Mc-elek Elküldve Augusztus4, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2013 2003-as évjáratú 1.4 16v astrába milyen olajat kéne rakni? 5w30, 0w-30? És milyen márkát ajánlotok, illetve hány liter megy bele? A kocsit pénteken vettem, de, holnap hozom csak el. elvileg 84km van benne. ezek közül bármelyiket : http://www.gmdexos.com/licensedbrands/dexos2licensedbrands.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Virgo Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Állítólag szeptembertől itthon is lehet majd kapni, akit esetleg érdekel... MANNOL O.E.M. for Chevrolet Opel 5W-30 API SN/SM/CF ...addig is marad ez!? :) :http://www.sct-hungary.hu/termekkatalogus/katalog237.pdf Link to comment Megosztás: More sharing options...
amargo Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Eldobom az agyamat, öntözzék csak a kocsiba a 10W-40-et... Már kiakasztanak. :D http://prohardver.hu/tema/opel_topic/hsz_23701-23750.html Na, de oda se válaszoltál, hogy milyet érdemes használni? :) Milyen probléma lehet abból, ha 4 éve 10w40-et locsolnak az autóba.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Na, de oda se válaszoltál, hogy milyet érdemes használni? :) Milyen probléma lehet abból, ha 4 éve 10w40-et locsolnak az autóba.. Valoszínüleg a sokkal nagyobb motorkopás az elégtelen kenés miatt hidegindításnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Valoszínüleg a sokkal nagyobb motorkopás az elégtelen kenés miatt hidegindításnál. Igen így van... Nem bele való olajat nem töltenék a kocsiba legalább.... De nem az én dolgom, ha majd generálozni kell a kocsit, akkor majd rájön az user, aki 10W-40-et önt a kocsiba.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
amargo Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Valoszínüleg a sokkal nagyobb motorkopás az elégtelen kenés miatt hidegindításnál. Hogy kerek legyen a mondat, mert ezt nem értem, ha nem megfelelő az olaj típusa, akkor sokkal nagyobb a valószínűsége a motor kopásának hideg indításnál? Le írtam talán ott is, hogy a castrol honlapján is rajta van: http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9041000&contentId=7074339 De arra még mindig nem tudom a választ se itt se ott nem írta senki - ezek szerint franc se tudja -, hogy most újra elkezdem az 5w40-et - na de melyiket ezeket találtam: Edge 5W40 lesz, vagy Fuchs 5W30 - bele rakni, akkor mi lesz.. Én öntöttem már 10+ éves - tolyota - autóba finomabb olajat és tankolásonként 1-1.5 L tölthettem utána ezt igen csak nem szeretném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Hogy kerek legyen a mondat, mert ezt nem értem, ha nem megfelelő az olaj típusa, akkor sokkal nagyobb a valószínűsége a motor kopásának hideg indításnál? Le írtam talán ott is, hogy a castrol honlapján is rajta van: http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9041000&contentId=7074339 De arra még mindig nem tudom a választ se itt se ott nem írta senki - ezek szerint franc se tudja -, hogy most újra elkezdem az 5w40-et - na de melyiket ezeket találtam: Edge 5W40 lesz, vagy Fuchs 5W30 - bele rakni, akkor mi lesz.. Én öntöttem már 10+ éves - tolyota - autóba finomabb olajat és tankolásonként 1-1.5 L tölthettem utána ezt igen csak nem szeretném. 5W-30-al jobban jársz, olcsóbb.... https://cromax.hu/150000000-olajfolyadek/151670000-olaj/151670686-motorolaj/?limitstart=0 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
amargo Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 5W-30-al jobban jársz, olcsóbb.... https://cromax.hu/150000000-olajfolyadek/151670000-olaj/151670686-motorolaj/?limitstart=0 Köszi, ezt néztem ki: Opel 5W-30 5 literes Dexos2 DPF Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Köszi, ezt néztem ki: Opel 5W-30 5 literes Dexos2 DPF Ez teljesen jó bele. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 De nem az én dolgom, ha majd generálozni kell a kocsit, akkor majd rájön az user, aki 10W-40-et önt a kocsiba.... Kicsoda? Ugyan, magyar embör sose' ismerné el, hogy bal volt. Szar' az opel, ennyi ... Szerinted majd végiggondolja, hogy miért is ment tönkre idő előtt a gépe? Attól neki sokkal nagyobb az egója, hogy egy ilyen szitut be merjen vállalni, akár saját magának is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Ez teljesen jó bele. ;) Csak sok az 5 lityis kanna. Papíron 3.5 lityi, de ez csak fémtiszta motor esetében igaz. Nekem elég a 3x1 literes, jól kicsöpögtetve a motort, ennyivel az utolsó előtti rovátkáig töltödik, kb 80%. Az álmoskönyv szerint ez ideális. Nem pakolgatok félig tele/üres flakonokat feleslegesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus5, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2013 Csak sok az 5 lityis kanna. Papíron 3.5 lityi, de ez csak fémtiszta motor esetében igaz. Nekem elég a 3x1 literes, jól kicsöpögtetve a motort, ennyivel az utolsó előtti rovátkáig töltödik, kb 80%. Az álmoskönyv szerint ez ideális. Nem pakolgatok félig tele/üres flakonokat feleslegesen. Én a 4l-es kannát veszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus9, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2013 Sziasztok, szerintetek ezt belehet szerezni még ennél olcsóbb áron? https://cromax.hu/150000000-olajfolyadek/151670000-olaj/151670691-szervoolaj/296143-szervoolaj-opel-zold-1l Link to comment Megosztás: More sharing options...
adyy Elküldve Augusztus9, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2013 Sziasztok, szerintetek ezt belehet szerezni még ennél olcsóbb áron? https://cromax.hu/150000000-olajfolyadek/151670000-olaj/151670691-szervoolaj/296143-szervoolaj-opel-zold-1l http://www.autoteka2000.hu/index.php?oldal=termekek&apro=&k_id=48&p_id=102&level=5 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus9, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2013 http://www.autoteka2000.hu/index.php?oldal=termekek&apro=&k_id=48&p_id=102&level=5 Meglepődtem, s tényleg az lehet benne ami bele való? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Augusztus10, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2013 T kobraCode! "... bele ..." Nem. A kormányszervó olaj és a sebességváltó olaj két különböző állatfajta. Ennyi az ára Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus10, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2013 T kobraCode! "... bele ..." Nem. A kormányszervó olaj és a sebességváltó olaj két különböző állatfajta. Ennyi az ára T mantec! Én konkrétan arra lettem volna kíváncsi hogy a cromax-os és e között lehet e különbség. Csak a szervó olaj érdekelne. Nem értem hogy lehet ekkora árkülönbség a kettő között. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adyy Elküldve Augusztus10, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2013 Meglepődtem, s tényleg az lehet benne ami bele való? Nem tudom, hogy honnan szerzik be a kenőanyagokat, de szinte az összes olaj olcsóbb, mint bárhol. Lehet, hogy csak a Cromax árrése nagy. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kukori Elküldve Augusztus10, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2013 Nem tudom, hogy honnan szerzik be a kenőanyagokat, de szinte az összes olaj olcsóbb, mint bárhol. Lehet, hogy csak a Cromax árrése nagy. :D Nem tudom, gyanús. De lehet csak bennem van a gond. A Cromax árai normálisnak mondhatók, erős közepes. Ezek az árak viszont jelentősen olcsóbbak, mint máshol. Én elég paranoiás vagyok a hamisítványok miatt, nem biztos, hogy ennyin érdemes spórolni, hiszen pl. a szervó vagy váltó olajat is igen csak hosszú távra vesz az ember, motorolaj esetén pedig megint csak nem biztos, hogy érdemes a motor épségét kockáztatni. Persze ez csak az én véleményem, lehet, hogy a Cromax és a többiek is egyszerűen ekkora árréssel dolgoznak. De a Cromaxban tudom, hogy eredeti. A gond az, hogy ezt nem tudod megállapítani, hogy eredeti vagy sem. Castrolnál bevezették a hologramos matricát, de szerintem azt is lehet hamisítani, főleg egy olyan népszerű terméknél, mint a Castrol, ahol meg is éri ebbe befektetni. Nem állítom, hogy hamisítvány az itt kapható olaj, csak egyszerűen nem értem, hogy lehetnek csak ők ennyivel olcsóbbak, mint mindenki más. Pl. Castrol Edge és Fusch is jóval olcsóbb náluk, mint az általam látott eddigi legolcsóbb hely. Aztán ki tudja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus10, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2013 Nem tudom, gyanús. De lehet csak bennem van a gond. A Cromax árai normálisnak mondhatók, erős közepes. Ezek az árak viszont jelentősen olcsóbbak, mint máshol. Én elég paranoiás vagyok a hamisítványok miatt, nem biztos, hogy ennyin érdemes spórolni, hiszen pl. a szervó vagy váltó olajat is igen csak hosszú távra vesz az ember, motorolaj esetén pedig megint csak nem biztos, hogy érdemes a motor épségét kockáztatni. Persze ez csak az én véleményem, lehet, hogy a Cromax és a többiek is egyszerűen ekkora árréssel dolgoznak. De a Cromaxban tudom, hogy eredeti. A gond az, hogy ezt nem tudod megállapítani, hogy eredeti vagy sem. Castrolnál bevezették a hologramos matricát, de szerintem azt is lehet hamisítani, főleg egy olyan népszerű terméknél, mint a Castrol, ahol meg is éri ebbe befektetni. Nem állítom, hogy hamisítvány az itt kapható olaj, csak egyszerűen nem értem, hogy lehetnek csak ők ennyivel olcsóbbak, mint mindenki más. Pl. Castrol Edge és Fusch is jóval olcsóbb náluk, mint az általam látott eddigi legolcsóbb hely. Aztán ki tudja... Szerintem is gyanúsan olcsó. Cromaxnak jók az árai, és ott tuti nem hamisítvány. Érdekes minden esetre... Link to comment Megosztás: More sharing options...
adyy Elküldve Augusztus10, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2013 Nem tudom, gyanús. De lehet csak bennem van a gond. A Cromax árai normálisnak mondhatók, erős közepes. Ezek az árak viszont jelentősen olcsóbbak, mint máshol. Én elég paranoiás vagyok a hamisítványok miatt, nem biztos, hogy ennyin érdemes spórolni, hiszen pl. a szervó vagy váltó olajat is igen csak hosszú távra vesz az ember, motorolaj esetén pedig megint csak nem biztos, hogy érdemes a motor épségét kockáztatni. Persze ez csak az én véleményem, lehet, hogy a Cromax és a többiek is egyszerűen ekkora árréssel dolgoznak. De a Cromaxban tudom, hogy eredeti. A gond az, hogy ezt nem tudod megállapítani, hogy eredeti vagy sem. Castrolnál bevezették a hologramos matricát, de szerintem azt is lehet hamisítani, főleg egy olyan népszerű terméknél, mint a Castrol, ahol meg is éri ebbe befektetni. Nem állítom, hogy hamisítvány az itt kapható olaj, csak egyszerűen nem értem, hogy lehetnek csak ők ennyivel olcsóbbak, mint mindenki más. Pl. Castrol Edge és Fusch is jóval olcsóbb náluk, mint az általam látott eddigi legolcsóbb hely. Aztán ki tudja... 2T és 4T olajat vettem már tőlük, azzal nem volt gond. Viszont blokkot/számlát nem kaptam. Nemrég írtam, hogy hologramos Castrol olajon lévő QR kódot beolvastattam a telóval és a 15W40-es olajnál a 10W40-es oldala nyílt meg. Szóval ott sem volt minden rendben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus10, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2013 Nekem is gyanús hogy ennyire olcsó. Cromaxnál én csak drágábban találtam igaz még a postaköltséget is hozzá kell majd számolnom. Na majd meglátom de vennem kell mert csepegtet egy keveset a szervóm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus10, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2013 2T és 4T olajat vettem már tőlük, azzal nem volt gond. Viszont blokkot/számlát nem kaptam. Nemrég írtam, hogy hologramos Castrol olajon lévő QR kódot beolvastattam a telóval és a 15W40-es olajnál a 10W40-es oldala nyílt meg. Szóval ott sem volt minden rendben. Ha számlát nem adnak, az már gyanús. És az NAV figyelmét felkeltheti. Ki NAV-os itt, pont én olvasom. :rolleyes: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Augusztus11, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2013 Szerintem is gyanúsan olcsó. Cromaxnak jók az árai, és ott tuti nem hamisítvány. Érdekes minden esetre... Kb. én is ennyiért (motul, mobil1) szerzem, igaz, haveromon keresztül... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gedikart Elküldve Augusztus11, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2013 Szerintem is gyanúsan olcsó. Cromaxnak jók az árai, és ott tuti nem hamisítvány. Érdekes minden esetre... Azért vannak boltok, ahol autószerelőknek/szervizeknek/stb maximum 40% kedvezményt is adnak (pl Trost - korábban Meteor), tehát a listaáron elég nagy árrés van alapból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts