Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

julien

Recommended Posts

"

A DEXOS egy globális motorolaj program fejlesztés eredménye, melynek célja egy világszerte érvényes közös olaj előírás, vizsgálat és szabvány felállítása volt (laboratóriumi, motorpad és gépjármű tesztek) biztosítandó, hogy az új DEXOS motorolaj kompatibilis az alternatív üzemanyagokkal (LPG, CNG, E85, Bio Dízel), megfelel a különböző fejlesztésű motorokhoz és lehetővé teszi a Motorolaj Élettartam Ellenőrző rendszerek általános használatát, miközben javítja az üzemanyag-gazdaságosságot, csökkenti a károsanyag kibocsátást és megfelel a területenként különböző karbantartási előírásoknak. "

Megosztás:

figyelted a motorkódokat és az olaj xWy értékét ? :)

na nálam veri a biztit :)

jajajaja

mondjuk erről a kollegám jut eszembe, egy Z14XE kombit hajt (Classic2 az is)

márkaszervizbe hordja (ráadásul valami cimbijéhez) ahol 30 ezrenként beleteszik a 10w40-et neki...

legutóbb már mondtam neki hogy ez így nem lesz jó, dee-dee hát ez jó így

egyébként félévente viszi javítani mert állandóan pucolni kell hogy ne 2-3 hengerrel járjon az autó... :blink:

Megosztás:

jajajaja

mondjuk erről a kollegám jut eszembe, egy Z14XE kombit hajt (Classic2 az is)

márkaszervizbe hordja (ráadásul valami cimbijéhez) ahol 30 ezrenként beleteszik a 10w40-et neki...

legutóbb már mondtam neki hogy ez így nem lesz jó, dee-dee hát ez jó így

egyébként félévente viszi javítani mert állandóan pucolni kell hogy ne 2-3 hengerrel járjon az autó... :blink:

nincs több kérdés :)

így szereti

Megosztás:

Csak egy apró megjegyzésem lenne az xWy-hoz. 2001-es évjáratúnál idősebb autókba eleve a 10W-40-es olajat javasolják. Egyébiránt én nagyon régóta Castrol olajat használok, és nálam több típus, illetve motorkerékpár esetében is bejött, igaz én nem szoktam kivárni az olajcsere periódus végét.

Megosztás:

Csak egy apró megjegyzésem lenne az xWy-hoz. 2001-es évjáratúnál idősebb autókba eleve a 10W-40-es olajat javasolják. Egyébiránt én nagyon régóta Castrol olajat használok, és nálam több típus, illetve motorkerékpár esetében is bejött, igaz én nem szoktam kivárni az olajcsere periódus végét.

és akkor azt is megnézted hogy milyen motorhoz írja ,mert olajat nem évjárathoz választunk hanem motorkódhoz

és mi van a hirdetésbe? Z

Z-és motorba nem teszünk 10w40 ;)

de mindenki azt tesz bele amit akar :)

Megosztás:

és akkor azt is megnézted hogy milyen motorhoz írja ,mert olajat nem évjárathoz választunk hanem motorkódhoz

és mi van a hirdetésbe? Z

Z-és motorba nem teszünk 10w40 ;)

de mindenki azt tesz bele amit akar :)

Igazad van! :icon13:

Nekem sem "zés" motorom van :sneaky:, az "ipszilonosba" pedig ezt ajánlják bizonyos kor (futásteljesítmény) felett :icon1:.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.