Vilmoskörte Elküldve Június1, 2011 Megoszt Elküldve Június1, 2011 Sziasztok! Lassan szeretnék olajat cserélni, tud valaki egy meghízható szerelőt ehhez lehetőleg a XIII. kerületben vagy környékén? Köszi, Zoli Sajnos nem, de ha van hova felállni a kocsival (akna) vagy megemelni, akkor magad is meg tudod csinálni szerintem. Én nem vagyok egy gépész gyerek, de végtelen egyszerűsége miatt nekem is ment a dolog :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Június1, 2011 Megoszt Elküldve Június1, 2011 Sajnos nem, de ha van hova felállni a kocsival (akna) vagy megemelni, akkor magad is meg tudod csinálni szerintem. Én nem vagyok egy gépész gyerek, de végtelen egyszerűsége miatt nekem is ment a dolog :D Helló! Bocs, hogy érdeklődöm,de a Nick nevedhez a gyümölcs vagy a belőle készült párlat adta az ihletet? :D Egyébként ötletes a kép is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június1, 2011 Megoszt Elküldve Június1, 2011 Sziasztok! 2008 októberi a kocsim, 21e km van benne. Második szervizen Castrol Magnatec 10w-40-et öntöttek bele a márkaszervizben úgy, hogy jó egy centivel túl is töltötték. Nem igazán értettem, hogy miért ezt és ennyit kapott a gép. Addig nem is érdekelt igazán a dolog, de már figyelek mindenre. Ennek a fórumnak hála, sok infót kaptam - köszönet érte - amit igyekszek hasznosítani. Lényeg az, hogy olajcserét csináltam, most a GM 5w-30 olaj dolgozik a gépben, van benne kb 1700 km. Tapasztalatom szerint simán jár a motor, csendes, könnyedén kapja a fordulatot. Remélem nem csináltam nagy hülyeséget, de 10w-40-es olajat nem ír a gépkönyv sehol, akkor miért rak bele márkaszervíz ilyet? Mindezt 17e km környékén egy új motor esetében? :D Az 5W30 jó neki! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június1, 2011 Megoszt Elküldve Június1, 2011 Sziasztok! 2008 októberi a kocsim, 21e km van benne. Második szervizen Castrol Magnatec 10w-40-et öntöttek bele a márkaszervizben úgy, hogy jó egy centivel túl is töltötték. Nem igazán értettem, hogy miért ezt és ennyit kapott a gép. Addig nem is érdekelt igazán a dolog, de már figyelek mindenre. Ennek a fórumnak hála, sok infót kaptam - köszönet érte - amit igyekszek hasznosítani. Lényeg az, hogy olajcserét csináltam, most a GM 5w-30 olaj dolgozik a gépben, van benne kb 1700 km. Tapasztalatom szerint simán jár a motor, csendes, könnyedén kapja a fordulatot. Remélem nem csináltam nagy hülyeséget, de 10w-40-es olajat nem ír a gépkönyv sehol, akkor miért rak bele márkaszervíz ilyet? Mindezt 17e km környékén egy új motor esetében? :D Mert olcsóbb, mert nem értettek hozzá, vagy nem tudom.... nekem is szervizben 4l-t beletöltöttek, majd leszívtak belőle, majd itthon még 3dl-t leszívtam belőle. S kifizettetek 4l-t. (amikor 3.5l a feltöltési mennyisége) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Június2, 2011 Megoszt Elküldve Június2, 2011 Helló! Bocs, hogy érdeklődöm,de a Nick nevedhez a gyümölcs vagy a belőle készült párlat adta az ihletet? :D Egyébként ötletes a kép is. Nem igazán vagyok egy szesz-barát alkat, eddig összesen 2x voltam beállva úgy igazán. Mindkét alkalommal eme nemes nedű társaságát élveztem, így egy jó ideje használom ezt a nicket :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Június2, 2011 Megoszt Elküldve Június2, 2011 Az 5W30 jó neki! :D OK :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Június2, 2011 Megoszt Elküldve Június2, 2011 Sziasztok! Nekem egy "98-as G astrám van 1.6. Mindig shell helix hx 7 10w-40 motorolajat töltöttem bele kb 8-10e ként lecserélem, mert jutányos áron megtudom szerezni! De eddig semmi bajom nem volt vele nem nagyon csipegette , egyszer sem kellett utánatöltenem a cserék között! Én megvagyok elégedve a shell minőséggel! Csak ajánlani tudom mindenkinek aki megteheti ,hogy kicsit drágább olajat tegyen a vasba :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június2, 2011 Megoszt Elküldve Június2, 2011 T Titó! A motorolaj neve: Shell Helix HX7 AV 10W-40. Semmilyen GM (Opel) jóváhagyása nincs, ezért GM (Opel) motorba nem való. AZ ACEA követelményeinek is az 1998-as szintjét teljesíti. Az ismert márkanév ellenére az olaj korszerűtlen, elavult. Lehet olcsóbban korszerűbb motorolajokat is kapni. A Shell GM jóváhagyással rendelkező motorolajai: GM Dexos2: Shell PC 1303 5W-30, GM-LL-A-025, GM-LL-B-025: Shell Helix Ultra AG 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 T Titó! A motorolaj neve: Shell Helix HX7 AV 10W-40. Semmilyen GM (Opel) jóváhagyása nincs, ezért GM (Opel) motorba nem való. AZ ACEA követelményeinek is az 1998-as szintjét teljesíti. Az ismert márkanév ellenére az olaj korszerűtlen, elavult. Lehet olcsóbban korszerűbb motorolajokat is kapni. A Shell GM jóváhagyással rendelkező motorolajai: GM Dexos2: Shell PC 1303 5W-30, GM-LL-A-025, GM-LL-B-025: Shell Helix Ultra AG 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Oké! De 5W-30 -as motorolajat tegyek bele 10W-40 után?? Van benne 155000 Km! Vagy mit ajánlasz,ha már ilyen van benne ezután mit vegyek amivel szépen duruzsol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Oké! De 5W-30 -as motorolajat tegyek bele 10W-40 után?? Van benne 155000 Km! Nem után, hanem helyett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Nem után, hanem helyett. De nem probléma ,hogy már 10W-40 van benne???? Simán váltsak 5W-30 ra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 De nem probléma ,hogy már 10W-40 van benne???? Simán váltsak 5W-30 ra? Olajcseréről van szó és nem utántöltésről. Régi olaj le, olajszűrő csere, 5W-30-cal feltölt. Persze az olaj sosem jön le maradéktalanul, de az a kevés nem fog problémát okozni. Arra gondolsz, hogy eddig tett-e kárt a 10W-40? Nagy valószínűséggel nem, de megbízható látnokkal még nem találkoztam itt a Fórumon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 De nem probléma ,hogy már 10W-40 van benne???? Simán váltsak 5W-30 ra? még ha 155.000km is van benne, ha nem eszi az olajat, akkor azt tedd bele, ami bele való.Az az 5w30. A 10w40 et akkor szokták, ha már erősen csipegeti az olajat.És ahogy előttem mondták, cseréld le.Mihamarabb. Nekem 0w40 mobil1 van benne, teljesíti a Gm szabványokat és egy cseppet nem eszi a motor.Szép hangja is van tőle és pöccre indul télen is.10e km-ként cserélem és még akkor is csak sötétebb barna a színe, de nem fekete.Igaz csak 44e km van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Nem akarok okoskodni, de egy '98-as gépről van szó, az pedig szerintem még x-es motor, ami pedig a 10w40-et kívánja. Javítson ki valaki, ha tévednék! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Nem akarok okoskodni, de egy '98-as gépről van szó, az pedig szerintem még x-es motor, ami pedig a 10w40-et kívánja. Javítson ki valaki, ha tévednék! Igen X16XEL motorkódú! Milyen olajat érdemes beletenni,(milyenre cseréljek? Javasoljatok jó tipusú olajat és ami bele való persze! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Igen X16XEL motorkódú! Milyen olajat érdemes beletenni,(milyenre cseréljek? Javasoljatok jó tipusú olajat és ami bele való persze! Köszi Ez egy nagyon jó kérdés! Ha nekem ennyire beválna egy olaj, akkor nem akarnék váltani. Főleg ha jutányosan szerezném meg! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Ez egy nagyon jó kérdés! Ha nekem ennyire beválna egy olaj, akkor nem akarnék váltani. Főleg ha jutányosan szerezném meg! :D De látod az előtted szóló meg azt mondja nem való bele! Ha meg nem bele való akkor mégis milyet javasol?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 De látod az előtted szóló meg azt mondja nem való bele! Ha meg nem bele való akkor mégis milyet javasol?! GM 5w30!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 De látod az előtted szóló meg azt mondja nem való bele! Ha meg nem bele való akkor mégis milyet javasol?! szerintem én vagyok az "előtte szóló".Szerintem leírtam mit rakj bele. Bár ha 98as a vasad, lehet hogy jó neked a 10w40 is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Ez egy nagyon jó kérdés! Ha nekem ennyire beválna egy olaj, akkor nem akarnék váltani. Főleg ha jutányosan szerezném meg! :D Na,most aztán rendesen bezavartatok :D Tényleg jó lenne ha valaki megmondaná ,melyik olaj való ill. jó egy '98 as G astrába melynek a motor kódja X16XEL ,és amiben van 155000 KM és eddig Shell helix hx7 10W-40 olaj volt! Most lesz esedékes az olajcsere azért kérdem mit javasoltok! De kérlek írjátok meg milyen márka és nem az ár a döntő! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Na,most aztán rendesen bezavartatok :D Tényleg jó lenne ha valaki megmondaná ,melyik olaj való ill. jó Köszi http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1613 Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Június4, 2011 Szerző Megoszt Elküldve Június4, 2011 szerintem én vagyok az "előtte szóló".Szerintem leírtam mit rakj bele. Bár ha 98as a vasad, lehet hogy jó neked a 10w40 is. Akkor már én is belepofázok. Tegyél bele GM jóváhagyású 5w30-at és új olajszűrőt és ha "nagyon" elkezdi eszegetni, töltsél rá GM jóváhagyású 10w40-et, de szerintem élvezni fogja a motor. Ezek a mai olajok keverhetők, de mindjárt megcáfol valaki:D. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Június4, 2011 Megoszt Elküldve Június4, 2011 Na,most aztán rendesen bezavartatok :D Tényleg jó lenne ha valaki megmondaná ,melyik olaj való ill. jó egy '98 as G astrába melynek a motor kódja X16XEL ,és amiben van 155000 KM és eddig Shell helix hx7 10W-40 olaj volt! Most lesz esedékes az olajcsere azért kérdem mit javasoltok! De kérlek írjátok meg milyen márka és nem az ár a döntő! Köszi Nyugodtan hallgass Mantecre! Otthon van a témában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Június5, 2011 Megoszt Elküldve Június5, 2011 És még Korzika elő sem állt a vénusszal... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts