opel16v Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Akkor lehet volt valami selejt szállítmány, én még ilyennel nem találkoztam, pedig "nagyfelhasználó" vagyok :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Akkor lehet volt valami selejt szállítmány, én még ilyennel nem találkoztam, pedig "nagyfelhasználó" vagyok :) :P :( Hát lehet, mert mondom cimborám nem váltott, csak lecserélte, és az új kanna már tuti. Én meg ha már váltottam, akkor amig jó, addig használom ezt, ha elfogok egy pocsékat, akkor megyek vissza a metára, több varia nincsen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Július20, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Július20, 2009 No comment....., jó tudom ilyenkor a rosszabb minőségű olaj tulajdoságai érvénysülnek, de így vegyen használt autót az ember :) ....Kedves Olajdoki! Thalia DCI, 5 éves autóm van, ebbe kb. 4,5 l olaj megy. Maradt 1/2 l 5W-40 es elf olajam a múltkori olajcseréből. Most 10W-40 es TD olajat vettem (4 litert). Hozzáönthetem a múltkorról maradt 1/2 litert, vagy inkább vegyek még 1 l 10W-40-est? Előre köszönöm a válaszát. Kedves Érdeklődő! Nyugodtan összeöntheti a két olajat. A mai korszerű olajok teljesen kompatibilisek egymással, nem kell semmilyen nemkívánatos reakciótól tartania. Arra azonban figyeljen, hogy mindkét olajnak teljesítenie kell az autó gyártójának műszaki elvárásait. Azaz együtt akkor alkalmasak, ha külön-külön is azok. Üdv: Olajdoki.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 ez az olajdoki mond néha érdekeseket, ez nekem is feltűnt már :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Tök jó... Ennyi erővel anyámat is megkérdezhetnék a témáról :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július21, 2009 Megoszt Elküldve Július21, 2009 Tök jó... Ennyi erővel anyámat is megkérdezhetnék a témáról :( :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 sziasztok fékfolyadékot kellene cserélnem. 2006 1.4 twinport az autom.szerintetek gyárit vagy valami más márkájut vegyek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 gyárit 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Július30, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Július30, 2009 sziasztok fékfolyadékot kellene cserélnem. 2006 1.4 twinport az autom.szerintetek gyárit vagy valami más márkájut vegyek? Miért kell cserélned? Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 Miért kell cserélned? azt monták hogy két évente kell cserélni Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 gyárit boltban vagy szervizben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 szerintem mindegy. asszem 1300 ft/ fél liter... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Hát nem tudom, az én fékolajam egyidős az autóval (8,5 év), komolyabb szervizeknél én is akartam cserélni, de aztán mindig elmaradt. A javasolt két éves cserén így már talán túl vagyok :). Elvileg a fék zárt rendszer, s bár a fékfolyadék higroszkopikus, nálam nem vett fel vizet, sok fékezésnél nem puhul el, és a szintje is megfelelő, van ennek valami végleges kihordási ideje, ami után azért „illik” kicserélni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 szerintem mindegy. asszem 1300 ft/ fél liter... köszönöm a segitséget :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Hát nem tudom, az én fékolajam egyidős az autóval (8,5 év), komolyabb szervizeknél én is akartam cserélni, de aztán mindig elmaradt. A javasolt két éves cserén így már talán túl vagyok :). Elvileg a fék zárt rendszer, s bár a fékfolyadék higroszkopikus, nálam nem vett fel vizet, sok fékezésnél nem puhul el, és a szintje is megfelelő, van ennek valami végleges kihordási ideje, ami után azért „illik” kicserélni? én úgy vagyok vele nem nézek arra az 1300ft-ra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Hát nem tudom, az én fékolajam egyidős az autóval (8,5 év), komolyabb szervizeknél én is akartam cserélni, de aztán mindig elmaradt. A javasolt két éves cserén így már talán túl vagyok :). Elvileg a fék zárt rendszer, s bár a fékfolyadék higroszkopikus, nálam nem vett fel vizet, sok fékezésnél nem puhul el, és a szintje is megfelelő, van ennek valami végleges kihordási ideje, ami után azért „illik” kicserélni? Meglepődnél a forráspontján. :( Egy sima mátrai túra során lehet könnyen bajban lennél. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 én úgy vagyok vele nem nézek arra az 1300ft-ra. Én sem ezen a két doboz cigi árán akarok spórolni, csak mindenki lebeszélt, hogy amíg nincs fékgondom, meg a szint is jó, addig felesleges púposkodni vele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Meglepődnél a forráspontján. :) Egy sima mátrai túra során lehet könnyen bajban lennél. :( Hát igen, erre a hegyes témára már gondoltam, ott valóban jöhetne elő gond..., úgyhogy mostmár nem hagyom magam lebeszélni, a következő belematatáskor csere lesz. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Hát igen, erre a hegyes témára már gondoltam, ott valóban jöhetne elő gond..., úgyhogy mostmár nem hagyom magam lebeszélni, a következő belematatáskor csere lesz. :) Ha Bp-i vagy, keresd fel a Strohm Kft-t, alul még link is van az oldalukra. Ott forrpontot is tudnak mérni, ha jól tudom. :( Egy ilyen csere 2-5e Ft lehet kb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 Hát nem tudom, az én fékolajam egyidős az autóval (8,5 év), komolyabb szervizeknél én is akartam cserélni, de aztán mindig elmaradt. A javasolt két éves cserén így már talán túl vagyok :). Elvileg a fék zárt rendszer, s bár a fékfolyadék higroszkopikus, nálam nem vett fel vizet, sok fékezésnél nem puhul el, és a szintje is megfelelő, van ennek valami végleges kihordási ideje, ami után azért „illik” kicserélni? az az igazság, hogy senki sem mondja meg hogy meddig jó... viszont egy vészfékezésnél van baj akkor spórolták 2600 ft ot, de buktál 500.000 ft ot. érdemes ezen gondolkodni? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július31, 2009 Megoszt Elküldve Július31, 2009 az az igazság, hogy senki sem mondja meg hogy meddig jó... viszont egy vészfékezésnél van baj akkor spórolták 2600 ft ot, de buktál 500.000 ft ot. érdemes ezen gondolkodni? Ahogy fentebb is írtam, nem a spórolás játszott eddig szerepet, hogy elmaradt..., csak így alakult... De mostmár pótolom a hiányosságot. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 azt monták hogy két évente kell cserélni de most három éves nem? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 de most három éves nem? :lol: igen.eddig szervizes volt de egyszer sem cserélték. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 igen.eddig szervizes volt de egyszer sem cserélték. :huh: ezért furcsállom, hogy a 2 éves szervizen nem cserélték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Augusztus3, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2009 ezért furcsállom, hogy a 2 éves szervizen nem cserélték. 1 éves szerviz=18 000ft 2 éves szerviz=31 000ft 3 éves szerviz=32 000ft visszanéztem a számlákat. egyszer sem cseréltek fékolajt.nem is viszem többet oda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts