PGA Elküldve Augusztus28, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2009 "Vastagabb" olajról nem célszerű "vékonyabbra" átállni... Jaja, hacsak mondjuk az előző tulaj feleslegesen nem váltott sűrűbbre, ekkor érdemes megadni neki a jobb fullszint-olajat. (Egyébként meg tényleg hasznos néha fellapozni a Kezelési útmutatót... Na, de itt vagy nekünk Te, aki figyelmezteti az elkanászodott nyájat, hogy olvassa a Szentírást... :lol: :lol: :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Augusztus28, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2009 Jaja, hacsak mondjuk az előző tulaj feleslegesen nem váltott sűrűbbre, ekkor érdemes megadni neki a jobb fullszint-olajat. (Egyébként meg tényleg hasznos néha fellapozni a Kezelési útmutatót... Na, de itt vagy nekünk Te, aki figyelmezteti az elkanászodott nyájat, hogy olvassa a Szentírást... :lol: :P :D ) tiszta marketing ez a 0w biztosan nem árt, sőt, ha 30000 km lenne az autóban, én is beletenném :lol: de nem annyi van :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Augusztus28, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus28, 2009 tiszta marketing ez a 0w biztosan nem árt, sőt, ha 30000 km lenne az autóban, én is beletenném :lol: de nem annyi van :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Szeptember3, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2009 Ma vettem meg az olajat, Castrol Magnatech, 10W-40 félszint! Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember4, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2009 Ma vettem meg az olajat, Castrol Magnatech, 10W-40 félszint! Motorkódod alapján jó döntés. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Szeptember4, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2009 Motorkódod alapján jó döntés. :lol: Köszi mester, szerencsére még kedvezményem is volt hozzá :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 újra itt vagyok :lol: GÍÁRI OPEL OLAJ!!! JUJJ DE JÓÓÓÓÓ ! :lol: muszáj volt :lol: amugy a Hondából 2.000 km alatt egy csepp se fogyott a gyári olajból, túltöltöttük, de nem akar még a max ig se lemenni..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember14, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2009 ...GÍÁRI OPEL OLAJ!!! JUJJ DE JÓÓÓÓÓ ! :lol: Szólni kéne már Dzsoki Júing bácsinak, hogy mostmár oszt' mondjon ő is valami autentikusat... :lol: (Egyébként Te jó helyzetben vagy (service), nem futsz bele kétes minőségű kisker.-olajba. :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kody Elküldve Szeptember17, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2009 Sziasztok! Ma volt olajcsere a masinán! Én Mobil Formula S-t raktam bele! Mi a véleményetek erről az olajról? Ja és nekem GM olaj volt benne előzőleg és hát nekem csipegette rendesen. 1L/12000 km Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 sorry de ha már benne van nem mindegy? ha nem tecc 2e km múlva lecseréled. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kody Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 sorry de ha már benne van nem mindegy? ha nem tecc 2e km múlva lecseréled. Köszi a választ! :lol: De ez a választás nem előre eldöntött volt hanem a helyzet és a pénztárca szabta meg! (Opel olajat nem akartam bele!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Sziasztok! Ma volt olajcsere a masinán! Én Mobil Formula S-t raktam bele! Mi a véleményetek erről az olajról? Ja és nekem GM olaj volt benne előzőleg és hát nekem csipegette rendesen. 1L/12000 km Szia! Ez egy 10W40 félszint olaj és a biztosan rendben van: a Mobil jó "mézeket" ad ki. Az olajfogyasztásod is szerintem teljesen elfogadható (bár azt nem írod, hogy hány km van a gépben). Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Szeptember27, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember27, 2009 hihihi :rolleyes: http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/200..._vegzetes_hiba/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lecso Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Sziasztok! Januárban idő és olaj hiányában szervíz cserélte le az olajat gyári 10W40 olajra és gyári szűrőre. Financiális okokból, s mert jó áron jutottam szervízanyagokhoz SK csinálok mindent a verdán. Így múlt hétvégén lecseréltem az olajat a kocsiban (Z14XE, 2001) Shell Helix Ultra 5w40 - típusú olajra és gyári szűrőre 11e km megtétele után. A szervízes olajcsere után az olajszint kb a nívó közepén volt, most mikor cseréltem pedig a minimumon. (nem tudom ez deciliterben mennyi, de szerintem nem vészes) A következő kérdésem lenne: valóban ennyire érzékelhető a más fajta olaj?? Én azt hittem csak haluzok :rolleyes: de úgy érzem, hogy jobban megy a kocsi, könnyebben veszi a fordulatot, dinamikusabb. Ma aztán a Bnőm is kérdezte mit csináltam a kocsival , mert szerinte jobban megy mint legutóbb.. (Meg kell említenem, a teljesség miatt, hogy a levegőszűrőt is cseréltem - az előző olajcser alkalmával is csak azért nem fizettem külön..-, valamint kb 5e kilóméterrel ezelőtt gyári új gyertyákat kapott a motor) Az olajfogyasztást majd nézem, mert gondolom lesz.. <_< , de kíváncsi vagyok mennyi lesz az valójában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Sziasztok! Januárban idő és olaj hiányában szervíz cserélte le az olajat gyári 10W40 olajra és gyári szűrőre. Financiális okokból, s mert jó áron jutottam szervízanyagokhoz SK csinálok mindent a verdán. Így múlt hétvégén lecseréltem az olajat a kocsiban (Z14XE, 2001) Shell Helix Ultra 5w40 - típusú olajra és gyári szűrőre 11e km megtétele után. A szervízes olajcsere után az olajszint kb a nívó közepén volt, most mikor cseréltem pedig a minimumon. (nem tudom ez deciliterben mennyi, de szerintem nem vészes) A következő kérdésem lenne: valóban ennyire érzékelhető a más fajta olaj?? Én azt hittem csak haluzok :rolleyes: de úgy érzem, hogy jobban megy a kocsi, könnyebben veszi a fordulatot, dinamikusabb. Ma aztán a Bnőm is kérdezte mit csináltam a kocsival , mert szerinte jobban megy mint legutóbb.. (Meg kell említenem, a teljesség miatt, hogy a levegőszűrőt is cseréltem - az előző olajcser alkalmával is csak azért nem fizettem külön..-, valamint kb 5e kilóméterrel ezelőtt gyári új gyertyákat kapott a motor) Az olajfogyasztást majd nézem, mert gondolom lesz.. <_< , de kíváncsi vagyok mennyi lesz az valójában. Egy osztás a szintmérőn kb. 2 dl. Ha 11.000 km alatt ment le középszintről a minimumra, az teljesen rendben van (kb. fél litert ehetett meg, ez nincs fél dl/1000 km), számomra ez pl. már elérhetetlen álom. Olajcsere után általában mindig érezhető, hogy kulturáltabb lesz a motor járása, a Te esetedben meg pláne, hiszen jobb minőségű olajra váltottál, ez bizony nagyon is érezhető. Egyébként Neked ilyen kedvező olajfogyasztásnál nem is érdemes forszírozni a 10W40-et, maradj a hígabb hidegoldali olajnál (ráadásul úgyis jönnek majd a mínuszok). :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Meddox Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Sziasztok! Egy 2005-ös Astra II 1.6 Twinport (Z16XEP) boldog tulajdonosa vagyok 7 hónap és 17.000km óta. Az utolsó, áprilisban végrehajtott éves szervíz óta belepakoltam kb 12.000km-t, és ez várhatón hamarosan eléri a 15.000-et is, úgyhogy lassan felmerül az olajcsere fogalma. Felcsapom a szervízkönyvet, erre látom, hogy 30.000km-es olajcserét ajánlanak, ami nekem kicsit soknak tünik. Ez tényleg reális, vagy csak egy "túlméretezett" szervízelöírás. Gyakorlati tapasztalatokon alapuló válaszra lennék kíváncsi. Jelenleg Helix AG 5W30-al futok. Illetve egy kérdés. Mennyi a normál olajfogyasztása a gépemnek a nevezett olajnál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 T Meddox! Shell Helix Ultra AG 5W-30 az az olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Meddox Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 T Meddox! Shell Helix Ultra AG 5W-30 az az olaj. Így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Max 15 ezrenként cseréld le, de ha még jobban akarsz ügyelni a motorállapotra, akkor 10 ezer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Október12, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Október12, 2009 Egy valvoline párti Tisztelt Olajdoki! Opel Astra 1.4 Twinport autómhoz a Valvoline Sin-Power 5W30 vagy az 5W40-es olaj ajánlatosabb? Eddig nagyobb előnyben részesítettem az 5W40-et. Válaszát előre is köszönöm, Levélíró Kedves Levélíró! Mindenképp az 5W30-at javaslom, mert annak van meg a szükséges GM-jóváhagyása. Ehhez a jóváhagyáshoz az olajnak még – az ACEA-n kívül – további Opel-specifikus teszteknek kell megfelelnie, így garantált, hogy a termék jól fog teljesíteni. Üdv, Olajdoki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csalán Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Sziasztok! 0W40 Mobil1 motorolaj van a Z16XEP G Astrámban, újkora (5000 km) óta. Most 75e van benne. 3 egymástól független autószerelő nézte meg, mindegyik azt mondta, hogy azért van egy kis szelephangja az autónak, mert nem igazán jó bele a 0W-s olaj. Túl vékony, azért kerettyel. Mondjuk a fogyasztása összeségében nem nőtt (azaz nőtt, de annak más oka volt - ki kellett égetni autópályán, már visszaállt). Kérdéseim: Van vkinek XEP motor 0W40-el üzemeltetve hosszabb távon? Milyen tapasztalatokkal? 5W-s olajokkal mi a tapasztalat? Aral? Castrol? Melyik milyen? Ha 15e-ként cserélem foglalkoznom kell a GMLL tanusítvánnyal? A verda szinte semmi olajat nem eszik (2dl/10ekm) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Az enyémbe 96600 km-nél még Aral 0w40 került egy Köln melletti Opel szervizben. Még valahol meg van az igazolócimke. Aztán itthon már Fuchs 5w40 került bele és a mai napig sem eszi (túl a 200e km-en). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csalán Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Az enyémbe 96600 km-nél még Aral 0w40 került egy Köln melletti Opel szervizben. Még valahol meg van az igazolócimke. Aztán itthon már Fuchs 5w40 került bele és a mai napig sem eszi (túl a 200e km-en). És kettyegett? Hangos volt? Mondjuk a Tied 2003-as német gyártmány, nem Twinport 2006-ból... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 És kettyegett? Hangos volt? Mondjuk a Tied 2003-as német gyártmány, nem Twinport 2006-ból... ... és még csak nem is benzines. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November26, 2009 Megoszt Elküldve November26, 2009 Sziasztok! 0W40 Mobil1 motorolaj van a Z16XEP G Astrámban, újkora (5000 km) óta. Most 75e van benne. 3 egymástól független autószerelő nézte meg, mindegyik azt mondta, hogy azért van egy kis szelephangja az autónak, mert nem igazán jó bele a 0W-s olaj. Túl vékony, azért kerettyel. Mondjuk a fogyasztása összeségében nem nőtt (azaz nőtt, de annak más oka volt - ki kellett égetni autópályán, már visszaállt). Kérdéseim: Van vkinek XEP motor 0W40-el üzemeltetve hosszabb távon? Milyen tapasztalatokkal? 5W-s olajokkal mi a tapasztalat? Aral? Castrol? Melyik milyen? Ha 15e-ként cserélem foglalkoznom kell a GMLL tanusítvánnyal? A verda szinte semmi olajat nem eszik (2dl/10ekm) Amennyire tudom 5W40 az előírás, és Castrolt a helyedben nem vennék, nincsenek vele jó tapasztalataim. (ugyanúgy megmaradt tőle a szelephang) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts