Janó32 Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 No, szerelő ránézett az autóra (meghallgatta ő is az általam furcsált hangot <= olajcsere óta van, előtte szinte mindig 10w volt benne és akkor nem volt ez a hang, sokkal szebb volt a hangja), szerinte nem veszélyes de amint látok rá lehetőséget, cseréljem az olajat (egyébként hidrotőke hang lehet hideg vagy "félig meleg" állapotban, forró olajnál csendesebb). Véleménye szerint a Castrol Magnatec 5w40 C3 egy nagyon jó olaj, csak éppenséggel nem Opelbe (neki ez a tapasztalata). A Mannol termékét konkrétan "megtiltotta", de a GM olajat sem támogatta (mindezt tapasztalatra építve). Motul vagy újabban Eneos ami bejött náluk tapasztalat szerint (ő egyébként szervizvezető, saját szervize is volt régebben, ráadásul Zafira és G Caravan tulajdonos most is). Szóval elkezdem nézegetni az említett olajakat.... Ez van... (Illetve mondta, hogy a Castrol-hoz van egy adalék szakboltban amivel jó az Opelbe, de ő sem szereti ha adalékolgatnak kenőanyagot. Mondta, hogy biztos benne hogy ha 10-es olajra lecserélnénk, akkor megszűnne ez a hang. Talán ezért írogatják/mondogatják minden felé a márkaszervizesek hogy "láncostól kell csak az 5w...". Ha jól belegondolok, nem hinném hogy amikor ez az autó kijött a gyárból (2002-ben), akkor 5w-s olaj volt benne (pláne nem Dexos2-es). Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 No, szerelő ránézett az autóra (meghallgatta ő is az általam furcsált hangot <= olajcsere óta van, előtte szinte mindig 10w volt benne és akkor nem volt ez a hang, sokkal szebb volt a hangja), szerinte nem veszélyes de amint látok rá lehetőséget, cseréljem az olajat (egyébként hidrotőke hang lehet hideg vagy "félig meleg" állapotban, forró olajnál csendesebb). Véleménye szerint a Castrol Magnatec 5w40 C3 egy nagyon jó olaj, csak éppenséggel nem Opelbe (neki ez a tapasztalata). A Mannol termékét konkrétan "megtiltotta", de a GM olajat sem támogatta (mindezt tapasztalatra építve). Motul vagy újabban Eneos ami bejött náluk tapasztalat szerint (ő egyébként szervizvezető, saját szervize is volt régebben, ráadásul Zafira és G Caravan tulajdonos most is). Szóval elkezdem nézegetni az említett olajakat.... Ez van... (Illetve mondta, hogy a Castrol-hoz van egy adalék szakboltban amivel jó az Opelbe, de ő sem szereti ha adalékolgatnak kenőanyagot. Mondta, hogy biztos benne hogy ha 10-es olajra lecserélnénk, akkor megszűnne ez a hang. Talán ezért írogatják/mondogatják minden felé a márkaszervizesek hogy "láncostól kell csak az 5w...". Ha jól belegondolok, nem hinném hogy amikor ez az autó kijött a gyárból (2002-ben), akkor 5w-s olaj volt benne (pláne nem Dexos2-es). Akkor ki kellene próbálni az ENEOS PREMIUM HYPER 5W-40-et? http://www.formula3000.hu/shop/eneos-5w40-eneos-premium-hyper-p-7066.html Azt hiszem, akkor én is lemondok a castrolról, egy ideje az Eneost nézegetem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 No, szerelő ránézett az autóra (meghallgatta ő is az általam furcsált hangot <= olajcsere óta van, előtte szinte mindig 10w volt benne és akkor nem volt ez a hang, sokkal szebb volt a hangja), szerinte nem veszélyes de amint látok rá lehetőséget, cseréljem az olajat (egyébként hidrotőke hang lehet hideg vagy "félig meleg" állapotban, forró olajnál csendesebb). Véleménye szerint a Castrol Magnatec 5w40 C3 egy nagyon jó olaj, csak éppenséggel nem Opelbe (neki ez a tapasztalata). A Mannol termékét konkrétan "megtiltotta", de a GM olajat sem támogatta (mindezt tapasztalatra építve). Motul vagy újabban Eneos ami bejött náluk tapasztalat szerint (ő egyébként szervizvezető, saját szervize is volt régebben, ráadásul Zafira és G Caravan tulajdonos most is). Szóval elkezdem nézegetni az említett olajakat.... Ez van... (Illetve mondta, hogy a Castrol-hoz van egy adalék szakboltban amivel jó az Opelbe, de ő sem szereti ha adalékolgatnak kenőanyagot. Mondta, hogy biztos benne hogy ha 10-es olajra lecserélnénk, akkor megszűnne ez a hang. Talán ezért írogatják/mondogatják minden felé a márkaszervizesek hogy "láncostól kell csak az 5w...". Ha jól belegondolok, nem hinném hogy amikor ez az autó kijött a gyárból (2002-ben), akkor 5w-s olaj volt benne (pláne nem Dexos2-es). Mondtam nektek, hogy ez az utolsó amit beletennék dexos2 közül... De mintha nem mondtam volna semmit... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 Akkor ki kellene próbálni az ENEOS PREMIUM HYPER 5W-40-et? http://www.formula3000.hu/shop/eneos-5w40-eneos-premium-hyper-p-7066.html Azt hiszem, akkor én is lemondok a castrolról, egy ideje az Eneost nézegetem... Én is nézegetem az Eneos termékeit, sőt láttam Eneos 10w full szintetikusi olaja is: http://www.goldolaj.hu/szemelyauto/819-eneos-premium-plus-10w30-4l.html Mondtam nektek, hogy ez az utolsó amit beletennék dexos2 közül... De mintha nem mondtam volna semmit... Hát, tudod, mondott itt mindenki mindent.... :icon11: Voltak támogatói is a Magnatec C3-nak (ill. előző Astra-ba mindig azt használtam gond nélkül <= nem kellett a szerelő szájába adnom a mondatot, ő is arra gondol hogy a mai Castrol már nem az a Castrol minőség mint anno). Sokan gyári/GM kenőagyagot favorizálnak (erről több helyen lebeszéltek). Sokan Fuchs pártiak, ma nézegettem Petronas Syntium 5w40-et, a Mannol-ról lebeszéltek szintén... Valvoline annyira nem ismerős nekem (nem mintha a Petronas termékek azok lennének), szóval tudja a franc. Egyelőre benne hagyom, jön a meleg idő, de vadászgatok valami olajra, bár a szempontokat immáron homály fedi egyelőre... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 Én is nézegetem az Eneos termékeit, sőt láttam Eneos 10w full szintetikusi olaja is: http://www.goldolaj.hu/szemelyauto/819-eneos-premium-plus-10w30-4l.html Hát, tudod, mondott itt mindenki mindent.... :icon11: Voltak támogatói is a Magnatec C3-nak (ill. előző Astra-ba mindig azt használtam gond nélkül <= nem kellett a szerelő szájába adnom a mondatot, ő is arra gondol hogy a mai Castrol már nem az a Castrol minőség mint anno). Sokan gyári/GM kenőagyagot favorizálnak (erről több helyen lebeszéltek). Sokan Fuchs pártiak, ma nézegettem Petronas Syntium 5w40-et, a Mannol-ról lebeszéltek szintén... Valvoline annyira nem ismerős nekem (nem mintha a Petronas termékek azok lennének), szóval tudja a franc. Egyelőre benne hagyom, jön a meleg idő, de vadászgatok valami olajra, bár a szempontokat immáron homály fedi egyelőre... 10W eneost én nem teszek bele. Motorba is átnyergelek Motulra, pedig régebben mindig Castrolt kapott.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 10W eneost én nem teszek bele. Az én autóm szíjas... Láncosba én sem gondolkodnék 10w-be... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 2001-es modellevtol gm-ll-..-025 volt az olajeloiras, ezt egyetlen 10w40 olaj se teljesíti, mint ahogy 10w40-ből nem létezik szintetikus se. De nem is a viszkozitas az elsődleges, hanem a gm megfelelőség.l 2001-2002 táján egyébként fuchs 5w30 volt a gyári feltöltés. A magam részéről nem vagyok kizárólagos elkötelezettje egyik márkának se, ezért se áll közel hozzám a castrol agyonfavorizalasa. Aránytalanul kevés szó esik pl.a liqui mo Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 Aránytalanul kevés szó esik pl.a liqui moly vagy akár a valvoline olajairol. Pedig semmivel se kevésbé megfelelok, ha megvan a gm-aporoved-juk Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 Aránytalanul kevés szó esik pl.a liqui moly vagy akár a valvoline olajairol. Pedig semmivel se kevésbé megfelelok, ha megvan a gm-aporoved-juk Az ok, szerintem abban keresendő, hogy drágábbak.... 10ezer forint alatt egyiket sem látttam sehol... A Castrol Magnatec meg a Gm illetve az Eni amit legközelebb fogok venni 6-7-8ezer ft-os kategória Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március21, 2014 Megoszt Elküldve Március21, 2014 T PGA! A Valvoline nem rendelkezik GM dexos2 elfogadással rendelkező olajjal A Valvoline SynPower Mst 5W-30-ről csak a gyártó/márkatulajdonos állítja, hogy a termék "megfelel a GM dexos2 követelményeknek". Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március22, 2014 Megoszt Elküldve Március22, 2014 2001-es modellevtol gm-ll-..-025 volt az olajeloiras, ezt egyetlen 10w40 olaj se teljesíti, mint ahogy 10w40-ből nem létezik szintetikus se. De nem is a viszkozitas az elsődleges, hanem a gm megfelelőség.l 2001-2002 táján egyébként fuchs 5w30 volt a gyári feltöltés. A magam részéről nem vagyok kizárólagos elkötelezettje egyik márkának se, ezért se áll közel hozzám a castrol agyonfavorizalasa. Aránytalanul kevés szó esik pl.a liqui mo Ha nem is 10w40 de 10w30 létezik teljesen szintetikus változatban: http://www.goldolaj.hu/szemelyauto/819-eneos-premium-plus-10w30-4l.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lion Elküldve Március22, 2014 Megoszt Elküldve Március22, 2014 Üdv 10 év 300 000 Km, Y17DT kizárólag GM 5w 30-at használtam, pár éve csak Dexos 2. Most viszont szeretnék váltani. Mit javasoltok? Van még a családban egy X17Dt elvileg 10W 40 való bele, de szeretnék ebbe is egy 5w 30-at. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Március23, 2014 Megoszt Elküldve Március23, 2014 Az én autóm szíjas... Láncosba én sem gondolkodnék 10w-be... Próbáld ki a Mobil1 New Life-ot... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március23, 2014 Megoszt Elküldve Március23, 2014 Próbáld ki a Mobil1 New Life-ot... Mobil1 család esetében én ezt nézegettem: http://www.goldolaj.hu/mobil/324-mobil-rallye-formula-5w50-4l.html Amúgy valamiért a Petronas Syntium 3000 5w40 nagyon vonz (pláne hogy most akciósan tudnék venni, 4l 7000Ft)... http://www.mymesra.com.my/?ch=mm_2011&pg=prod_assc_cs&ac=6&tpl=2011_article Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Március23, 2014 Megoszt Elküldve Március23, 2014 Mobil1 család esetében én ezt nézegettem: http://www.goldolaj.hu/mobil/324-mobil-rallye-formula-5w50-4l.html Amúgy valamiért a Petronas Syntium 3000 5w40 nagyon vonz (pláne hogy most akciósan tudnék venni, 4l 7000Ft)... http://www.mymesra.com.my/?ch=mm_2011&pg=prod_assc_cs&ac=6&tpl=2011_article A Peak Life neked túlzás lenne. Gondolom, ritkán használod az autód max fordulat közelében, nagy terhelésen... A másiknál meg jobb a New Life. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március23, 2014 Megoszt Elküldve Március23, 2014 A Peak Life neked túlzás lenne. Gondolom, ritkán használod az autód max fordulat közelében, nagy terhelésen... A másiknál meg jobb a New Life. Nem szeretnék 5w-nél hígabbat (a Z..XE-be nem ajánlotta még senki), ez a 0w lehet hogy már túlzás egy lassan 12 éves autóba (eddig 10w-vel volt hibátlan). Ráadásul ezért az árért már ott a Motul is, arról hallottam már jót. A Peak Life nálam inkább abban lenne jó, hogy én is extrém módon használom, de azzal hogy min 80% város, sok "hidegjárat" és hidegindítás/indítás. Véleményem szerint egy átlag "user" nem tudja valósan meghatározni hogy melyik olaj jobb a másiknál, max ha mindkettőt kipróbálta már és van róla tapasztalata. De az sem lehet feltétlenül mérvadó mert az ő autójába mondjuk (saját véleménye/érzése szerint) jobban teljesített, hiszen ez csak egy "minta". Még kicsit várok ezzel a 3-4 hete kipróbált Castrol Magnatec 5w40 C3-al (nincs benne 800km), aztán ha továbbra sem egészen jön be, akkor csere, addig még kigondolom hogy mire, de immáron nem fogok a Dexos2 jóváhagyáshoz ragaszkodni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabesz11 Elküldve Március23, 2014 Megoszt Elküldve Március23, 2014 Én Mobil1 5w40 használok,de volt hogy 10w40 használtam a a kocsiban. X14XE 10 éve semmi bajom a motorral nem eszi az olajat, csendes és extrém rövid távokon használom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március23, 2014 Megoszt Elküldve Március23, 2014 (edited) T Gabesz11! "... Mobil1 5w40 ..." Ilyen motorolaj nincs. Módosítva Március23, 2014 : mantec Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Március23, 2014 Megoszt Elküldve Március23, 2014 Nem szeretnék 5w-nél hígabbat (a Z..XE-be nem ajánlotta még senki), ez a 0w lehet hogy már túlzás egy lassan 12 éves autóba (eddig 10w-vel volt hibátlan). Ráadásul ezért az árért már ott a Motul is, arról hallottam már jót. A Peak Life nálam inkább abban lenne jó, hogy én is extrém módon használom, de azzal hogy min 80% város, sok "hidegjárat" és hidegindítás/indítás. Véleményem szerint egy átlag "user" nem tudja valósan meghatározni hogy melyik olaj jobb a másiknál, max ha mindkettőt kipróbálta már és van róla tapasztalata. De az sem lehet feltétlenül mérvadó mert az ő autójába mondjuk (saját véleménye/érzése szerint) jobban teljesített, hiszen ez csak egy "minta". Még kicsit várok ezzel a 3-4 hete kipróbált Castrol Magnatec 5w40 C3-al (nincs benne 800km), aztán ha továbbra sem egészen jön be, akkor csere, addig még kigondolom hogy mire, de immáron nem fogok a Dexos2 jóváhagyáshoz ragaszkodni. Az enyém lassan 14 éves, és óra szerint is több van benne 300.000km-nél, nem fogyasztja jobban, mint az 5W-40 Motult például. Már a másodig periódust futja ezzel az olajjal. De egy 20 év körüli x20xev A Vectra, ill. egy c16szr(?) tuning Corsa is gond nélkül használja... A gyakori hidegindítás az pont ellenkezőleg extrém, ahhoz pláne nem javasolt a Peak Life. Ez az olaj pont hogy magas hőmérsékleten teljesít jobban. Erre főleg jobb lenne a 0W-s olaj, mivel indításnál is kevésbé viszkózus, mint egy 5W-s olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peacetrang Elküldve Március23, 2014 Megoszt Elküldve Március23, 2014 (edited) Nem szeretnék 5w-nél hígabbat (a Z..XE-be nem ajánlotta még senki), ez a 0w lehet hogy már túlzás egy lassan 12 éves autóba (eddig 10w-vel volt hibátlan). Ráadásul ezért az árért már ott a Motul is, arról hallottam már jót. A Peak Life nálam inkább abban lenne jó, hogy én is extrém módon használom, de azzal hogy min 80% város, sok "hidegjárat" és hidegindítás/indítás. Véleményem szerint egy átlag "user" nem tudja valósan meghatározni hogy melyik olaj jobb a másiknál, max ha mindkettőt kipróbálta már és van róla tapasztalata. De az sem lehet feltétlenül mérvadó mert az ő autójába mondjuk (saját véleménye/érzése szerint) jobban teljesített, hiszen ez csak egy "minta". Még kicsit várok ezzel a 3-4 hete kipróbált Castrol Magnatec 5w40 C3-al (nincs benne 800km), aztán ha továbbra sem egészen jön be, akkor csere, addig még kigondolom hogy mire, de immáron nem fogok a Dexos2 jóváhagyáshoz ragaszkodni. Ha nem ragaszkodsz a dexos2-höz akkor nyugodt szívvel ajánlom az általam használt olajat: Mobil Super 3000 X1 5w40. Nálam bejött, legközelebb is ezt kapja majd szerintem, bár biztos megmondják majd, hogy mekkora hibát követtem el ezzel, hogy bele mertem önteni és nem követem a "szentírást" :icon1: biztos van valamennyi értelme pl. a dexos2-höz ragaszkodni, de szerintem elég nagy biznisz megy a háttérben, hogy ki kapja meg ezeket a dolgokat, nem hiszem, hogy egy magas/prémium minőségű olajjal nagyon mellélőne az ember. szerk.: ha mégis dexos2, akkor: http://www.mobil.com/Belgium-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_Super_3000_XE_5W-30.aspx Módosítva Március23, 2014 : peacetrang Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabiika11 Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Helló Szerintetek melyik olajat kéne öntenem az 1.4 16v 1999 es astrámba Fuchs titan syn mc 10w40 vagy shell helix hx6? Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Helló Szerintetek melyik olajat kéne öntenem az 1.4 16v 1999 es astrámba Fuchs titan syn mc 10w40 vagy shell helix hx6? Tegyél bele valamilyen dexos 2-es olajat. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Helló Szerintetek melyik olajat kéne öntenem az 1.4 16v 1999 es astrámba Fuchs titan syn mc 10w40 vagy shell helix hx6? X-es motorkódnál (is) még mehet a 10w-s olaj. Persze lehet dexos2-es 5w-s is, de nem feltétlenül szükséges. Amiket írtál, simán jók. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabiika11 Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Köszönöm a válaszokat.AZt hiszem a shellnél maradok Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Helló Szerintetek melyik olajat kéne öntenem az 1.4 16v 1999 es astrámba Fuchs titan syn mc 10w40 vagy shell helix hx6? Szia! http://alkatreszek.hu/termek_oldal/hu/?cikkkod=OPEL+10W-40+5L%7CM jó áron van, :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts