dsteel Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 T Dani ,ne szurkáld mantec-et. <_< Mert bármilyen olajos kérdésben Ő a tuti. (szerintem) Ezt komolyan gondolom!!! Tudom én, figyelem a hozzászólásait, ez csak amolyan simogatós szurkálódás :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 T szaby! A Castrol SLX Professional 5W-40 nem rendelkezik semmilyen GM jóváhagyással. A Castrol SLX Professional B4 5W-30 viszont már megszerezte a dexos2-t. Szvsz nem érdemes elkerülhető kockázatokat vállalni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Július21, 2010 Megoszt Elküldve Július21, 2010 Köszönöm szépen a T Mantec! Nekem kicsit drága az slx sajnos :rolleyes: pedig biztos jó csak amugy is lecserélem évente de van úgy hogy előbb akkor meg nem biztos hogy ér annyit. Még lenne egy kérdésem szerintetek össze lehet keverni a GM 5w-30w-t a GM DEXOS 5w 30w-vel??????? Köszi a segítséget előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Július21, 2010 Megoszt Elküldve Július21, 2010 Egyébként SLX 5w-40w=8200ft ért láttam, slx 5w-30w=11400ft-ért pedig ez az 5w-40w-s töténet tetszett volna nekem de sajna nem lehet. Marad a GM DEXOS 7800ft-ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Július22, 2010 Megoszt Elküldve Július22, 2010 Szia Mantec! A segítségedre lenne szükségem. Fékolaj / váltóolaj ügyben. Múltkor nézegettem a könyvben az előírásokat meg itt is olvastam kíváncsiságból, hogy ugyan mennyi a csereperiódus, és rádöbbentem hogy ez is legalább olyan fontos mint a motorolaj. -_- Z17DTL motorkódú 2007 / 06-os gépsárkányba kellene, eddig még könyv szerint sem volt cserélve egyik sem. hm. érdekes. <_< Milyeneket ajánlasz, illetve fontos itt e a gyári, vagy lehet más márkából is nézegetni? Otthon maszekban megcsináltuk az olajcserét is, minden patentul ment.------> ezeket a cseréket is meg lehet ejteni otthon vagy vigyem máshova? Mi a gyári ami benne van szerinted?---> csak nem GM? :D Ugyanaz kell bele mármint ha GM gyári dot4 akkor csak gyári GM dot4 mehet bele vagy más márka is? Köszi előre is a válaszod, most hirtelen ezek jutottak eszembe. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július22, 2010 Megoszt Elküldve Július22, 2010 T Konkesz! Fékfolyadék: 500ml GM alkatrész szám: #93160363 Opel Katalógus szám: 12 42 421 Csereperiódus: 2 év. Bármilyen fékolaj jó amelyik DOT4-s. Például GM. A váltóolaj élettartam olaj, cserélni nem kell. Szintet kell csak ellenőrizni, szükség esetén után tölteni. Először nézz meg egy cserét, azután gondold át hogy képes vagy e a folyamatot reprodukálni. Nem egy "holdra szállás", de a fékrendszer mások életminőségét, a te szabadságfokodat jelentősen befolyásolni képes rendszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Július22, 2010 Megoszt Elküldve Július22, 2010 T Mantec! 2 kérdésem van hozzád. GM 5W-30W össze keverhető a GM DEXOS 5W-30W olajjal????????? A másik pedig hogy ezt a fék olaj cserét meddig lehet elhúzni??????, mert az enyémben még nem volt pedig április- ban volt 2éves és 37000km van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július22, 2010 Megoszt Elküldve Július22, 2010 T szaby! ...keverhető... Én nem keverném, mert két különböző típusú olajról van szó. A GM 5W-30 fél/részszintetikus, a GM Dexos 2 5W-30 pedig teljesen szintetikus motorolaj. ...elhúzni... A gyár szerint 2 évente kell cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Július22, 2010 Megoszt Elküldve Július22, 2010 Köszönöm a választ. Azt hiszem én össze fogom keverni sajnálom kidobni a majdnem 2l olajamat. Elvileg akkor nem lehet bajom belőle mert a dexos felíraton kívül minden egyezik a gyártó, a vizkozítás szóval minden kissé értetlenül állok még e dolog elött. Azt meg végképp nem értem hogy a 2008 után gyártottakba javasolják ezt a dexos-t 2009-ben még jó volt bele a sima 5w-s is. Sőt ha jól tudom még korábban is gyártották ezeket a motor típusokat akkor jó volt bele de valamiért már nem jó kell egy picit jobb név neki meg így kicsivel drágábban el lehet adni,én valami ilyesmi dolgot sejtek e mögött. De lehet hogy túl negatívan látom a világot. Azért köszönöm a segítségedet ha nem lennék ilyen makacs meg kicsivel lenne több pénzem lehet hogy én sem önteném össze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Július22, 2010 Megoszt Elküldve Július22, 2010 T Konkesz! Fékfolyadék: 500ml GM alkatrész szám: #93160363 Opel Katalógus szám: 12 42 421 Csereperiódus: 2 év. Bármilyen fékolaj jó amelyik DOT4-s. Például GM. A váltóolaj élettartam olaj, cserélni nem kell. Szintet kell csak ellenőrizni, szükség esetén után tölteni. Először nézz meg egy cserét, azután gondold át hogy képes vagy e a folyamatot reprodukálni. Nem egy "holdra szállás", de a fékrendszer mások életminőségét, a te szabadságfokodat jelentősen befolyásolni képes rendszer. Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszod! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Július22, 2010 Megoszt Elküldve Július22, 2010 Valaki tudja esetleg a fék olaj mennyiségét a Z 1.4 XEP típusú gépjárműnek??????????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Július22, 2010 Megoszt Elküldve Július22, 2010 Valaki tudja esetleg a fék olaj mennyiségét a Z 1.4 XEP típusú gépjárműnek??????????? Az nem egységesen FÉL littyó mindenkinek ( nekünk Opeleseknek )... függetlenül a motortól? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Július23, 2010 Megoszt Elküldve Július23, 2010 Valaki tudja esetleg a fék olaj mennyiségét a Z 1.4 XEP típusú gépjárműnek??????????? Pont 1, azaz egy hozzászólást kellett volna visszaolvasnod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davis Elküldve Július27, 2010 Megoszt Elküldve Július27, 2010 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy 1.4 twinport (2007)-be már visszaolvasva megtudtam, hogy H-s astra olajszűrő kell. Kérdezném, hogy levegő szűrőből és pollen szűrőből is H-s astra-s kell? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Július28, 2010 Megoszt Elküldve Július28, 2010 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy 1.4 twinport (2007)-be már visszaolvasva megtudtam, hogy H-s astra olajszűrő kell. Kérdezném, hogy levegő szűrőből és pollen szűrőből is H-s astra-s kell? Köszönöm! Mi az, hogy H Astras? Ennyi erővel Signumos csavarokat kell vennem a középkonzolba? Belevaló kell, alvázszám, motorszám előszed, beüt EPC-be és kidobja mi kell bele. Pollenszűrő dettó. G Astrán belül is van legalább kétfajta pollenszűrő. A pollenszűrőre konkrétan két típus létezik. Kiszeded a fűtéstekerők alatti polcot bevilágítasz és oda be van íva, hogy BEHR, vagy DELPHI. Ha ezt tudod, akkor csak jót kaphatsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július28, 2010 Megoszt Elküldve Július28, 2010 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy 1.4 twinport (2007)-be már visszaolvasva megtudtam, hogy H-s astra olajszűrő kell. Kérdezném, hogy levegő szűrőből és pollen szűrőből is H-s astra-s kell? Köszönöm! Az olajszűrő igen (ha mindkét esetben z14xep a motor),a pollen fejből nem megy :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Sziasztok! Lehet kicsit korai téma de lassan jön a nem várt tél! pont ősszel lesz időszerű az olajcserém elképzelhető hogy hígabb olaj használatával megszűnne a kokszos check lámpás 3 hengeresedés? Egyik ismerősöm hallott olyat hogy v.kinek megoldotta. Eddig Castrol 10W40 volt benne. Esetleg ennél melyik hígabb viszkozitást ajánlanátok? motor: Z14XE 2001 Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Sziasztok! Lehet kicsit korai téma de lassan jön a nem várt tél! pont ősszel lesz időszerű az olajcserém elképzelhető hogy hígabb olaj használatával megszűnne a kokszos check lámpás 3 hengeresedés? Egyik ismerősöm hallott olyat hogy v.kinek megoldotta. Eddig Castrol 10W40 volt benne. Esetleg ennél melyik hígabb viszkozitást ajánlanátok? motor: Z14XE 2001 Idő-, meg széljárástól függetlenül a Tiédbe a GM-LL-A-025, vagy GM Dexos2 szabványt teljesítő olajok jók. Listát lásd a kiemelt olajos topikban, van miből választani. A sajátomban pl. Liqui Moly Leichtlauf Special LL 5W30-at használok, nálam bevált. Pl. ez is mindenképpen jobb az általad említett 10W-s Castrolnál, márcsak a "hígabb" hidegoldali viszkozitása miatt is, ami a téli hidegindításoknál különösen fontos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Idő-, meg széljárástól függetlenül a Tiédbe a GM-LL-A-025, vagy GM Dexos2 szabványt teljesítő olajok jók. Listát lásd a kiemelt olajos topikban, van miből választani. A sajátomban pl. Liqui Moly Leichtlauf Special LL 5W30-at használok, nálam bevált. Pl. ez is mindenképpen jobb az általad említett 10W-s Castrolnál, márcsak a "hígabb" hidegoldali viszkozitása miatt is, ami a téli hidegindításoknál különösen fontos. köszi cartárs akkor van benne ráció amit ismerősöm mondott? ha a szabványt nem tudom ellenőrizni akkor az a 5W30 Castrol olaj megfelelhet amit a VW ír elő az autóiba nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 T Lacika85! A Te autód GM (Opel). A Te autód GM (Opel) jóváhagyással rendelkező motorolajjal működik. Ami GM-LL-A-025, vagy dexos2. Könnyű ellenőrizni, mert rá van írva a olaj flakonra. Amelyikre nincs ráírva, az nem jó. A VW az egy másik autógyár, márka, olajkövetelmény. A VW előírásai nem felelnek meg GM (Opel) autóba. Az ismerősödet meg csókoltatom. Mondjuk egy tevével. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tommirra Elküldve Július31, 2010 Megoszt Elküldve Július31, 2010 Lacika85: nekem is ugyanez az olaj van benne de legközelebb cserélem az előírtra. engem ez a cikk győzött meg végül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davis Elküldve Július31, 2010 Megoszt Elküldve Július31, 2010 Sziasztok! Érdeklődnék, hogy VASCO szűrőkkel kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak? Az tény, hogy az ára barátságos... Köszi, Link to comment Megosztás: More sharing options...
baggio30 Elküldve Július31, 2010 Megoszt Elküldve Július31, 2010 Sziasztok ! Olajcsere ügyben kérnék segítséget, astrám 2000-es 1.4 -es 200.000 km-t futott nemrég vásároltam . 15W40 MOL Dynamic Transit olajat tehetek -e bele (ez van kéznél). SAE 15W-40 Teljesítményszintek, jóváhagyások ACEA E7-08 ACEA A3/B4-04 API CI-4/CF/SL MB-Approval 228.3 MB-Approval 229.1 MAN M 3275 Volvo VDS-3 TEDOM 258-3 Tatra TDS 40/16 Renault RLD-2 MTU Type 2 Caterpillar ECF-1 Caterpillar ECF-2 Avia ZF TE-ML 07C Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Augusztus1, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2010 Szia! Ha egy picit visszaolvasol, akkor látni fogod, hogy ez az olaj nem megfelelő a motorodba. Mindenképpen érdemes GM jóváhagyással rendelkező olajat venni. Sziasztok ! Olajcsere ügyben kérnék segítséget, astrám 2000-es 1.4 -es 200.000 km-t futott nemrég vásároltam . 15W40 MOL Dynamic Transit olajat tehetek -e bele (ez van kéznél). SAE 15W-40 Teljesítményszintek, jóváhagyások ACEA E7-08 ACEA A3/B4-04 API CI-4/CF/SL MB-Approval 228.3 MB-Approval 229.1 MAN M 3275 Volvo VDS-3 TEDOM 258-3 Tatra TDS 40/16 Renault RLD-2 MTU Type 2 Caterpillar ECF-1 Caterpillar ECF-2 Avia ZF TE-ML 07C Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacika85 Elküldve Augusztus1, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2010 T Lacika85! A Te autód GM (Opel), A Te autód GM (Opel) jóváhagyással rendelkező motorolajjal működik. Ami GM-LL-A-025, vagy dexos2. Könnyű ellenőrizni, mert rá van írva a olaj flakonra. Amelyikre nincs ráírva, az nem jó. A VW az egy másik autógyár, márka, olajkövetelmény. A VW előírásai nem felelnek meg GM (Opel) autóba. Az ismerősödet meg csókoltatom. Mondjuk egy tevével. Köszi a választ! Az ismerősöm pont azt mondta hogy vékonyabb olaj kéne bele :D Castrol oldalán motorkód, évjárat szerint a Castrol EDGE 5W30 ajánlja fel, és igen csereperiódus 1 év vagy 30.000 km. Eddig ezek szerint Kicsit félreinformáltak, és 10.000 dobáltatták velem ki az olajat! :wacko: amúgy említettem hogy 2001 es autóról van szó amiben valós leinformált 64.000 km van amiből 30.000 én tettem bele :wacko: Mantec szerinted a vastag 10W40 olaj miatt volt télen a 3 hengeresedés? Hallottam olyat is hogy gyakorlatban sikerült megoldani vékonyabb olajjal ezt a problémát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts