Elküldve December6, 2012 Elküldve December6, 2012 On 2012. 12. 06. at 14:53, Endy írta: Ha már szőrszálhasogatás: ez az olaj Mobil 1 ESP 0W-40.hol, mikor és milyen teszteredményeket ért el, hogy ki lett kiáltva a legoptimálisabbnak? A tesztről egy linket szívesen elfogadnék. Olyat már hallottam, megfelelő, nem megfelelő. De, hogy legoptimálisabb... :o nekem a kedvencem : "túlteljesíti " jelző :)
Recommended Posts