Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

julien

Recommended Posts

Azzal, hogy a 10W40-es olajat lecseréled Dexos 2-csak jót teszel a motorral. Ebbe a motorba ilyen olaj való. Nem lesz semmi baja, az enyémet is sajnos 10W40 essel használták előtte, én cseréltem le Dexos 2-re. Ami érdekes, hogy az Opel márka szervizben a második cserénél már 10W40 került bele!!!

Nyugi, előfordul.

Nekem 4l-t tettek bele, s mondják jó a szint. Majd pálca be, és 1 centivel max szint felett, majd azzal szórakoztak, hogy leszívják.... Majd itthon még 2dl-t levettem belőle, akkor lett jó. Szóval ennyire tudják hogy mi kell bele, és mennyi. (persze tisztelet a kivételnek) :D

Megosztás:

T Stofl!

" Mibe ..."

Az említett termék 2004-ig gyártott Opel Movano billenő karosszéria hidraulika olaja.

Már régóta nincs gyártásban. Én pénzt nem adnék érte.

" Jó a ..."

Nem.

mantec

Köszönöm a választ. Kaptam ajándékba. 0,8l van még benne.

Vajon miért írja a doboza a váltó és szervó felhasználást is?

E helyett mit töltsek a kormányszervó tartályába?

Köszi!

Megosztás:

T gabeeszka!

' ... jó ..."

Az említett motorolaj semmilyen GM (Opel) követelményt nem teljesít. Ezért GM (Opel) motorba nem való.

Nem a Castrol Hungária Kft hozta Mo-on forgalomba.

A Castrol Magnatec 5W-40 C3, rendelkezik a GM Dexos 2 követelménnyel.

Ezért GM (Opel) motorban használható.

"... most 15W-40 ..."

Miért?

Mikor megvettem a kocsim akkor elvittem a szerelőmhöz és ő ilyet rakott bele.Én rá hagytam mondván ő jobban ért hozzá mint én...Ezért lett 15W-40 bele öntve.

Köszönöm szépen a válaszod! :)

Megosztás:

Mikor megvettem a kocsim akkor elvittem a szerelőmhöz és ő ilyet rakott bele.Én rá hagytam mondván ő jobban ért hozzá mint én...Ezért lett 15W-40 bele öntve.

Nem vagy rászorulva a tanácsomra, de aki egy mai gépbe 15w-40 olajat beletölt, az nálam kiiratkozott a szerelői névsorból. Pont. Keress mást helyette.

Megosztás:

15W-40?

Komoly?

Miért nem hajtómű olajat? :hiya: Vagy fékolaj, az még jobb bele. A szerelődet meg cseréld le, aki inkább autószerelő nevet nem is érdemelne, inkább mást.....

Megosztás:

Sziasztok!

Akkor most szummázva, milyen motorolajra érdemes lecserélnem a jelenlegit?

Eddig minden ciklus után 5W40-est kapott.

Astra H 2007 (benzin)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

0W-30, 0W-40, 5W-30, 5W-40 GM-LL-A-025, vagy pedig a jelenleg érvényben lévő dexos2 szabványnak megfelelő olaj.

• Like 1
Megosztás:

Áruld már el, hol szerel ez a szerelő? Hogy még véletlenül se keveredjünk oda!

Megosztás:

Az olajcsere után kb. hétszáz km után az olajfogyás: a mérőpálca fogai közül a legfelső alján van, vagyis nem egész egy beosztást csökkent. Ez normális vagy valami gondra utal? Ugye most 5W30 GM olaj van benne, az autóban 125e km.

Nem folyat valahol? (szűrőház, bal oldalt a főtengely szimering, esetleg a váltó alja nem olajos?)

Mennyi olajat töltöttél bele cserekor?

Milyen körülmények között használtad?

Megosztás:

Nem folyat valahol? (szűrőház, bal oldalt a főtengely szimering, esetleg a váltó alja nem olajos?)

Mennyi olajat töltöttél bele cserekor?

Milyen körülmények között használtad?

Elvileg nem folyik sehol. Bal oldali főtengely szimering tavaly cserélve lett, most meg a karter levéve, szigetelve, tömítő-ragasztóval (vagy mivel) visszarakva.

Hát, a szervizben öntötték bele, szerintem a gyári szerint, mert egy kevés maradt a négy literes kannában, így szerintem 3 és valamennyi litert. Maximumon volt az olajszint. Nincs az autó alatt olajfolt sehol.

Napi szinten, használom, munkába járok vele, reggel 7 km, majd délután 7 km, és rövidebb utak hét közben, két-három hetente közúton kb 300 km.

Soknak számít ez a fogyás?

Megosztás:

Elvileg nem folyik sehol. Bal oldali főtengely szimering tavaly cserélve lett, most meg a karter levéve, szigetelve, tömítő-ragasztóval (vagy mivel) visszarakva.

Hát, a szervizben öntötték bele, szerintem a gyári szerint, mert egy kevés maradt a négy literes kannában, így szerintem 3 és valamennyi litert. Maximumon volt az olajszint. Nincs az autó alatt olajfolt sehol.

Napi szinten, használom, munkába járok vele, reggel 7 km, majd délután 7 km, és rövidebb utak hét közben, két-három hetente közúton kb 300 km.

Soknak számít ez a fogyás?

Egy beosztás 2dl. Hogy sok-e nem. Gyár megengedett 6dl/1000km. De ha eszi az nem jó előjel...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.