Fr3ntzen Elküldve Március18, 2012 Megoszt Elküldve Március18, 2012 Sziasztok. A közeljövőben szeretnék venni egy G Astra 1,7 CDTi gépet. Kérdésem az , hogy mennyi olaj megy bele? Illetve milyen olajat javasolnatok? És hany ezrenkent erdemes cserelni az olajat? Válaszotokat köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március18, 2012 Megoszt Elküldve Március18, 2012 T Fr3ntzen! Astra G 1.7 CDTi (2003-2004) Motor: Z17DTL Feltöltési mennyiség: 4,5 liter. Csereciklus: 30 ekm / 1 év. Aktuális olajkövetelmény: GM Dexos 2. Ezt teljesítő motorolajok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fr3ntzen Elküldve Március18, 2012 Megoszt Elküldve Március18, 2012 T Fr3ntzen! Astra G 1.7 CDTi (2003-2004) Motor: Z17DTL Feltöltési mennyiség: 4,5 liter. Csereciklus: 30 ekm / 1 év. Aktuális olajkövetelmény: GM Dexos 2. Ezt teljesítő motorolajok. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március22, 2012 Megoszt Elküldve Március22, 2012 dexos2-es olaj gázüzemre :) http://www.fuchs-europe.de/uploads/media/TITAN_PRO_GAS_engine_oils_10-2009.pdf mondjuk biztos 2x annyiba kerül mint a GM olaj :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március22, 2012 Megoszt Elküldve Március22, 2012 dexos2-es olaj gázüzemre :) http://www.fuchs-eur...ils_10-2009.pdf mondjuk biztos 2x annyiba kerül mint a GM olaj :( Te hol látod hogy van neki dexos 2? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március22, 2012 Megoszt Elküldve Március22, 2012 Te hol látod hogy van neki dexos 2? itté van a listában: http://www.gmdexos.com/licensedbrands/dexos2licensedbrands.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március22, 2012 Megoszt Elküldve Március22, 2012 itté van a listában: http://www.gmdexos.c...nsedbrands.html aha :) mert a pdf-be nem láttam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március22, 2012 Megoszt Elküldve Március22, 2012 aha :) mert a pdf-be nem láttam :) ott csak annyi van, hogy "opel" minősítést teljesít :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március22, 2012 Megoszt Elküldve Március22, 2012 ott csak annyi van, hogy "opel" minősítést teljesít :) nem kell az nekünk :) van a motul-nak is lpg-s olaj de annak nincs dexos2-je az 5 lityi 13500ft... köszi de nem :D jó nekem a gyári 15ekm után úgyis kuka,vagy korábban :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 T Elek! Megkaptad a mai emailomat? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 T Elek! Megkaptad a mai emailomat? Igen :) tanulságos :) mondtam én hogy jó ez a gm dexos2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 Igen :) tanulságos :) mondtam én hogy jó ez a gm dexos2 mi történt? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 " A DEXOS egy globális motorolaj program fejlesztés eredménye, melynek célja egy világszerte érvényes közös olaj előírás, vizsgálat és szabvány felállítása volt (laboratóriumi, motorpad és gépjármű tesztek) biztosítandó, hogy az új DEXOS motorolaj kompatibilis az alternatív üzemanyagokkal (LPG, CNG, E85, Bio Dízel), megfelel a különböző fejlesztésű motorokhoz és lehetővé teszi a Motorolaj Élettartam Ellenőrző rendszerek általános használatát, miközben javítja az üzemanyag-gazdaságosságot, csökkenti a károsanyag kibocsátást és megfelel a területenként különböző karbantartási előírásoknak. " Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március23, 2012 Megoszt Elküldve Március23, 2012 Már azt hittem hogy hurkakóbászt is lehet sütni benne :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március24, 2012 Megoszt Elküldve Március24, 2012 http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/motorikus_alkatresz/motorolaj_kenoanyag/opel_corsa_c_z12xe_z12xep_z14xep_olajcsere_szett_1568940047.html komolyan mondom .... :) és csodálkozunk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március24, 2012 Megoszt Elküldve Március24, 2012 http://auto-motor.va...1568940047.html komolyan mondom .... :) és csodálkozunk... még ha ócsó lenne... de nem az Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március24, 2012 Megoszt Elküldve Március24, 2012 még ha ócsó lenne... de nem az figyelted a motorkódokat és az olaj xWy értékét ? :) na nálam veri a biztit :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március24, 2012 Megoszt Elküldve Március24, 2012 figyelted a motorkódokat és az olaj xWy értékét ? :) na nálam veri a biztit :) jajajaja mondjuk erről a kollegám jut eszembe, egy Z14XE kombit hajt (Classic2 az is) márkaszervizbe hordja (ráadásul valami cimbijéhez) ahol 30 ezrenként beleteszik a 10w40-et neki... legutóbb már mondtam neki hogy ez így nem lesz jó, dee-dee hát ez jó így egyébként félévente viszi javítani mert állandóan pucolni kell hogy ne 2-3 hengerrel járjon az autó... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március24, 2012 Megoszt Elküldve Március24, 2012 figyelted a motorkódokat és az olaj xWy értékét ? :) na nálam veri a biztit :) Nem baj, de legalább az egyik cégtulaj Árpy. Az ilyen y-nozáskor mindig eszembe jut a szívlapát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Március24, 2012 Megoszt Elküldve Március24, 2012 Nem baj, de legalább az egyik cégtulaj Árpy. Az ilyen y-nozáskor mindig eszembe jut a szívlapát... Mondjuk az a fotó is már eleve komoly hozzá :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március24, 2012 Megoszt Elküldve Március24, 2012 jajajaja mondjuk erről a kollegám jut eszembe, egy Z14XE kombit hajt (Classic2 az is) márkaszervizbe hordja (ráadásul valami cimbijéhez) ahol 30 ezrenként beleteszik a 10w40-et neki... legutóbb már mondtam neki hogy ez így nem lesz jó, dee-dee hát ez jó így egyébként félévente viszi javítani mert állandóan pucolni kell hogy ne 2-3 hengerrel járjon az autó... :blink: nincs több kérdés :) így szereti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március24, 2012 Megoszt Elküldve Március24, 2012 Nem baj, de legalább az egyik cégtulaj Árpy. Az ilyen y-nozáskor mindig eszembe jut a szívlapát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
piratson Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Csak egy apró megjegyzésem lenne az xWy-hoz. 2001-es évjáratúnál idősebb autókba eleve a 10W-40-es olajat javasolják. Egyébiránt én nagyon régóta Castrol olajat használok, és nálam több típus, illetve motorkerékpár esetében is bejött, igaz én nem szoktam kivárni az olajcsere periódus végét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 Csak egy apró megjegyzésem lenne az xWy-hoz. 2001-es évjáratúnál idősebb autókba eleve a 10W-40-es olajat javasolják. Egyébiránt én nagyon régóta Castrol olajat használok, és nálam több típus, illetve motorkerékpár esetében is bejött, igaz én nem szoktam kivárni az olajcsere periódus végét. és akkor azt is megnézted hogy milyen motorhoz írja ,mert olajat nem évjárathoz választunk hanem motorkódhoz és mi van a hirdetésbe? Z Z-és motorba nem teszünk 10w40 ;) de mindenki azt tesz bele amit akar :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
piratson Elküldve Március25, 2012 Megoszt Elküldve Március25, 2012 és akkor azt is megnézted hogy milyen motorhoz írja ,mert olajat nem évjárathoz választunk hanem motorkódhoz és mi van a hirdetésbe? Z Z-és motorba nem teszünk 10w40 ;) de mindenki azt tesz bele amit akar :) Igazad van! :icon13: Nekem sem "zés" motorom van :sneaky:, az "ipszilonosba" pedig ezt ajánlják bizonyos kor (futásteljesítmény) felett :icon1:. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts