Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

julien

Recommended Posts

T mantec!

A lényeg hogy nem VIP CAR, sem pedig tescos 2Ft-s varázs olaj <_<

8.000 - 10.000 km alatt csak nem könyököl majd ki a hajtókar és nem kopik alvázig a motor :wacko:

T lacika85!

A Castrol SLX Professional 5W-30-nak nincs GM jóváhagyása.

A GM jóváhagyással rendelkező olaj: Castrol SLX Professional B4 5W-30.

Megosztás:

apúúúú !!

Kezdődik!!!! <_<

nem nem akarok belebonyolódni :wacko: Biztos igaza van Cartásnak!

a nevét pontosítanám: Castrol SLX Professional Powerflow Longlife III, 5W-30

ACEA A3/B3 ; ACEA A3/B4 ;) ; ACEA C3 ; VW 504 00/507 00; Porsche C30

tudod a Porsche 911 be jó akkor az astmában is elketyeg ;) csak hülyülök :(

Megosztás:

Sziasztok!

Most ismételten visszaolvastam és úgy gondolom, hogy jól döntöttem. Kérlek erősítsetek meg.

4 éves 40.000 km-es 1.4 -es Twinport XEP motor.

Tavaly vettem és akkor Opel 10w 40-es olaj került bele. Idén mindenképpen váltani akartam, így most rendeltem egy Valvoline SynPower 5w30-ast.

Ilyen korú és km-el rendelkező kocsiba szerintem 5w30 kell. KB. 6000 km-t mentem 10w40 -el, most csere.

Csupán az a kérdésem, hogy a 10w40-ről váltás 5w30-ra nem okozhat-e valamilyen problémát? Minden további nélkül áttérhetek a teljes szintetikus olajra? Kötelezö-e átmosni olajcserénél a motort, vagy leeresztés után elég-e beleönteni az Valvoline-t?

Köszi előre is a segítséget. <_<

Megosztás:

Sziasztok!

Most ismételten visszaolvastam és úgy gondolom, hogy jól döntöttem. Kérlek erősítsetek meg.

4 éves 40.000 km-es 1.4 -es Twinport XEP motor.

Tavaly vettem és akkor Opel 10w 40-es olaj került bele. Idén mindenképpen váltani akartam, így most rendeltem egy Valvoline SynPower 5w30-ast.

Ilyen korú és km-el rendelkező kocsiba szerintem 5w30 kell. KB. 6000 km-t mentem 10w40 -el, most csere.

Csupán az a kérdésem, hogy a 10w40-ről váltás 5w30-ra nem okozhat-e valamilyen problémát? Minden további nélkül áttérhetek a teljes szintetikus olajra? Kötelezö-e átmosni olajcserénél a motort, vagy leeresztés után elég-e beleönteni az Valvoline-t?

Köszi előre is a segítséget. <_<

csak jót teszel vele,mert nem az való bele

mindenki azt rak bele amit akar csak feleljen meg az autódra érvényes előírásnak.(GM LL A 025)

na 10w40 az nem jó

én még mindig azt mondom hogy ja az GM Dexos2 5w30 olaj :wacko:

Na az való a tiedbe .szerintem.

Megosztás:

csak jót teszel vele,mert nem az való bele

mindenki azt rak bele amit akar csak feleljen meg az autódra érvényes előírásnak.(GM LL A 025)

na 10w40 az nem jó

én még mindig azt mondom hogy ja az GM Dexos2 5w30 olaj <_<

Na az való a tiedbe .szerintem.

....ezek szerint nem gáz, ha a 10w40 után beleöntik az 5w30 -at?

Megosztás:

Sziasztok!

Én is bátorkodnám kipróbálni az 5w-30-at az Astránkba (2001,Z14XE).

Eddig Magnatec 5w-40 és most legutóbb 10w-40 került bele.

80%-ban csak városban,és rövid távon van használva az autó (kb 3km,szóval télen ööö nem a leggazdaságosabb üzem)

Vadásszak Dexos olajat,vagy elég a "normál" GM előírásnak megfelelőt vennem? Egyáltalán,egy ilyen motorhoz van-e értelme az előbbit választani?

Megosztás:

T adorjant!

A bp (beyond petroleum) Castrol Magnatec nevű terméksorozatának egyik darabja sem teljesíti semelyik GM specifikációt.

Nem valók az autódba.

A korábbinál nem, de a Dexos 2-nél a szintetikus alapolaj a követelmény, ezért minden Dexos2-t teljesítő motorolaj teljesen szintetikus.

Nem kell vadászni. A GM olaj minden márkakereskedés alkatrész értékesítő részlegén kapható.

Vagy itt: autoteka2000.hu

Agip Formula Prestige 5W-30: formula3000.hu

Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30: olajport.hu

Motul Specific dexos2 5W-30: olajshop.hu

Castrol SLX Professional B4 5W-30: bolthely.hu/motorolaj

Mol Dynamic Gold 5W-30: olajexpressz.mol.hu

Megosztás:

Sziasztok!

Én is bátorkodnám kipróbálni az 5w-30-at az Astránkba (2001,Z14XE).

Eddig Magnatec 5w-40 és most legutóbb 10w-40 került bele.

80%-ban csak városban,és rövid távon van használva az autó (kb 3km,szóval télen ööö nem a leggazdaságosabb üzem)

Vadásszak Dexos olajat,vagy elég a "normál" GM előírásnak megfelelőt vennem? Egyáltalán,egy ilyen motorhoz van-e értelme az előbbit választani?

Én most vettem Valvoline SynPower 5w30 -ast 11.860 -ért. Szerintem nagyon jó alternatíva ez is.

Megosztás:

T adorjant!

A bp (beyond petroleum) Castrol Magnatec nevű terméksorozatának egyik darabja sem teljesíti semelyik GM specifikációt.

Nem valók az autódba.

A korábbinál nem, de a Dexos 2-nél a szintetikus alapolaj a követelmény, ezért minden Dexos2-t teljesítő motorolaj teljesen szintetikus.

Nem kell vadászni. A GM olaj minden márkakereskedés alkatrész értékesítő részlegén kapható.

Vagy itt: autoteka2000.hu

Agip Formula Prestige 5W-30: formula3000.hu

Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30: olajport.hu

Motul Specific dexos2 5W-30: olajshop.hu

Castrol SLX Professional B4 5W-30: bolthely.hu/motorolaj

Mol Dynamic Gold 5W-30: olajexpressz.mol.hu

A vadászást a Dexos 2-re értettem,mivel nálunk az egyetlen "Opelboltban" még a régi 5w-30 kapható,ráadásul nem túl megnyerő cirill betűs szövegekkel...

Megosztás:

Mantec!

A jól bevált szerelőm most Magnatec 10w40-es olajt tett a majdnem 250e km-t futott Z17DTL-be: Legutóbb Fuchs Titan Supersyn Ecoflex 5W-30 volt benne, amit csak nagyon minimálisan csipegetett (2mm/15e km a nívópálcán mérve). Engedjem a fejére a csápos emelőt vagy használjam nyugodtan? (Tudom! Nincs GM-LL-B-025 minősítése, de csak a szűrőért és a munkadíjért fizettem egy arcpirítóan kis összeget.)

Megosztás:

T Zachi!

Cseréld le!

Az említett olaj áráért, lehet kapni a teljesen szintetikus, dexos2-t teljesítő GM Genuine Motor Oil Dexos2 5W-30-t.

Ne logo-t vásároljál, hanem korszerű motorolajat!

A szerelőnek elmondhatod, hogy hol tart a kenőolajipar a Castrol Magnatec 10W-40-hez képest.

Megosztás:

Helló!

2001-es Z16XE motorkódú 16V-s (nem Twinportos) astrához milyen 10W-40-es olajat ajánlanátok. 111000 km van az autóban és évi 8000 km-t megyek vele legtöbbször rövid utakon. A GM 10W-40-es olajból 8000 km alatt kb 6-8dl evett meg. Volt aki 5W-30-as (GM-A-LL-025) vagy 5W-40-es olajat ajánlott. De volt aki azt mondta hogy csak 10W-40-es olajat rakjak bele. A kézikönyv is a 10-40-es olajat ajánlja -15 fok külső hőmérsékletig!

És még egy kérdés: Milyen olajszűrő kell bele?

Kösz a válaszokat

Üdv:

Tibcsyke

Megosztás:

T adarjant!

Ha nincs a polcon, akkor meg kell rendel(tet)ni.

Két munkanap alatt megérkezik.

Így néz ki:

Genuine GM Motor Oil dexos2 5W-30

Egy literes:

GM alkatrész szám: #93166554

Opel katalógus szám: 19 42 000

Én két "szalonról" tudok:

Mikepércsi út 86-88.

Böszörményi út 66.

..és ez az olaj tudja a C3-at is!

Vagyis jónak kell lennie részecskeszűrős dízelbe is!

Megosztás:

Helló!

2001-es Z16XE motorkódú 16V-s (nem Twinportos) astrához milyen 10W-40-es olajat ajánlanátok. 111000 km van az autóban és évi 8000 km-t megyek vele legtöbbször rövid utakon. A GM 10W-40-es olajból 8000 km alatt kb 6-8dl evett meg. Volt aki 5W-30-as (GM-A-LL-025) vagy 5W-40-es olajat ajánlott. De volt aki azt mondta hogy csak 10W-40-es olajat rakjak bele. A kézikönyv is a 10-40-es olajat ajánlja -15 fok külső hőmérsékletig!

Kösz a válaszokat

Üdv:

Tibcsyke

"Olajszűrők a teljesség igénye nélkül :

MANN : W712/22

FIAMM : FT4970CS

FRAM : PH4722

PURFLUX : LS206

TECNOCAR : R317

És még van egy aminél nem is kell jobb : GM OPEL : 650401 (600 HUF-tól )

Ezek lemez borítású szűrők !

ezekbe a motorokba jó: X/Z12XE, X/Z14XE, X/Z16XE, X16SZR, Z16SE, Z18XE (csak kevés motoron van fémszürő), X20XEV

A többin papir szürő betét van... "

Itt bővebben le van írva: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1613

Üdv.

Megosztás:

Helló!

Kösz a válaszokat

Üdv:

Tibcsyke

Nem jó a 10W40 a Te autódba. Ha visszaolvasol, tulajdonképpen semmi másról nem szól ez a topik, csak erről. (Nem bántani akartalak. :D :) )

Megosztás:

Halihó!

Friss twinport tulaj vagyok és 30000km vagy két év a csereperiódus a könyvecske szerint. Tényleg ennyit bír? 5w30 van benne, 90%-ban országúton használom, a maradék város, 3000-3500 fölé nem pörgetem. Vélemény? (azt még nem tudom eszi-e az olajat, mert tegnapi az autó-nálam)

Megosztás:

Halihó!

Friss twinport tulaj vagyok és 30000km vagy két év a csereperiódus a könyvecske szerint. Tényleg ennyit bír? 5w30 van benne, 90%-ban országúton használom, a maradék város, 3000-3500 fölé nem pörgetem. Vélemény? (azt még nem tudom eszi-e az olajat, mert tegnapi az autó-nálam)

Helló,

Ha hosszabb távra gondolkodsz az autóval akkor nem bír ennyit :)

10 max 15 ezrenként csere, 5w-30 dexos2 tegyél bele (mint már minden oldalon legalább 1x le van írva :D )

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.