mantec Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 T zsoloka02! A Q8 Formula Excel 5W-40 semmilyen GM gyártóművi jóváhagyással nem rendelkezik, ezért nem a való az autóba. A Kuvait Petroleum (Q8) GM Jóváhagyással rendelkező motorolajai: -GM-LL-A-025: Q8 Formula G Longlife 5W-30, -GM Dexos2: Q8 Formula Special G Long Life 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoloka02 Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 T zsoloka02! A Q8 Formula Excel 5W-40 semmilyen GM gyártóművi jóváhagyással nem rendelkezik, ezért nem a való az autóba. A Kuvait Petroleum (Q8) GM Jóváhagyással rendelkező motorolajai: -GM-LL-A-025: Q8 Formula G Longlife 5W-30, -GM Dexos2: Q8 Formula Special G Long Life 5W-30. Kedves Mantec! Azért kijavitalak mert a Q8 5W-40 GMLL-B-025 ŐS gM JÓVÁHAGYÁSSAL AZÉRT CSAK CSAK RENDELKEZIK! dE AZÉRT KÖSZ A VÁLASZT AMUGY ÉN EZT RAKOM MÁR A 4.ALKALOMMAL BELE ÉS NO PROBLEMO! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 T zsoloka02! A GM-LL-B-025 követelmény a GM diesel autóba szóló szabványa. A Te autód benzines. A Q8 Formula Excel 5W-40 a GM-LL-B-025-tel sem rendelkezik. Nem vitatom, hogy a felkészültségeddel, érzékszerveiddel, műszerezettségeddel nem érzékeled, de attól a probléma létezik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 no, és akkor ha most beletöltötte a szervoba ezt az olajat, akkor adjál neki egy bontós telefonszámot is, mert abba a piros szervo/váltóolajtól a szervopumpa megáll. Hopp igazad van. <_< :wacko: Tévedtem! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 T zsoloka02! A GM-LL-B-025 követelmény a GM diesel autóba szóló szabványa. A Te autód benzines. A Q8 Formula Excel 5W-40 a GM-LL-B-025-tel sem rendelkezik. Nem vitatom, hogy a felkészültségeddel, érzékszerveiddel, műszerezettségeddel nem érzékeled, de attól a probléma létezik. Itt azt írják, hogy a GM-LL-B-025-ös minősítéssel rendelkezik. Én megkérdeztem a vásárlás előtt a Totalcar Olajdoktorát, és azt a választ kaptam, hogy a Z17DTL-be beletölthetem, mert a szükséges minősítéssel rendelkezik, ami fel is van tüntetve a flakonon. Nyilván egy benzinesbe nem raknám bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 Itt azt írják, hogy a GM-LL-B-025-ös minősítéssel rendelkezik. Én megkérdeztem a vásárlás előtt a Totalcar Olajdoktorát, és azt a választ kaptam, hogy a Z17DTL-be beletölthetem, mert a szükséges minősítéssel rendelkezik, ami fel is van tüntetve a flakonon. Nyilván egy benzinesbe nem raknám bele. ha megnézed a 778-as hozzá szólást akkor tudod hogy miért jó a tiedbe <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 ha megnézed a 778-as hozzá szólást akkor tudod hogy miért jó a tiedbe <_< Értem én, de mantec ezt írta A Q8 Formula Excel 5W-40 a GM-LL-B-025-tel sem rendelkezik. Erre írtam. :wacko: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 Értem én, de mantec ezt írta A Q8 Formula Excel 5W-40 a GM-LL-B-025-tel sem rendelkezik. Erre írtam. <_< :wacko: igen ezt én sem értem,pedig nem szokott tévedni. de viszont a Q8 oldalán is ott van a GM-LL-B-025 http://www.q8oils.co.uk/productlibrary.asp?OBJ_ID=26509 Szerk:vagy megint benéztem valamit?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tibcsyke Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 T PGA! Igen, a motorkódtól (Z) függ a motorolaj előírás (GM-LL-A-025), és nem a karosszéria változattól (G, H, J). De mindig jönnek fórumlakók - nekik készült a "Hasznos információk a motorolajokról" kiemelt téma - de jönnek és mondják: - a szervizkönyvben ezt pecsételték Németországban, - ez van leírva a szervizkönyvben, - szomszéd mondta, - márkaszerviz mondta, - 10 éve ezt használja és semmi baja a motornak, - szerelő mondta - Olajdoktor mondta, - nem érdekli a gyártóművi olajelőírás. Helló mantec Akkor most hogy is van mert nekem is olyan kézikönyvem van (2000-es kiadású) amiben szó sem esik a GM-LL-A-025-ös gyártói előírásról. Motorolajnak ACEA A3-98/B3-98-as olajat ajánlanak. 0W-30, 5W-30, 10W-30 (vagy 30-nál magasabb)viszkozitással. Sőt -15 fok külső hőmérsékletig 10W-40-es olajat ajánl. Ha a könyv kiadása régi akkor ez elég trehányság az opel részéről. <_< Az autóm 2001 novemberi 1.6 16V Z16XE motorkódú. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember11, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2010 Valóban trehányság, de nem a gyár követte el, hanem aki a magyar nyelvű kézikönyvet kiadta. Megnéztem közben az én kézikönyvemet, habár 2002 márciusi nyomás, ugyanez a 2000. év áprilisi kiadás az eredetije, és tényleg nem szerepel benne a GM-LL-A-025 illetve GM-LL-B-025 szabvány. A gond csak az, hogy időközben (2000 nyarán) megjelent egy új motorgeneráció kibővített szervizintervallummal (Z-s motorkódok), amihez már az újabb szabványú motorolaj dukál. A te autód is ilyen újabb generációs motorral szerelt, viszont a hozzá adott kézikönyv még a régebbi modellekhez van, ez okozza a problémát. Amúgy gyanítom hogy az Opel nem követne el ilyen pitiáner hibát, sejtésem szerint Németországban minden évben adtak ki új kézikönyvet az Astrához, csak a magyarok nem fordították le az újabbakat, sőt még csak arra sem vették a fáradtságot hogy aktualizálják a régit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember12, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2010 Valóban trehányság, de nem a gyár követte el, hanem aki a magyar nyelvű kézikönyvet kiadta. Megnéztem közben az én kézikönyvemet, habár 2002 márciusi nyomás, ugyanez a 2000. év áprilisi kiadás az eredetije, és tényleg nem szerepel benne a GM-LL-A-025 illetve GM-LL-B-025 szabvány. A gond csak az, hogy időközben (2000 nyarán) megjelent egy új motorgeneráció kibővített szervizintervallummal (Z-s motorkódok), amihez már az újabb szabványú motorolaj dukál. A te autód is ilyen újabb generációs motorral szerelt, viszont a hozzá adott kézikönyv még a régebbi modellekhez van, ez okozza a problémát. Amúgy gyanítom hogy az Opel nem követne el ilyen pitiáner hibát, sejtésem szerint Németországban minden évben adtak ki új kézikönyvet az Astrához, csak a magyarok nem fordították le az újabbakat, sőt még csak arra sem vették a fáradtságot hogy aktualizálják a régit. Nálam is ez van: az én Z-s motorom is az első fecskék közül való, persze régi kézikönyvvel. Mondjuk ez egy dolog, de az első két olajcserekor egy jónevű Opel szerviz is a jó öreg 10W40-et rakta bele. Fel sem merült bennem akkoriban, hogy nem lehet megbízni egy felkészült szakszervizben, meg nem is tudtam az LL-szabványokról. Lehet persze azt mondani, hogy mi túlhisztizzük itt ezt a longlife-témát, de a GM mérnökök valószínű nem véletlenül változtatták meg az olajelőírásokat ezekre a motorokra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoloka02 Elküldve Szeptember12, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2010 T zsoloka02! A GM-LL-B-025 követelmény a GM diesel autóba szóló szabványa. A Te autód benzines. A Q8 Formula Excel 5W-40 a GM-LL-B-025-tel sem rendelkezik. Nem vitatom, hogy a felkészültségeddel, érzékszerveiddel, műszerezettségeddel nem érzékeled, de attól a probléma létezik. Mélyen tisztelt Mantec Bácsi! Eddig sajna nem volt időm a válaszra, de ahogy olvastam a pár hozzászólást hasonlóan gondolják mint Én a történetet! Gondolom hatalmas sztárnak érzed itt magad, hogy Te kened vágod ezt az olaj témát és az emberek érzékszerveit minősíted ha nem eggyezik a véleményük a "magas szintű tudásoddal,de megnyugtatlak, hogy az Én szerveimmel remélem minden rendben van! Leírom neked újra , hogy végre megértsd és felfogd, hogy a Q8-as 5W40-es olaj RENDELKEZIK GM-ES MINŐSÍTÉSSEL! MÉGHOZZÁ GM -LL-B-025 hA NEM VAGY TISZTÁBAN EZZEL AZ INFORMÁCIÓVAL akkor szabad idődben ne szégyeld tanulmányozni egy pár olaj gyártói minősitését! Ha pedig erre nem érsz rá vagy a képességeid szabnak határt ennek a tanulmánynak, tudásnak akkor pedig NE OKOSKODJ!PLÁNE NE IRJ BAROMSÁGOT!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 T zsoloka02, steve78, Mc-elek! Az érdeklődésre végzett nemzetközi kitekintésem alkalmával az alábbi 3 állapotot találtam leírásokban a Q8 Formula Excel 5W-40-ről: 1: nincs GM-LL-B-025 it, cz, hu 2: van GM-LL-B-025 uk, es, nl, lu, de, fr, be, au, nz 3: van GM-LL-B-025, RN0700, RN0710 dk, gr, se A helyzet értékelését nálam felkészültebb érdeklődőkre bízom. És elnézést kérek, ha valakit - akaratomon kívül - félrevezettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 T zsoloka02! A GM-LL-B-025 követelmény a GM diesel autóba szóló szabványa. A Te autód benzines. A Q8 Formula Excel 5W-40 a GM benzines követelményével (GM-LL-A-025) nem rendelkezik. Nem vitatom, hogy a felkészültségeddel, érzékszerveiddel, műszerezettségeddel nem érzékeled, de attól a probléma létezik. A Kuvait Petroleum (Q8) GM Jóváhagyással rendelkező motorolajai: -GM-LL-A-025: Q8 Formula G Longlife 5W-30, -GM Dexos2: Q8 Formula Special G Long Life 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoloka02 Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 T zsoloka02! A GM-LL-B-025 követelmény a GM diesel autóba szóló szabványa. A Te autód benzines. A Q8 Formula Excel 5W-40 a GM benzines követelményével (GM-LL-A-025) nem rendelkezik. Nem vitatom, hogy a felkészültségeddel, érzékszerveiddel, műszerezettségeddel nem érzékeled, de attól a probléma létezik. A Kuvait Petroleum (Q8) GM Jóváhagyással rendelkező motorolajai: -GM-LL-A-025: Q8 Formula G Longlife 5W-30, -GM Dexos2: Q8 Formula Special G Long Life 5W-30. Jóbarát! Azzal tisztában vagyok, hogy amiről Én irtam az dieselre vonatkozik( a minősítés) és nekem benzines autóm van. Nem is ez a probléma a hozzászólásoddal hanem az , hogy arról próbáltál meggyőzni hogy a Q8 semiilyen Gm minősítéssel nem rendelkezik. Itt tartunk! nem ott hogy Én a disel olajról szeretnélek meggyőznihogy márpedig vaó----e benzinesbe vagy sem! A legnagyobb baj az a hozzászólásoddal, hogy nem vagy tisztában információkkal és ennek ellenére lenézed azt aki nem úgy tudja ezt a dolgot mint Te! De ha az vigasztal Téged akkor estére lefényképezem a dobozon található leírást (Cimkét) az olajról hogy rendelkezik GM-ll-b-025-ös minősítéssel ! Talán így megnyugszik a lelked is , hogy nem jól tanultad meg ezt a témát! Amúgy minden elismerésem az igyekezetedé+ a segítőkészségedé csak arra figyelj legközelebb , hogy ne másokat fikázz azzal, hogy Te vagy felkészületlen mert könnyen eshetsz abba a hibába, hogy az okosságod miatt ég az arcod! Amúgy újra szeretném megköszönni a segítséged és a tanácsod! Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 Szerintem be kéne fejezni a személyeskedést. Le lett írva, hogy nem való az autódba, akár van B-s minősítése akár nincs (lehet tévedni is, de a hivatalos magyar forrás szerint nincs) Most akkor miért nem lépünk tovább? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 T zsoloka02, steve78, Mc-elek! Az érdeklődésre végzett nemzetközi kitekintésem alkalmával az alábbi 3 állapotot találtam leírásokban a Q8 Formula Excel 5W-40-ről: 1: nincs GM-LL-B-025 it, cz, hu 2: van GM-LL-B-025 uk, es, nl, lu, de, fr, be, au, nz 3: van GM-LL-B-025, RN0700, RN0710 dk, gr, se A helyzet értékelését nálam felkészültebb érdeklődőkre bízom. És elnézést kérek, ha valakit - akaratomon kívül - félrevezettem. én nem rúgtam beléd!!!és nem is akarok ,akartam,mert még Te vagy a legfelkészültebb olajtémában. másrészt ez hogyan fordulhat elő,hogyí egyik országban van a másikban nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 én nem rúgtam beléd!!!és nem is akarok ,akartam,mert még Te vagy a legfelkészültebb olajtémában. másrészt ez hogyan fordulhat elő,hogyí egyik országban van a másikban nincs? Hát úgy, hogy az EU-ban járhatnak ilyen fékkel az ALSTOM-metrókocsik, nálunk meg nem... gondolom <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 én nem rúgtam beléd!!!és nem is akarok ,akartam,mert még Te vagy a legfelkészültebb olajtémában. másrészt ez hogyan fordulhat elő,hogyí egyik országban van a másikban nincs? ez nagyjából olyan lehet mint hogy a z14xe-be 10w40-et tölts mert nem lett újrafordítva/újranyomva a Classic2 asztrákhoz a 10 éves kezelési.. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 ez nagyjából olyan lehet mint hogy a z14xe-be 10w40-et tölts mert nem lett újrafordítva/újranyomva a Classic2 asztrákhoz a 10 éves kezelési.. <_< oké ,de azért ez elég vad így,szerintem..... szerintem csak nem lett rá írva.. tehát maradjunk annyiban,hogy: amelyikre ráírták az jó bele amelyikre nem az nem jó bele. attól függetlenül hogy a két termék az ugyan az. oszt kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 Hát úgy, hogy az EU-ban járhatnak ilyen fékkel az ALSTOM-metrókocsik, nálunk meg nem... gondolom <_< OFF! Ezen jót röhögtem, de csak kínomban :S. Gondolom nem volt elég vastag a boríték... ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve Szeptember13, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2010 én nem rúgtam beléd!!!és nem is akarok ,akartam,mert még Te vagy a legfelkészültebb olajtémában. másrészt ez hogyan fordulhat elő,hogyí egyik országban van a másikban nincs? Én sem, mert amit mantec cartárs eddig írt az mind megállta a helyét. Olyan nincs, hogy valaki az összes olajcég minden termékének ismeri a minősítését, és ez nem is várható el senkitől. Az pedig nem rajta múlt, hogy a magyar oldalon nem szerepel a minősítések között a GM-LL-B-025. Ezzel együtt egy benzines kocsiba Én sem önteném bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Szeptember17, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2010 Most lett betöltve Kisasszonyba a harmadik adag (ez a harmadik olajcserém vele) Castrol Edge 0W30 <_< Nagyon szereti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Szeptember17, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2010 Sziasztok! Nah bevásároltam a szervízhez. Minden szűrő MANN FILTER lett és Castrol 5W30 SLX Professional, kíváncsi leszek, hogy tetszik majd neki ez az olaj. Eddig félreinformálásom miatt 10W40 volt benne. Majd beszámolok <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember17, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2010 T lacika85! A Castrol SLX Professional 5W-30-nak nincs GM jóváhagyása. A GM jóváhagyással rendelkező olaj: Castrol SLX Professional B4 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts