GH Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 na, asszem kicsit fel kell dobni a topicot ^_^ http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/201...t_futott_astra/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 az olajdoki szerintem nem vette észre hogy ez a moci van H-ba is ^_^ (Z16XEP) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 az olajdoki szerintem nem vette észre hogy ez a moci van H-ba is :D (Z16XEP) szerintem meg ennek semmi köze ahhoz hogy H vagy G, hülyeségeket írt le, ennyi :D meg 10w40 bele, persze ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember1, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2010 szerintem meg ennek semmi köze ahhoz hogy H vagy G, hülyeségeket írt le, ennyi :D meg 10w40 bele, persze ^_^ Elég sokmindentől függhet milyen olajat tennék bele,de nem olyan nagy hiba még a 10w40,persze valami jobbféle és nem bicajláncra való. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Elég sokmindentől függhet milyen olajat tennék bele,de nem olyan nagy hiba még a 10w40,persze valami jobbféle és nem bicajláncra való. :D Most lebuktál, te vagy az olajdoki :D Már kitárgyaltuk itt párszor hogy melyik G-s motorba milyen való és milyen nem, de pl ez után már csak kíváncsiságból olvastam tovább: "A G Astrához, ahogy a szervizkönyv is írja, még használható "sima" A3/B3 minőségű olaj is" ^_^ - az enyim pl nem ezt írja, és asszem a kérdezőé sem, oda is írta az elején :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 A Tiédbe a motorkód alapján 5W30 való, ne tegyél bele 10W40-et. Az enyém szervíkönyvében az látszik, hogy újkorától 10W40-et raktak bele a németek (márkaszervíz). Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 Az enyém szervíkönyvében az látszik, hogy újkorától 10W40-et raktak bele a németek (márkaszervíz). A Tied más motorkódú, abba jó a 10W40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 A Tied más motorkódú, abba jó a 10W40. Tudtommal a GM a Z-s motorkódtól (2001-es modellév, 2000 őszétől) vezette be a longlife olajcsere ciklust, amit a 10W40-es olajok egyike sem teljesít. Az más dolog, hogy az eleinte kiadott kézikönyvekben még benne van a 10W40 is, de ennek inkább (nyomda)költség csökkentési oka van, mint műszaki (szerintem). Vagy akkor, hogy is van ez? uhuhu, mantec? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember2, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2010 T PGA! Igen, a motorkódtól (Z) függ a motorolaj előírás (GM-LL-A-025), és nem a karosszéria változattól (G, H, J). De mindig jönnek fórumlakók - nekik készült a "Hasznos információk a motorolajokról" kiemelt téma - de jönnek és mondják: - a szervizkönyvben ezt pecsételték Németországban, - ez van leírva a szervizkönyvben, - szomszéd mondta, - márkaszerviz mondta, - 10 éve ezt használja és semmi baja a motornak, - szerelő mondta - Olajdoktor mondta, - nem érdekli a gyártóművi olajelőírás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fubela Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Szevasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy a Fuchs Titan GT1 Pro Flex 5w-30-as (Dexos 2) olaj teljesen szintetikus-e? A flakonon csak az van, hogy prémium motor olaj, nincs feltüntetve, hogy fél, -vagy teljesen szintetikus. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Szia! A fuchs oil honlapján ezt írják A GM DEXOS 2 előírás általános követelményei: Teljesen szintetikus (Group III - PAO – Poly Alfa Olefin) alapolajSzevasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy a Fuchs Titan GT1 Pro Flex 5w-30-as (Dexos 2) olaj teljesen szintetikus-e? A flakonon csak az van, hogy prémium motor olaj, nincs feltüntetve, hogy fél, -vagy teljesen szintetikus. Link to comment Megosztás: More sharing options...
donbig Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Szevasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy a Fuchs Titan GT1 Pro Flex 5w-30-as (Dexos 2) olaj teljesen szintetikus-e? A flakonon csak az van, hogy prémium motor olaj, nincs feltüntetve, hogy fél, -vagy teljesen szintetikus. Üdv! Én is az előbbi oldalt idéztem volna, iletve az olajporton teljesen szintetikusként említik. Augusztusban töltöttem ilyen olajat az autóba miután hosszasan utánaolvasgattam a dolgoknak ( Z14XEP 2 éves Astra Caravan ) Azóta egy hosszabb ,igaz nehezebb úton járt ( Pécs környéke ), ahol számomra nagyon jó fogyasztást produkált, ( 677 km-- 41,5 l )kíváncsian várom a rövid távokat. Ezzel kapcsolatban kérdezném is, hogy ez egyáltalán betudható-e ez valamilyen mértékben az olajnak? Viszont míg a márkaszervizes olajcsere után 1 éven át nem csökkent az olaszint, itt már kb. 2 decit utánatöltöttem cirka 1000 km. után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fubela Elküldve Szeptember5, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2010 Üdv! Én is az előbbi oldalt idéztem volna, iletve az olajporton teljesen szintetikusként említik. Augusztusban töltöttem ilyen olajat az autóba miután hosszasan utánaolvasgattam a dolgoknak ( Z14XEP 2 éves Astra Caravan ) Azóta egy hosszabb ,igaz nehezebb úton járt ( Pécs környéke ), ahol számomra nagyon jó fogyasztást produkált, ( 677 km-- 41,5 l )kíváncsian várom a rövid távokat. Ezzel kapcsolatban kérdezném is, hogy ez egyáltalán betudható-e ez valamilyen mértékben az olajnak? Viszont míg a márkaszervizes olajcsere után 1 éven át nem csökkent az olaszint, itt már kb. 2 decit utánatöltöttem cirka 1000 km. után. Kösz a válaszokat, a Neten én is láttam mit írnak, ezért vettem meg. Utána figyeltem csak,hogy a legtöbb oldalon nem is ennek a képe van fenn, hanem más GT1-es olajoké a flakonon meg csak annyi van, hogy "prémium motor olaj", nem mint a többi Fuchs GT1-es olajnak, hogy "prémium szintetikus motor olaj". Te meg aztán különösen megvigasztaltál az olajfogyasztással, az enyém is 2 éves, 14700km-el. Eddig a Mobil1 Protection Formula 0w 40-el egy milliméternyit sem csípett le az olajszintből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tibcsyke Elküldve Szeptember6, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2010 Sziasztok! Véleményeteket, tanácsotokat szeretném kikérni. Az Astrámba most szeretnék olajat cseréltetni, eddig márka szervizbe hordtam ott GM 10W-40-es olajat raktak bele,egy alkalommal Castrol Powertech 10W-40-t is. A autóban 110000km van, éves szinten kb 8000km-t megyek vele legtöbbször nagyon rövid utakon (6 km). Kérdésem milyen olajat rakjak bele - 10W-40 vagy rakhatok bele 5W-30-at. A szervizkönyve szerint az előző tulajnál raktak bele 5W-40-es olajat is. Az autó 2001-es, 1.6 16V (Z16XE) motorkódú. Olaj márkát is javasolhatnátok a tapasztalatok alapján. Főleg 10W-40-hez mert az 5W-30-hoz már találtam javaslatokat itt a fórumban. 5W-30: Fuchs Titan GT1Valvoline Synpower Shell Helix Ultra AG A válaszokat előre is köszönöm. Üdv Tibcsyke Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Még lenne két kérdésem. 110000km-t futott motorba is beleraknátok az 5W-30-as olajat? Ha 5W-30 akkor a két alábbi márka közül melyiket választanátok!! Valvoline Synpower 5W-30Shell Helix Ultra AG 5W-30 Vagy más márkájú olajat raknátok bele??! Melyiket? Üdv Tibcsyke Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci-Hun Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Sziasztok fórumozók.Olyan kérdésem lenne hozzátok ,hogy mennyi olaj kell egy Y20DTH 16V 2003 G Asrtába.Nem a motorba hanem a váltóba és a szervó pumpába ja és a fék olaj.írja meg valaki légyszi.köszi heló Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Sziasztok fórumozók.Olyan kérdésem lenne hozzátok ,hogy mennyi olaj kell egy Y20DTH 16V 2003 G Asrtába.Nem a motorba hanem a váltóba és a szervó pumpába ja és a fék olaj.írja meg valaki légyszi.köszi heló Váltóba: gyári váltó olaj Szervóba: autómata váltó gyári olaja Fékolaj: bármilyen DOT 4 vagy DOT 5.1-es olaj jó Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Váltóba: gyári váltó olaj Szervóba: autómata váltó gyári olaja Fékolaj: bármilyen DOT 4 vagy DOT 5.1-es olaj jó no, és akkor ha most beletöltötte a szervoba ezt az olajat, akkor adjál neki egy bontós telefonszámot is, mert abba a piros szervo/váltóolajtól a szervopumpa megáll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Még lenne két kérdésem. 110000km-t futott motorba is beleraknátok az 5W-30-as olajat? Ha 5W-30 akkor a két alábbi márka közül melyiket választanátok!! Valvoline Synpower 5W-30Shell Helix Ultra AG 5W-30 Vagy más márkájú olajat raknátok bele??! Melyiket? Üdv Tibcsyke bele. ha nem eszi vészesen akkor bele. opel 5w30 at neki <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Most hogy már tudod milyet kell beleönteni, az eredeti kérdésedre is megkapod a választ. A kezelési könyv szerint váltóolaj: 1,8 liter szervoolaj: hengeres tartály 0,7 liter, szögletes tartály 1,1 liter fék folyadék: kb 1 liter a teljes feltöltési mennyiség, de nem szokták az egészet kicserélni. Sziasztok fórumozók.Olyan kérdésem lenne hozzátok ,hogy mennyi olaj kell egy Y20DTH 16V 2003 G Asrtába.Nem a motorba hanem a váltóba és a szervó pumpába ja és a fék olaj.írja meg valaki légyszi.köszi heló Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 sziasztok. érdekelne hogy kell a szervo olajat lecserélni? kikel vákumolni vagy van valami leengedője? légtelenítés autómata kormányt teker jobra-balra és kész Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci-Hun Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 no, és akkor ha most beletöltötte a szervoba ezt az olajat, akkor adjál neki egy bontós telefonszámot is, mert abba a piros szervo/váltóolajtól a szervopumpa megáll.[ puf neki Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci-Hun Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Most hogy már tudod milyet kell beleönteni, az eredeti kérdésedre is megkapod a választ. A kezelési könyv szerint váltóolaj: 1,8 liter szervoolaj: hengeres tartály 0,7 liter, szögletes tartály 1,1 liter fék folyadék: kb 1 liter a teljes feltöltési mennyiség, de nem szokták az egészet kicserélni. Köszi szépen válaszodat ,már annyit kerestem utána,de meg érte :( .Na de ,hogy milyet az még nem világos ,de az még odébb van <_< :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember9, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2010 És neked mennyit eszik meg belőle?? <_< Bizonyos határig nem tragédia, ha eszik egy kis olajat, 100%-os tömítettségű motor nincs. Itt a topikban van valahol egy link is, ahol elég jól össze van foglalva az ezzel kapcsolatos kérdéskör, olvasgass vissza. Egy biztos, olajfogyasztás csökkentési célból való viszkozitás-variálással nem lehet hosszú távon jót tenni a motorral (én már megtapasztaltam). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoloka02 Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Sziszatok Sport társak! Érdeklődni szeretnék hogy használ e valaki Q8-as olajat ? Bele merjem rakni az autóba vagy silány a minősége? 1.4 twinport Astrába gondoltam- Q8 5w-40 es olajat. Előre is köszönet a válszokért! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Sziszatok Sport társak! Érdeklődni szeretnék hogy használ e valaki Q8-as olajat ? Bele merjem rakni az autóba vagy silány a minősége? 1.4 twinport Astrába gondoltam- Q8 5w-40 es olajat. Előre is köszönet a válszokért! szerintem GM Dexos 2... <_< De mindenki azt rak bele amit akar... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts