Vilmoskörte Elküldve Augusztus26, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2013 Sziasztok! Én még új vagyok köztetek, alig két hónapja vásároltam a G Astra-m. Sok minden kérdéses még, csak nem tudom hogy megszoknom kell ,vagy megszöknöm ezen dolgok kapcsán. Eddig is Astra-m volt, 12 évig egy F Astra használtam. Az első ami a kérdésem lenne, hogy a nívópálca jelöléseit nem igazán tudom értelmezni. (Az F szériáé nem ilyen.) Ezen se egy min-max jelölés nincs, sehol egy 1L jelzés vagy nyíl.... Olajcsere után eddig kb 500km-t mentem vele, szakszervizben cseréltettem, nem néztem meg akkor hogy meddig töltötték. Péntek du leraktam az autót és szombat de néztem meg rutinból ezt-azt. Többszöri mérésre is ua eredmény jött ki. A nívópálca 4 barázdájából a 3. aljáig ér az olaj. Ez most akkor jó? (Tudok ide képet beilleszteni/csatolni valahogyan?) Köszönöm a válaszotokat előre is! Min és max jelzés között 1 liter van, 5 rovátkával felosztva. Álmoskönyv szerint kb 50-80% közötti töltöttség az ideális. Nyílván min alá nem mehet és max fölé nem célszerű tölteni. Motorkód? Célszerűen dexos 2 jóváhagyású olajjal érdemes tölteni a motort. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Augusztus26, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2013 Aláírásában ott van hogy Z16XE.1 rovátka 2 deci.Ha a 3.alján van az még bőven jó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Augusztus27, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2013 szia az jó!!! :) Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus28, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2013 Sziasztok. Kicseréltem a gyertyákat és javult a rezonancia. Pedig mindegyik henger ment a régi gyertyákkal kicsit jobban rázkódott a motor . Nem értem az összefüggést... Valaki már próbálta a Bosch olajszűrőt? Érdemes lehet kipróbálni? https://cromax.hu/130000000-szurok/130420000-szurok/130420122-motorolajszuro/6157-olajszuro-opel-benzines Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus28, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2013 Valaki már próbálta a Bosch olajszűrőt? Érdemes lehet kipróbálni? https://cromax.hu/130000000-szurok/130420000-szurok/130420122-motorolajszuro/6157-olajszuro-opel-benzines ha kell van egy elfekvő gyárim :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus28, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2013 T mantec ! a következő autóhoz keresek bele való olajat Toyota Corolla Verso D4D-CAT 2.2 diesel (2AD-FTH) köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Augusztus28, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2013 T Mc-elek! "... bele való ..." API CF, API CF-4. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus29, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2013 Köszi szépen :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 Sziasztok! Van egy 10 éves, 225 ezer km-t futott, 1,6-os 16 szelepes G-s lovam :) Olajteknő, tömítés cserét akarok benne, mert el van repedve illetve a tömítés is eldurrant a valahol, de ha már lúd legyen kövér, olajat is cserélek benne szűrővel. Kérdésem, hogy egy ilyen autóba milyent érdemes önteni? Én a GM 5WXX típusait nézegettem, de hallani, h ilyen autóba már kár az. Inkább 10WXX. Javaslatok? Illetve valahol itt a fórumon olvastam valami fém vagy hasonló gyári tömítés készletről, erről valami infó? Nem szeretnék úgy járni, mint most, h eldurrant a tömítés és csepeg a lé :P Kössz a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 T TomH! Milyen motor? X16XE, X16XEL, Z16SE, Z16XE, Z16XEP? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 Sziasztok! Van egy 10 éves, 225 ezer km-t futott, 1,6-os 16 szelepes G-s lovam :) Olajteknő, tömítés cserét akarok benne, mert el van repedve illetve a tömítés is eldurrant a valahol, de ha már lúd legyen kövér, olajat is cserélek benne szűrővel. Kérdésem, hogy egy ilyen autóba milyent érdemes önteni? Én a GM 5WXX típusait nézegettem, de hallani, h ilyen autóba már kár az. Inkább 10WXX. Javaslatok? Illetve valahol itt a fórumon olvastam valami fém vagy hasonló gyári tömítés készletről, erről valami infó? Nem szeretnék úgy járni, mint most, h eldurrant a tömítés és csepeg a lé :P Kössz a válaszokat. Ha 10 éves attól még nem biztos, hogy 10W kell bele, írj egy motorkódot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 Z16XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 Z16XE 5w-30, dexos 2 minősítéssel. Ezekből egyéni szimpátia szerint. Ha nagyon eszi, akkor szerelő, esetleg 5w-40 olaj segíthet ideiglenesen. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 T TomH!"... önteni ..." A követelmény nem viszkozitási osztály, hanem az aktuális gyártóművi követelményt (GM Dexos 2) teljesítő motorolaj."... vagy hasonló..." Olajteknő tömítés GM alkatrész szám: 90412846 Opel katalógus szám: 6 53 669Oem számok. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 Z16XE Kb. két hónapja voltam márkaszervizben olajcserén. Nekem kifejezetten a 10w40-et ajánlották és tették bele. Mivel egyébként sem volt árban számottevő differencia az 5w30-hoz képest, kértem hogy azt öntsék bele, amit ők jónak ítélnek ezen autóba. 121900km-nél volt az ominózus olajcsere... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 Köszönöm a tanácsokat. Én azért gondoltam elsőre az 5WXX-t mert itt Ausztriában jó hidegek vannak és ahogy a Csináld magad c. könyvben néztem az jobban bírja a hideget, mint a 10WXX. De akkor ha mindegy szerintem a GM 5W40-e lesz :) Benzinkutas mondta, h az első szám (5W, 10W) azt jelöli, h max hány éves autóba lehet tölteni :D Szóval szerinte nemsokára jöhet a 15W :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 Kb. két hónapja voltam márkaszervizben olajcserén. Nekem kifejezetten a 10w40-et ajánlották és tették bele. Mivel egyébként sem volt árban számottevő differencia az 5w30-hoz képest, kértem hogy azt öntsék bele, amit ők jónak ítélnek ezen autóba. 121900km-nél volt az ominózus olajcsere... Az hülyeség, 10W nem való bele, max azért nem volt különbség, mert nekik több megmarad úgy... És az mondja magát márkaszerviznek, megeszem a kalapom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 Az hülyeség, 10W nem való bele, max azért nem volt különbség, mert nekik több megmarad úgy... És az mondja magát márkaszerviznek, megeszem a kalapom... A helyi márkaszervizen felül (Opel Szuna) a Szekszárdi márkaszerviz (Opel Pólus) is 10w40-et mondott (tőlük van az autó)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 A helyi márkaszervizen felül (Opel Szuna) a Szekszárdi márkaszerviz (Opel Pólus) is 10w40-et mondott (tőlük van az autó)... Háát nem mondok erre semmit.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember1, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2013 Mindegyik márkaszervíz 10-est rak bele.Nekem a Schiller tette bele a szervízkönyv szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember2, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2013 T Janó32! "... 10W-40 ..." Attól ez még butaság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Szeptember2, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2013 Benzinkutas mondta, h az első szám (5W, 10W) azt jelöli, h max hány éves autóba lehet tölteni :D Szóval szerinte nemsokára jöhet a 15W :P :omg: Ez beszarás! :lipssealed: Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Szeptember2, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2013 :omg: Ez beszarás! :lipssealed: Ez szagértelem ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Szeptember2, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2013 A helyi márkaszervizen felül (Opel Szuna) a Szekszárdi márkaszerviz (Opel Pólus) is 10w40-et mondott (tőlük van az autó)... off, előre is bocsánat a szómenésért ... Nekem is azt tette bele a néhai Olympia. Nem kár értük. Néha arra gondolok, hogy mennyire felesleges itt bármilyen fejlettebb eszköz. Annyira elmaradott itt a nép sok mindenben, hogy nekünk (nekem nem) sokkal jobb volt az átkosban. 10w-en mindenbe, trabi, zsiga, dacia szentháromság. Nem kell gondolkozni és legfőképpen _tanulni_ . Egyszeri (és egyszerű) szerelő kettessel átment a szakiskola "ótószerelő" 3 évén, és boldogan elvolt vele nyugdíjig. Nem kellett tanulni mindenféle úri huncutságot, kompjúter, meg változó szelepvezérlés. A 10-es villáskulcs mindent megoldott, amit meg nem, arra volt a 10 kilós samu kalapács. Ma iszonyú mák és szerencse találni egy jó szerelőt, aki hajlandó tanulni, szakkönyvet olvas, alapszinten ért angolul, hogy a neten fellelhető _minden_ szükséges infó birtokában tudjon diagnosztizálni és hibát elhárítani. Én már ott tartok, hogy érdeklődő laikusként azt keresem, hogyan tudom magam karbantartani a verdát, hogy kerüljem a szervizt a sok rossz tapasztalat miatt. on 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Szeptember2, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2013 A helyi márkaszervizen felül (Opel Szuna) a Szekszárdi márkaszerviz (Opel Pólus) is 10w40-et mondott (tőlük van az autó)... Buták mindkettő helyen.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts