Mc-elek Elküldve Június24, 2010 Megoszt Elküldve Június24, 2010 T Mc-elek! Igen, valóban ilyen hozzászólások nincsenek: Én meg akartam spórolni a szerviz, alkatrész költséget. Én beleraktam a "csodaszert". Én elb...m az autómat. Vajon miért? Rendben,ám legyen Én próbáltam és jó . Meg még négy embernek a környezetembe. Nekem ennyi elég. És befejeztem ezt a xado kérdést. Én úgy voltam vele ,hogy kiprobálom a saját szakálamra,mert a corsa-ba motort akartam cserélni. Tehát mindegy minden alapon. Tudom ,hogy Te vagy az akitől bátran lehet kérdezni olaj ügyben.Mert tuti a válaszaid. Itt a csak tapasztalatból írok. Ha nem próbáltam volna ki, akkor én is azon a véleményen lenneék mint Te. Hogy népbutítás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Június24, 2010 Megoszt Elküldve Június24, 2010 Rendben,ám legyen Én próbáltam és jó . Meg még négy embernek a környezetembe. Nekem ennyi elég. És befejeztem ezt a xado kérdést. Én úgy voltam vele ,hogy kiprobálom a saját szakálamra,mert a corsa-ba motort akartam cserélni. Tehát mindegy minden alapon. Tudom ,hogy Te vagy az akitől bátran lehet kérdezni olaj ügyben.Mert tuti a válaszaid. Itt a csak tapasztalatból írok. Ha nem próbáltam volna ki, akkor én is azon a véleményen lenneék mint Te. Hogy népbutítás. Én csak annyit szólnék, hozzá a témához, hogy általában én is "népbutításnak" betudom és nem foglalkozom az ilyen csodaszerekkel, DE egyik ismerősöm öntött ilyen gélt a váltójába és láss csodát megjavult....(ezzel nem akarok senkit sem rábeszélni, de lebeszélni se róla) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június24, 2010 Megoszt Elküldve Június24, 2010 Én csak annyit szólnék, hozzá a témához, hogy általában én is "népbutításnak" betudom és nem foglalkozom az ilyen csodaszerekkel, DE egyik ismerősöm öntött ilyen gélt a váltójába és láss csodát megjavult....(ezzel nem akarok senkit sem rábeszélni, de lebeszélni se róla) Én is így vagyok vele,én ezt tapasztaltam és kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 T Mc-elek! Én is tapasztalati úton próbálok költséghatékony megoldásokat találni a gépjármű üzemeltetésére. Ilyenek az un. szervizalkatrészek (izzók, ablaktörlőlapát, szűrők..), de olyan alkatrész/anyag-nál melynél a "próbálkozás" visszafordíthatatlan, a saját eszközparkommal ellenőrizhetetlen következményeket okozhat, és nem "tesztelek/próbálkozom". Ez a motorolaj és a fékfolyadék. Talán a koromnak köszönhető - lassan harminc éve üzemeltethetek gépjárművet - hogy látok/láttam néhány évenként először fel aztán eltűnni ilyen "csodaszereket" miután letarolták a piac erre fogékony/hiszékeny részét. Ezeket az "árukat" általában 100%-os értékesítési jutalékért árulják. És a pénz nagy úr. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 T Mc-elek! Én is tapasztalati úton próbálok költséghatékony megoldásokat találni a gépjármű üzemeltetésére. Ilyenek az un. szervizalkatrészek (izzók, ablaktörlőlapát, szűrők..), de olyan alkatrész/anyag-nál melynél a "próbálkozás" visszafordíthatatlan, a saját eszközparkommal ellenőrizhetetlen következményeket okozhat, és nem "tesztelek/próbálkozom". Ez a motorolaj és a fékfolyadék. Talán a koromnak köszönhető - lassan harminc éve üzemeltethetek gépjárművet - hogy látok/láttam néhány évenként először fel aztán eltűnni ilyen "csodaszereket" miután letarolták a piac erre fogékony/hiszékeny részét. Ezeket az "árukat" általában 100%-os értékesítési jutalékért árulják. És a pénz nagy úr. Ebben is van igazság. Én se ajánlani nem fogom,se azt mondani rá ,hogy sz@r. Az egész abból indult ki,hogy használt-e ilyet valaki. Mi igen és pozitív véleménnyel vagyunk róla. Szerintem rekeszük be ezt a témát,mert kapunk a fejünkre a modiktól :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
l1976 Elküldve Június25, 2010 Megoszt Elküldve Június25, 2010 Sziasztok! Most szeretnék egy kisebb szervizt csinálni G Astra-n.Az autósboltban ahol vásároltam , hát nem voltak a helyzet magaslatán(első és utolsó vásárlásom volt ott). Az olajszűrőt már ki kellet cserétlenem, mert az nem ehhez a típushoz való volt.Ezét rá szeretnék kérdezni, hogy a Z14xep motorral szerelt 2006-os Astrához megfelelő-e Pennzoil 10W-40 ultra turbo motorolaj, és a NGK bkr5ek típusú gyújtógyertya (64e.km-t futott a kocsi). Előre is kösz a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június26, 2010 Megoszt Elküldve Június26, 2010 T l1976! A motorolajról határozottan állíthatom: nem. A gyártóművi előírásnak megfelelő olajok listáját egy könyvtárral feljebb találod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Június26, 2010 Megoszt Elküldve Június26, 2010 sziasztok Hamarosan olajcserére érett a gép 230.000 km-rel. Eddig mondig Castrol 5W30 volt benne, legutoljára Aral Blue-Tronic 10W-40. Ha Fuchs GT1 titan pro flex 5w30 kerül bele, azzal nagyon mellélövök? Vagy van amit jobban szeretne? Eddig (kopp-kopp-kopp) egyikből sem fogyott üzem alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Június26, 2010 Megoszt Elküldve Június26, 2010 sziasztok Hamarosan olajcserére érett a gép 230.000 km-rel. Eddig mondig Castrol 5W30 volt benne, legutoljára Aral Blue-Tronic 10W-40. Ha Fuchs GT1 titan pro flex 5w30 kerül bele, azzal nagyon mellélövök? Vagy van amit jobban szeretne? Eddig (kopp-kopp-kopp) egyikből sem fogyott üzem alatt. Nem lősz mellé, pont beletalálsz. Ennél jobb választásod nem is lehet, pláne a 10W-40 után. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Június26, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Június26, 2010 Sziasztok! Most szeretnék egy kisebb szervizt csinálni G Astra-n.Az autósboltban ahol vásároltam , hát nem voltak a helyzet magaslatán(első és utolsó vásárlásom volt ott). Az olajszűrőt már ki kellet cserétlenem, mert az nem ehhez a típushoz való volt.Ezét rá szeretnék kérdezni, hogy a Z14xep motorral szerelt 2006-os Astrához megfelelő-e Pennzoil 10W-40 ultra turbo motorolaj, és a NGK bkr5ek típusú gyújtógyertya (64e.km-t futott a kocsi). Előre is kösz a segítséget. 5w30-as olajat és gyári gm gyertyát vegyél, a többivel rángatás és nem indulás a tapasztalat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június27, 2010 Megoszt Elküldve Június27, 2010 T l1976! Gyári gyertya: GM alkatrész szám: #93176801, Opel katalógus szám: 12 14 031 Bosch: FQR8LEU2 Bármelyik Opel márkaszerviz alkatrész értékesítő részlegén kapható. Vagy itt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június27, 2010 Megoszt Elküldve Június27, 2010 T l1976! A Z14XEP motorba az NGK-tól a ZFR5F-11 gyertya való. A BKR5EK a Chevrolet 1.8, 2.0, 2.2, 3.0, a Citroen 1.0 1.8, 2.0 motorjaiba való. NGK katalógus itt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
l1976 Elküldve Június27, 2010 Megoszt Elküldve Június27, 2010 Köszönöm a segítséget. Ez van amikor barterezik az ember, ráadásul a boltos rokon(a tulajnak!) és nem szakember. Ott nem is figyeltem mit pakol, csak itthon lett gyanús a dolog. Tanultam az esetből. Még egyszer kösz a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Június28, 2010 Megoszt Elküldve Június28, 2010 Nem lősz mellé, pont beletalálsz. Ennél jobb választásod nem is lehet, pláne a 10W-40 után. :D kösz, már csak a céges szerelőn múlik a dolog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június29, 2010 Megoszt Elküldve Június29, 2010 hy tegnap hoztak 5l magnatec diesel 5w40 olajat+szűrőt 6000ftért jó vétel volt .y17dthez Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június29, 2010 Megoszt Elküldve Június29, 2010 T mr. bb! A Castrol Magnatec Diesel 5W-40-nek semmilyen GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása sincs. A bp Castrol márkájának a következő GM gyártóművi jóváhagyással rendelkező motorolajai vannak: -GM-LL-B025: Castrol Edge 0W-30, Castrol SLX Professional Longtec 0W-30, -Dexos2: Castrol SLX Professional B4 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Június29, 2010 Megoszt Elküldve Június29, 2010 GM Dexos 2 olaj ügyben valakinek van már konkrét tapasztalata? Én lehet hogy ezt fogom beletenni nemsoká ha jön az olajcsere :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június29, 2010 Megoszt Elküldve Június29, 2010 GM Dexos 2 olaj ügyben valakinek van már konkrét tapasztalata? Én lehet hogy ezt fogom beletenni nemsoká ha jön az olajcsere :D Én biztos azt rakatom bele. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 T mr. bb! A Castrol Magnatec Diesel 5W-40-nek semmilyen GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása sincs. A bp Castrol márkájának a következő GM gyártóművi jóváhagyással rendelkező motorolajai vannak: -GM-LL-B025: Castrol Edge 0W-30, Castrol SLX Professional Longtec 0W-30, -Dexos2: Castrol SLX Professional B4 5W-30. hát ez az ami engem pont nem érdekel nekem és a kocsinak ez kell erre esküszöm már olajcsere után hallani hogy sokkal szebben jár a motor meg vagyok vele elégedve nálunk a haveri körben nem kicsi mindenki castrol magnatechet használ mindenki tökéletesen elégedett vele nagyon jó minőség a másik 0w 30as olajat egy 10 éves motorba nem raknék már 180000 km fölött mert elég sűrű n lesz cserélgetve rátöltve 10w kellene az enyémbe de 5w s lett beletéve hogy motor csere miatt megnézzük az új motor olajfogyasztását olajcsere hétvégén Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 T mr. bb! A gyártóművi olajelőírás nem érdekel? Értem. Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csuszi Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Hello Mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni motorolaj ügyben. Van egy 2001-es 1.7 Dti G Astram - 194.000 km-rel a motorban. Jelenleg Total Quartz 7000 10w-40-es olaj van benne. Milyen olajat ajánlanátok az autómba vagy maradjak annál, ami most van benne? A segítséget előre is köszönöm! ÜDV.: Csuszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Hello Mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni motorolaj ügyben. Van egy 2001-es 1.7 Dti G Astram - 194.000 km-rel a motorban. Jelenleg Total Quartz 7000 10w-40-es olaj van benne. Milyen olajat ajánlanátok az autómba vagy maradjak annál, ami most van benne? A segítséget előre is köszönöm! ÜDV.: Csuszi Üdv! Az az olaj jó bele. Egy évvel fiatalabb és 181-ezret futott vasamba eddig is ilyen félszintetikus olajat öntöttem. Ráadásul a naagy mumus villámosat! ^_^ ..és csodák csodája :D olajfogyasztás, füstölés nuku (persze szigorúan tízezrenként csere) ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 T mr. bb! Csak nem Józsefnek hívnak? Olajdoktor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Sziasztok Hamarosan eljön az olajcsere időm. Elkeztem kérdezősködni árakról, de nem is ez lenne a lényeg. GM olajat szerettem volna tenni bele, de azt mondták az egyik boltban, hogy ők már egyáltalán nem is hozatnak, mert eléggé megromlott a minősége az utóbbi időben. Mi a véleményetek erről? Jelenleg Castrol Magnatec 10w-40 es van benne. és ugy 10 000 km után ugy fél litert evett meg belőle. Az jó ha maradok ennél vagy tudtok vmi jobban ennél? Köszi előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 T Humannet! A Castrol Magnatec 5W-40-nek semmilyen GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása sincs. A bp Castrol márkájának a következő GM gyártóművi jóváhagyással rendelkező motorolajai vannak: -GM-LL-A-025: Castrol Edge 0W-30, Castrol SLX Professional Longtec 0W-30, -Dexos2: Castrol SLX Professional B4 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts