Vilmoskörte Elküldve Október24, 2013 Elküldve Október24, 2013 Sziasztok ! Elérkezett az olaj és szűrőcserék ideje. Olajnak az Eneos Premium hyper 5W30-at néztem ki. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban. Szűrőket mit javasoltok. / olaj, levegő, pollen, benzin /Tavaj amikor megvettem az autót, csak bementem az első autósboltba, és megvettem amit adtak hozzá alvázszám alapján. Nem igazán emlékszem, melyik milyen volt. Arra emlékszem hogy az olaj 5w30-as volt. Előre is köszönöm. Neked (a motorodnak) felejtős. Olvasd el az első oldalt ezzel kapcsolatban. Olaj és benzinszűrő gyári (beszállítói), minden más kevésbé lényeges.
harmlevi Elküldve Október24, 2013 Elküldve Október24, 2013 Sziasztok ! Elérkezett az olaj és szűrőcserék ideje. Olajnak az Eneos Premium hyper 5W30-at néztem ki. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban. Szűrőket mit javasoltok. / olaj, levegő, pollen, benzin /Tavaj amikor megvettem az autót, csak bementem az első autósboltba, és megvettem amit adtak hozzá alvázszám alapján. Nem igazán emlékszem, melyik milyen volt. Arra emlékszem hogy az olaj 5w30-as volt. Előre is köszönöm. Suzukiba locsolunk Eneost, maradj a gyárinál, vagy olyannál ami teljesíti a dexos2-t...:) Annyi ilyen olaj van, minek választanál mást...:)!
demura Elküldve Október24, 2013 Elküldve Október24, 2013 Suzukiba locsolunk Eneost, maradj a gyárinál, vagy olyannál ami teljesíti a dexos2-t... :) Annyi ilyen olaj van, minek választanál mást... :)! Azért gondoltam rá, mert teljesíti. Direkt megnéztem. https://www.dropbox.com/s/5rzwzgq85czmxvh/2013-10-23%2010.12.59.jpg
Alex75 Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 T Alex75! "... ott van ..." Tárgyi tévedés. A foszfor és szulfáthamu tartalom nincs egy-egy értelmű kapcsolatban az általad ismertetett jellemzőkkel. T Mantec! "...tévedés..." Ez így kevés. Indoklás? Mivel tudod alátámasztani a kijelentésed?
Alex75 Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 n+1-edszerre sem kaptál választ, pedig engem is érdekelne az x16szr-be tehető "modern" olaj. Így a Castrol Magnatec 5w30 lett a befutó. :icon1: Pedig Hakapeszi válaszolt rá: "A fent emlegetett mobil new life 0-40re váltottam kb. 100ekm-t futott szintén ilyen x16szr blokkba. mobil 10w-40ről."
Tiu Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 Pedig Hakapeszi válaszolt rá: "A fent emlegetett mobil new life 0-40re váltottam kb. 100ekm-t futott szintén ilyen x16szr blokkba. mobil 10w-40ről." Azt hiszem félre érthető voltam. :icon1: Hakapeszi is kérdezte régebben, hogy milyen olajat tegyen az x16szr-be ha leváltaná a jó öreg 10w40-et, erre nem kapott választ, így most választott valamit. Többen is kérdezték mostanában, de konkrét választ nem kaptak arra vonatkozóan, hogy a legújabb fejlesztésű olajok közül melyikre van ajánlás. ;) Ez volt a legkonkrétabb válasz eddig: ... T psych0!"... 10W-40 ..." Az említett viszkozitási osztály az X motorkódú motorokba nem volt tiltva. Z motorkódtól már nem használható.
flali Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 Azt hiszem félre érthető voltam. :icon1: Hakapeszi is kérdezte régebben, hogy milyen olajat tegyen az x16szr-be ha leváltaná a jó öreg 10w40-et, erre nem kapott választ, így most választott valamit. Többen is kérdezték mostanában, de konkrét választ nem kaptak arra vonatkozóan, hogy a legújabb fejlesztésű olajok közül melyikre van ajánlás. ;) Ez volt a legkonkrétabb válasz eddig: T. Fórumtársak! 2006-os Z14XEP Astrám van, újonan vettem. Kezdetektől GM 10W40 olajjal járok, a márkaszervizben is ezt javasolták - sőt szerintük fölösleges a "jobb" olaj. Igaz, hogy évente, 15.000 km-ként viszem olajcserére, 5.000 km-nél volt egy + csere. Jelenleg 114000 km, szervizek között nem mérhető olajfogyás. Nagyon vigyázok rá - nem telik újra - és azt hiszem meghálálja. Szóval nem éretem ezt az olajmizériát......
Vilmoskörte Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 Azért gondoltam rá, mert teljesíti. Direkt megnéztem. https://www.dropbox.com/s/5rzwzgq85czmxvh/2013-10-23%2010.12.59.jpg Érdekes, itt nem hozza (csak diesel jóváhagyást): http://www.eneos-olaj.hu/termekeink/motorolajok/eneos-premium-hyper-5w30-olaj Viszont a fényképen meg ott van a dexos2. Ha így van, akkor természetesen használhatod, van jóváhagyása.
Vilmoskörte Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 T. Fórumtársak! 2006-os Z14XEP Astrám van, újonan vettem. Kezdetektől GM 10W40 olajjal járok, a márkaszervizben is ezt javasolták - sőt szerintük fölösleges a "jobb" olaj. Igaz, hogy évente, 15.000 km-ként viszem olajcserére, 5.000 km-nél volt egy + csere. Jelenleg 114000 km, szervizek között nem mérhető olajfogyás. Nagyon vigyázok rá - nem telik újra - és azt hiszem meghálálja. Szóval nem éretem ezt az olajmizériát...... Persze, hogy szerintük az. 3 év alatt ritkán mész annyit, hogy a motor és vezérlés kára kibukjon. Letelik a garancia, innentől pedig már neked fog fájni a dolog, nekik meg bevétel, hiszen viszed szervizbe a kocsid. Fordítsuk meg az olajmizéria kérdésedet: miért is nem használsz gyártói jóváhagyással rendelkező olajat? Van belőle elég sok, földhöz sem fog vágni anyagilag. Akik ezeket a motorokat tervezik, gondolom eléggé képben vannak, talán jobban, mint az egyszeri szerelő, akinél az "univerzum olaja" mindenbe jó.
PGA Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 T. Fórumtársak! 2006-os Z14XEP Astrám van, újonan vettem. Kezdetektől GM 10W40 olajjal járok, a márkaszervizben is ezt javasolták - sőt szerintük fölösleges a "jobb" olaj. Igaz, hogy évente, 15.000 km-ként viszem olajcserére, 5.000 km-nél volt egy + csere. Jelenleg 114000 km, szervizek között nem mérhető olajfogyás. Nagyon vigyázok rá - nem telik újra - és azt hiszem meghálálja. Szóval nem éretem ezt az olajmizériát...... Azokra a márkaszervizesekre is ráférne egy szívlapát-kezelés... :angry: A Te motorodhoz nem való az az olaj. Válassz GM-LL-A-025 vagy dexos2 minősítésű olajat ízlésed, pénztárcád szerint, vagy akár a szervizedben kérd a dexos2-es GM-et. (Különben a szervizek többségénél az dönti el, hogy melyik olaj jó az ügyfél autójába, hogy melyik gyártó milyen olajára van olcsó beszerzési forrásuk...) Az olajfogyasztás-témájának meg semmi köze nincs az olajválasztáshoz, meg az olaj jóságához... Annyiban igazad van, hogy ebben a topikban időnként az olajpára kettéfűrészelése folyik, meg másféle szellemi izmozások, de ez néha még szórakoztató is...
demura Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 Érdekes, itt nem hozza (csak diesel jóváhagyást): http://www.eneos-olaj.hu/termekeink/motorolajok/eneos-premium-hyper-5w30-olaj Viszont a fényképen meg ott van a dexos2. Ha így van, akkor természetesen használhatod, van jóváhagyása. Kössz. Megnyugodtam
hakapeszimaki Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 Azt hiszem félre érthető voltam. :icon1: Hakapeszi is kérdezte régebben, hogy milyen olajat tegyen az x16szr-be ha leváltaná a jó öreg 10w40-et, erre nem kapott választ, így most választott valamit. Többen is kérdezték mostanában, de konkrét választ nem kaptak arra vonatkozóan, hogy a legújabb fejlesztésű olajok közül melyikre van ajánlás. ;) Ezt konkrétan Alex ajánlotta,de már Thor is használta x20xev-ben,jó tapasztalatokkal. Meg az adatlapján is egyértelműen fel van tüntetve,hogy visszafelé is kompatibilis az összes benzines régi opelekre vonatkozó API SJ..stb szabványokkal.
mantec Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 T Alex75! "... ez kevés ..." Én nem meggyőzni akarlak, csak tájékoztatlak, hogy butaságot írtál.
psych0 Elküldve Október25, 2013 Elküldve Október25, 2013 Köszönöm mindenkinek az X16SZR-rel kapcsolatban feltett kérdésemre adott válaszokat. A választott és már meg is vásárolt olaj a Castrol Magnatec 10W-40 lett, az olajszűrő pedig Mann-Filter. (+ egy WIX levegőszűrő)
Alex75 Elküldve Október26, 2013 Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "... ez kevés ..." Én nem meggyőzni akarlak, csak tájékoztatlak, hogy butaságot írtál. T Mantec! "butaságot írtál" Amennyiben nem tudod indokolni a kijelentésed, számomra a te véleményed nem mérvadó. Pedig hidd el, szívesen tanulok egy tájékozottabbtól.
mantec Elküldve Október26, 2013 Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "... indokolni ..." Hiányzik a készség.
Alex75 Elküldve Október26, 2013 Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "... indokolni ..." Hiányzik a készség. T Mantec! Ezt már régóta sejtettem, sejtettük. Azonban véleményem szerint nemcsak a készséged, a képességed is hiányzik hozzá. képesség, készség... Jól esett ennek elismerését a te "szádból hallani". Viszont legalább guglis szorgalommal pótolod ezt a hiányosságod, és ahogy korábban írtam, sok fórumozónak ez is nagy segítség.. :) Egyszóval, ne búsulj, hasznos tagja vagy az Opel fórumnak... ;)
mantec Elküldve Október26, 2013 Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "Jól esett ..." Értem a vágyat, de nem. Ettől még a butaságod butaság marad.
Alex75 Elküldve Október26, 2013 Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "Jól esett ..." Értem a vágyat, de nem. Ettől még a butaságod butaság marad. T Mantec! "...butaság..." A véleményed számomra érdektelen marad, ameddig a felvetésemre ÉRDEMI választ nem tudsz adni. Addig a hozzászólásod számomra üres szócséplés. Részemről itt lezárva. 1
Mc-elek Elküldve Október27, 2013 Elküldve Október27, 2013 Egyszóval, ne búsulj, hasznos tagja vagy az Opel fórumnak... ;) és a többi más fórumoknak is :) olyan jó írások vannak :D :D :D
Marce Elküldve Október27, 2013 Elküldve Október27, 2013 Sziasztok! 60ezret futott X14XE-be milyen olajat ajánlotok? :)
egyhapsi Elküldve Október27, 2013 Elküldve Október27, 2013 Sziasztok! 60ezret futott X14XE-be milyen olajat ajánlotok? :) 10w40
mantec Elküldve Október27, 2013 Elküldve Október27, 2013 T Marce! "... X14XE ..." GM Dexos2-t, vagy GM-LL-A-025-t teljesítőt, vagy ACEA A3 SAE 5W-30-ast. A 10W-40 a gyártáskor nem volt tiltva ugyan, de mára már a kor meghaladta.
Marce Elküldve Október27, 2013 Elküldve Október27, 2013 Urak! Akkor most 5W-30, vagy 10W-40? :) Azt értem, hogy a futottabb X14XE-kbe inkább a 10W40 kell, de ebben valóban csak 60ezer van. :)
Recommended Posts