Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

julien

Recommended Posts

Egy kis segítséget szeretnék kérni. A gondom az, hogy szerintem elég dzsuvás lehet az olajteknőm (szerintem elég gyorsan elkoszolódik az olaj állásában), szóval szeretném átmosni a rendszert, mielőtt beleöntöm a friss olajat. Olvastam ezekről az olaj helyett beöntendő "tísztítószerekről", ezek az olajsarat is feloldják? Van valamelyik márka, amelyiket ajánljátok?

Állítólag nem javasolt az ilyen szerek használata, feloldja a lerakódásokat, amelyek utána eldugíthatják a kisebb átmérőjű olajjáratokat. Hogy mi igaz belőle, nem tudom, de utána inkább nem használtam... :lol:

Megosztás:

Köszi.

Se negatív se pozitív semmi?

Mennyi ideig használtad?

Két flakonnal biztos, az tíz tankolás... Lehet, h tisztít, de én előtte is használtam az autómba etanolt, úgyhogy nem lehetett nagyon elszennyeződött. A fogyasztás pedig... Nálam sokkal több függ a lábamtól... :lol:

Próbáld ki, rosszat nem teszel vele. Esetleg Mobil Super 3000 motorolajjal kombinálva...

Megosztás:

Két flakonnal biztos, az tíz tankolás... Lehet, h tisztít, de én előtte is használtam az autómba etanolt, úgyhogy nem lehetett nagyon elszennyeződött. A fogyasztás pedig... Nálam sokkal több függ a lábamtól... :D

Próbáld ki, rosszat nem teszel vele. Esetleg Mobil Super 3000 motorolajjal kombinálva...

Köszi, gyors volt a válasz. :lol:

//OFF: Olvastam több oldalon is, hogy igen elvileg tisztít, viszont teletolja a gázolajszűrőt ergo cserélni kell.

Úgy vagyok vele, hogy vettem egy 125ml-est egy évben egyszer egy ilyen "tisztítást vagy mit" megcsinálok és ennyi.

// OFF

Fuchs-ot használok egyébként ( Titan GT1 Pro Flex )

Egyébként olajcsere jövőhéten valamikor: kíváncsi vagyok milyen lesz leengedve a FUX 15 ezer km után. B)

Megosztás:

Köszi, gyors volt a válasz. :lol:

//OFF: Olvastam több oldalon is, hogy igen elvileg tisztít, viszont teletolja a gázolajszűrőt ergo cserélni kell.

Úgy vagyok vele, hogy vettem egy 125ml-est egy évben egyszer egy ilyen "tisztítást vagy mit" megcsinálok és ennyi.

// OFF

Fuchs-ot használok egyébként ( Titan GT1 Pro Flex )

Egyébként olajcsere jövőhéten valamikor: kíváncsi vagyok milyen lesz leengedve a FUX 15 ezer km után. :D

Volt észrevehető fogyasztáscsökkenés az olaj használatával? 3% változás olvasható, de ezt szerintem, csak labor körülmények közt lehetne ellenőrizni. Mint a Spurinál... B) Etanol használatánál 1000-1500km után érdemes cserélni az üzemanyagszűrőt.

Megosztás:

Volt észrevehető fogyasztáscsökkenés az olaj használatával? 3% változás olvasható, de ezt szerintem, csak labor körülmények közt lehetne ellenőrizni. Mint a Spurinál... :D Etanol használatánál 1000-1500km után érdemes cserélni az üzemanyagszűrőt.

Igen, annyi lehet a max, de nagy sumákok ezek.

Most mihez képest 3%?

Egy 30 éves Ikarus-hoz képest vagy egy mihez kevesebb 3% érted. :lol:

Józan paraszti ésszel gondolom én az 5W30-asok közötti 3%-ra gondol.

Egy kis szösszenet a 3%-os fogyasztásról:

A kocsim most lesz 1 éve hogy nálam van, előtte nem tudtam mi merre hány méter, nagy Opel-tudor munkatársamra hagyatkoztam minden szempontból. B)

Mint kiderült utólag nem is mondott rosszakat, kivéve az olajat. -----> "Mennyi van benne? 130 ezer km?

Jól van akkor 10W 40-es GM-et rakjál bele öcskös az nagyon jó bele, és olcsó is" gyáááá xDD

A fogyasztás akkor volt 5.2-5.3-5.4 ilyenek, mondom nem rossz.

Na de ennyit erről, le is szipákoltam 7000km után és ment bele a Fuchs.

Lényeg a lényeg: utána lett 4.8-5.1-5.2, városban ugye 5.5 is szokott lenni ilyenek.

Van benne valami, de az a maximum, az is laborkörülmények között, ráadásul annyi mindentől függ hogy ki nem férne ide, de az biztos mivel ez (ugye józan paraszti ész megint ) """""vékonyabb"""" ( Sorry Mr. Mantec ) ezért kevesebb a fogyi, kevesebb a meló a motornak, röviden tömören, egyszerűen ennyi, nem szabad ezt túlbonyolítani. :D

Megosztás:

Van benne valami, de az a maximum, az is laborkörülmények között, ráadásul annyi mindentől függ hogy ki nem férne ide, de az biztos mivel ez (ugye józan paraszti ész megint ) """""vékonyabb"""" ( Sorry Mr. Mantec ) ezért kevesebb a fogyi, kevesebb a meló a motornak, röviden tömören, egyszerűen ennyi, nem szabad ezt túlbonyolítani. :lol:

Swiftes fórumon írták, hogy lecserélte az olajat (ugyan arra) és megtáltosodott a paripa. :D

Megosztás:

3.5 l a Tiedbe is . Legalábbis a konyv szerint

Ma lecseréltem,belement a 3.5,de jó felső nívón van,vagyis gondolom,mert elég nehezen látszik a szint,olyan mintha a pálca feléig jelezné a szintet.Várjak még koszosodik egy kicsit?Idegesít nehogy túltöltsem. :lol:

Ja,és GM 10W40-s ment bele.Milyen ez az olaj?

Megosztás:

Ma lecseréltem,belement a 3.5,de jó felső nívón van,vagyis gondolom,mert elég nehezen látszik a szint,olyan mintha a pálca feléig jelezné a szintet.Várjak még koszosodik egy kicsit?Idegesít nehogy túltöltsem. :D

Ha az aláírásodban lévő 2003-as 1.6-osba töltötted a fenti olajat, akkor nem volt egy jó választás, meg szerintem nem is az való bele, szvsz. :lol:

Nézz utána, nem egészséges ha nem az az olaj van benne, ami bele való pláne nem a megfelelő mennyiség.

Nem hinném, hogy annyira meg lenne kopva, hogy azt kéne kenőcsölni bele. B)

Mennyi van benne óra szerint, ha nem haragszol?

Megosztás:

Ha az aláírásodban lévő 2003-as 1.6-osba töltötted a fenti olajat, akkor nem volt egy jó választás, meg szerintem nem is az való bele, szvsz. :lol:

Nézz utána, nem egészséges ha nem az az olaj van benne, ami bele való pláne nem a megfelelő mennyiség.

Nem hinném, hogy annyira meg lenne kopva, hogy azt kéne kenőcsölni bele. :D

Mennyi van benne óra szerint, ha nem haragszol?

144000 de nem csak óra szerint.

Megosztás:

144000 de nem csak óra szerint.

Nem jót tettél bele.

GM-LL-A-025, vagy dexos2 előírásnak megfelelőt önts bele, pláne, ha hosszabb távra tervezel...

És az olajválasztás teljesen független (kéne, hogy legyen) a futott km-től. :lol:

Megosztás:

Ma lecseréltem,belement a 3.5,de jó felső nívón van,vagyis gondolom,mert elég nehezen látszik a szint,olyan mintha a pálca feléig jelezné a szintet.Várjak még koszosodik egy kicsit?Idegesít nehogy túltöltsem. :lol:

Ejnye,hát semmit sem tanultál mióta ide jársz? :D

T. Lipi úr!

Ön nem a megfelelő olajat töltötte a gépjárművébe.

A 10W40 nem való a Z-s motorba.Kérem saját érdekében

váltson 5W30-ra. B)

Megosztás:

Azt pedig elfelejtettem hozzátenni,hogy az 5W30-ból is ölyan ami teljesíti a

GM-Lipi-A 025 vagy GM-Lipi-B 025 ill.a Detox2 szabványt! :D

És még illik is a nevéhez gyááá. :lol: :D

Na így hogy a nevét adta az új szabványhoz akkor a helyében én azonnal cserélném azt az olajat valami zsírra, mondjuk Fuchs-ra B)

Megosztás:

Ejnye,hát semmit sem tanultál mióta ide jársz? :D

T. Lipi úr!

Ön nem a megfelelő olajat töltötte a gépjárművébe.

A 10W40 nem való a Z-s motorba.Kérem saját érdekében

váltson 5W30-ra. :D

Kedves Uram,mélyen tisztelt Cartárs! .Nagyon szépen köszönöm a tanácsot.Hétfőn cserélem le másikra,ez meg addig jó lesz,legfeljebb átmostam a rendszert! B)

Örök tisztelője,megbecsült tanítójának!

Lipi.

Ui.:tanulás folyamatban,majd személyesen órákat kívánok venni Öntől,ha drága ideje engedi! :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Látom nem nagyon pörög az olajos fórum. :lol:

Lecseréltem otthon maszekban az olajat + szűrőt szeretett autócskámból.

Az eredmény: elég fekete, megfáradt lett szegény Fuchs-ból 15.000 km megtétele ( egy kis városi + hosszútávú közlekedés ) után, ezek felváltva voltak benne ebben a 15 ezerben.

Tehát igaz hogy bármilyen jó is az olaj, 15 ezernél tovább nem szabad húzni.

Rá sem merek gondolni milyen lett volna 30 ezer után. gyááááá :D

Szerintem 10, max 12 ezerre csökkentem a következőt.

Na kb. ennyi megyek is vissza szabadnapot tölteni. B)

Megosztás:

Sziasztok!

Látom nem nagyon pörög az olajos fórum. :lol:

Lecseréltem otthon maszekban az olajat + szűrőt szeretett autócskámból.

Az eredmény: elég fekete, megfáradt lett szegény Fuchs-ból 15.000 km megtétele ( egy kis városi + hosszútávú közlekedés ) után, ezek felváltva voltak benne ebben a 15 ezerben.

Tehát igaz hogy bármilyen jó is az olaj, 15 ezernél tovább nem szabad húzni.

Rá sem merek gondolni milyen lett volna 30 ezer után. gyááááá :D

Szerintem 10, max 12 ezerre csökkentem a következőt.

Na kb. ennyi megyek is vissza szabadnapot tölteni. B)

A fekete színű olaj - önmagában - semmit nem jelent, az a csere után pár km-rel már elkezd színeződni, ami jót jelent, hiszen magában tartja a szennyet. Ha több száz, vagy ezer km után is mézsárga lenne, az lenne baj.

Megosztás:

Sziasztok!

Már megint egy újonc, "hozzánemértő" jelentkezik...

Olvasgattam össze vissza, de most teljesen elbizonytalanodtam:

2004-es Y1.7 dt isuzu G Astrába 150.000 km után most végül is milyen olaj kell? Vettem 10W 40 GM olajat (még nem tettem bele), de lehet hogy 5W30 kell?

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Már megint egy újonc, "hozzánemértő" jelentkezik...

Olvasgattam össze vissza, de most teljesen elbizonytalanodtam:

2004-es Y1.7 dt isuzu G Astrába 150.000 km után most végül is milyen olaj kell? Vettem 10W 40 GM olajat (még nem tettem bele), de lehet hogy 5W30 kell?

Előre is köszönöm!

1. A politikához, focihoz, olajhoz mindenki ért. :lol:

2. Ha követni akarod az előírásokat: GM-LL-B-025, lásd kiemelt olajtopikban szereplő olajok.

3. Ha nem akarod követni az előírásokat: szabad a pálya. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.