Korzika Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 És még Korzika elő sem állt a vénusszal... :D :D Köszi a bizalmat! :P Még most sem értem,hogy miért kellene az X16XEL-be 5-ös olaj. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 :D Köszi a bizalmat! :D Még most sem értem,hogy miért kellene az X16XEL-be 5-ös olaj. :D Én meg azt nem értem, miért kell lecserélni valamit, ami bevált. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 :D Köszi a bizalmat! :D Még most sem értem,hogy miért kellene az X16XEL-be 5-ös olaj. :D ez legalább olyan mint a z16xe-be az 5w30as olaj..vagy x14xe vs z14xe mi is a különbség ??? ja !!! semmi :P elvileg mehet bele 5w30,ha fogy akkor 10w40 legyen a következő olaj szerintem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 T Mc-elek! A Z jelű motortól gyártóművi előírás a GM-LL-A-025, GM-LL-B-025. Az X jelű motornál egy lehetőség a lényegesen korszerűbb, de nem sokkal drágább olajra. A GM olaj követelmények visszafelé kompatibilisek. Folyékony autószerelő nincs. A olajfogyást nem lehet viszkozitásérték változtatásával megoldani. Ez egy közkeletű "tévedés". Erre csak egy hozzáértő autószerelő képes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 T Mc-elek! A Z jelű motortól gyártóművi előírás a GM-LL-A-025, GM-LL-B-025. Az X jelű motornál egy lehetőség a lényegesen korszerűbb, de nem sokkal drágább olajra. A GM olaj követelmények visszafelé kompatibilisek. ha Te ilyen bölcs vagy.. meséld el nekem mi a különbség motorikusan egy x14xe és z14xe vagy x16xel és z16xe vagy x12xe és z12xe között különbségek.. ?? mert beszólni és hurrogni okítani nagyon tudsz... mint sok más fórumon ahonnan kiutáltak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 ha Te ilyen bölcs vagy.. meséld el nekem mi a különbség motorikusan egy x14xe és z14xe vagy x16xel és z16xe vagy x12xe és z12xe között különbségek.. ?? mert beszólni és hurrogni okítani nagyon tudsz... mint sok más fórumon ahonnan kiutáltak... Bocs, hogy beleszólok. Na nem a szakmai részébe. mantec hsz.-ban inkább a segítőszándékot véltem felfedezni, nem érzem kioktatónak. Szerintem túlreagáltad a dolgot. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 Bocs, hogy beleszólok. Na nem a szakmai részébe. mantec hsz.-ban inkább a segítőszándékot véltem felfedezni, nem érzem kioktatónak. Szerintem túlreagáltad a dolgot. :D barátom... nem régóta vagy a fórumon.. olvasgass vissza,és rájössz miről beszélek... mister mindent tudok az olajról... :D harmadrész.. pont lefosom ki milyen olajt tesz a kocsiba. azt csinál mindenki amit akar.. csak tudod gyakorlatról beszélgetünk nem elméletről.. x-esbe 10w40 z-be 5w30 részemről ennyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 T Mc-elek! A GM követelmény nem viszkozitásérték, hanem a gyártóművi előírás megléte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 T Mc-elek! A GM követelmény nem viszkozitásérték, hanem a gyártóművi előírás megléte. én azt nem írtam hogy NE legyen GM jóváhagyása... igaz azt se hogy kötelező :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 Tyű a hétszázát, de puskaporos itt a hangulat. Mikor elkezdtem fórumozni sokan leszólták a castrol magnatec-et, hogy nincs GM jóváhagyása. Most meg van. Mi változott? Semmi! Gondolom írt egy szerződést a GM meg a BP, és már meg is felel. Túl van misztifikálva ez a jóváhagyás dolog. Ez csak üzlet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 Kezdődik....... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 Kezdődik....... :D Nem, nem. Béke! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 barátom... nem régóta vagy a fórumon.. olvasgass vissza,és rájössz miről beszélek... mister mindent tudok az olajról... :D harmadrész.. pont lefosom ki milyen olajt tesz a kocsiba. azt csinál mindenki amit akar.. csak tudod gyakorlatról beszélgetünk nem elméletről.. x-esbe 10w40 z-be 5w30 részemről ennyi Szia Mc-elek! Remélem nem üvölti le senki a fejemet, :D ha megkérdezem,hogy y17dt-be (2002-es évjárat)milyen viszkozitású olajat illik beletölteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 Szia Mc-elek! Remélem nem üvölti le senki a fejemet, :D ha megkérdezem,hogy y17dt-be (2002-es évjárat)milyen viszkozitású olajat illik beletölteni? csá én nem mondok semmit ... :D mert én egy semmiheznemértőszakértő vagyok Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 csá én nem mondok semmit ... :D mert én egy semmiheznemértőszakértő vagyok Ezt ki állítja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 barátom... nem régóta vagy a fórumon.. olvasgass vissza,és rájössz miről beszélek... mister mindent tudok az olajról... :D harmadrész.. pont lefosom ki milyen olajt tesz a kocsiba. azt csinál mindenki amit akar.. csak tudod gyakorlatról beszélgetünk nem elméletről.. x-esbe 10w40 z-be 5w30 részemről ennyi A könyve szerint jó bele mind az 5w-40 mind a 10w-40 csak hőmérséklet megkötések vannak a 10w-40-el szemben! Viszont az 5W-40-et minden hőmérsékleten lehet használni az X es motorba! A kérdés hogy melyik a jó olaj!?? Pl néztem a XADO City Line 5W-40 SL/CF félszintetikus olajat bele szerintetek?? GM Longlife Szóval megfelel a GM által előírt gyártóművi előirásoknak! Mehet bele?? CSak azért kérdem ,mert nem olcsó olaj és hátha van valakinek már tapasztalata vele! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 T Titó! Amit a kézikönyvben olvasol az a gyártó gyártáskori álláspontja, az akkori technikai lehetőségek között. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 T mantec ez gondom így rendben van: http://www.olajinfo.hu/index.php/szabvanyo...olaj-szabvanyok és gondolom ez hülyeség: "A GM-LL-B-025 engedéllyel rendelkezõ olajok benzin üzemû autókban is használhatók. Ezek olajcsere idõszaka 30.000 km (GM-LL-A-025)." Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 T Mc-elek! Az idézett oldalon több tárgyi tévedés van. Az említett az egyik. Nem innen kellene a tudást meríteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 barátom... nem régóta vagy a fórumon.. olvasgass vissza,és rájössz miről beszélek... mister mindent tudok az olajról... :D harmadrész.. pont lefosom ki milyen olajt tesz a kocsiba. azt csinál mindenki amit akar.. csak tudod gyakorlatról beszélgetünk nem elméletről.. x-esbe 10w40 z-be 5w30 részemről ennyi De jó. Ilyen rövid idő alatt már barátra is találtam a fórumon. Vagy én lettem valakinek a barátja. A fene sem érti ezt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 T Titó! Amit a kézikönyvben olvasol az a gyártó gyártáskori álláspontja, az akkori technikai lehetőségek között. Mantec köszi a választ,de akkor jó bele az az olaj amit írtam? 10 év alatt annyit változtak az olajok?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 Mantec köszi a választ,de akkor jó bele az az olaj amit írtam? 10 év alatt annyit változtak az olajok?? Nem irigyellek, Báttya! Nem sokkal kerültél közelebb a megoldáshoz. Ki kell írni egy szavazást, ki mire esküszik. De abból is veszekedés lenne. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 Én csak azt nem értem miért nem olvassák el a népek a GYIK-ban... ott van minden leírva. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 Én csak azt nem értem miért nem olvassák el a népek a GYIK-ban... ott van minden leírva. :D Mert egyszerűbb a billentyűzetet ütni, mint előtte tájékozódni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 T Mc-elek! Az idézett oldalon több tárgyi tévedés van. Az említett az egyik. Nem innen kellene a tudást meríteni. ok vettem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts