Fulmen Elküldve Február16, 2018 Megoszt Elküldve Február16, 2018 12 órája, AstryG írta: Az bizti, hogy egyik eshetőség sem jó. Szóval egy fecskendő meg egy darab gumicső és lehet szívni ki a többlet olajat. Vagy ha nem okoz gondot/könnyen megoldható akkor alámenni... Még jó a folyékonyszappan pumpája is. Hátha az könnyebben akad a háztartásban, mint a fecskendő Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Február16, 2018 Megoszt Elküldve Február16, 2018 10 órája, Fulmen írta: Még jó a folyékonyszappan pumpája is. Hátha az könnyebben akad a háztartásban, mint a fecskendő Az is jó ötlet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február17, 2018 Megoszt Elküldve Február17, 2018 Nem akarom lelombozni a kedélyeket, de szerintem se a fecskendő se a folyékony pumpa adagoló nem fogja elszívni az olajat a karter aljából főleg nem télen 0 fokban. Ha előtte fel tudod tölteni a csövet, hogy ne a vákumnak kelljen felhozni a folyadékot akkor talán, de inkább akkor sem. Persze ha valaki csinálta már akkor tévedtem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Február17, 2018 Megoszt Elküldve Február17, 2018 8 órája, zotya975 írta: Nem akarom lelombozni a kedélyeket, de szerintem se a fecskendő se a folyékony pumpa adagoló nem fogja elszívni az olajat a karter aljából főleg nem télen 0 fokban. Ha előtte fel tudod tölteni a csövet, hogy ne a vákumnak kelljen felhozni a folyadékot akkor talán, de inkább akkor sem. Persze ha valaki csinálta már akkor tévedtem. Télen meglehet, hogy valóban nem olyan jó dolog ezzel bajlódni. De ha 0C felett van a hőmérséklet ezzel a legkevesebb macerával szedheti ki az ember az olaj többletet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február18, 2018 Megoszt Elküldve Február18, 2018 15 órája, AstryG írta: Télen meglehet, hogy valóban nem olyan jó dolog ezzel bajlódni. De ha 0C felett van a hőmérséklet ezzel a legkevesebb macerával szedheti ki az ember az olaj többletet. Valóban...de azért azzal számolni kell hogy 10 milis fecskendővel 50, 20 milissel 25, ha tudsz szerezni 50-eset akkor 10 szívással tudsz kiszedni fél liter olajat. Én a hűtőfolyadékot szoktam ilyen módszerrel leszívni, pontosabban így kezdtem el, egy csövet ledugtam a kiegyenlítőn keresztül a vízcsőbe, de aztán az X-edig szívásnál meguntam, és szájjal megszívtam a csövet, mert ott töltöttem volna a fél életemet az autó mellett olyan lassan haladtam fecsivel. Nade a gyári módszer, hogy ott van lent a leeresztő csavar miért nem játszik? Nem baj ha több jön ki tiszta edényből bármennyit visszatölthetsz. Plusz nincs esély rá hogy összeolajozd a motorteret, amikor aztán lehet takarítani. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Február18, 2018 Megoszt Elküldve Február18, 2018 5 órája, zotya975 írta: Valóban...de azért azzal számolni kell hogy 10 milis fecskendővel 50, 20 milissel 25, ha tudsz szerezni 50-eset akkor 10 szívással tudsz kiszedni fél liter olajat. Én a hűtőfolyadékot szoktam ilyen módszerrel leszívni, pontosabban így kezdtem el, egy csövet ledugtam a kiegyenlítőn keresztül a vízcsőbe, de aztán az X-edig szívásnál meguntam, és szájjal megszívtam a csövet, mert ott töltöttem volna a fél életemet az autó mellett olyan lassan haladtam fecsivel. Nade a gyári módszer, hogy ott van lent a leeresztő csavar miért nem játszik? Nem baj ha több jön ki tiszta edényből bármennyit visszatölthetsz. Plusz nincs esély rá hogy összeolajozd a motorteret, amikor aztán lehet takarítani. Igaz nem egy gyors megoldás, ha nem sok a többlet ahhoz még elmegy. Persze, hogy jó az olajleeresztés is, ha könnyen megoldható miért ne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Február18, 2018 Megoszt Elküldve Február18, 2018 12 órája, zotya975 írta: Valóban...de azért azzal számolni kell hogy 10 milis fecskendővel 50, 20 milissel 25, ha tudsz szerezni 50-eset akkor 10 szívással tudsz kiszedni fél liter olajat. Én a hűtőfolyadékot szoktam ilyen módszerrel leszívni, pontosabban így kezdtem el, egy csövet ledugtam a kiegyenlítőn keresztül a vízcsőbe, de aztán az X-edig szívásnál meguntam, és szájjal megszívtam a csövet, mert ott töltöttem volna a fél életemet az autó mellett olyan lassan haladtam fecsivel. Nade a gyári módszer, hogy ott van lent a leeresztő csavar miért nem játszik? Nem baj ha több jön ki tiszta edényből bármennyit visszatölthetsz. Plusz nincs esély rá hogy összeolajozd a motorteret, amikor aztán lehet takarítani. El kell venni a gyerektől a vízipuskát .Azzal gyorsabb 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
BoMa Elküldve Február19, 2018 Megoszt Elküldve Február19, 2018 Lehet kapni 100 ml-es fecskendőt is kb 250 ft eü-s boltban. A csövet ha ledugod, először szájjal érdemes felszippantani az olajat a cső tetejéig és úgy rádugni a fecskendőre. Így szinte teli tudod szívni a fecsit. Az 1 centis többletet szerintem 2 szippantás meg is oldja. Kb 10 perces művelet... 0 fokban is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2018 Megoszt Elküldve Február19, 2018 6 órája, BoMa írta: Lehet kapni 100 ml-es fecskendőt is kb 250 ft eü-s boltban. A csövet ha ledugod, először szájjal érdemes felszippantani az olajat a cső tetejéig és úgy rádugni a fecskendőre. Így szinte teli tudod szívni a fecsit. Az 1 centis többletet szerintem 2 szippantás meg is oldja. Kb 10 perces művelet... 0 fokban is. Lehet, én még csak 50-eset láttam eddig. Erről azért majd kérünk videót. Hűtőfolyadéknál is necces volt, de olajjal még nem próbáltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BoMa Elküldve Február22, 2018 Megoszt Elküldve Február22, 2018 On 2018. 02. 19. at 16:02, zotya975 írta: Lehet, én még csak 50-eset láttam eddig. Erről azért majd kérünk videót. Hűtőfolyadéknál is necces volt, de olajjal még nem próbáltam. Az igaz hogy nekem a 0W-40-es olajat kellett szippantani, és az is igaz hogy előtte volt egy 5 perces menetidő a blokkban. Tehát nem jéghidegen próbáltam kiszippantani, de jó erősen meg kell húzni a fecskendőt és szépen lassan a vákum amíg bírja szívja fel az olajat. A lényeg az erős, jó minőségű 100 ml-es fecskendő... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2018 Megoszt Elküldve Február22, 2018 2 órája, BoMa írta: Az igaz hogy nekem a 0W-40-es olajat kellett szippantani, és az is igaz hogy előtte volt egy 5 perces menetidő a blokkban. Tehát nem jéghidegen próbáltam kiszippantani, de jó erősen meg kell húzni a fecskendőt és szépen lassan a vákum amíg bírja szívja fel az olajat. A lényeg az erős, jó minőségű 100 ml-es fecskendő... :D Hát ja, hidegen sem jó, de üzem melegen sem, mert ugye a fecsi is műanyag, meg nem is lenne jó ha leforrázná magát az ember. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Február22, 2018 Megoszt Elküldve Február22, 2018 Én ilyennel szoktam szipkázni a melóhelyen. https://www.szerszamkell.hu/jonnesway_ae300061_olajleszivo_65_l_10210 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Március16, 2018 Megoszt Elküldve Március16, 2018 Megnéztem ezt az oldalt http://olajcsere.org/motorolaj-feltoltesi-mennyisegek/opel/astra-g/ Azt írja z16xe-hez 4 liter olaj kell a motorba. Közbe megnéztem az 5 literes kiszerelésben még kb 1 liter(lehet 9dl) van. Első töltésnél majdnem max-on volt a nívó és kb 2dl öntöttem a szűrőbe. Később pedig 3 alkalommal töltöttem után olyan 3-4dl között olajat. Akkor mi a valódi töltési értéke ennek a motornak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március16, 2018 Megoszt Elküldve Március16, 2018 35 perce, AstryG írta: Megnéztem ezt az oldalt http://olajcsere.org/motorolaj-feltoltesi-mennyisegek/opel/astra-g/ Azt írja z16xe-hez 4 liter olaj kell a motorba. Közbe megnéztem az 5 literes kiszerelésben még kb 1 liter(lehet 9dl) van. Első töltésnél majdnem max-on volt a nívó és kb 2dl öntöttem a szűrőbe. Később pedig 3 alkalommal töltöttem után olyan 3-4dl között olajat. Akkor mi a valódi töltési értéke ennek a motornak? A 4L-es flakonban egy olyan 3-4dl szokott maradni nálam is (Z16XE). Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Március16, 2018 Megoszt Elküldve Március16, 2018 54 perce, Janó32 írta: A 4L-es flakonban egy olyan 3-4dl szokott maradni nálam is (Z16XE). Érdekes. Már bánom nem mértem meg mennyi olajat engedtem le belőle cserekor. Azért kérdeztem mert nézegetem az olajakat és ez szimpi https://aruhaz.kauffer.hu/index.php?page=details&prod=18482&cat=5 bár még nem kell, de nem baj ha megvan. És ha elsőre elég a 4 liter is még úgyis hogy után tudok tölteni belőle akkor ezt a prémiumot választom inkább. Meg itt is tudok szűrőt rendelni hozzá, a Bosch elég jó árban is van Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március16, 2018 Megoszt Elküldve Március16, 2018 18 perce, AstryG írta: Érdekes. Már bánom nem mértem meg mennyi olajat engedtem le belőle cserekor. Azért kérdeztem mert nézegetem az olajakat és ez szimpi https://aruhaz.kauffer.hu/index.php?page=details&prod=18482&cat=5 bár még nem kell, de nem baj ha megvan. És ha elsőre elég a 4 liter is még úgyis hogy után tudok tölteni belőle akkor ezt a prémiumot választom inkább. Meg itt is tudok szűrőt rendelni hozzá, a Bosch elég jó árban is van Annyira azért nem kiemelkedő ajánlat, látok ennyiért máshol is mindenféle akció nélkül... Pl Kovács Autóalkatrész, ott is van szűrő is... De ahogy gondolod... Minden esetben maradt min 3dl a 4L-es flakonban, ez az előző 1.6 (C16NZ) Astra-nál is így volt, mondjuk azt sosem kellett utántölteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Március16, 2018 Megoszt Elküldve Március16, 2018 13 perce, Janó32 írta: Annyira azért nem kiemelkedő ajánlat, látok ennyiért máshol is mindenféle akció nélkül... Pl Kovács Autóalkatrész, ott is van szűrő is... De ahogy gondolod... Minden esetben maradt min 3dl a 4L-es flakonban, ez az előző 1.6 (C16NZ) Astra-nál is így volt, mondjuk azt sosem kellett utántölteni... Persze nem olyan nagy különbség, Kauffer-ről az olajon 520Ft-at a szállításon meg 230-at fogok, a szűrők pedig hasonló árban vannak. Ezért a Kauffer. Nálam az utántöltés szerintem a váltásaim miatt vannak, nem minden esetben váltok el időben ezért csipegethet belőle, de nem rovom fel neki, ez nem nagy ár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március22, 2018 Megoszt Elküldve Március22, 2018 Csak érdeklődés szinten: valakinek van tapasztalata Mannol (Extreme vagy O.E.M. GM/Daewoo) 5w40-es motorolajjal kapcsolatban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Március23, 2018 Megoszt Elküldve Március23, 2018 On 2018. 03. 22. at 10:03, Janó32 írta: Csak érdeklődés szinten: valakinek van tapasztalata Mannol (Extreme vagy O.E.M. GM/Daewoo) 5w40-es motorolajjal kapcsolatban? Nem pont ez az olaj van most benne, de majdnem https://www.arukereso.hu/motorolaj-c3678/mannol/energy-formula-pd-5w-40-5l-p263688717/ Ez volt az első olajcserém így nincs viszonyítási alapom más olajhoz képest, pár ezret mentem vele csere óta. Mi érdekelne? Amire csak tudok válaszolok szívesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március24, 2018 Megoszt Elküldve Március24, 2018 18 órája, AstryG írta: Nem pont ez az olaj van most benne, de majdnem https://www.arukereso.hu/motorolaj-c3678/mannol/energy-formula-pd-5w-40-5l-p263688717/ Ez volt az első olajcserém így nincs viszonyítási alapom más olajhoz képest, pár ezret mentem vele csere óta. Mi érdekelne? Amire csak tudok válaszolok szívesen. Köszi! Az általános dolgok érdekeltek volna: pl mennyire zajos vele a motor, mennyire fogy vagy habosodik egy másik kenőanyaghoz viszonyítva... Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Március24, 2018 Megoszt Elküldve Március24, 2018 Nem véltem felfedezni, hogy zajos lenne a motor vele. Mikor cseréltem az előző már elég fekete volt benne, bár nem tudom az milyen olaj volt mert már nem jutott eszembe kérdezni a tulajt. Habosodást sem láttam rajta. A fogyás az már más tészta. Cserekor majdnem fullon volt. Aztán eltelt pár hónap és megnéztem akkor már 3 rovátkával lentebb volt a szint a nívón, de még a minimum szint felett eggyel. Meglehet, hogy a váltásaim(nem rögtön váltok, tovább pörög) miatt jobban csipegeti a motor ezt az olajat mint a 10w-set. Persze nem állandó ez a váltás pontatlanság, de előfordul velem. Illetve a motor futása miatt lehet jobban kopik belőle. De szerintem a Mannol mint olaj egy jó választás, teszt alapján is megbízható. És én se tapasztaltam vele semmi problémát mióta használom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cryboy21 Elküldve Április1, 2018 Megoszt Elküldve Április1, 2018 Sziasztok. 1999-es Astra G 1.6 8v 230.000 KM (X16SZR)-be milyen olaj kell? Most GM 5w30 van benne de országúton , nagyobb fordulaton csipegeti.(ezt meg az előző tulaj tette bele) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Április1, 2018 Megoszt Elküldve Április1, 2018 1 perc, cryboy21 írta: Sziasztok. 1999-es Astra G 1.6 8v 230.000 KM (X16SZR)-be milyen olaj kell? Most GM 5w30 van benne de országúton , nagyobb fordulaton csipegeti.(ezt meg az előző tulaj tette bele) én Mobil 3000 x1 5W40-el használtam anno,nálam nem volt olajfogyi próbáld meg,de nem hinném hogy ez megállitja a fogyást Link to comment Megosztás: More sharing options...
cryboy21 Elküldve Április1, 2018 Megoszt Elküldve Április1, 2018 Speciel nem az a problémám hogy csipegeti mert csak minimális az olajfogyasztás , hanem hogy milyen való bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Április1, 2018 Megoszt Elküldve Április1, 2018 38 perce, cryboy21 írta: Speciel nem az a problémám hogy csipegeti mert csak minimális az olajfogyasztás , hanem hogy milyen való bele? Dexos 2 szabványnak megfelelő az ajánlott. Ha ezt beírod a keresőbe, találsz konkrét felsorolást motorolajokból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts