Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

julien

Recommended Posts

Egy jó példát tudnék irni neked, ismerősömnek egy 2008 -as H Astrája vadonat újonan kivitt korában 1000km/1L gond nélkül elzabált... szétszették a motort márkaszervizbe és nemt udták megmondani mi a gond... kicserélték a motort.... eltelt 2 év... jelenség ugyan az... (minden alkalommal márkakereskedés cserélt olajat mindent) vissza tért a hiba... jelenleg áll a kocsi mert eltört a hajtókat a kocsiban mert nem figyelt a brutál olajfogyira.....

Oké! Én vágom, elhiheted :D

Megosztás:

Érdekes megfigyelésem van. Kíváncsi lennék, hogy van-e ötletetek.

Egy olajcsere periódus alatt (10.000km) kb 1-3 deci olajjal (de maximum 0,5l) kell utánatöltenem. Ez még (könyv szerint) természetes, viszont nem értem, hogy miért van az, hogy pl 3.000km alatt 1 csepp sem hiányzik, majd hirtelen eltűnik belőle.. Megyek vele 4.000-et addig semmi fogyás megint, aztán hirtelen megint utána kell töltenem. Ez a jelenlegi olajcsere periódusomban így fordult elő ahogy leírtam.

Viszonylag sűrűn ellenőrzöm az olajszintet (2-300km) ezért tudom ilyen pontosan.

Mi lehet az oka ennek a ciklikusságnak?

Megosztás:

Egy olajcsere periódus alatt (10.000km) kb 1-3 deci olajjal (de maximum 0,5l) kell utánatöltenem. Ez még (könyv szerint) természetes, viszont nem értem, hogy miért van az, hogy pl 3.000km alatt 1 csepp sem hiányzik, majd hirtelen eltűnik belőle.. Megyek vele 4.000-et addig semmi fogyás megint, aztán hirtelen megint utána kell töltenem. Ez a jelenlegi olajcsere periódusomban így fordult elő ahogy leírtam.

Viszonylag sűrűn ellenőrzöm az olajszintet (2-300km) ezért tudom ilyen pontosan.

Ha sokat használod rövid távokra, a kondenzvíz tarthatja a szintet, ha meg egy kicsit megfuttatod, akkor kitisztul a rendszer, meg magasabb fordulaton eleve nőhet az olajfogyasztásod is.

Megosztás:

Sziasztok!

Ha a motorban most 5W40 van, akkor most rakathatok bele 5W30-at?Most 35000 Km van a kocsiban.Az eladó azt mondta hogy a 30-as az vékonyabb olaj, és hogy lehet hogy folyni fog ha a 40-es után azt tesznek bele.Én azt hittem hogy a második szám a hőtűréssel kapcsolatos dolog.Vagy midegy hogy most 40 vagy 30?

Megosztás:

Egy jó példát tudnék irni neked, ismerősömnek egy 2008 -as H Astrája vadonat újonan kivitt korában 1000km/1L gond nélkül elzabált... szétszették a motort márkaszervizbe és nemt udták megmondani mi a gond... kicserélték a motort.... eltelt 2 év... jelenség ugyan az... (minden alkalommal márkakereskedés cserélt olajat mindent) vissza tért a hiba... jelenleg áll a kocsi mert eltört a hajtókat a kocsiban mert nem figyelt a brutál olajfogyira.....

Sziasztok! A márkakereskedések nem mindíg gyári olajat raknak a kocsiba. Ha van a gyárinál olcsobb akár jobb akár rosszabb Shell, OMW, Bárdi autó:) akkor azt tölti és a gyárit számlázzák.

Megosztás:

Sziasztok!

Ha a motorban most 5W40 van, akkor most rakathatok bele 5W30-at?Most 35000 Km van a kocsiban.Az eladó azt mondta hogy a 30-as az vékonyabb olaj, és hogy lehet hogy folyni fog ha a 40-es után azt tesznek bele.Én azt hittem hogy a második szám a hőtűréssel kapcsolatos dolog.Vagy midegy hogy most 40 vagy 30?

Nekeg surgosen segitsegre van szukseged! :)

Szerencsedre van, kezd itt:

http://www.mazda-auto.hu/motorolaj-1-4-vis...io-suruseg.html

Megosztás:

Ha sokat használod rövid távokra, a kondenzvíz tarthatja a szintet, ha meg egy kicsit megfuttatod, akkor kitisztul a rendszer, meg magasabb fordulaton eleve nőhet az olajfogyasztásod is.

95% autópálya, 5% városban használom a kocsit, szóval ez nem lehet magyarázat rá sajnos.

Megosztás:

T DM101!

A motorolajnak olyan tulajadonsága, hogy "vékony" nincs.

A motorolaj követelmény a gyártó nem viszkozitási osztályban (5W-30), hanem gyártóművi előírás meglétében (GM-LL-A-025, GM-LL-B-025, GM Dexos2) határozta meg.

Ezzel rendelkező motorolajok listáját a "Hasznos információk a motorolajokról" topicban olvashatod.

Megosztás:

nekem az 1.8 asom csinálta pont ugyanezt. főképp egy hosszú autópályázás után tünt el az olaj belőle. 10w40 volt benne. utána kicseréltem 5w30 ra, és soha többet nem fogyott. egyszerüen valamiért az 1.8 as motor elhasználta/elégette a 10w40 est.

• Like 1
Megosztás:

nekem az 1.8 asom csinálta pont ugyanezt. főképp egy hosszú autópályázás után tünt el az olaj belőle. 10w40 volt benne. utána kicseréltem 5w30 ra, és soha többet nem fogyott. egyszerüen valamiért az 1.8 as motor elhasználta/elégette a 10w40 est.

Nem elképzelhető, hogy a használt fordulatszámmal van összefüggésben? Már én is észrevettem, ha túlnyomórészt autópályán használom (magasabb átlagfordszám, 3500-4000), gyorsabban fogy, mint amikor csak települések közt autózom (2500 körül)...

Megosztás:

Nem akarom elindítani a lavinát, mert valszeg más baja van, de nekem meg azóta eszi amióta 2x opel 5w-30 van benne :D

Azelőtt a Castrol Edge-t nem ette, aztán történhetett valami.

Most 7000km-t mentem a dexos2-vel a legutóbbi csere óta, és már beletöltöttem egy 1 lityós flakont és még így is csak félig van a szint, a szervízből meg anno full-ig töltve jöttem el.

Lehet hogy valami szimmering megfáradt, esetleg nem kellett volna visszatenni a régi szelepfedél tömítést és ennyit kiereszt? :)

Megosztás:

Nem akarom elindítani a lavinát, mert valszeg más baja van, de nekem meg azóta eszi amióta 2x opel 5w-30 van benne :D

Most 7000km-t mentem a dexos2-vel a legutóbbi csere óta, és már beletöltöttem egy 1 lityós flakont és még így is csak félig van a szint, a szervízből meg anno full-ig töltve jöttem el.

Lehet hogy valami szimmering megfáradt, esetleg nem kellett volna visszatenni a régi szelepfedél tömítést és ennyit kiereszt? :)

Hivatalosan minden bontás után új tömítést kéne bele tenni. Azonban, ha nem cseréled ki és menet közben nincs gond (nem folyik), akkor maradhat a régi, de ha folyik érdemes a cserét meglépni. Nézd körbe, hogy ha folyik, az hol történik.

Megosztás:

Ha ereszt a szelepfedélnél, azt észre fogod venni. :D

Megosztás:

Kicsit olajködös az olajbetöltő alatt, de nemtom eldönteni honnan jön.

Annyira meg nem néz ki vészesnek hogy 7000km alatt eltűnjön belőle 1.5-2L olaj.

Az nem játszik. A szelepfedél és a hengerfej találkozásánál nem látsz olajkicsapódást, folyást?

Megosztás:

Azt hiszem,most a fél társaság infarktust kap,a másik fele meg jól leönti őket Magnatec-el :D

Nekem kopp-kopp még nagyon korrekt a gépsas,remélem így is marad...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.