flali Elküldve Május15, 2015 Megoszt Elküldve Május15, 2015 T grofbandi! "... sok rövid táv ... megéri 0W-s ..." A W betű előtt álló szám a motorolaj szivattyúzási határhőmérsékletére (~ fagyáspont) utaló szám. Milyen kapcsolatban van ez a sok rövid távval? T. mantec! Csak annyi, hogy rövidtávon nem lesz üzemmeleg a motor (olaj).... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Május15, 2015 Megoszt Elküldve Május15, 2015 T flali! "... csak annyi ..." A kérdés nem az ok-okozati viszony két elemére, hanem a közöttük fennálló kapcsolatra irányult. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morgó Medve Elküldve Május15, 2015 Megoszt Elküldve Május15, 2015 (edited) "Apa, kezdődik!!!" Lehet hogy Bandi és Lali arra gondolnak, hogy hidegindításkor a 0W-s kenőanyag a könnyebb szivattyúzhatóság miatt (mert némileg "hígabb") hamarabb "körbekeni" a szükséges alkatrészeket. A rövidtávos összefüggést annyira én sem vágom (talán jobban bírja a 0W-s a folyamatos gyilkolást?), de a gyakori hidegindításnál lehet hogy pozitív a használata. Módosítva Május15, 2015 : Morgó Medve 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Május15, 2015 Megoszt Elküldve Május15, 2015 T grofbandi! "... sok rövid táv ... megéri 0W-s ..." A W betű előtt álló szám a motorolaj szivattyúzási határhőmérsékletére (~ fagyáspont) utaló szám. Milyen kapcsolatban van ez a sok rövid távval? Sok hidegindítás. Télen is. Pont ez a lényege az első számnak. Persze te majd megmagyarázod, hogy ez másképp van, és leírod ugyanezt virágnyelven. Egyszer vegyél egy autót, és töltsél bele olajat. Hátha okosabb leszel tőle... 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hosszug Elküldve Május15, 2015 Megoszt Elküldve Május15, 2015 Sziasztok. Olajcsere előtt állok, 1.8 16V 135000 km milyen olajat ajánlotok, évi 10-12000 km-ert megyek az autóval. Másik kérdésem pedig az automata váltóba milyen olajat tegyek? Előre is köszönöm. Üdv: Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Május16, 2015 Megoszt Elküldve Május16, 2015 hosszug, on 15 May 2015 - 4:05 PM, said:hosszug, on 15 May 2015 - 4:05 PM, said:Sziasztok. Olajcsere előtt állok, 1.8 16V 135000 km milyen olajat ajánlotok, évi 10-12000 km-ert megyek az autóval. Másik kérdésem pedig az automata váltóba milyen olajat tegyek? Előre is köszönöm. Üdv: Gábor Automata váltóba: Fuchs Titan ATF 4000 http://www.premiumolaj.hu/fuchs_titan_atf_4000_1_liter A motorba, attól függetlenül, hogy X-es vagy Z-s: Fuchs Titan GT1 Pro Flex 5W30 Castrol EDGE Titanium FST 5W40 http://www.olajmarket.hu/motorolajok/mobil-super-3000-xe-5w30-1l http://www.motorolajbolt.hu/index.php?page=shop.product_details&product_id=8074&category_id=8&option=com_virtuemart Persze, vannak még ezen kívül is jó olajok, nekem a Mobil 1 ESP 0W40 (utolsó link) a favoritom ezek közül. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május16, 2015 Megoszt Elküldve Május16, 2015 Mai érdekesség a Legendák találkozójáról: ha már folyton azt hangoztatjuk hogy motorolajból az aktuális gyártói ajánlást kell használni a régebbi autókhoz is, akkor vajon mi az oka annak hogy a 2011 óta futó Opel Amperába DOT3-as fékfolyadék kell, amikor van korszerűbb is? Ráadásul a fék nem játék, itt nem csak az autó egészségéről van szó ha netán felforrna... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 Mai érdekesség a Legendák találkozójáról: ha már folyton azt hangoztatjuk hogy motorolajból az aktuális gyártói ajánlást kell használni a régebbi autókhoz is, akkor vajon mi az oka annak hogy a 2011 óta futó Opel Amperába DOT3-as fékfolyadék kell, amikor van korszerűbb is? Ráadásul a fék nem játék, itt nem csak az autó egészségéről van szó ha netán felforrna... Ez az a kérdés, amire senki nem fog tudni válaszolni... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 T tgabika76! "... 2011 óta futó ..." Nem fut az már sehova. Utód nélkül köszön le ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vsz Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 T tgabika76! "... 2011 óta futó ..." Nem fut az már sehova. Utód nélkül köszön le ... Miért, talán visszahívták a már legyártott példányokat is? Bezúzzák az összeset? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 T tgabika76! "... 2011 óta futó ..."Nem fut az már sehova.Utód nélkül köszön le ...Egyrészt megint megfogtad a kérdés lényegét, másrészt meg még rendelhető az Opelnél, annak ellenére hogy valóban tervezik a széria kifutását. Talán csak nem a DOT3-as fékfolyadék volt ekkora technológiai zsákutca? :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 (edited) T tgabika76! "... tervezik a széria kifutását ..." Nem. Már nem. Mégegyszer, lassan: Nem gyártják, megszűnt a gyártása. Módosítva Május20, 2015 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Május20, 2015 Megoszt Elküldve Május20, 2015 mantec, on 19 May 2015 - 9:51 PM, said: T Tabika76! "... tervezik a széria kifutását ..." Nem. Már nem. Mégegyszer, lassan: Nem gyártják, megszűnt a gyártása. Akkor ezt most lassabban írtad? Így könnyebb olvasni? :omg: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Május20, 2015 Megoszt Elküldve Május20, 2015 T tgabika76! "... tervezik a széria kifutását ..."Nem. Már nem. Mégegyszer, lassan: Nem gyártják, megszűnt a gyártása.Értem. Viszont most már kíváncsi lettem hogy napra pontosan mikor szűnt meg a gyártása. Ha ilyen jól tájékozott vagy, bizonyára ezt is meg tudod mondani, mert én nem találtam erre vonatkozó infót. Csak amit már írtam korábban is, hogy még rendelhető. Fékfolyadék-kérdéshez semmi ötlet? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Május21, 2015 Megoszt Elküldve Május21, 2015 (edited) T tgakiba76! "... Értem ..." Biztos? Ne ismételjük még? ".... még rendelhető ...." Nincs miből teljesíteni a rendelést. Módosítva Május21, 2015 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Május21, 2015 Megoszt Elküldve Május21, 2015 Ezek a "tudományosan semmitmondó" hozzászólások, valamint a feltett kérdésre, problémára nem megoldást nyújtó válaszok jelentősen rontják a fórum "színvonalát... Nem erről kellene szólnia.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morgó Medve Elküldve Május21, 2015 Megoszt Elküldve Május21, 2015 Ezek a "tudományosan semmitmondó" hozzászólások, valamint a feltett kérdésre, problémára nem megoldást nyújtó válaszok jelentősen rontják a fórum "színvonalát... Nem erről kellene szólnia.... Így van, egy fórumnak messze nem erről kellene szólnia. Az addig tökéletesen rendben, hogy vannak vélemény különbségek, jelen esetekben bizonyos felhasználó(k) megnyilvánulásával/hangvételével van a probléma. Más oldalakon/autós portálokon -sajnos- megszokott ez a stílus, ott van épp elég "troll", kár hogy itt is ezzel kell szembesülni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Május21, 2015 Megoszt Elküldve Május21, 2015 T flali! Értem a helyzeted. A tudatlanságra a képzést tudom ajánlani gyógyírként. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Május21, 2015 Megoszt Elküldve Május21, 2015 T flali! Értem a helyzeted. A tudatlanságra a képzést tudom ajánlani gyógyírként. T mantec! Erről beszéltem, én is megértelek. A képzés valóban az egyik formája a tudás megszerzésére. De lehet tapasztalatokat szerezni szakképesítéssel, gyakorlati tudással rendelkező, segítőkész, nem csak okoskodó fórumtársaktól is. (Te nem ebbe a csoportba tartozol, úgy tűnik) Így működik egy normális fórum... Tisztelettel kérlek, hogy mellőzd a felém irányuló bármilyen (nemcsak a sértő) megjegyzésedet, nem vagyok kíváncsi a tanácsaidra sem. Köszönöm 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Május24, 2015 Megoszt Elküldve Május24, 2015 Szerintetek az olajszint akkor jó , ha pont középen van, vagy ha teljesen tele van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Május24, 2015 Megoszt Elküldve Május24, 2015 Szerintetek az olajszint akkor jó , ha pont középen van, vagy ha teljesen tele van? Szerintem ha pont középen, meleg motornál, leállítás után 2-3 perccel mérve. Olajcserénél a szervizben a szaki beleöntötte a 3.5 liter, majd egy rövidet indítózott, így ellenőrizte (?). Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Május24, 2015 Megoszt Elküldve Május24, 2015 (edited) Akkor megnyugodtam ,mert most cseréltem és pont középen van.Három litert tettem bele, és így van középen. Módosítva Május24, 2015 : DM101 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május24, 2015 Megoszt Elküldve Május24, 2015 Mi lehet a 2 olaj között a különbség? Mindkettőre rá van írva a Dexos2,meg hogy dízelbe benzinesbe is használható.Mi van ha az olcsóbbikat veszem meg? http://castrolmintabolt.hu/webshop/product/castrol-edge-titanium-fst-turbo-diesel-5w-40-4-literes/210/7933 http://castrolmintabolt.hu/webshop/product/castrol-edge-titanium-fst-5w-40-4-literes/201/7933 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Május24, 2015 Megoszt Elküldve Május24, 2015 Mi lehet a 2 olaj között a különbség? Mindkettőre rá van írva a Dexos2,meg hogy dízelbe benzinesbe is használható.Mi van ha az olcsóbbikat veszem meg? http://castrolmintabolt.hu/webshop/product/castrol-edge-titanium-fst-turbo-diesel-5w-40-4-literes/210/7933 http://castrolmintabolt.hu/webshop/product/castrol-edge-titanium-fst-5w-40-4-literes/201/7933 Azt nem tudom mi a különbség, azonban kolléga az Astra-hoz innen veszi (én is, csak én más kenőanyagot): https://the-filtershop.com/Castrol-Edge-Titanium-FST-5w40-4-L-motorolaj Veszel szűrőt és már is ingyen a posta, rendelést követő 2. napon kezedben a cucc (vagy előbb). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Május24, 2015 Megoszt Elküldve Május24, 2015 Azt nem tudom mi a különbség, azonban kolléga az Astra-hoz innen veszi (én is, csak én más kenőanyagot): https://the-filtershop.com/Castrol-Edge-Titanium-FST-5w40-4-L-motorolaj Veszel szűrőt és már is ingyen a posta, rendelést követő 2. napon kezedben a cucc (vagy előbb). Szűrőket már megvettem a sarki boltban,már csak olaj kell.Majdnem mindennap járok a Mogyoródi úton,így nem kitérő ott megvennem az olajat.Bár ez a filtershop olcsóbb egy kicsit.Nem szeretek rendelgetni neten az az igazság.Meg aztán hova kérjem a csomagot? Itthon nincs senki napközben,meg a melóhelyen sem vagyok mindig :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts