outsider Elküldve Január30, 2018 Elküldve Január30, 2018 3 perce, goose írta: Értem! De itt http://www.olajinfo.hu/szabvanyok/6-motorolaj-szabvanyok/19-gm-motorolaj-szabvanyok valami olyasmit írnak hogy inkább dízelbe jó, ha jól vettem ki. Meg vissza olvasgattam a topic-ba, és itt is valami ilyesmit írt még mantec. Ez a GM minősítés már nem érvényes. Lejárt, nem adnak ki több ilyen jóváhagyást senkinek. Tehát ez az olaj "meets requirements", vagyis a gyártó szerint megfelel annak a követelménynek, amit jelez, de az autógyár erről nem "nyilatkozott". Egy Mobilnak, én akár még el is hiszem. A régi jóváhagyás az ACEA A3/B4-be sorolható, bár biztosan vannak más kiegészítő követelmények is, amitő laz GM-LL-B... lesz. De alapvetően az ACEA A3 az a bezninesekre vonatkozik, a B3/B4 meg a dízelre. Tehát ez az ACEA minőségi szint egyaránt használható benzines és dízel motorokban. Az tény, hogy talán a GM-LL-B... az a dízelekre vonatkozik. Az új GM jóváhagyás, a Dexos2 meg már többnyire ACEA C3-ba esik bele...
goose Elküldve Január30, 2018 Elküldve Január30, 2018 32 perce, outsider írta: Ez a GM minősítés már nem érvényes. Lejárt, nem adnak ki több ilyen jóváhagyást senkinek. Tehát ez az olaj "meets requirements", vagyis a gyártó szerint megfelel annak a követelménynek, amit jelez, de az autógyár erről nem "nyilatkozott". Egy Mobilnak, én akár még el is hiszem. A régi jóváhagyás az ACEA A3/B4-be sorolható, bár biztosan vannak más kiegészítő követelmények is, amitő laz GM-LL-B... lesz. De alapvetően az ACEA A3 az a bezninesekre vonatkozik, a B3/B4 meg a dízelre. Tehát ez az ACEA minőségi szint egyaránt használható benzines és dízel motorokban. Az tény, hogy talán a GM-LL-B... az a dízelekre vonatkozik. Az új GM jóváhagyás, a Dexos2 meg már többnyire ACEA C3-ba esik bele... Akkor azt mondod beletölthetem? Gyertyából meg ilyet https://the-filtershop.com/BOSCH-0242235666-Gyujtogyertya-FR7DC vettem, ez jó lesz bele?
csicsó Elküldve Január30, 2018 Elküldve Január30, 2018 3 órája, Janó32 írta: Nem hinném hogy bármi gondot okozna, és konkrétan szemeztem ezzel az olajjal mert a tesójából (5w30) eléggé sokat kell utánatöltenem... És szerinted ebből majd nem kell annyit?
outsider Elküldve Január30, 2018 Elküldve Január30, 2018 1 óra, goose írta: Akkor azt mondod beletölthetem? Gyertyából meg ilyet https://the-filtershop.com/BOSCH-0242235666-Gyujtogyertya-FR7DC vettem, ez jó lesz bele? Nem istenkáromlás A3/B3 olajat benzines motorban tölteni. Nekem is az van OFF benzines autómban. Igaz ott ACEA az előírás De az tény, hogy az adott GM-es jóváhagyásból az a dízelnek felel meg. Szerintem nem lesz baja tőle a motornak 1 periódus alatt, de legközelebb inkább vmi mást választanék. GM-LL-A (valami neves gyártótól) vagy dexos2. Gyertya szerintem nem jó. Bosch FLR8DCU vagy FLR8DCU+ kell bele, de most fejből mondtam a számát...
tgabika76 Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 11 órája, outsider írta: Gyertya szerintem nem jó. Bosch FLR8DCU vagy FLR8DCU+ kell bele, de most fejből mondtam a számát... Így van, az FR7DC a régebbi OHC motorok (pl. C20NE) gyertyája. Az Astrába FLR8LDCU vagy FLR8LDCU+ kell (egy L betű maradt ki outsider hozzászólásában a gyertya nevéből ) 1
goose Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 11 órája, outsider írta: Nem istenkáromlás A3/B3 olajat benzines motorban tölteni. Nekem is az van OFF benzines autómban. Igaz ott ACEA az előírás De az tény, hogy az adott GM-es jóváhagyásból az a dízelnek felel meg. Szerintem nem lesz baja tőle a motornak 1 periódus alatt, de legközelebb inkább vmi mást választanék. GM-LL-A (valami neves gyártótól) vagy dexos2. Gyertya szerintem nem jó. Bosch FLR8DCU vagy FLR8DCU+ kell bele, de most fejből mondtam a számát... Akkor inkább kicseréltetem, úgyis a gyertyát is ki kell. Előtte amúgy New Life volt benne 5w30 nem kellett után tölteni
AstryG Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 2 órája, tgabika76 írta: Így van, az FR7DC a régebbi OHC motorok (pl. C20NE) gyertyája. Az Astrába FLR8LDCU vagy FLR8LDCU+ kell (egy L betű maradt ki outsider hozzászólásában a gyertya nevéből ) Én is FLR8LDCU gyertyát rendeltem, de RC10DMC4 jött http://www.olajsziget.hu/webshop/details/46/101491/alkatreszek/gyujtogyertyak/gyertya-opel-2-polusu-gm-flr8ldcu-gm09.html Ez rendben lesz?
Cs. Zoltán Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 4 órája, AstryG írta: Én is FLR8LDCU gyertyát rendeltem, de RC10DMC4 jött http://www.olajsziget.hu/webshop/details/46/101491/alkatreszek/gyujtogyertyak/gyertya-opel-2-polusu-gm-flr8ldcu-gm09.html Ez rendben lesz? Szia! Rendeltél valamit és nem az jött. Szerintem nincs rendben!
Cs. Zoltán Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 Úgy látom GM gyertyát se veszek a jövőben (Made in France). Csak is Bosch! Valószinű, hogy a gyári alkatrészek sem azok (lesznek) már, mint eredetileg voltak. A PSA szerintem ráteszi a kezét, amire csak lehet. Persze, érthető... 1
Janó32 Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 20 órája, csicsó írta: És szerinted ebből majd nem kell annyit? Passz... Nem tudom... Lehetséges... Elvileg... De maradtam az 5w30-nál, jól bevált Mobil Super 3000 XE lett beleöntve decemberen (tegnap öntöttem rá kb 2dl-t, de nem is volt maxra töltve a cserekor)...
tgabika76 Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 6 órája, AstryG írta: Én is FLR8LDCU gyertyát rendeltem, de RC10DMC4 jött http://www.olajsziget.hu/webshop/details/46/101491/alkatreszek/gyujtogyertyak/gyertya-opel-2-polusu-gm-flr8ldcu-gm09.html Ez rendben lesz? Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nem. Az RC10DMC4 Champion, és minden leírás szerint megfelel a Bosch FLR8LDCU+-nak, működik is vele az autó, de nem szereti (nekem a Corsa néha hektikus alapjáratot produkál vele, főleg hidegen). Szerintem a PSA hatalomátvétel óta számít a Champion gyertya is gyárinak (én gyárit rendeltem, úgy kaptam ezt), tanulság hogy legközelebb kifejezetten Bosch-t fogok kérni.
hood 21 Elküldve Január31, 2018 Elküldve Január31, 2018 Sziasztok! x14xe motorhoz is jó a FLR8LDCU+ Gyertya? Szerelőm az elmúlt két alkalommal ngk gyertyákat rakott be, bajom nincs velük 67000km-ert tettem meg. Autó benzin-gázos.Sokan írjátok csak a bosch jó, vagy jobb a motornak ezért kérdezem...
gedikart Elküldve Február1, 2018 Elküldve Február1, 2018 16 órája, Cs. Zoltán írta: Úgy látom GM gyertyát se veszek a jövőben (Made in France). Csak is Bosch! Valószinű, hogy a gyári alkatrészek sem azok (lesznek) már, mint eredetileg voltak. A PSA szerintem ráteszi a kezét, amire csak lehet. Persze, érthető... A nemrég rendelt Bosch gyertyám pedig orosz.
AstryG Elküldve Február1, 2018 Elküldve Február1, 2018 20 órája, Cs. Zoltán írta: Úgy látom GM gyertyát se veszek a jövőben (Made in France). Csak is Bosch! Valószinű, hogy a gyári alkatrészek sem azok (lesznek) már, mint eredetileg voltak. A PSA szerintem ráteszi a kezét, amire csak lehet. Persze, érthető... 18 órája, tgabika76 írta: Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nem. Az RC10DMC4 Champion, és minden leírás szerint megfelel a Bosch FLR8LDCU+-nak, működik is vele az autó, de nem szereti (nekem a Corsa néha hektikus alapjáratot produkál vele, főleg hidegen). Szerintem a PSA hatalomátvétel óta számít a Champion gyertya is gyárinak (én gyárit rendeltem, úgy kaptam ezt), tanulság hogy legközelebb kifejezetten Bosch-t fogok kérni. Kotorásztam az FLR8LDCU gyertya után Cromax-on sincs már a GM csomagolású Bosch, természetesen ha olyat akar az ember beszerzik. A KA Kft-nél pedig ezt a Bosch-t ajánlották az autó adatai megadása után https://alkatreszek.hu/0_242_229_654_bosc_jk Azért ha kicsivel többet gondolkoznék nem kellene ennyi tanuló pénzt fizetnem, kezd kicsit sok lenni
Cs. Zoltán Elküldve Február1, 2018 Elküldve Február1, 2018 5 órája, gedikart írta: A nemrég rendelt Bosch gyertyám pedig orosz. Gondolom ott is gyárt a Bosch, nem probléma. A minőségen ez nem változtat, ellenben a GM gyertya beszállító váltásával. 1
kobraCode Elküldve Február1, 2018 Elküldve Február1, 2018 6 órája, AstryG írta: Kotorásztam az FLR8LDCU gyertya után Cromax-on sincs már a GM csomagolású Bosch, természetesen ha olyat akar az ember beszerzik. A KA Kft-nél pedig ezt a Bosch-t ajánlották az autó adatai megadása után https://alkatreszek.hu/0_242_229_654_bosc_jk Azért ha kicsivel többet gondolkoznék nem kellene ennyi tanuló pénzt fizetnem, kezd kicsit sok lenni Ne keress autó adatok alapján a KA-nál. Kicsit szar a keresőjük. Inkább a terméket keresd s megleled ami neked kell: https://alkatreszek.hu/bos_0242229654_p 2
AstryG Elküldve Február2, 2018 Elküldve Február2, 2018 20 órája, kobraCode írta: Ne keress autó adatok alapján a KA-nál. Kicsit szar a keresőjük. Inkább a terméket keresd s megleled ami neked kell: https://alkatreszek.hu/bos_0242229654_p Igen azt láttam is, hogy ergya a kereső. Mindegy mert már előtte megrendeltem a másikat, de köszönöm később majd rendelek ebből a gyertyából is amit linkeltél tartalékba. Viszont ha ezek a Bosch-ok megjönnek betekerem, eszi mert nem lesz más 1
Geopake Elküldve Február2, 2018 Elküldve Február2, 2018 Én ma vettem gyertyákat.GM es.Made in czech republic Tegnap megjelent a 0354 es hibakód.Gondoltam kezdek egy gyertya cserével.30 ezer km van benne.
hood 21 Elküldve Február4, 2018 Elküldve Február4, 2018 On 2018. 01. 31. at 20:02, hood 21 írta: Sziasztok! x14xe motorhoz is jó a FLR8LDCU+ Gyertya? Szerelőm az elmúlt két alkalommal ngk gyertyákat rakott be, bajom nincs velük 67000km-ert tettem meg. Autó benzin-gázos.Sokan írjátok csak a bosch jó, vagy jobb a motornak ezért kérdezem... Erre valaki?
kobraCode Elküldve Február4, 2018 Elküldve Február4, 2018 9 perce, hood 21 írta: Erre valaki? Cromax azt hozza: https://cromax.hu/elektromos_rendszer/gyujtasrendszer/gyujtogyertya/gyujtogyertya_opel_flr8ldcu_ketpolusu_15584 Hogy a gázüzemhez is jó e azt nem tudom. Lehet oda más kellene a gáz miatt... passz 1
BoMa Elküldve Február6, 2018 Elküldve Február6, 2018 Sziasztok! Z14XE motorkódhoz rendeltem Mobil1 ESP 0W40 olajat és Mann W712/75 olajszűrőt. Az olajat tudom, hogy dexos2 viszont az olajszűrőt csak böngészésből tudtam kisilabizálni. Kérdésem az lenne hogy megfelelő olajszűrőt rendeltem? Köszi előre is!
Sabby1994 Elküldve Február6, 2018 Elküldve Február6, 2018 8 perce, BoMa írta: Sziasztok! Z14XE motorkódhoz rendeltem Mobil1 ESP 0W40 olajat és Mann W712/75 olajszűrőt. Az olajat tudom, hogy dexos2 viszont az olajszűrőt csak böngészésből tudtam kisilabizálni. Kérdésem az lenne hogy megfelelő olajszűrőt rendeltem? Köszi előre is! Nem akarok beleszólni, de a 0W40-es olaj nem a legmegfelelőbb ebbe a motorba. 5W-40-et használj, az a gyárija. Ezt sanszos, hogy csipegetni fogja. Az olajszűrő pedig tökéletes választás.
BoMa Elküldve Február6, 2018 Elküldve Február6, 2018 7 perce, Sabby1994 írta: Nem akarok beleszólni, de a 0W40-es olaj nem a legmegfelelőbb ebbe a motorba. 5W-40-et használj, az a gyárija. Ezt sanszos, hogy csipegetni fogja. Az olajszűrő pedig tökéletes választás. Sokat járok vele kis távokat, ezért gondoltam erre. Most 5W-40 Castrol Magnatec van benne, minimálisan ette, ezért merek megpróbálkozni ezzel az olajjal. Itt fórumon is jókat írtak róla, nagyon nem tudok mellé lőni vele.
egyhapsi Elküldve Február6, 2018 Elküldve Február6, 2018 A mobil 1 esp 0w40 bármelyik motorba tökéletes! A Z14XE-be is. Nyugodtan használd. Azt fogod tapasztalni, mintha kapott volna plussz 10 lovat.. 1
goose Elküldve Február6, 2018 Elküldve Február6, 2018 De a 0w, szerintem inkább extrém hidegben ajánlott. 5w is megteszi Magyarban. De szóljatok ha tévedek!
Recommended Posts