outsider Elküldve Június6, 2014 Megoszt Elküldve Június6, 2014 http://www.olajshop.hu Innen rendelt már valaki? Megbízható bolt? Hallom hamisítják az olajakat, tudnátok megbízható webshop-okat ajánlani, ahol jó eséllyel eredeti olaj kapható, jó áron? Castrol-t szeretnék venni... Esetleg ez? https://the-filtershop.com A leírás alapján szimpatikus. Olajszűrőből milyet? Gyárit? Most talán olyan van benne, fehér színű. Ha jól láttam a gyári is olyan. Sebességváltóba milyen olajat ajánlatok? A könyvben található katalógusszám (19 40 768) alapján ezt találtam: http://www.olajshop.hu/eurol-mtf-75w-80-1-l.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június7, 2014 Megoszt Elküldve Június7, 2014 Az eneos olajjaj kapcsolatban tapasztalat. kb 2500km autópálya, és kb 2000km országútután semmi olajfogyás. Ugyanez a dexos 2 GM-ből autópályán 1-2dl/1000km volt.... Úgyhogy én ezután GM dexos2 5W-30-at nem fogok használni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június7, 2014 Megoszt Elküldve Június7, 2014 Nekem is most GM 5W-30 van, de az 1.8-ban nem fogy, Hmm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június7, 2014 Megoszt Elküldve Június7, 2014 Nekem is most GM 5W-30 van, de az 1.8-ban nem fogy, Hmm. Nekem dexos 2 előtt 0-30-as edge volt, azt sem ette. Csak a GM dexos2-t eszegeti. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Június7, 2014 Megoszt Elküldve Június7, 2014 Az eneos olajjaj kapcsolatban tapasztalat. kb 2500km autópálya, és kb 2000km országútután semmi olajfogyás. Ugyanez a dexos 2 GM-ből autópályán 1-2dl/1000km volt.... Úgyhogy én ezután GM dexos2 5W-30-at nem fogok használni. Premium Hyper 5w30 vagy 5w40? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Június7, 2014 Megoszt Elküldve Június7, 2014 Nekem dexos 2 előtt 0-30-as edge volt, azt sem ette. Csak a GM dexos2-t eszegeti. :o Évek óta Gm Dexos2-t használtam, ugyanebben a motorban... Nem volt látható fogyás a cserék között... Most Gulf Formula GMD 5w30 (ilyen volt készleten)... A motor hangja tök ugyanolyan, nem eszi ezt sem (3ezer km)... Legközelebb megint valami más lesz, mondjuk 0w40 Mobil 1, Castrol, Fuchs, Eneos... Tök mind1, szerintem mind jó, de utána visszatérek a bevált GM-hez... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Június8, 2014 Megoszt Elküldve Június8, 2014 Évek óta Gm Dexos2-t használtam, ugyanebben a motorban... Nem volt látható fogyás a cserék között... Most Gulf Formula GMD 5w30 (ilyen volt készleten)... A motor hangja tök ugyanolyan, nem eszi ezt sem (3ezer km)... Legközelebb megint valami más lesz, mondjuk 0w40 Mobil 1, Castrol, Fuchs, Eneos... Tök mind1, szerintem mind jó, de utána visszatérek a bevált GM-hez... Miért nem maradsz annál ami egyszer már bevált? :huh: Én is váltottam,de 10W-40 ről(mindig ez volt benne) 5W-40-re(Mobil 3000 X1))ezt sem eszi,csendes ezzel is, úgyhogy ez marad míg nálam lesz a gép :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június8, 2014 Megoszt Elküldve Június8, 2014 Premium Hyper 5w30 vagy 5w40? Eneos Hyper premium 5W-40 Évek óta Gm Dexos2-t használtam, ugyanebben a motorban... Nem volt látható fogyás a cserék között... Most Gulf Formula GMD 5w30 (ilyen volt készleten)... A motor hangja tök ugyanolyan, nem eszi ezt sem (3ezer km)... Legközelebb megint valami más lesz, mondjuk 0w40 Mobil 1, Castrol, Fuchs, Eneos... Tök mind1, szerintem mind jó, de utána visszatérek a bevált GM-hez... Pályázol? Mert nekem akkor fogyott. Országúton nem.... (én min 1/3-át pályán megyek a megtett útnak) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Június8, 2014 Megoszt Elküldve Június8, 2014 Miért nem maradsz annál ami egyszer már bevált? :huh: Én is váltottam,de 10W-40 ről(mindig ez volt benne) 5W-40-re(Mobil 3000 X1))ezt sem eszi,csendes ezzel is, úgyhogy ez marad míg nálam lesz a gép :icon1: Nem tudom, itt érezhetően csendesedő motorokról meg, pozitív tapasztalatokról írtak, gondoltam mind1 mire költöm a következő 8-10ezer ft-ot olajcserénél, ha már a GM ára fölment így közelít a másik márkákhoz... :) Eneos Hyper premium 5W-40 Pályázol? Mert nekem akkor fogyott. Országúton nem.... (én min 1/3-át pályán megyek a megtett útnak) Ritkán pályázom (megtett km-k 10-20%-a), de nem vettem észre akkor,hogy fogyott volna... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Június8, 2014 Megoszt Elküldve Június8, 2014 (edited) fékfolyadékot kellene cserélnem,fél liter elég lehet? Azt tudom,hogy Dot4 kell,jó minőséget akarok bele tenni,lenne gyári GM jó lehet? Módosítva Június8, 2014 : csicsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
merenyi85 Elküldve Június8, 2014 Megoszt Elküldve Június8, 2014 fékfolyadékot kellene cserélnem,fél liter elég lehet? Azt tudom,hogy Dot4 kell,jó minőséget akarok bele tenni,lenne gyári GM jó lehet? Ezt nekem is kellene... Szerintem jó a GM, valamint az Ate folyadékot dicsérik nagyon. Én utóbbival lecseréltem az itthoni Swift-en. Ahhoz elhasználtam az 1 litert. Most szeretném az Astrán is lecserélni, szerintem annak is a literes kiszereléssel vágok neki.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június8, 2014 Megoszt Elküldve Június8, 2014 fékfolyadékot kellene cserélnem,fél liter elég lehet? Azt tudom,hogy Dot4 kell,jó minőséget akarok bele tenni,lenne gyári GM jó lehet? Fél liter tuti kevés. A motorban cseréltem tavasszal, abba is belement ~3.5dl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Június8, 2014 Megoszt Elküldve Június8, 2014 Fél liter tuti kevés. A motorban cseréltem tavasszal, abba is belement ~3.5dl. Nekem legutóbb alig kellett több mint fél liter, csak azért hogy a tartályban a maximum jelzést elérje, ne pedig alatta legyen pár mm-rel... :) Egy fél literes meg egy 250 ml-s már bőven elég:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június9, 2014 Megoszt Elküldve Június9, 2014 Nekem legutóbb alig kellett több mint fél liter, csak azért hogy a tartályban a maximum jelzést elérje, ne pedig alatta legyen pár mm-rel... :) Egy fél literes meg egy 250 ml-s már bőven elég:)! Én nem tudom, nekem gyári benne a fékfolyadék. :) Ilyenkor a kuplungot is leengeditek? (mert abban is ugyanaz a folyadék van, ugyanabból a tartályból) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Június9, 2014 Megoszt Elküldve Június9, 2014 Én nem tudom, nekem gyári benne a fékfolyadék. :) Ilyenkor a kuplungot is leengeditek? (mert abban is ugyanaz a folyadék van, ugyanabból a tartályból) Amikor nálam cseréltek csak a fékpedált kellett taposni, kuplunghoz nem nyúlt a szerelő. A négy kereknel légtelenített és kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június9, 2014 Megoszt Elküldve Június9, 2014 Amikor nálam cseréltek csak a fékpedált kellett taposni, kuplunghoz nem nyúlt a szerelő. A négy kereknel légtelenített és kész. Pedig azt is kellett volna cserélni. ;) Azaz a kuplung köréből is leengedni. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Június9, 2014 Megoszt Elküldve Június9, 2014 Pedig azt is kellett volna cserélni. ;) Azaz a kuplung köréből is leengedni. ;) Abba mennyi olaj kell? 1l GM olajat veszek,remélem elég lesz a 2 rendszerbe... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Június9, 2014 Megoszt Elküldve Június9, 2014 Pedig azt is kellett volna cserélni. ;) Azaz a kuplung köréből is leengedni. ;) Gondlom az is csak aknáról megy nem? Azt nem láttam alul mit csinált, hisz bent ültem :D De üres volt a tartály mindent leengedett belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Június9, 2014 Megoszt Elküldve Június9, 2014 Gondlom az is csak aknáról megy nem? Azt nem láttam alul mit csinált, hisz bent ültem :D De üres volt a tartály mindent leengedett belőle. A kuplung olaj / folyadek csere nekem uj. Valaki leirhatna mit hol hogyan! Azt viszont tudom, ha a tartaly leurul, levegot kap az ABS egyseg, es azt csak tulnyomassal szervizben lehet helyrehozni. Ezert sosem szabad leengedni a tartalyt. Fecskendovel kell kiszivni a nagyjat. Tele tolteni ujal. Es ezutan alul varni az uj folyadekot. Elso fek utan (jobb hatso)ratolteni. Utana mar eleg a vegen. De en neztem a szintet gyakran. Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Június9, 2014 Megoszt Elküldve Június9, 2014 (...) Sebességváltóba milyen olajat ajánlatok? A könyvben található katalógusszám (19 40 768) alapján ezt találtam: http://www.olajshop.hu/eurol-mtf-75w-80-1-l.html Senki? Mennyi kell egyáltalán bele? H*ynes 1,6 liter ír, ott egyébként tök más katalógusszám van... Azokra gugli semmi értelmeset nem dobott. http://www.olajinfo.hu/index.php/hajtomuolajok Ezek alapján nemigen mindegy mit teszek bele :P Jelenlegi információim alapján azt saccolom SAE 75W80 API GL5 az előírás :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Berlas Elküldve Június10, 2014 Megoszt Elküldve Június10, 2014 Üdv Opel kollégák ! kicsit össze zavarodtam a sok olvasgatásba de a legjobbat szeretném a kocsinak . Olaj csere lesz a kocsiba 9000km után mindig cserélem . Opel Vectra b 1.6 8v !1997 289000 km . Jelenleg 10w40 félszintetikus Stateoil van benne , előző tulaj rakta bele .ELőtte végig castrol volt . Kérdésem a következő , mehet bele szintetikus vagy felesleges ? 10w40 ? 5w40 ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Június10, 2014 Megoszt Elküldve Június10, 2014 Senki? Mennyi kell egyáltalán bele? H*ynes 1,6 liter ír, ott egyébként tök más katalógusszám van... Azokra gugli semmi értelmeset nem dobott. http://www.olajinfo.hu/index.php/hajtomuolajok Ezek alapján nemigen mindegy mit teszek bele :P Jelenlegi információim alapján azt saccolom SAE 75W80 API GL5 az előírás :P Nem tudom mennyi kell bele, de szerintem ez jó lehet hozzá: https://cromax.hu/150000000-olajfolyadek/151670000-olaj/151670689-valtoolaj/187672-valtoolaj-opel Link to comment Megosztás: More sharing options...
outsider Elküldve Június10, 2014 Megoszt Elküldve Június10, 2014 Nem tudom mennyi kell bele, de szerintem ez jó lehet hozzá: https://cromax.hu/150000000-olajfolyadek/151670000-olaj/151670689-valtoolaj/187672-valtoolaj-opel Ennek más a száma, mondjuk a "kép csak illusztráció". 19 40 768 az előírás 19 40 182 a képen látható Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Június10, 2014 Megoszt Elküldve Június10, 2014 Üdv Opel kollégák ! kicsit össze zavarodtam a sok olvasgatásba de a legjobbat szeretném a kocsinak . Olaj csere lesz a kocsiba 9000km után mindig cserélem . Opel Vectra b 1.6 8v !1997 289000 km . Jelenleg 10w40 félszintetikus Stateoil van benne , előző tulaj rakta bele .ELőtte végig castrol volt . Kérdésem a következő , mehet bele szintetikus vagy felesleges ? 10w40 ? 5w40 ? Ejj, az a jó kis 8 szelepes motor... Vigyázz is rá, mert az ilyen jó konstrukció az Opel háztáján is ritka. Abba a motorba egy jobb "nevű" 10w40 simán jó, de ha biztosra akarsz menni, akkor egy a jelenlegi GM előírást teljesítő (dexos2) 5w40-et (vagy 5w30-at) tehetsz bele. Ez "alá" nem kell menni... mantec összefoglalta a választható kenőanyagokat teljesség igénye nélkül: Mobil 1 ESP 0W-40 olajwebshop.hu Mobil Super 3000 XE 5W-30 olajdokk.hu Castrol Edge Titanium Fst 0W-30 olajshop.hu Castrol Edge Titanium Fst 5W-40 olajshop.hu Castrol Edge Titanium Fst Turbo Diesel 5W-40 the-filtershop.com Castrol Magnatec 5W-40 C3 olaj24.hu Total Quartz Ineo Mc3 5W-30 totalolaj.hu Eni i-Sint Ms 5W-30 olajshop.hu Shell Helix Ultra AG 5W-30 shellshop.hu Statoil LazerWay G 5W-30 webautoshop.hu Mol Dynamic Gold 5W-30 kenoanyagfutar.hu Motul Specific dexos2 5W-30 motul-bolt.hu Omv Bixxol special C3 5W-30 premiumolaj.hu Q8 Formula Special G Long Life 5W-30 formula3000.hu Eneos Premium Hyper 5W-40 szilkerauto.hu Eneos Premium Hyper 5W-30 szilkerauto.hu Gulf Formula Gmd 5W-30 gulf.hu Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30 olajborze.hu Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 kicsikocsiautosbolt.hu Genuine GM Motor Oil dexos2 5W-30 autoteka2000.hu Valvoline SynPower Mst 5W-30 sgconsult.hu Mannol O.e.m. Opel 5W.30 the-filtershop.com Megol Motorenoel Efficiency 5W-30 goldolaj.hu Ravenol Longlife LSG SAE 5W-30 sct-hungary.hu Rowe Hightec Synt Rs 5W-30 Hc-Fe west-autoteka.hu Midland Axxept 5W-30 midland.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Június10, 2014 Megoszt Elküldve Június10, 2014 Üdv Opel kollégák ! kicsit össze zavarodtam a sok olvasgatásba de a legjobbat szeretném a kocsinak . Olaj csere lesz a kocsiba 9000km után mindig cserélem . Opel Vectra b 1.6 8v !1997 289000 km . Jelenleg 10w40 félszintetikus Stateoil van benne , előző tulaj rakta bele .ELőtte végig castrol volt . Kérdésem a következő , mehet bele szintetikus vagy felesleges ? 10w40 ? 5w40 ? Ha nincs túl nagy étvágya olaj terén és minőségi olajat akarsz próbáld meg az 5W-40-et lehet Mobil,Shell,Fuchs stb. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts