Vilmoskörte Elküldve Október24, 2013 Megoszt Elküldve Október24, 2013 Sziasztok ! Elérkezett az olaj és szűrőcserék ideje. Olajnak az Eneos Premium hyper 5W30-at néztem ki. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban. Szűrőket mit javasoltok. / olaj, levegő, pollen, benzin /Tavaj amikor megvettem az autót, csak bementem az első autósboltba, és megvettem amit adtak hozzá alvázszám alapján. Nem igazán emlékszem, melyik milyen volt. Arra emlékszem hogy az olaj 5w30-as volt. Előre is köszönöm. Neked (a motorodnak) felejtős. Olvasd el az első oldalt ezzel kapcsolatban. Olaj és benzinszűrő gyári (beszállítói), minden más kevésbé lényeges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Október24, 2013 Megoszt Elküldve Október24, 2013 Sziasztok ! Elérkezett az olaj és szűrőcserék ideje. Olajnak az Eneos Premium hyper 5W30-at néztem ki. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban. Szűrőket mit javasoltok. / olaj, levegő, pollen, benzin /Tavaj amikor megvettem az autót, csak bementem az első autósboltba, és megvettem amit adtak hozzá alvázszám alapján. Nem igazán emlékszem, melyik milyen volt. Arra emlékszem hogy az olaj 5w30-as volt. Előre is köszönöm. Suzukiba locsolunk Eneost, maradj a gyárinál, vagy olyannál ami teljesíti a dexos2-t...:) Annyi ilyen olaj van, minek választanál mást...:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
demura Elküldve Október24, 2013 Megoszt Elküldve Október24, 2013 Suzukiba locsolunk Eneost, maradj a gyárinál, vagy olyannál ami teljesíti a dexos2-t... :) Annyi ilyen olaj van, minek választanál mást... :)! Azért gondoltam rá, mert teljesíti. Direkt megnéztem. https://www.dropbox.com/s/5rzwzgq85czmxvh/2013-10-23%2010.12.59.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 T Alex75! "... ott van ..." Tárgyi tévedés. A foszfor és szulfáthamu tartalom nincs egy-egy értelmű kapcsolatban az általad ismertetett jellemzőkkel. T Mantec! "...tévedés..." Ez így kevés. Indoklás? Mivel tudod alátámasztani a kijelentésed? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 n+1-edszerre sem kaptál választ, pedig engem is érdekelne az x16szr-be tehető "modern" olaj. Így a Castrol Magnatec 5w30 lett a befutó. :icon1: Pedig Hakapeszi válaszolt rá: "A fent emlegetett mobil new life 0-40re váltottam kb. 100ekm-t futott szintén ilyen x16szr blokkba. mobil 10w-40ről." Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Pedig Hakapeszi válaszolt rá: "A fent emlegetett mobil new life 0-40re váltottam kb. 100ekm-t futott szintén ilyen x16szr blokkba. mobil 10w-40ről." Azt hiszem félre érthető voltam. :icon1: Hakapeszi is kérdezte régebben, hogy milyen olajat tegyen az x16szr-be ha leváltaná a jó öreg 10w40-et, erre nem kapott választ, így most választott valamit. Többen is kérdezték mostanában, de konkrét választ nem kaptak arra vonatkozóan, hogy a legújabb fejlesztésű olajok közül melyikre van ajánlás. ;) Ez volt a legkonkrétabb válasz eddig: ... T psych0!"... 10W-40 ..." Az említett viszkozitási osztály az X motorkódú motorokba nem volt tiltva. Z motorkódtól már nem használható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Azt hiszem félre érthető voltam. :icon1: Hakapeszi is kérdezte régebben, hogy milyen olajat tegyen az x16szr-be ha leváltaná a jó öreg 10w40-et, erre nem kapott választ, így most választott valamit. Többen is kérdezték mostanában, de konkrét választ nem kaptak arra vonatkozóan, hogy a legújabb fejlesztésű olajok közül melyikre van ajánlás. ;) Ez volt a legkonkrétabb válasz eddig: T. Fórumtársak! 2006-os Z14XEP Astrám van, újonan vettem. Kezdetektől GM 10W40 olajjal járok, a márkaszervizben is ezt javasolták - sőt szerintük fölösleges a "jobb" olaj. Igaz, hogy évente, 15.000 km-ként viszem olajcserére, 5.000 km-nél volt egy + csere. Jelenleg 114000 km, szervizek között nem mérhető olajfogyás. Nagyon vigyázok rá - nem telik újra - és azt hiszem meghálálja. Szóval nem éretem ezt az olajmizériát...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Azért gondoltam rá, mert teljesíti. Direkt megnéztem. https://www.dropbox.com/s/5rzwzgq85czmxvh/2013-10-23%2010.12.59.jpg Érdekes, itt nem hozza (csak diesel jóváhagyást): http://www.eneos-olaj.hu/termekeink/motorolajok/eneos-premium-hyper-5w30-olaj Viszont a fényképen meg ott van a dexos2. Ha így van, akkor természetesen használhatod, van jóváhagyása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 T. Fórumtársak! 2006-os Z14XEP Astrám van, újonan vettem. Kezdetektől GM 10W40 olajjal járok, a márkaszervizben is ezt javasolták - sőt szerintük fölösleges a "jobb" olaj. Igaz, hogy évente, 15.000 km-ként viszem olajcserére, 5.000 km-nél volt egy + csere. Jelenleg 114000 km, szervizek között nem mérhető olajfogyás. Nagyon vigyázok rá - nem telik újra - és azt hiszem meghálálja. Szóval nem éretem ezt az olajmizériát...... Persze, hogy szerintük az. 3 év alatt ritkán mész annyit, hogy a motor és vezérlés kára kibukjon. Letelik a garancia, innentől pedig már neked fog fájni a dolog, nekik meg bevétel, hiszen viszed szervizbe a kocsid. Fordítsuk meg az olajmizéria kérdésedet: miért is nem használsz gyártói jóváhagyással rendelkező olajat? Van belőle elég sok, földhöz sem fog vágni anyagilag. Akik ezeket a motorokat tervezik, gondolom eléggé képben vannak, talán jobban, mint az egyszeri szerelő, akinél az "univerzum olaja" mindenbe jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 T. Fórumtársak! 2006-os Z14XEP Astrám van, újonan vettem. Kezdetektől GM 10W40 olajjal járok, a márkaszervizben is ezt javasolták - sőt szerintük fölösleges a "jobb" olaj. Igaz, hogy évente, 15.000 km-ként viszem olajcserére, 5.000 km-nél volt egy + csere. Jelenleg 114000 km, szervizek között nem mérhető olajfogyás. Nagyon vigyázok rá - nem telik újra - és azt hiszem meghálálja. Szóval nem éretem ezt az olajmizériát...... Azokra a márkaszervizesekre is ráférne egy szívlapát-kezelés... :angry: A Te motorodhoz nem való az az olaj. Válassz GM-LL-A-025 vagy dexos2 minősítésű olajat ízlésed, pénztárcád szerint, vagy akár a szervizedben kérd a dexos2-es GM-et. (Különben a szervizek többségénél az dönti el, hogy melyik olaj jó az ügyfél autójába, hogy melyik gyártó milyen olajára van olcsó beszerzési forrásuk...) Az olajfogyasztás-témájának meg semmi köze nincs az olajválasztáshoz, meg az olaj jóságához... Annyiban igazad van, hogy ebben a topikban időnként az olajpára kettéfűrészelése folyik, meg másféle szellemi izmozások, de ez néha még szórakoztató is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
demura Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Érdekes, itt nem hozza (csak diesel jóváhagyást): http://www.eneos-olaj.hu/termekeink/motorolajok/eneos-premium-hyper-5w30-olaj Viszont a fényképen meg ott van a dexos2. Ha így van, akkor természetesen használhatod, van jóváhagyása. Kössz. Megnyugodtam Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Azt hiszem félre érthető voltam. :icon1: Hakapeszi is kérdezte régebben, hogy milyen olajat tegyen az x16szr-be ha leváltaná a jó öreg 10w40-et, erre nem kapott választ, így most választott valamit. Többen is kérdezték mostanában, de konkrét választ nem kaptak arra vonatkozóan, hogy a legújabb fejlesztésű olajok közül melyikre van ajánlás. ;) Ezt konkrétan Alex ajánlotta,de már Thor is használta x20xev-ben,jó tapasztalatokkal. Meg az adatlapján is egyértelműen fel van tüntetve,hogy visszafelé is kompatibilis az összes benzines régi opelekre vonatkozó API SJ..stb szabványokkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 T Alex75! "... ez kevés ..." Én nem meggyőzni akarlak, csak tájékoztatlak, hogy butaságot írtál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
psych0 Elküldve Október25, 2013 Megoszt Elküldve Október25, 2013 Köszönöm mindenkinek az X16SZR-rel kapcsolatban feltett kérdésemre adott válaszokat. A választott és már meg is vásárolt olaj a Castrol Magnatec 10W-40 lett, az olajszűrő pedig Mann-Filter. (+ egy WIX levegőszűrő) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "... ez kevés ..." Én nem meggyőzni akarlak, csak tájékoztatlak, hogy butaságot írtál. T Mantec! "butaságot írtál" Amennyiben nem tudod indokolni a kijelentésed, számomra a te véleményed nem mérvadó. Pedig hidd el, szívesen tanulok egy tájékozottabbtól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "... indokolni ..." Hiányzik a készség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "... indokolni ..." Hiányzik a készség. T Mantec! Ezt már régóta sejtettem, sejtettük. Azonban véleményem szerint nemcsak a készséged, a képességed is hiányzik hozzá. képesség, készség... Jól esett ennek elismerését a te "szádból hallani". Viszont legalább guglis szorgalommal pótolod ezt a hiányosságod, és ahogy korábban írtam, sok fórumozónak ez is nagy segítség.. :) Egyszóval, ne búsulj, hasznos tagja vagy az Opel fórumnak... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "Jól esett ..." Értem a vágyat, de nem. Ettől még a butaságod butaság marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 T Alex75! "Jól esett ..." Értem a vágyat, de nem. Ettől még a butaságod butaság marad. T Mantec! "...butaság..." A véleményed számomra érdektelen marad, ameddig a felvetésemre ÉRDEMI választ nem tudsz adni. Addig a hozzászólásod számomra üres szócséplés. Részemről itt lezárva. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október26, 2013 Megoszt Elküldve Október26, 2013 Vááá, hozom a pattogatott kukoricát! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Október27, 2013 Megoszt Elküldve Október27, 2013 Egyszóval, ne búsulj, hasznos tagja vagy az Opel fórumnak... ;) és a többi más fórumoknak is :) olyan jó írások vannak :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marce Elküldve Október27, 2013 Megoszt Elküldve Október27, 2013 Sziasztok! 60ezret futott X14XE-be milyen olajat ajánlotok? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Október27, 2013 Megoszt Elküldve Október27, 2013 Sziasztok! 60ezret futott X14XE-be milyen olajat ajánlotok? :) 10w40 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Október27, 2013 Megoszt Elküldve Október27, 2013 T Marce! "... X14XE ..." GM Dexos2-t, vagy GM-LL-A-025-t teljesítőt, vagy ACEA A3 SAE 5W-30-ast. A 10W-40 a gyártáskor nem volt tiltva ugyan, de mára már a kor meghaladta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marce Elküldve Október27, 2013 Megoszt Elküldve Október27, 2013 Urak! Akkor most 5W-30, vagy 10W-40? :) Azt értem, hogy a futottabb X14XE-kbe inkább a 10W40 kell, de ebben valóban csak 60ezer van. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts