Janó32 Elküldve December17, 2017 Megoszt Elküldve December17, 2017 49 perce, DjKing írta: Van valami pontos neve, esetleg valami oldal a neten? Köszi Ha jól rémlik nekem ez van (erre mondták h ez a gyári is) ezzel van évente 1x utántöltve (jut eszembe lehet h idén ezt elfelejtettem): https://filterabc.hu/FEBI_BILSTEIN_6161_1L Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve December17, 2017 Megoszt Elküldve December17, 2017 (edited) 20 órája, Janó32 írta: Ha jól rémlik nekem ez van (erre mondták h ez a gyári is) ezzel van évente 1x utántöltve (jut eszembe lehet h idén ezt elfelejtettem): https://filterabc.hu/FEBI_BILSTEIN_6161_1L Nekem is ilyen van. Mantec állította, hogy ez effektíve a gyári olaj is. Ha kell vkinek utántölteni, nekem van kb 8 deci, ingyen elvihető... Módosítva December18, 2017 : outsider 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve December17, 2017 Megoszt Elküldve December17, 2017 14 órája, DjKing írta: Üdvözlet mindenkinek. Van egy G Astram y17dt. Amit tudok hogy Gm dexos 2 5w30 motorolajat fogok beletenni. A másik gondom hogy milyen szervóolajat öntsünk bele, vagy mindenképp a gyári kellene bele. Köszönöm Van zöld is meg piros.Nézd meg milyen van benne.Nem tudom mi alapján van az eltérő szín. Nekem pl. zöld van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December18, 2017 Megoszt Elküldve December18, 2017 On 2017. 12. 17. at 10:44, Janó32 írta: Ha jól rémlik nekem ez van (erre mondták h ez a gyári is) ezzel van évente 1x utántöltve (jut eszembe lehet h idén ezt elfelejtettem): https://filterabc.hu/FEBI_BILSTEIN_6161_1L Meg ez is az állítólag: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December18, 2017 Megoszt Elküldve December18, 2017 19 órája, Geopake írta: Van zöld is meg piros.Nézd meg milyen van benne.Nem tudom mi alapján van az eltérő szín. Nekem pl. zöld van benne. Én úgy tudom hogy a sima hidraulikus szervóhoz való a zöld, az elektrohidraulikushoz meg a piros. De javítsatok ki ha tévedek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve December19, 2017 Megoszt Elküldve December19, 2017 On 2017. 12. 18. at 19:02, tgabika76 írta: Én úgy tudom hogy a sima hidraulikus szervóhoz való a zöld, az elektrohidraulikushoz meg a piros. De javítsatok ki ha tévedek. Nekem elektromos a szervóm és zöld van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December19, 2017 Megoszt Elküldve December19, 2017 34 perce, Geopake írta: Nekem elektromos a szervóm és zöld van benne. És neked van igazad, én meg hülyeséget beszéltem, mea culpa! Szóval: a gyári szervókormány folyadék az EPC szerint a Pentosin CHF 202, aminek a színe sötétzöld! Viszont érdekes dolgot találtam: a másik, közkeletű alternatíva, a Febi 06161 nem felel meg ennek, az ugyanis a régebbi, Pentosin CHF 11S megfelelője. Ami ugyan elvileg elfogadott Opelba is, de nem a gyári ajánlás, kábé úgy mint a Dexos2 vs. GM-LLA-025. Íme a két olaj adattáblája, ahogy elnézem, viszkozitásban van némi különbség, mintha hidegen a CHF202 jobb lenne: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve December19, 2017 Megoszt Elküldve December19, 2017 1 órával ezelőtt, tgabika76 írta: És neked van igazad, én meg hülyeséget beszéltem, mea culpa! Szóval: a gyári szervókormány folyadék az EPC szerint a Pentosin CHF 202, aminek a színe sötétzöld! Viszont érdekes dolgot találtam: a másik, közkeletű alternatíva, a Febi 06161 nem felel meg ennek, az ugyanis a régebbi, Pentosin CHF 11S megfelelője. Ami ugyan elvileg elfogadott Opelba is, de nem a gyári ajánlás, kábé úgy mint a Dexos2 vs. GM-LLA-025. Íme a két olaj adattáblája, ahogy elnézem, viszkozitásban van némi különbség, mintha hidegen a CHF202 jobb lenne: Mantec merre csavarog ilyenkor?! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve December19, 2017 Megoszt Elküldve December19, 2017 On 2014. 08. 12. at 17:14, mantec írta: T demura, Janó32! A termék a Pentosin CHF 202. Ezt lehet kapni GM csomagolásban is. Ekkor: Opel katalógus szám: 19 40 715 GM alkatrész szám: 93160548 És lehet kapni Febi által csomagolva. Ekkor: FEBI 06161 http://www.opelforum.hu/topic/1566-motorolaj-kenőanyag-hidraulika-olaj-zsírok/?do=findComment&comment=999976 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve December20, 2017 Megoszt Elküldve December20, 2017 8 órája, outsider írta: http://www.opelforum.hu/topic/1566-motorolaj-kenőanyag-hidraulika-olaj-zsírok/?do=findComment&comment=999976 Köszi, tudom h ő tanácsolta és "hirdette" mint helyettesítő termék (azért is a Febi-t vettem, az elérhetőbb több helyen), csak most megvédhetné a 2014-es álláspontját... Bár ha ez olyasmi összefüggés mint a dexos2 és a GM-LL-A- /GM-LL-B-, akkor nem hinném h a kocsinak kárt okozna, mert továbbra is tartom, hogy a 2002-ben összerakott egységek nem olvasgatják a változó követelményeket/ajánlásokat. Persze attól még ha lehet, menjen bele a korszerűbb, higgyük el a mérnököknek h az jobb lesz mindenkinek. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve December20, 2017 Megoszt Elküldve December20, 2017 23 órája, Janó32 írta: Mantec merre csavarog ilyenkor?! Szegényt kiutáltátok Pedig én csíptem Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve December21, 2017 Megoszt Elküldve December21, 2017 9 órája, Geopake írta: Szegényt kiutáltátok Pedig én csíptem Az indexes olajos fórumon aktívabb. Egyébként ott is hasonló a megítésése, és hasonló stílusban tolja. Szóval nem csak nekünk szólt a dolog. Szeritnem itt egyébként tiltva van... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December21, 2017 Megoszt Elküldve December21, 2017 11 órája, Geopake írta: Szegényt kiutáltátok Pedig én csíptem Ez nem igaz, volt saját topikja de többszörös reg miatt ( így tiltakozott a nem klubtagok 5 hsz/ nap-limit ellen) ki lett dobva így a topik is megszűnt, aztán még sokszor visszajött, egy klubtag ( személy szerint én) felajánlotta neki az ismételt topiknyitást ha normálisan viselkedik és betartja az egyébként tök egyszerű szabályokat mert volt igény a szakértelmére, ( szerintem nem volt szakértelme, de ezt nem én döntöm el) de kommunikálni privátban vagy más formában normálisan kapcsolatot teremteni nem lehetett vele. Aztán sokadszorra az utolsó ip címét is tiltva lett végleg kidobva. Rajta kívül erről senki nem tehet. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve December21, 2017 Megoszt Elküldve December21, 2017 16 órája, outsider írta: Az indexes olajos fórumon aktívabb. Egyébként ott is hasonló a megítésése, és hasonló stílusban tolja. Szóval nem csak nekünk szólt a dolog. Szeritnem itt egyébként tiltva van... Szoktam ott olvasni.Van egy stílusa az már biztos de engem nem zavart.Annyi hülyével vagyok körülvéve hogy ő már felüdülés volt számomra 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve December23, 2017 Megoszt Elküldve December23, 2017 On 2017. 12. 21. at 23:33, Geopake írta: Szoktam ott olvasni.Van egy stílusa az már biztos de engem nem zavart.Annyi hülyével vagyok körülvéve hogy ő már felüdülés volt számomra Nekem sem volt vele bajom. Tudtam a helyén kezelni a modorát Tény hogy nagyon jó katalógusai vannak, és nem fél használni 1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január20, 2018 Megoszt Elküldve Január20, 2018 Sziasztok! Annak idején, mikor megvettem az autót, tanácsot kértem itt a fórumon, mert első diesel autóm lévén, nem tudtam milyen olajat kell beletennem. Az oszrák szervizkönyv szerint 10W40-et kapott mindig, de azt javasoltátok, hogy azt ne tegyem bele, inkább 5W30. Tegnap találtam egy motorolajokról szóló műsort mely hatására most megnéztem a kezelési könyvet, melyben azt írja, hogy -15 fok hőmérsékletig csak B3 10W40 olajat használjunk. Azért merült fel a kérdés, mert ma szeretnék, pontosabban kell olajat cserélnem, de nem tudom mitévő legyek. Kérlek adjatok tanácsot ha tudtok. Előre is köszi. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cs. Zoltán Elküldve Január20, 2018 Megoszt Elküldve Január20, 2018 2 órája, huggybear írta: Sziasztok! Annak idején, mikor megvettem az autót, tanácsot kértem itt a fórumon, mert első diesel autóm lévén, nem tudtam milyen olajat kell beletennem. Az oszrák szervizkönyv szerint 10W40-et kapott mindig, de azt javasoltátok, hogy azt ne tegyem bele, inkább 5W30. Tegnap találtam egy motorolajokról szóló műsort mely hatására most megnéztem a kezelési könyvet, melyben azt írja, hogy -15 fok hőmérsékletig csak B3 10W40 olajat használjunk. Azért merült fel a kérdés, mert ma szeretnék, pontosabban kell olajat cserélnem, de nem tudom mitévő legyek. Kérlek adjatok tanácsot ha tudtok. Előre is köszi. G. Egy 10w-s olaj jó választás, a 15w, 20w olajokkal szemben. Egy normális minőségű 5w pedig minden szempontból jobb, mint egy 10w. A technika fejlődik a dexos 2 pedig, tudomásom szerint visszafelé kompatibilis az autód gyártáskori olajkövetelményével. Nem akarok nagyképűsködni, de ha ezeket tudod, akkor innentől mi a kérdés? 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január20, 2018 Megoszt Elküldve Január20, 2018 7 órája, huggybear írta: Sziasztok! Annak idején, mikor megvettem az autót, tanácsot kértem itt a fórumon, mert első diesel autóm lévén, nem tudtam milyen olajat kell beletennem. Az oszrák szervizkönyv szerint 10W40-et kapott mindig, de azt javasoltátok, hogy azt ne tegyem bele, inkább 5W30. Tegnap találtam egy motorolajokról szóló műsort mely hatására most megnéztem a kezelési könyvet, melyben azt írja, hogy -15 fok hőmérsékletig csak B3 10W40 olajat használjunk. Azért merült fel a kérdés, mert ma szeretnék, pontosabban kell olajat cserélnem, de nem tudom mitévő legyek. Kérlek adjatok tanácsot ha tudtok. Előre is köszi. G. Ha konkrétan így fogalmaztak, akkor az magas fokú hozzá nem értésről ad tanúbizonyságot.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január20, 2018 Megoszt Elküldve Január20, 2018 2 órája, outsider írta: Ha konkrétan így fogalmaztak, akkor az magas fokú hozzá nem értésről ad tanúbizonyságot.. Sziasztok! A kérdés igazából az volt, hogy maradhat-e az 5W30? Délelőtt lecseréltem, az ment bele, de ahogy kiveszem szavaitokból, vissza kellene térnem 10W40-re!? Ma néztem a GM 5W30 dobozát és rádöbbentem, hogy ez igazából C-s olaj, ami ha jól tudom részecskeszűrős autókhoz ajánlott. Lehet a Z16XEP Astra-mba is mást kellene használnom? G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január20, 2018 Megoszt Elküldve Január20, 2018 44 perce, huggybear írta: Sziasztok! A kérdés igazából az volt, hogy maradhat-e az 5W30? Délelőtt lecseréltem, az ment bele, de ahogy kiveszem szavaitokból, vissza kellene térnem 10W40-re!? Ma néztem a GM 5W30 dobozát és rádöbbentem, hogy ez igazából C-s olaj, ami ha jól tudom részecskeszűrős autókhoz ajánlott. Lehet a Z16XEP Astra-mba is mást kellene használnom? G. Rosszul vetted ki a szavainkból. Jó a Dexos2 5w30. A Dexos2 az kb az ACEA C3 minősítésnek felel meg (illetve abba esik bele). A korábbi GM jóváhagyás, az meg A3/B3(B4) Én 10w40-et nem raknék bele. Egy átlagos minőségű 5w40, 5w30 mindenben jobb, mint egy 10w40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Január20, 2018 Megoszt Elküldve Január20, 2018 3 órája, outsider írta: Rosszul vetted ki a szavainkból. Jó a Dexos2 5w30. A Dexos2 az kb az ACEA C3 minősítésnek felel meg (illetve abba esik bele). A korábbi GM jóváhagyás, az meg A3/B3(B4) Én 10w40-et nem raknék bele. Egy átlagos minőségű 5w40, 5w30 mindenben jobb, mint egy 10w40. Remek, akkor megnyugodtam, ez lesz továbbra is. Köszi a tanácsot/infót. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január28, 2018 Megoszt Elküldve Január28, 2018 (edited) Érdekesség gyanánt... Módosítva Január28, 2018 : Janó32 Link to comment Megosztás: More sharing options...
goose Elküldve Január30, 2018 Megoszt Elküldve Január30, 2018 Sziasztok! Véletlen ilyen https://olajshop.hu/mobil-super-3000-x1-5w-40-5-l olajat rendeltem! AUTODATA ezt is írta többek közt. Motor Z14xe Beletölthetem vagy inkább cseréljem ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január30, 2018 Megoszt Elküldve Január30, 2018 23 perce, goose írta: Sziasztok! Véletlen ilyen https://olajshop.hu/mobil-super-3000-x1-5w-40-5-l olajat rendeltem! AUTODATA ezt is írta többek közt. Motor Z14xe Beletölthetem vagy inkább cseréljem ki? Nem hinném hogy bármi gondot okozna, és konkrétan szemeztem ezzel az olajjal mert a tesójából (5w30) eléggé sokat kell utánatöltenem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
goose Elküldve Január30, 2018 Megoszt Elküldve Január30, 2018 12 perce, Janó32 írta: Nem hinném hogy bármi gondot okozna, és konkrétan szemeztem ezzel az olajjal mert a tesójából (5w30) eléggé sokat kell utánatöltenem... Értem! De itt http://www.olajinfo.hu/szabvanyok/6-motorolaj-szabvanyok/19-gm-motorolaj-szabvanyok valami olyasmit írnak hogy inkább dízelbe jó, ha jól vettem ki. Meg vissza olvasgattam a topic-ba, és itt is valami ilyesmit írt még mantec. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts