uhuhu Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 megnyitottam az olajhasznost.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
cinke Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Nekem gyári 10W40 olaj van benne minden évben. 9 éves lassan a gép, de szerencsémre még most is alig eszi az olajat. 11ezer km-en aminek háromnegyede autópálya volt, 3 decit evett, szerintem ez jó :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Nekem gyári 10W40 olaj van benne minden évben. 9 éves lassan a gép, de szerencsémre még most is alig eszi az olajat. 11ezer km-en aminek háromnegyede autópálya volt, 3 decit evett, szerintem ez jó :) Nekem is ugyan ez volt az előző astrám,az egy csepp olajat sem evett,160000km volt benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Nekem is ugyan ez volt az előző astrám,az egy csepp olajat sem evett,160000km volt benne. Nemrég volt nálunk is olajcsere, 5W-30 Mobil Super 3000 xe lett bele, állítólag jó olaj, kíváncsi vagyok... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 megnyitottam az olajhasznost.... Jajjj... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Hali! Fater ma említette hogy meg kéne ejteni egy olajcserét a kocsiban. 4 év 10000 km. Időszerű lenne? A szervízfüzete nála van, mit ír ilyen esetre a gyártó? 3000km-nél a bejáratás után kapott asszem 5W-30-as opel olajat. Tényleg kéne olajat cserélnem? Illetve hogyan kezdjek neki? A hasznos infók az olajokról topicot már átnéztem, meg régóta megy itt a vita az olajokról, de nem tudom a mostani árakat, illetve hogy az olajszűrőnél mit, miket kell figyelembe venni, megnézni. Válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Hali! Fater ma említette hogy meg kéne ejteni egy olajcserét a kocsiban. 4 év 10000 km. Időszerű lenne? A szervízfüzete nála van, mit ír ilyen esetre a gyártó? 3000km-nél a bejáratás után kapott asszem 5W-30-as opel olajat. Tényleg kéne olajat cserélnem? Illetve hogyan kezdjek neki? A hasznos infók az olajokról topicot már átnéztem, meg régóta megy itt a vita az olajokról, de nem tudom a mostani árakat, illetve hogy az olajszűrőnél mit, miket kell figyelembe venni, megnézni. Válaszokat előre is köszönöm! az olajat évente kell cserélni... vagy ha hamarabb jön el a 15e/30e km (motorfüggő) . szűrőnél gyárinál jobb nem kell. Mi a motorkód? (szerintem valamilyen Z-s motor lehet ha 4 éves) akkor jobban tudunk segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Január18, 2011 Megoszt Elküldve Január18, 2011 Hali! Fater ma említette hogy meg kéne ejteni egy olajcserét a kocsiban. 4 év 10000 km. Időszerű lenne? A szervízfüzete nála van, mit ír ilyen esetre a gyártó? 3000km-nél a bejáratás után kapott asszem 5W-30-as opel olajat. Tényleg kéne olajat cserélnem? Illetve hogyan kezdjek neki? A hasznos infók az olajokról topicot már átnéztem, meg régóta megy itt a vita az olajokról, de nem tudom a mostani árakat, illetve hogy az olajszűrőnél mit, miket kell figyelembe venni, megnézni. Válaszokat előre is köszönöm! Hogyan kezdj neki egy olajcserének??? Szerintem ez a kérdés nem komoly. Bocsáss meg de ha ennyire nem vagy vele képben akkor inkább hagyd,nehogy bajod essen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Hogyan kezdj neki egy olajcserének??? Szerintem ez a kérdés nem komoly. Bocsáss meg de ha ennyire nem vagy vele képben akkor inkább hagyd,nehogy bajod essen. :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Január20, 2011 Megoszt Elküldve Január20, 2011 Hogyan kezdj neki egy olajcserének??? Végy egy 1/2" torx készletet meg hozzá a kart ... :) :D ((( ... ))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Nemrég cseréltem olajat és Valvoline SynPowert tettem bele. A doboz 4 l-es. Nem töltöttünk bele 3 l-t sem, ugyanis a doboz oldalán a mérőskálán egyértelműen látszik, hogy még kicsivel több, mint 1 liter lötyög benne. Úgy tudom, hogy 3.5 l kell bele kb. Ha megnézem a pálcát, akkor ezt látom: http://kepfeltoltes.hu/view/110122/n_v__p_...ltoltes.hu_.jpg Gyakorlatilag a max-on van. Akkor most mi a helyzet? Az előző olajat lefolyattuk, szerintem abból nem maradhatott ennyi benne. Ki mit tud mondani ezzel kapcsolatban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Nemrég cseréltem olajat és Valvoline SynPowert tettem bele. A doboz 4 l-es. Nem töltöttünk bele 3 l-t sem, ugyanis a doboz oldalán a mérőskálán egyértelműen látszik, hogy még kicsivel több, mint 1 liter lötyög benne. Úgy tudom, hogy 3.5 l kell bele kb. Ha megnézem a pálcát, akkor ezt látom: http://kepfeltoltes.hu/view/110122/n_v__p_...ltoltes.hu_.jpg Gyakorlatilag a max-on van. Akkor most mi a helyzet? Az előző olajat lefolyattuk, szerintem abból nem maradhatott ennyi benne. Ki mit tud mondani ezzel kapcsolatban? Elég homályos a kép... Nézd meg a pálca sima felét, ott jobban szokott látszani. Biztos hogy tele van? Járattátok, és utána ezt mutatja? Gondolom szűrőt is cseréltél... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robika32 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Sziasztok. Nálam a boltba akkor szoktak ilyen kérdéseket feltenni amikor valami olaj adalékot is tesznek az olajhoz és elfelejtik azt is hozzászámolni. Némeik van 400ml is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Elég homályos a kép... Nézd meg a pálca sima felét, ott jobban szokott látszani. Biztos hogy tele van? Járattátok, és utána ezt mutatja? Gondolom szűrőt is cseréltél... Igen, sajnos rossz volt a fókusz. Üzemhőmérsékleten ketyegett, majd 5 perc várakozás és megnéztem. Igen volt szűrő csere is.... "Sziasztok. Nálam a boltba akkor szoktak ilyen kérdéseket feltenni amikor valami olaj adalékot is tesznek az olajhoz és elfelejtik azt is hozzászámolni. Némeik van 400ml is. " Olajadalék nem ment bele... Sík területen álltam.... Nem tudom mi lehet a gond, ha egyáltalán van gond, de azért a 2.8-2.9 l olajat kevésnek találom. - Viszont a nívópálcán max-ot jelez. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Nemrég cseréltem olajat és Valvoline SynPowert tettem bele. A doboz 4 l-es. Nem töltöttünk bele 3 l-t sem, ugyanis a doboz oldalán a mérőskálán egyértelműen látszik, hogy még kicsivel több, mint 1 liter lötyög benne. Úgy tudom, hogy 3.5 l kell bele kb. Ha megnézem a pálcát, akkor ezt látom: http://kepfeltoltes.hu/view/110122/n_v__p_...ltoltes.hu_.jpg Gyakorlatilag a max-on van. Akkor most mi a helyzet? Az előző olajat lefolyattuk, szerintem abból nem maradhatott ennyi benne. Ki mit tud mondani ezzel kapcsolatban? Látszólag lejön az utolsó csepp olaj is, de mindig van hol megbújnia. És akkor az esetlegesen a motorban maradó olajsárral is számításba jöhet. Látszólag egyszerű az olajcsere, pedig nagyon el lehet cseszni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Látszólag lejön az utolsó csepp olaj is, de mindig van hol megbújnia. És akkor az esetlegesen a motorban maradó olajsárral is számításba jöhet. Látszólag egyszerű az olajcsere, pedig nagyon el lehet cseszni. Autószerelő csinálta... Viszont szerintetek a gáz lehet, hogy előtte 10w40-es volt benne, most meg 5w30-as és keveredik a kettő? - Ha tényleg annyi maradt benne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Autószerelő csinálta... Viszont szerintetek a gáz lehet, hogy előtte 10w40-es volt benne, most meg 5w30-as és keveredik a kettő? - Ha tényleg annyi maradt benne? Olyan sok nem maradhatott benne, h gáz legyen... Enyémbe is 4,25L kell, de 4L-rel fullon van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Olyan sok nem maradhatott benne, h gáz legyen... Enyémbe is 4,25L kell, de 4L-rel fullon van. ...hát igen, de az enyémbe csak 2.8-2.9 l új olaj ment bele.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 ...hát igen, de az enyémbe csak 2.8-2.9 l új olaj ment bele.... de neki x20xev van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 ...hát igen, de az enyémbe csak 2.8-2.9 l új olaj ment bele.... 3,5L helyett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 3,5L helyett? A kézikönyv 3.5 litert ír. Még azt tudom elképzelni, hogy a 4 l-es dobozban néhány dl-el több volt... - Ma még egyszer megnézem a nívópálcát és fényképezem is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 A kézikönyv 3.5 litert ír. Még azt tudom elképzelni, hogy a 4 l-es dobozban néhány dl-el több volt... - Ma még egyszer megnézem a nívópálcát és fényképezem is. Azt azért nem hiszem... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Azon már én is gondolkodtam mikor néztem az olajcserét a szerelőnél, hogy nem kéne valamivel átöblíteni a motort?Valamit beleönteni, aztán egyszer egy picit beindítani.Vagy baromi nagy hülyeség amit írok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 Azon már én is gondolkodtam mikor néztem az olajcserét a szerelőnél, hogy nem kéne valamivel átöblíteni a motort?Valamit beleönteni, aztán egyszer egy picit beindítani.Vagy baromi nagy hülyeség amit írok? Jó régen egy Volán telepen láttam ilyen átöblítős, zárt rendszerű berendezést. Jószerivel csak tömlőket kellett felcsatlakoztatni, majd gombokkal, karokkal bűvészkedni. Lefejtette a használt olajat, átöblítette a motort és végül feltöltötte friss olajjal. Persze a homogén (inkább egyhangú) járműparknál szükségtelen volt az olajminőséggel variálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Január22, 2011 Megoszt Elküldve Január22, 2011 1.6-ba mennyi olaj kell?z16xe Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts