marton.csaba2 Elküldve Január23, 2016 Megoszt Elküldve Január23, 2016 T trassher! "... jól gondolom ..." Jól. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gedikart Elküldve Január23, 2016 Megoszt Elküldve Január23, 2016 (edited) Gyári olajszűrő (nem kapott sok dicséretet) Módosítva Január23, 2016 : gedikart 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január23, 2016 Megoszt Elküldve Január23, 2016 (edited) 54 minutes ago, gedikart írta: Gyári olajszűrő (nem kapott sok dicséretet) G Astra-hoz sosem vettem GM olajszűrőt... Egyszer Knecht-et azután csak Mann-t vettem bele (munkatárs pedig csak Mahle-t, az ő szerelője azt ajánlotta neki)... Módosítva Január23, 2016 : Janó32 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve Január23, 2016 Megoszt Elküldve Január23, 2016 13 minutes ago, Janó32 írta: G Astra-hoz sosem vettem GM olajszűrőt... Egyszer Knecht-et azután csak Mann-t vettem bele (munkatárs pedig csak Mahle-t, az ő szerelője azt ajánlotta neki)... Nekem most a levegőszűrő GM (De amúgy Filtron) az olajszűrő MANN. Viszont a linked alatti szűrő az korábbi modellekhez lehet. Fém házas szűrő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 Olajszűrőből Hengst. Champion szerintem felejtős. Gyárival sem volt bajom... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 (edited) T outsider! "... Hengst ..." Az Opel 650 307, 65 03 11 olajszűrők fehér, papír, GM logos dobozán belül is Hengst szűrő lakik. Hengst dobozban 845.- Ft. GM dobozban 1.885.- Ft. Módosítva Január24, 2016 : marton.csaba2 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
KMilán Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 1 hour ago, outsider írta: Olajszűrőből Hengst. Champion szerintem felejtős. Gyárival sem volt bajom... Mint kiderült az enyémbe Champion volt, a MANN szűrővel szinte azonnal kialszik az olajlámpa. Előtte csak a többi kontroll lámpával nagyjából egy időben. Persze még nem használódott el az olaj, illetve a szűrő. majd idővel kiderül. Az olajat ugye nem tudtam leellenőrizni, de elvileg 5W-40 volt benne. (azt is tettem bele) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január24, 2016 Megoszt Elküldve Január24, 2016 26 minutes ago, Szemilan írta: Mint kiderült az enyémbe Champion volt, a MANN szűrővel szinte azonnal kialszik az olajlámpa. Előtte csak a többi kontroll lámpával nagyjából egy időben. Persze még nem használódott el az olaj, illetve a szűrő. majd idővel kiderül. Az olajat ugye nem tudtam leellenőrizni, de elvileg 5W-40 volt benne. (azt is tettem bele) Nekem is ez a bajom a Champion-el... A Hengst kifogástalan, és olcsó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Január25, 2016 Megoszt Elküldve Január25, 2016 Sziasztok! Egy kérdésem lenne az olajszakikhoz... Szivárog az olaj a főtengely szimmeringnél, egy csepp (20 Ft-os) reggelre a papírlapon. Olajszint rendben alulról a második rovátka. Castrol Edge Titanium FST 5W-40 dexos2 van benne, és 1 hónapon belül megy szervizre, ugyanez az olaj megy bele. Addig max 5-600 km-t megyek vele. Régóta figyelem a szintet, valószínűleg addig nem éri el a minimumot.... kérdésem: Mivel, hogy elfogyott a Castrol olajom, de van még GM 5W-30 dexos2-ből 1 literesem, azzal pótolhatom-e a hiányzó 1-2 dl-t. Csak utántöltésre használnám, ha mégis szükséges lenne. Amúgy meg csak rámpenészedne a GM olaj. Vagy 2. verzió, már most tegyem bele "motormosó" adalékot - és akkor rendben lesz a szint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Január25, 2016 Megoszt Elküldve Január25, 2016 19 minutes ago, flali írta: Sziasztok! Egy kérdésem lenne az olajszakikhoz... Szivárog az olaj a főtengely szimmeringnél, egy csepp (20 Ft-os) reggelre a papírlapon. Olajszint rendben alulról a második rovátka. Castrol Edge Titanium FST 5W-40 dexos2 van benne, és 1 hónapon belül megy szervizre, ugyanez az olaj megy bele. Addig max 5-600 km-t megyek vele. Régóta figyelem a szintet, valószínűleg addig nem éri el a minimumot.... kérdésem: Mivel, hogy elfogyott a Castrol olajom, de van még GM 5W-30 dexos2-ből 1 literesem, azzal pótolhatom-e a hiányzó 1-2 dl-t. Csak utántöltésre használnám, ha mégis szükséges lenne. Amúgy meg csak rámpenészedne a GM olaj. Vagy 2. verzió, már most tegyem bele "motormosó" adalékot - és akkor rendben lesz a szint. Én is pont ugyan így vagyok:) Szivárog nekem is az olaj valahol.Egészen lefolyik az olaj teknőhöz.Nivópálca felénél van a szint.Castrol edge titanium fst 5W-40-et használok én is.Ez is megy bele.Ma rendeltem Mann olajszűrőt,valami koreai légszűrőt,meg Valeo üa.szűrőt.Nem tudom érdemes-e beleönteni motormosókat,öblítőket.Anno a Vectrámban használtam de abban volt vagy 300 e km.Szerintem 30-ast ne önts a 40-eshez.Inkább cseréltesd le előbb az olajat. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Január25, 2016 Megoszt Elküldve Január25, 2016 1 hour ago, flali írta: Sziasztok! Egy kérdésem lenne az olajszakikhoz... Szivárog az olaj a főtengely szimmeringnél, egy csepp (20 Ft-os) reggelre a papírlapon. Olajszint rendben alulról a második rovátka. Castrol Edge Titanium FST 5W-40 dexos2 van benne, és 1 hónapon belül megy szervizre, ugyanez az olaj megy bele. Addig max 5-600 km-t megyek vele. Régóta figyelem a szintet, valószínűleg addig nem éri el a minimumot.... kérdésem: Mivel, hogy elfogyott a Castrol olajom, de van még GM 5W-30 dexos2-ből 1 literesem, azzal pótolhatom-e a hiányzó 1-2 dl-t. Csak utántöltésre használnám, ha mégis szükséges lenne. Amúgy meg csak rámpenészedne a GM olaj. Vagy 2. verzió, már most tegyem bele "motormosó" adalékot - és akkor rendben lesz a szint. Motormosót max 15 percig lehet járatni... Nekem is volt főtengely szimering cserém a vezérlés felől. Meg vezérműtengely szimeringet is cseréltünk. Plusz olajos lett a szíj, azt is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
diegho Elküldve Január25, 2016 Megoszt Elküldve Január25, 2016 Sziasztok! 1.6 z16xe motorba kellene olaj hamarosan. Jelenleg mobil 5W30 3000xe van benne, 6000km alatt fél liter körül evett belőle, a szerelőm azt javasolja térjek át 5W40 - re, mert szinte csak hidegen használom. Úgy terveztem, hogy 5-6000km és 10-11 hónap után cserélem mindig, na de milyen olajat vegyek? Total 5W40 ineo mc3 az első kiszemelt, de nem ragaszkodom hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január25, 2016 Megoszt Elküldve Január25, 2016 18 minutes ago, diegho írta: Sziasztok! 1.6 z16xe motorba kellene olaj hamarosan. Jelenleg mobil 5W30 3000xe van benne, 6000km alatt fél liter körül evett belőle, a szerelőm azt javasolja térjek át 5W40 - re, mert szinte csak hidegen használom. Úgy terveztem, hogy 5-6000km és 10-11 hónap után cserélem mindig, na de milyen olajat vegyek? Total 5W40 ineo mc3 az első kiszemelt, de nem ragaszkodom hozzá. Sok hidegüzem esetén a 0W lehetne egy jobb választás Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január25, 2016 Megoszt Elküldve Január25, 2016 24 minutes ago, diegho írta: Sziasztok! 1.6 z16xe motorba kellene olaj hamarosan. Jelenleg mobil 5W30 3000xe van benne, 6000km alatt fél liter körül evett belőle, a szerelőm azt javasolja térjek át 5W40 - re, mert szinte csak hidegen használom. Úgy terveztem, hogy 5-6000km és 10-11 hónap után cserélem mindig, na de milyen olajat vegyek? Total 5W40 ineo mc3 az első kiszemelt, de nem ragaszkodom hozzá. Én a helyedben maradnék a Mobil Super 3000 XE 5w30 kenőanyagnál. Mindezt tanácsolom úgy, hogy egy intervallumot volt már benne az említett olaj és most Castrol Edge Titanium FST 5w40-et tetettem bele mert sokan dicsérik itt az oldalon... Én 70-80%-ban városi használatra nyúzom szerencsétlen Z16XE-t (sok a hidegüzem), évi kb 6-7-8k km, 10-11 havonta cseréltetem, kb 1 litert evett 8k km-re a Mobil-ból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
diegho Elküldve Január26, 2016 Megoszt Elküldve Január26, 2016 Nekem a mobil színe nem tetszik, van másik jó olaj, ami 5 literes formában kapható és jó lehet nekem? Total van, de nem tudom milyen. Mannol mennyire gáz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január26, 2016 Megoszt Elküldve Január26, 2016 (edited) 2 hours ago, diegho írta: Nekem a mobil színe nem tetszik, van másik jó olaj, ami 5 literes formában kapható és jó lehet nekem? Total van, de nem tudom milyen. Mannol mennyire gáz? Nem tetszik a színe??? Hm... Az említett kenőanyagokról sok hír ezen az oldalon nincs, nem sokan erőltetik ezen termékeket (talán senki). GM dexos2 jóváhagyású kenőanyag azért létezik néhány fajta, itt találsz 5 literes kiszerelést. https://the-filtershop.com/spl/505317/GMdexos2-minositett-motorolaj Módosítva Január26, 2016 : Janó32 Link to comment Megosztás: More sharing options...
diegho Elküldve Január26, 2016 Megoszt Elküldve Január26, 2016 (edited) Nagyon hamar fekete lett a mobil ezért gondoltam a leváltására. 5W30 maradjon akkor? Mobil és Total között fogok dönteni, amelyiket olcsóbban kapom az lesz. Módosítva Január26, 2016 : diegho Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január26, 2016 Megoszt Elküldve Január26, 2016 26 minutes ago, diegho írta: Nagyon hamar fekete lett a mobil ezért gondoltam a leváltására. 5W30 maradjon akkor? Mobil és Total között fogok dönteni, amelyiket olcsóbban kapom az lesz. Szerintem igen, de Neked kell eldönteni. Én személy szerint a Mobil-t választanám a Total-al szemben.... Továbbá hidd el, nem feltétlenül az a jó kenőanyag ami nem színeződik el ("fekete") hamar (nekem pár hónapig nem színeződött el), sőt. A motor (olajrendszer) tisztaságától -is- függ, hogy mennyi idő alatt színeződik el (mennyi "szemetet" tud lebegtetni és nem engedi lerakódni), tehát ami hamar elszíneződik az jó, mivel lebegteti a szennyeződéseket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Január26, 2016 Megoszt Elküldve Január26, 2016 16 hours ago, diegho írta: Sziasztok! 1.6 z16xe motorba kellene olaj hamarosan. Jelenleg mobil 5W30 3000xe van benne, 6000km alatt fél liter körül evett belőle, a szerelőm azt javasolja térjek át 5W40 - re, mert szinte csak hidegen használom. Úgy terveztem, hogy 5-6000km és 10-11 hónap után cserélem mindig, na de milyen olajat vegyek? Total 5W40 ineo mc3 az első kiszemelt, de nem ragaszkodom hozzá. Castrol Edge Titanium FST 0w30? Nálam bevált, de létezik 0w40-ben is. Persze, ha nem akarod erőltetni a 0-s vonalat, akkor én most ezt raktam bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PorcioNorbi Elküldve Február2, 2016 Megoszt Elküldve Február2, 2016 Sziasztok! Egy körkérdésem lenne. Z18XE-be ki milyen olajat használ, lassan jön az olajcsere és érdekelne a véleményetek Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Február3, 2016 Megoszt Elküldve Február3, 2016 (edited) On 2016. 01. 26. at 10:48, diegho írta: Nagyon hamar fekete lett a mobil ezért gondoltam a leváltására. 5W30 maradjon akkor? Mobil és Total között fogok dönteni, amelyiket olcsóbban kapom az lesz. Ha feketedik az olaj, az nem baj, azt jelenti hogy leoldja, és lebegteti a szennyeződéseket. Ez a dolga! Az a gyanús, ha sokáig tiszta marad az olaj. Ha nem eszi túlzottan, én maradnék a 30-as olajnál. Módosítva Február3, 2016 : outsider Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Február3, 2016 Megoszt Elküldve Február3, 2016 (edited) On 2016. 01. 25. at 22:39, diegho írta: Sziasztok! 1.6 z16xe motorba kellene olaj hamarosan. Jelenleg mobil 5W30 3000xe van benne, 6000km alatt fél liter körül evett belőle, a szerelőm azt javasolja térjek át 5W40 - re, mert szinte csak hidegen használom. Úgy terveztem, hogy 5-6000km és 10-11 hónap után cserélem mindig, na de milyen olajat vegyek? Total 5W40 ineo mc3 az első kiszemelt, de nem ragaszkodom hozzá. Válts szerelőt! 40-es érték a meleg oldali viszkozitás. Hidegen az 5W30 és a 5W40 gyakorlatilag megegyező tulajdonságokkal bír. Lehet hogy a "tanácsa" helytálló, csak a magyarázat nem stimmel http://www.olajinfo.hu/motorolajok/17-olajfogyasztas-tenyek-es-tevhitek-1-resz http://www.olajinfo.hu/motorolajok/20-olajfogyasztas-tenyek-es-tevhitek-2-resz 5dl/6000km semmi. Nekem 1000km-en eszik annyit, de még az is gyári értéken belül van... Tehát én maradnék a 30-asnál... Módosítva Február3, 2016 : outsider Link to comment Megosztás: More sharing options...
kutymorg Elküldve Február6, 2016 Megoszt Elküldve Február6, 2016 (edited) Sziasztok! Adott egy 330ekm-t futott Y17DT. Az elmúlt 3 évben 10W-40-es olajjal ment (tavaly ENEOS került bele). Főleg rövidebb (<10km) távon van használva az autó. Milyen olajat (gyártó/típus) és olajszűrőt javasoltok bele? Köszi! Módosítva Február6, 2016 : kutymorg Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Február6, 2016 Megoszt Elküldve Február6, 2016 (edited) T kutymorg! "... Y17DT ..." A fenti motorba az említett olaj nem való. Aktuális olajkövetelményt (dexos2) teljesítő és Mo-on kapható motorolajok: Mobil 1 ESP 0W-40 olajwebshop.hu Mobil Super 3000 XE 5W-30 olajdokk.hu Castrol Edge Titanium Fst 0W-40 castrolmintabolt.hu Castrol Edge Titanium Fst 0W-30 olajshop.hu Castrol Edge Titanium Fst 5W-30 C3 olaj-partner.hu Castrol Edge Titanium Fst 5W-40 olajshop.hu Castrol Edge Titanium Fst Turbo Diesel 5W-40 the-filtershop.com Castrol Magnatec 5W-40 C3 olaj24.hu Total Quartz Ineo Mc3 5W-30 totalolaj.hu Elf Evolution Fulltech Msx 5W-30 olajborze.hu Eni i-Sint Ms 5W-30 olajshop.hu Shell Helix Ultra AG 5W-30 shellshop.hu Statoil LazerWay G 5W-30 statoil-motorolaj.hu Mol Dynamic Gold 5W-30 kenoanyagfutar.hu Motul Specific dexos2 5W-30 motul-bolt.hu Omv Bixxol special C3 5W-30 premiumolaj.hu Q8 Formula Special G Long Life 5W-30 formula3000.hu Eneos Premium Hyper 5W-40 szilkerauto.hu Eneos Premium Hyper 5W-30 szilkerauto.hu Gulf Formula Gmd 5W-30 gulf.hu Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30 olajborze.hu Comma Syner-Z 5W-30 gepex.hu Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 kicsikocsiautosbolt.hu Genuine GM Motor Oil dexos2 5W-30 autoteka2000.hu Valvoline SynPower Mst 5W-30 sgconsult.hu Mannol O.e.m. Opel 5W.30 the-filtershop.com Megol Motorenoel Efficiency 5W-30 goldolaj.hu Ravenol Longlife LSG SAE 5W-30 sct-hungary.hu Rowe Hightec Synt Rs 5W-30 Hc-Fe west-autoteka.hu Midland Axxept 5W-30 midland.hu Vat Oil SynGold 5W-30 olaj24.hu "... olajszűrőt ..."Armafilt-től a Mann Filter-ig bármi. Kivéve persze a csomagolócégek termékeit. (SCT, Unix, Bárdi, Denckermann, Automega, Starline, Wertteile, Kamoka, Blue Print ...) Módosítva Február7, 2016 : marton.csaba2 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kutymorg Elküldve Február7, 2016 Megoszt Elküldve Február7, 2016 (edited) marton.csaba2! 30 nem híg hozzá? A felsorolásból melyik ajánlott? Szűrő: Bosch, Japanparts, Mahle vagy Mann Filter közül az utolsó a legjobb? Köszi! Módosítva Február7, 2016 : kutymorg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts