rozsav Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 Sziasztok. ilyen olajszűrőt kaptam, ez jó? http://www.autopartoo.com/oem/general-motors/9192425v32.html olyan fura, vagy kell valami ház is hozzá? Köszi, Balázs ha z14xep a motorkódod, akkor jó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 ha z14xep a motorkódod, akkor jó. igen az a kód, csak olyan fura. ilyen fajtát csak a robogóba tettem :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 T Vilmoskörte! "... Ez nem ..." A castrolmintabolt.hu oldal a Ripca Kft tulajdonában van. És? A Shell kúton is "Jóska-Pista kft"-nél tankolsz. Ha a Castrol adja hozzá a nevét, akkor nincs miről beszélni szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január17, 2014 Megoszt Elküldve Január17, 2014 T vilmoskörte! "... És? ..." Mégegyszer. Nem üzemeltető, tulajdonos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Január17, 2014 Megoszt Elküldve Január17, 2014 ( :lurker: :lipssealed: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Január17, 2014 Megoszt Elküldve Január17, 2014 igen az a kód, csak olyan fura. ilyen fajtát csak a robogóba tettem :blink: Mi a fura rajta? Az enyém is ilyen, meg még egy csomó autóé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Január18, 2014 Megoszt Elküldve Január18, 2014 Tegnap este megkapta az idei éves olajcserét a gép, GM 5w-30 olaj, gyári szűrővel. Légszűrőt is vettem volna, de nem kaptam a Cromaxban csak Armafiltet, azt meg valahogy nem akarom. Majd a napokban visszanézek, keresek jobbat. A pollenszűrő csere és elgázosítás meg marad áprilisra, amikor már jó az idő, kint a kertben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Mi a fura rajta? Az enyém is ilyen, meg még egy csomó autóé. én még ilyet csak robogóban láttam. volt toyota starlet, suzuki swift, kia shuma, ford focus, opel astra, de csak az opelbe kellett ilyen, ezért volt fura. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 én még ilyet csak robogóban láttam. volt toyota starlet, suzuki swift, kia shuma, ford focus, opel astra, de csak az opelbe kellett ilyen, ezért volt fura. john deere t kombájnba is ilyen kell :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Szevasztok! No, akkor bedobok a közösbe egy gumicsontot, had pörögjön fel egy kicsit az élet ebben a topic-ban is... :icon1: Februárban olajcsere, ezek közt vacillálok: 1, GM 5w30 2, Castrol Magnatec 5w40 C3 3, Castrol Edge FST 5w40 x, Eljátszottam ennek gondolatával is: Castrol Edge FST 0w40 Szerintetek? T. mantec! Igen, tudom melyiknek van és melyiknek nincs Dexos II jóváhagyása. De én úgy döntöttem, hogy lehet az Edge család termékével fogom a motort és egyéb elemeit rongálni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 T Janó32!"... Dexos II ..." Dexos2 az. A Castrol márka GM Dexos2-t teljesítő motorolajai még: Castrol Edge Professional OE 5W-30, Castrol Magnatec Professional MP 5W-30. A BP konszern a Castrol-on kívül Aral és BP ruhában is árulja a termékeit: Aral HighTronic G 5W-30, BP Visco 5000 M 5W-30, BP Visco 7000 C 5W-40. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kukori Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Szevasztok! No, akkor bedobok a közösbe egy gumicsontot, had pörögjön fel egy kicsit az élet ebben a topic-ban is... :icon1: Februárban olajcsere, ezek közt vacillálok: 1, GM 5w30 2, Castrol Magnatec 5w40 C3 3, Castrol Edge FST 5w40 x, Eljátszottam ennek gondolatával is: Castrol Edge FST 0w40 Szerintetek? T. mantec! Igen, tudom melyiknek van és melyiknek nincs Dexos II jóváhagyása. De én úgy döntöttem, hogy lehet az Edge család termékével fogom a motort és egyéb elemeit rongálni... Én is hasonló "választás" előtt állok, de nálam a listán rajta van még a Mobil1 ESP 0W40 is. Most GM 5W30 van benne, olcsó, és úgy tűnik, hogy teljesíti azt, amit kell. Persze ezt úgyis csak hosszú távon tudjuk meg, vagy még akkor sem. A Magnatec nálam kihúzva, mert alig olcsóbb, mint az Edge, és drágább, mint a GM, és nem hiszem, hogy jobb lenne a GM olajnál. Az Edge FST 5W40 nagyon vonz, mert eleve Castrol-párti vagyok, valamint a legtöbb VW, Audi, Skoda, BMW, stb a Castrol EDGE-t használja, különböző viszkozitással, és azért legyünk őszinték, a VW-Audi motorok jóval komolyabb konstrukciók, mint a mi G-s Astráink:( Ha ott jó, és maximálisan megfelel, valamint legtöbben megelégedéssel használják, kizártnak tartom, hogy nekünk ne lenne jó. Hangsúlyozom, mielőtt még T. mantec kiragadna szavakat a hozzászóllásomból, ez csak a saját véleményem és nem állítom, hogy igazam van. Az Edge FST 0W40 helyett inkább a Mobil1 ESP 0W40, mert kb egy árban van, és van dexos2 minősítése is. Én hamarosan Edge FST 5W40 vagy Mobil1 ESP 0W40-et rakok majd bele, meglátom, hogy a placebón kívül látok e bármi különbséget használat közben. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Én Mobil 3000 X1 5W-40-el kínálom meg a gépet a jövő héten :icon1: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Én Mobil 3000 X1 5W-40-el kínálom meg a gépet a jövő héten :icon1: Nálam is azt kapta ősszel, eddig szépen muzsikál, 1500 km alatt egyelőre semmi fogyás (bár ez eddig sem volt jellemző, 2 olajcsere között 1-2deci maximum, ha fogyott), szerintem neked is bejön majd :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Az olajnak az a „paramétere”, hogy fogyasztja-e az autó, éppen semmit el nem árul az olaj „jóságáról”, megfelelőségéről... Motorba belenyúlás faktorának annál inkább mutatója... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Az olajnak az a „paramétere”, hogy fogyasztja-e az autó, éppen semmit el nem árul az olaj „jóságáról”, megfelelőségéről... Motorba belenyúlás faktorának annál inkább mutatója... :) Így van, teljesen egyetértek veled! Csak sokan ugye azt hiszik, hogy minél kisebb a hidegoldali viszkozitás, annál több olajat fog zabálni a gép, úgyhogy itatják a "sűrűbb" olajjal... És már megint témánál vagyunk, amibe azt hiszem jobb, ha nem megyünk bele, sokszor ki lett vesézve ezen a fórumon is. :icon1: (Első tulajdonosok vagyunk, szalonból vásárolt autó, 94e km van benne, úgyhogy nem lenne túl egészséges, ha literek fogynának :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Februárban olajcsere, ezek közt vacillálok: 1, GM 5w30 2, Castrol Magnatec 5w40 C3 3, Castrol Edge FST 5w40 x, Eljátszottam ennek gondolatával is: Castrol Edge FST 0w40 Szerintetek? Nálam új kora óta (illetve nem, mert második kötelezőn a márkaszervíz beleborított castrol 10w40-et, amit később ki is borítottam belőle) GM 5w-30 van benne. Cromaxból veszem, hibátlan. Ezek az olajok is biztosan nem tennének kárt a motorban, ami valóban nem egy űrtechnika. Csak minek kisérletezzek? Erre nem kaptam még választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Így van, teljesen egyetértek veled! Csak sokan ugye azt hiszik, hogy minél kisebb a hidegoldali viszkozitás, annál több olajat fog zabálni a gép, úgyhogy itatják a "sűrűbb" olajjal... És már megint témánál vagyunk, amibe azt hiszem jobb, ha nem megyünk bele, sokszor ki lett vesézve ezen a fórumon is. :icon1: (Első tulajdonosok vagyunk, szalonból vásárolt autó, 94e km van benne, úgyhogy nem lenne túl egészséges, ha literek fogynának :D ) Ó, igen ;). Asszony Matizt hajt (csak város), de mikor megyünk vele éves szervizre, mindig megkapom, hogy vékony neki az 5w-40 olaj, jobb lenne a 10w. Kérdezem, hogy miért is, amikor nem is eszi? Meg, hogy folyékonyabb télvíz idején a csillagban? Mert csak, ennyi a válasz :D. Ehh. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 és azért legyünk őszinték, a VW-Audi motorok jóval komolyabb konstrukciók, mint a mi G-s Astráink:( Tudom, hogy egy példából ne induljunk ki, de erre gondoltál?http://totalcar.hu/magazin/technika/2013/08/23/egyperces_hiba_egy_golf_v_1.4_tsi-nel/ 86e km-nél már rég túl volt egy lánccserén?! Maga a motor is konstrukciós-hibára hajaz. De biztosan jó az, elvégre fosvágen, "csöppet" túlárazva. Danke, nein. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dj Menyus Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Sziasztok. Nem éppen olaj, zsír, de folyadék. Név szerint fagyálló. Mikor megvettem az autót egyből megmértem -17 fokig bírja a műszer szerint. A hétvégére kemény hideget mondanak és félek, nehogy baj legyen. Cseréljem le a fagyállót vagy a -17el nem lesz baja? Felén -13at mondanak de ez csak jóslat.... A másik: ha veszek a rózsaszínű jó az Opelba? 1,2es G Astra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Csak a rózsaszínű jó, másmilyet ne vegyél, mert az bántja az alu hűtőt (hipermarketes narancssárga, zöld, kék kerülendő).Amúgymeg én nem aggódnék ha -17°C-ig jó a fagyállód, azért mire a blokk víztereiben is annyi lesz, addigra kint -25°C-nak kell lennie napok óta... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Sziasztok. egy kis gondom volna. az első szélvédő aljánál fut egy gumi, vagy kédergumi. ez csatlakozik a kasztnihoz. viszont nekem totál szét van rozsdálódva a gumiban lévő fém, ami a kasztniba pattan, vagy szorul vagy mi. lehet kapni ilyen gumit a fémlappal együtt? a kasztni nem rozsdál, de nem várom meg míg el nem kezdi. talán külső vízlehúzó gumi a neve? nem ide akartam elnézést :blush: Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Sziasztok. egy kis gondom volna. az első szélvédő aljánál fut egy gumi, vagy kédergumi. ez csatlakozik a kasztnihoz. viszont nekem totál szét van rozsdálódva a gumiban lévő fém, ami a kasztniba pattan, vagy szorul vagy mi. lehet kapni ilyen gumit a fémlappal együtt? a kasztni nem rozsdál, de nem várom meg míg el nem kezdi. talán külső vízlehúzó gumi a neve? nem ide akartam elnézést :blush: Köszi. Szia, szerintem te erre gondoltál: https://cromax.hu/250000000-szelvedooldaluveg/250570000-elso-szelvedo-es-alkatreszei/250570187-elso-szelvedo-uveg-alkatreszei/143127-elso-szelvedo-uveg-alkatreszei-opel-astra-g-1998-2009 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Csak a rózsaszínű jó, másmilyet ne vegyél, mert az bántja az alu hűtőt (hipermarketes narancssárga, zöld, kék kerülendő). Amúgymeg én nem aggódnék ha -17°C-ig jó a fagyállód, azért mire a blokk víztereiben is annyi lesz, addigra kint -25°C-nak kell lennie napok óta... Szerintem a szín alapján ne általánosítsunk. <_< Szinte bárhol lehet kapni Prelix Autoglykol-t, 1l 500-750Ft (ki-hol veszi), bekevert narancssárga (-35 fok) vagy zöld koncentrátum (-60 fok). Ezekre rá vagyon írva, hogy minden korszerű hűtésrendszerű autóhoz (géphez) ajánlott a használata, korróziógátló, "keni" a vízpumpát. Tehát ez nem rózsaszín... (Tudtommal a színezése bármelyiknek-bármilyen lehet, a Tesco-s gagyi is lehet rózsaszín ha arra színezték be, az összetétel a fontos.) A lényeg, hogy a Prelix "nitrit, amin, foszfát, borát, szilikát mentes korróziós inhibitorának köszönhetően kifejezetten ajánlott alumínium rendszerekhez és megfelel a legtöbb gépgyártói jóváhagyásnak,". Valamint a Cromax-ban van 1literes gyári, kb 1500Ft, 1:1-es hígításban -30 fok környéke. Egyébként ez is narancssárga (ha jól emlékszem)... :icon1: Sziasztok. egy kis gondom volna. az első szélvédő aljánál fut egy gumi, vagy kédergumi. ez csatlakozik a kasztnihoz. viszont nekem totál szét van rozsdálódva a gumiban lévő fém, ami a kasztniba pattan, vagy szorul vagy mi. lehet kapni ilyen gumit a fémlappal együtt? a kasztni nem rozsdál, de nem várom meg míg el nem kezdi. talán külső vízlehúzó gumi a neve? nem ide akartam elnézést :blush: Köszi. Ez lenne az? https://cromax.hu/250000000-szelvedooldaluveg/250570000-elso-szelvedo-es-alkatreszei/250570187-elso-szelvedo-uveg-alkatreszei/143127-elso-szelvedo-uveg-alkatreszei-opel-astra-g-1998-2009 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Szerintem a szín alapján ne általánosítsunk. <_< Szinte bárhol lehet kapni Prelix Autoglykol-t, 1l 500-750Ft (ki-hol veszi), bekevert narancssárga (-35 fok) vagy zöld koncentrátum (-60 fok). Ezekre rá vagyon írva, hogy minden korszerű hűtésrendszerű autóhoz (géphez) ajánlott a használata, korróziógátló, "keni" a vízpumpát. Tehát ez nem rózsaszín... (Tudtommal a színezése bármelyiknek-bármilyen lehet, a Tesco-s gagyi is lehet rózsaszín ha arra színezték be, az összetétel a fontos.) A lényeg, hogy a Prelix "nitrit, amin, foszfát, borát, szilikát mentes korróziós inhibitorának köszönhetően kifejezetten ajánlott alumínium rendszerekhez és megfelel a legtöbb gépgyártói jóváhagyásnak,". Valamint a Cromax-ban van 1literes gyári, kb 1500Ft, 1:1-es hígításban -30 fok környéke. Egyébként ez is narancssárga (ha jól emlékszem)... :icon1: Ez lenne az? https://cromax.hu/250000000-szelvedooldaluveg/250570000-elso-szelvedo-es-alkatreszei/250570187-elso-szelvedo-uveg-alkatreszei/143127-elso-szelvedo-uveg-alkatreszei-opel-astra-g-1998-2009 Én csak azt szoktam nézni,hogy G12-es legyen.Hogy milyen a szine az engem sem érdekel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts