Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

julien

Recommended Posts

Sziasztok!

Lassan szeretnék olajat cserélni, tud valaki egy meghízható szerelőt ehhez lehetőleg a XIII. kerületben vagy környékén?

Köszi,

Zoli

Sajnos nem, de ha van hova felállni a kocsival (akna) vagy megemelni, akkor magad is meg tudod csinálni szerintem. Én nem vagyok egy gépész gyerek, de végtelen egyszerűsége miatt nekem is ment a dolog :D

Megosztás:

Sajnos nem, de ha van hova felállni a kocsival (akna) vagy megemelni, akkor magad is meg tudod csinálni szerintem. Én nem vagyok egy gépész gyerek, de végtelen egyszerűsége miatt nekem is ment a dolog :D

Helló! Bocs, hogy érdeklődöm,de a Nick nevedhez a gyümölcs vagy a belőle készült párlat adta az ihletet? :D Egyébként ötletes a kép is.

Megosztás:

Sziasztok! 2008 októberi a kocsim, 21e km van benne. Második szervizen Castrol Magnatec 10w-40-et öntöttek bele a márkaszervizben úgy, hogy jó egy centivel túl is töltötték. Nem igazán értettem, hogy miért ezt és ennyit kapott a gép. Addig nem is érdekelt igazán a dolog, de már figyelek mindenre. Ennek a fórumnak hála, sok infót kaptam - köszönet érte - amit igyekszek hasznosítani. Lényeg az, hogy olajcserét csináltam, most a GM 5w-30 olaj dolgozik a gépben, van benne kb 1700 km. Tapasztalatom szerint simán jár a motor, csendes, könnyedén kapja a fordulatot. Remélem nem csináltam nagy hülyeséget, de 10w-40-es olajat nem ír a gépkönyv sehol, akkor miért rak bele márkaszervíz ilyet? Mindezt 17e km környékén egy új motor esetében? :D

Az 5W30 jó neki! :D

Megosztás:

Sziasztok! 2008 októberi a kocsim, 21e km van benne. Második szervizen Castrol Magnatec 10w-40-et öntöttek bele a márkaszervizben úgy, hogy jó egy centivel túl is töltötték. Nem igazán értettem, hogy miért ezt és ennyit kapott a gép. Addig nem is érdekelt igazán a dolog, de már figyelek mindenre. Ennek a fórumnak hála, sok infót kaptam - köszönet érte - amit igyekszek hasznosítani. Lényeg az, hogy olajcserét csináltam, most a GM 5w-30 olaj dolgozik a gépben, van benne kb 1700 km. Tapasztalatom szerint simán jár a motor, csendes, könnyedén kapja a fordulatot. Remélem nem csináltam nagy hülyeséget, de 10w-40-es olajat nem ír a gépkönyv sehol, akkor miért rak bele márkaszervíz ilyet? Mindezt 17e km környékén egy új motor esetében? :D

Mert olcsóbb, mert nem értettek hozzá, vagy nem tudom....

nekem is szervizben 4l-t beletöltöttek, majd leszívtak belőle, majd itthon még 3dl-t leszívtam belőle. S kifizettetek 4l-t. (amikor 3.5l a feltöltési mennyisége)

Megosztás:

Helló! Bocs, hogy érdeklődöm,de a Nick nevedhez a gyümölcs vagy a belőle készült párlat adta az ihletet? :D Egyébként ötletes a kép is.

Nem igazán vagyok egy szesz-barát alkat, eddig összesen 2x voltam beállva úgy igazán. Mindkét alkalommal eme nemes nedű társaságát élveztem, így egy jó ideje használom ezt a nicket :D

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem egy "98-as G astrám van 1.6.

Mindig shell helix hx 7 10w-40 motorolajat töltöttem bele kb 8-10e ként lecserélem, mert jutányos áron megtudom szerezni!

De eddig semmi bajom nem volt vele nem nagyon csipegette , egyszer sem kellett utánatöltenem a cserék között!

Én megvagyok elégedve a shell minőséggel!

Csak ajánlani tudom mindenkinek aki megteheti ,hogy kicsit drágább olajat tegyen a vasba :D :D

Megosztás:

T Titó!

A motorolaj neve: Shell Helix HX7 AV 10W-40.

Semmilyen GM (Opel) jóváhagyása nincs, ezért GM (Opel) motorba nem való. AZ ACEA követelményeinek is az 1998-as szintjét teljesíti. Az ismert márkanév ellenére az olaj korszerűtlen, elavult. Lehet olcsóbban korszerűbb motorolajokat is kapni.

A Shell GM jóváhagyással rendelkező motorolajai:

GM Dexos2:

Shell PC 1303 5W-30,

GM-LL-A-025, GM-LL-B-025:

Shell Helix Ultra AG 5W-30.

Megosztás:

T Titó!

A motorolaj neve: Shell Helix HX7 AV 10W-40.

Semmilyen GM (Opel) jóváhagyása nincs, ezért GM (Opel) motorba nem való. AZ ACEA követelményeinek is az 1998-as szintjét teljesíti. Az ismert márkanév ellenére az olaj korszerűtlen, elavult. Lehet olcsóbban korszerűbb motorolajokat is kapni.

A Shell GM jóváhagyással rendelkező motorolajai:

GM Dexos2:

Shell PC 1303 5W-30,

GM-LL-A-025, GM-LL-B-025:

Shell Helix Ultra AG 5W-30.

Megosztás:

De nem probléma ,hogy már 10W-40 van benne????

Simán váltsak 5W-30 ra?

Olajcseréről van szó és nem utántöltésről. Régi olaj le, olajszűrő csere, 5W-30-cal feltölt. Persze az olaj sosem jön le maradéktalanul, de az a kevés nem fog problémát okozni.

Arra gondolsz, hogy eddig tett-e kárt a 10W-40? Nagy valószínűséggel nem, de megbízható látnokkal még nem találkoztam itt a Fórumon.

Megosztás:

De nem probléma ,hogy már 10W-40 van benne????

Simán váltsak 5W-30 ra?

még ha 155.000km is van benne, ha nem eszi az olajat, akkor azt tedd bele, ami bele való.Az az 5w30. A 10w40 et akkor szokták, ha már erősen csipegeti az olajat.És ahogy előttem mondták, cseréld le.Mihamarabb.

Nekem 0w40 mobil1 van benne, teljesíti a Gm szabványokat és egy cseppet nem eszi a motor.Szép hangja is van tőle és pöccre indul télen is.10e km-ként cserélem és még akkor is csak sötétebb barna a színe, de nem fekete.Igaz csak 44e km van benne.

Megosztás:

Nem akarok okoskodni, de egy '98-as gépről van szó, az pedig szerintem még x-es motor, ami pedig a 10w40-et kívánja.

Javítson ki valaki, ha tévednék!

Igen X16XEL motorkódú!

Milyen olajat érdemes beletenni,(milyenre cseréljek?

Javasoljatok jó tipusú olajat és ami bele való persze!

Köszi

Megosztás:

Ez egy nagyon jó kérdés!

Ha nekem ennyire beválna egy olaj, akkor nem akarnék váltani.

Főleg ha jutányosan szerezném meg! :D

De látod az előtted szóló meg azt mondja nem való bele!

Ha meg nem bele való akkor mégis milyet javasol?!

Megosztás:

Ez egy nagyon jó kérdés!

Ha nekem ennyire beválna egy olaj, akkor nem akarnék váltani.

Főleg ha jutányosan szerezném meg! :D

Na,most aztán rendesen bezavartatok :D

Tényleg jó lenne ha valaki megmondaná ,melyik olaj való ill. jó

egy '98 as G astrába melynek a motor kódja X16XEL ,és amiben van 155000 KM és eddig Shell helix hx7 10W-40 olaj volt!

Most lesz esedékes az olajcsere azért kérdem mit javasoltok!

De kérlek írjátok meg milyen márka és nem az ár a döntő!

Köszi

Megosztás:

szerintem én vagyok az "előtte szóló".Szerintem leírtam mit rakj bele. Bár ha 98as a vasad, lehet hogy jó neked a 10w40 is.

Akkor már én is belepofázok. Tegyél bele GM jóváhagyású 5w30-at és új olajszűrőt és ha "nagyon" elkezdi eszegetni, töltsél rá GM jóváhagyású 10w40-et, de szerintem élvezni fogja a motor. Ezek a mai olajok keverhetők, de mindjárt megcáfol valaki:D.

Megosztás:

Na,most aztán rendesen bezavartatok :D

Tényleg jó lenne ha valaki megmondaná ,melyik olaj való ill. jó

egy '98 as G astrába melynek a motor kódja X16XEL ,és amiben van 155000 KM és eddig Shell helix hx7 10W-40 olaj volt!

Most lesz esedékes az olajcsere azért kérdem mit javasoltok!

De kérlek írjátok meg milyen márka és nem az ár a döntő!

Köszi

Nyugodtan hallgass Mantecre! Otthon van a témában.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.