Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok


julien

Recommended Posts

Ekkora és ennyi sületlenséget régen olvastam...

Tényleg mindegy az eladónak, hogy a drágább (fuchs) vagy az olcsóbb olajat (GM) veszed meg tőle, nyilván mindkettőn ugyanannyi a haszna, hülye lesz az olcsóbbra rábeszélni... A Castrol olajokat konkrétan nálunk a faluban hamisította egy ürge és szállította a Tesco-nak (Flakonokat gyártott illetve nyomtatta rá a címkét, és a budget olajat öntötte bele (vipcar)), szerencsére elkapták...

Amit viszont én is csak hallottam egy pár boltban,okos kereskedőktől, hogy a fuchs cég kanadából felvásárolja a használt láncfűrészolajat, lopakodó atom-tengeralattjáróval szállítják ide, leszűrik belőle a forgácsot amit aztán eladnak az IKEA-nak, furnér alapanyagnak, öntenek hozzá egy kis 20w-50 lengyel harckocsiolajat és már kész is a fuchs titan ... Többen is mondták, bizonyára így van... Azóta GM olajat használok!

Tényleg érdekes ez a mende-monda. Én is hallottam. Konkrétan nekem az egyik Opel márkaszerviz vezetője mondta, hogy a GM az újrahasznosított olaj, ezért kizárólag a Castrolt rakjam a gépbe. Ettől függetlenül most 5w30 dexos2 GM van az autóban. Most először került bele. Néhány ezer km múlva már tudok valamit mondani a változásról, ha lesz egyáltalán.

Eddigi tapasztalatok:

1. olaj:GM 10w40: 10e km alatt 4 dl fogyasztás. Ebből 3dl az utolsó 2e km-en, amiből 1e km autópálya volt 4000-es fordulaton. Az utolsó két hónapban, december, januárban már elkezdett csattogni az autó. A elöbb említett szervizes szerint, "hát persze, hisz a GM olaj ennyit tud, fél év és 5e km után elfárad.

2. olaj: Castrol 10W40: munkahelyváltásnak köszönhetően 1 év alatt sikerült kemény 5-6e km-t menni az autóval. Ez alatt nem volt olajfogyás, sem csattogás. De hát fele km, fele autópálya magas fordulaton. Tehát nem mérvadó a hasonlat.

3. olaj GM 5w30 dexos2: most januárban került bele, eddig semmi változást nem tapasztaltam. Kb. 800km-t mentem...

Ha néhány irónikus ismerősömet idézném:

"Évi 5000 km alatt olaj nélkül sem lenne baja az autónak..."

"Úgy sem mész annyit az autóval eladás előtt, hogy az olaj miatt lenne problémád..."

Ezektől függetlenül én úgy gondolom, hogy ha egy Insigniába jó a GM dexos2 akkor az én szeretett Astrámba is jó lesz!

Tovább, ha tényleg újrahasznosított olaj lenne, akkor nem lenne az a pénz, hogy a BMW és a VW adja hozzá a minősítését. És valószínűleg már nagyobb dobra lett volna verve a dolog, mert a konkurencia nem engedné hogy a "szar" olaj miatt veszítsen vevőket.

....szerintem....

Link to comment
Megosztás:

T. Harmlevi!

Kicsik aggódva de tisztelettel kérdezem, hogy TE hol olvastad a soraim között, hogy egyazon kereskedőnél érdeklődtem én a Fuchs és a GM olaj felől, vagy egy kereskedőnél szándékoznék megvenni ezeket? Azért ilyen gyógy én sem vagyok... Szerintem olvasd el újra az írottakat és utána idézzél valakitől, ne is haragudj. Ne csak úgy kiragadj neked szemet szúró részleteket, hanem egészében értelmezd az írottakat. Nyilván nem két teljesen különböző, két eltérő olaj között fogom megkérdezni az eladót, hiszen nyilván a drágábbat fogja ajánlani. Amint írtam, én direkt két nagyjából egy árban lévő, egyformán az Opel specifikációknak megfelelő olaj között való választás elé állítottam azt, akitől érdeklődtem, amiből fakadóan neki mint eladónak, amint írtam, teljesen mindegy volt, hogy mit ajánl nekem. Nem pedig egy olcsó GM és egy drágább Fuchs vagy más olajról volt szó abban amit írtam. És akkor sem igazán fűződik érdeke a dologhoz, ha csak tanácsot kérek és nem vásárolok két amúgy (amint az írtam) nagyjából egyforma árfekvésű olaj közül egyet sem. De javíts ki ismét ha tévednék. :icon13: Nem tudom, hogy hol olvastad azokat, amikre hivatkoztál.. :closedeyes: Tessék mindent elolvasni.

Azt sem írtam, hogy én vettem volna vagy egyáltalán néztem volna tecsóban olajat. Mivel ezt már nagyon régen kerülöm. Ezt az infót is még évekkel ezelőtt éppen azoktól az ismerőseimtől hallottam, akiktől szerinted hülyeség ez az egész a GM olajjal kapcsolatban. Akkor még nem is Opelem volt. De akkor ezek szerint az az infó, amit te hallasz az oké, amit más, az meg hülyeség? Érdekes szemlélet.. :whistle:

Én Castrol-t használtam mindig eddig, de azért annyi eszem mindig volt, hogy kimondottan a Castrol márkaboltban vettem. Zuglóban. Aki tecsóban vesz "márkás" olajat, az elég orosz rulettet játszik. De mondjuk ilyet sem írtam...

Amúgy a Fuchs olajakról amiket megtudtam, ezeket én nem az általad említett sarki "okos kereskedők"-től tudom, hanem azért ennél megbízhatóbb infókat kaptam, de ha nagyon keresed, akkor ezeknek Te is utánanézhetsz ha használod a guglit és szánsz rá pár órát a gép előtt és megszűröd az infókat és csak a komolyakkal foglalkozol, nem minden sarki lelkes blogolóval. Én ezt tettem és nem volt hülyeség.

Én nem beszéltem le senkit arról, hogy GM olajat használjon, mindössze megosztottam, amit megtudtam.. senki sem mondta, hogy TE ne azt tegyél az autódba. Nyugodtan... :icon13: Én nem fogok.

Az a Kanadából-IKEA-ba és onnan tovább példád egyébként poénos volt...csak kár, hogy cinikus tartalom volt mögötte minden alap nélkül...de te tudod. :whistle:

Szóval azért már ne is haragudj, de ha idézel a soraimból, előtte légyszíves olvasd el figyelmesen amit látsz és ne a szélsőségekkel dobálózz, mivel én nem írtam olyanokat, amiket te beállítasz sületlenségekként, másrészről, ha ilyen utánajárások után ez a sok infó sületlenség akkor ne is haragudj, de az általad a minden sarki okosboltosnál hallottak miért is lennének mérvadóbb infók? Ennyi erővel akkor minden infó hülyeség, amit bárkitől hallunk és tökmindegy, hogy mit teszünk az autónkba. Én legalább utána mentem a témának és ezek alapján írtam, amit írtam. Szóval...mit is mondhatnék?

Én legalább nem dobálózok azzal, hogy amit te hallottál, az sületlenség. Pedig az sincs komolyabb forrásból, ahogy írtad....sőt. De természetesen mindenki azt gondol, amit akar. Csak olvasson, mielőtt fikázik. Köszönöm a megértésedet.

További kellemes estét mindenkinek, mára ennyi voltam a hozzászólások száma miatt...jó hétvégét és éljen a tavasz! :icon13:

Link to comment
Megosztás:

Érdekek emberek, érdekek! A mai világban semmi nincs ingyen, így ha valaki rá akar beszélni egy bizonyos fajta (márkájú) olajra, akkor azt azért teszi, mert valamilyen érdeke fűződik hozzá. Ebben a kontextusban rögtön érthető hogy a gyáriak is miért jóváhagyásokat írnak a kézikönyvben és nem márkákat, valamint azt is csak ajánlják, és óvakodnak attól hogy bármiről is lebeszéljék/eltanácsolják a felhasználót. Én a magam részéről meghallgatok ugyan mindenféle véleményt (bár nemigen kérek tanácsot), de a végső döntést mégiscsak én magam fogom meghozni, nem utolsósorban azért mert ha mellényúlok akkor így legalább magamat hibáztathatom. Olajügyben garancia nincs és nem is lesz semmire, ezért aztán felesleges hamis biztonságérzetbe ringatnia magát bárkinek. Ha a javasolt olajtól végül besül a blokk, akkor ami a felelősséget illeti ugyanúgy magára marad mindenki akkor is ha ezt a gyárilag ajánlott olaj okozta, és akkor is ha a szomszéd falu traktorosa által "finomított" matéria volta hiba előidézője.

Link to comment
Megosztás:

T. Mantec!

Ne haragudj, de szerintem itt mindenki tudja, hogy mit jelent az a szleng, hogy egy olaj "vékony"... ha te ezt nem tudod, akkor szerintem ne kommentáld az írottakat, csak azért, hogy tájékozottabnak tűnj.. már ne is haragudj. Elhiszem, hogy lehet nagy tapasztalatod (bár ki tudja...nem ismerjük egymást személyesen..), ám az, hogy kitekergeted az egyébként közismert dolgokat nagyot csodálkozva, az nem igazolja az esetleges tudásodat. Ne haragudj ezért. Van "vékony" olaj...ezt mindketten, sőt, mindnyájan tudjuk....csak kell egy kis kötekedés gondolom. Persze kinek mivel telnek a napjai. :D Vannak jó és használható tanácsaid, de hidd el, hogy legalább ennyi kicsinyesen kioktató és olykor üresen buta megjegyzésed is van. Ezt azért itt páran megerősíthetik szerintem, persze én nem személyeskedek, mert nem a stílusom ha nem muszáj.

És írhatod, hogy nem, de a tényeken nem változtat: a GM olaj használt és újrakezelt olaj. Nézz utána megfelelő helyeken...ha ennyire nagy szaki vagy tényleg, akkor megtalálod ezeket a helyeket, ahogyan bárki megteheti. Erre való a net. Az, hogy TE nem láttál ilyet, az nem az én informálatlanságomat jellemzi, hiszen a GM olaj árában vagy nem sokkal felette elég sok olajmárka kínál GM LL-a 025 vagy Dexos-2 specifikációknak megfelelő olajat.......egy olajguru ne tudná ezt? Dehogynem....gugli a barátod, ahogyan ezt már sokan írták itt előttem is. Egy nap alatt többet is találhatsz és nem tecsós olajokról beszélünk. Vannak persze atom drágák is, de nyilván nem ezeket hasonlítom a GM olajokhoz. Nem egy súlycsoport.

Amúgy én azon is elgondolkoznék, hogy mitől ennyire olcsó a GM olaj...éppen egy olajválasztással foglalkozó írásban olvastam, hogy a gyanúsan olcsó olajokkal szemben jogosan gyanakszik a vevő és az egy örök érvényű szabály, hogy a nagyon olcsó olajok általában annyit is érnek...és hát lássuk be, azért nem nagyon van jelentős különbség egynémely hamisítottnak kikiáltott tecsós vagy osanos olaj ára és a GM olajok ára között. Azért ezen is érdemes elgondolkozni és ebben az előttem Stofl kolléga által leírt "ennyit tud az Opel olaj" bejegyzése is megerősít valahol. De mindegy végül is. Ahogyan igen tisztelt Tgabika :hiya: szaktárs is nyilatkozta, mindenki önmaga dönti el, hogy mit tesz a vasba. Én csak azt nem értem, hogy egy pár önjelölt márkatárs miért "hülyéz le" másokat olyan infókért, amilyeneknél megbízhatóbbakat ők sem tudnak villantani, ám azok a tutik, mondják ők. De ahogyan írtam, mindegy végül is, nem az volt a célom, hogy feszkót gerjesszek a megtudottakkal.

Egyszóval: T. Mantec, a GM olaj bizony használt és újrafinomított, "vékony" olaj is van amint azt tudjuk...az Opel specifikációkkal rendelkező azonos vagy hasonló árú olajokat pedig gondolom nem kell bemutatnom egy igazán hozzáértő emberkének....gondolom. :whistle: Erre van a net...például. :icon1:

Remélem, hogy ez még bemegy ma, mert már eleget írtam mára... elnézést ha nem tudok reagálni valaki levelére. További szép estét Nektek! :hiya:

Link to comment
Megosztás:

Egyszóval: T. Mantec, a GM olaj bizony használt és újrafinomított, "vékony" olaj is van amint azt tudjuk...az Opel

1., erre van bizonyítékod vagy csak a szomszédtól hallottad?

2., ez akár kimerítheti a rágalmazás fogalmát is, annak minden következményével együtt.

3., kicsit túl van lihegve a dolog

4., castrolt márkaboltból veszel, a gm olaj nem ér ennyit?

5., ha még emlékszel a Postabank csödjére, az is úgy kezdődött, hogy valaki hallott valamit, láncszerűen terjedt a pletyka, és 2 nap alatt becsődölt a bank, ami normál körülmények között nem következett volna be.

Link to comment
Megosztás:

A hozzá szólásokat olvasgatva úgy látom,hogy ez a motorolaj választás örök "vita" tárgya marad. Sajnos. :(

Pontosan.

Igazából én ezért nem látom értelmét ennek a topiknak...

Pl. látok a tévében egy samponreklámot ami 82%-al fényesebb hajat ígér. Nem tudom higgyek-e neki, ezért beírom az internetre. Ödönke azt írja marhaság, ne higgyek a reklámnak. És vajon Ödönkének higgyek?

Szvsz minél szélesebb körből próbál meg valaki tájékozódni, annál jobban elbizonytalanítják.

Link to comment
Megosztás:

1., erre van bizonyítékod vagy csak a szomszédtól hallottad?

2., ez akár kimerítheti a rágalmazás fogalmát is, annak minden következményével együtt.

3., kicsit túl van lihegve a dolog

4., castrolt márkaboltból veszel, a gm olaj nem ér ennyit?

5., ha még emlékszel a Postabank csödjére, az is úgy kezdődött, hogy valaki hallott valamit, láncszerűen terjedt a pletyka, és 2 nap alatt becsődölt a bank, ami normál körülmények között nem következett volna be.

Megnyugtatlak benneteket, hogy a világ összes motorolaj gyártója újrahasznosított olajat használ.

Mivel egy környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási egyezmény kötelezi rá őket.

A teljes értékesítés min. 25%-nak megfelelő mennyiség erejéig kötelesek az olajokhoz hozzáadni.

Egyébként ezzel nincs semmi baj, mivel az újrafelhasznált finomított olajok minősége is megfelelő a legszigorúbb követelményeknek.

Link to comment
Megosztás:

T. Harmlevi!

Kicsik aggódva de tisztelettel kérdezem, hogy TE hol olvastad a soraim között, hogy egyazon kereskedőnél érdeklődtem én a Fuchs és a GM olaj felől, vagy egy kereskedőnél szándékoznék megvenni ezeket? Azért ilyen gyógy én sem vagyok... Szerintem olvasd el újra az írottakat és utána idézzél valakitől, ne is haragudj. Ne csak úgy kiragadj neked szemet szúró részleteket, hanem egészében értelmezd az írottakat. Nyilván nem két teljesen különböző, két eltérő olaj között fogom megkérdezni az eladót, hiszen nyilván a drágábbat fogja ajánlani. Amint írtam, én direkt két nagyjából egy árban lévő, egyformán az Opel specifikációknak megfelelő olaj között való választás elé állítottam azt, akitől érdeklődtem, amiből fakadóan neki mint eladónak, amint írtam, teljesen mindegy volt, hogy mit ajánl nekem. Nem pedig egy olcsó GM és egy drágább Fuchs vagy más olajról volt szó abban amit írtam. És akkor sem igazán fűződik érdeke a dologhoz, ha csak tanácsot kérek és nem vásárolok két amúgy (amint az írtam) nagyjából egyforma árfekvésű olaj közül egyet sem. De javíts ki ismét ha tévednék. :icon13: Nem tudom, hogy hol olvastad azokat, amikre hivatkoztál.. :closedeyes: Tessék mindent elolvasni.

Azt sem írtam, hogy én vettem volna vagy egyáltalán néztem volna tecsóban olajat. Mivel ezt már nagyon régen kerülöm. Ezt az infót is még évekkel ezelőtt éppen azoktól az ismerőseimtől hallottam, akiktől szerinted hülyeség ez az egész a GM olajjal kapcsolatban. Akkor még nem is Opelem volt. De akkor ezek szerint az az infó, amit te hallasz az oké, amit más, az meg hülyeség? Érdekes szemlélet.. :whistle:

Én Castrol-t használtam mindig eddig, de azért annyi eszem mindig volt, hogy kimondottan a Castrol márkaboltban vettem. Zuglóban. Aki tecsóban vesz "márkás" olajat, az elég orosz rulettet játszik. De mondjuk ilyet sem írtam...

Amúgy a Fuchs olajakról amiket megtudtam, ezeket én nem az általad említett sarki "okos kereskedők"-től tudom, hanem azért ennél megbízhatóbb infókat kaptam, de ha nagyon keresed, akkor ezeknek Te is utánanézhetsz ha használod a guglit és szánsz rá pár órát a gép előtt és megszűröd az infókat és csak a komolyakkal foglalkozol, nem minden sarki lelkes blogolóval. Én ezt tettem és nem volt hülyeség.

Én nem beszéltem le senkit arról, hogy GM olajat használjon, mindössze megosztottam, amit megtudtam.. senki sem mondta, hogy TE ne azt tegyél az autódba. Nyugodtan... :icon13: Én nem fogok.

Az a Kanadából-IKEA-ba és onnan tovább példád egyébként poénos volt...csak kár, hogy cinikus tartalom volt mögötte minden alap nélkül...de te tudod. :whistle:

Szóval azért már ne is haragudj, de ha idézel a soraimból, előtte légyszíves olvasd el figyelmesen amit látsz és ne a szélsőségekkel dobálózz, mivel én nem írtam olyanokat, amiket te beállítasz sületlenségekként, másrészről, ha ilyen utánajárások után ez a sok infó sületlenség akkor ne is haragudj, de az általad a minden sarki okosboltosnál hallottak miért is lennének mérvadóbb infók? Ennyi erővel akkor minden infó hülyeség, amit bárkitől hallunk és tökmindegy, hogy mit teszünk az autónkba. Én legalább utána mentem a témának és ezek alapján írtam, amit írtam. Szóval...mit is mondhatnék?

Én legalább nem dobálózok azzal, hogy amit te hallottál, az sületlenség. Pedig az sincs komolyabb forrásból, ahogy írtad....sőt. De természetesen mindenki azt gondol, amit akar. Csak olvasson, mielőtt fikázik. Köszönöm a megértésedet.

További kellemes estét mindenkinek, mára ennyi voltam a hozzászólások száma miatt...jó hétvégét és éljen a tavasz! :icon13:

Tisztelt Mirage!

Ejnye, nem gondoltam, hogy ekkora indulatokat szül benned a picit kritikus megjegyzésem... De ha van rá időd javaslom a regényírást, lenne keresnivalód a könyvpiacon, a terjedelemmel legalábbis garantáltan nem lenne gondod:)!

1.Az alább* idézett mondataid viszont enyhén zavarosak, nagyon olybá tűnik (ill. tűnt), hogy Te a kereskedésekben, meg ahol utánakérdeztél a GM olajat állíttattad szembe eme szakemberekkel, más az előírást teljesítő olajokkal...

2. Nem mondtam, hogy TE a tesco-ban vásárolsz olajat, keresd már vissza hol írtam ilyet, ha már szerinted kettőnk közül a szövegértelmezés nekem kevésbé az erősségem... Példának szántam a hamisításra, egy konkrét megtörtént esetet, ami végre nem valami mende-monda, de ne tekintsd hitelesnek, sőt...

3. Valahol bosszant, hogy itt vagyunk ezen a fórumon, magánemberek (különböző értékesítési érdekek nélkül), nagyon sok (pozitív) tapasztalattal, de csak azért is a pletykáknak hisz egy pár ember, és majd kétszer annyit fizet valamiért (tök feleslegesen), van a rokonságban is ilyen, de egy idő után bár elfogadja az ember, sosem érti meg....

4. Használd egészséggel a Fuchs olajat, ha mégis valami problémád lenne vele szólj és szívesen ajánlom majd helyette újra a GM-t! :D

*a GM olajról ezt elég sokan súgták (na...lehet megkövezni...), nem utolsó sorban olajszaküzletben is, ahol nem arra hajtottak, hogy rám tukmálják a drágább olajat, hiszen volt ugyanilyen GM specifikációkkal rendelkező más olaj ugyanilyen árban, tehát az eladónak tök mindegy volt, hogy melyiket veszem a kocsimba. De tényleg. Sőt, olyan helyen is mondták ezt, ahol előre szóltam, hogy nem vásárolok, csak tanácsot kérek. Tehát tök mindegy volt az eladónak. Konkrétan elmondták több helyen is, hogy Ausztriában újraszűrik és kezelik a használt GM olajat és azt újra dobozolva lehet megvenni ismét. És ezt olyan helyeken mondták, ahol árulták is a GM olajat.

Üdvözlettel:

Harmlevi

Link to comment
Megosztás:

Szerintem ha egy olajnak megvan a jóváhagyása akkor csak jó a kocsiba.Nem hiszem hogy tönkremenne egy olcsóbb olajtól a motor,ha az is dexos 2-es.Mindenkinek megvan a favoritja,kinek a GM kinek a Fuchs kinek a Castrol.Mire kiderül melyiktől megy szét a motor hamarabb addig úgyis szarrá rohad az Opel :icon1:

Link to comment
Megosztás:

T Mirage!

'... GM olaj használt és újrakezelt olaj ..."

Ismételten butaság.

"... elég sok olajmárka kínál GM LL-a 025 vagy Dexos-2 specifikációknak megfelelő olajat... "

Te specifikácóban és ugyanilyen árban említettél olajokat.

Várom a konkrétumokat.

"... infokért ..."

A butaság, az butaság függetlenül attól, hogy ki mondja/írja.

"... vékony olaj ..."

Én értem, hogy ez neked fontos, de nincs.

"... mára ..."

Is.

T bocs!

Szvsz nem kellene a vitát megsérteni azzal, hogy ezt a fajta kommunikációt vitának nevezzük.

Egy butaságokat író embertől megkérdeztük, hogy miből gondolja azt, amit írt.

Terjengős stílusban, zavaros gondolatokat, mellébeszélést és sértegetést kaptunk konkrét példák, ép-, észérvek helyett.

Sajnos.

Link to comment
Megosztás:

Ehh, újra pezsgés van a kobrafészekben... :rolleyes:

Nem értek egyet tgabikával, hogy nincs szükség erre a topikra... Igaz, hogy néha villognak a bicskák, de ha más nem szüremkedik le az olvasóknak, csak az, hogy érdemes lenne jobb, korszerűbb olajat használni, mint amit a „szakik” 20 éves puffogtatnak, már nincs hiába.

Link to comment
Megosztás:

Szerintem ha egy olajnak megvan a jóváhagyása akkor csak jó a kocsiba.Nem hiszem hogy tönkremenne egy olcsóbb olajtól a motor,ha az is dexos 2-es.Mindenkinek megvan a favoritja,kinek a GM kinek a Fuchs kinek a Castrol.Mire kiderül melyiktől megy szét a motor hamarabb addig úgyis szarrá rohad az Opel :icon1:

+1

bár off, de erről a vitáról a fiam mandulaműtétje jut eszembe. gond volt vele, egyik tanult orvos szerint ki kell venni, másik tanult orvos szerint szükség van a mandulára, csakis legvégső esetben jöhet a kés. döntenem nekem kellett, tanulatlannak. mindkét doki érvelt, biztos, hogy mindkettő meggyőződésből. pedig a konkrét esetben valakinek csak nem volt igaza egy csöppet

Link to comment
Megosztás:

Sziasztok ismét!

Sajnálom, hogy itt pár emberkében érdekes reakciókat váltott ki az, hogy egyszerűen megpróbáltam infókat kérni és ezzel egy időben megosztani a saját kapott információimat.

Ugyan Mantec Márkatárs a szokásos lekezelő és másokat mellébeszélőnek kikiáltó stílusában újfent érdekesen válaszolt valakinek akit nem is ismer, de ezen már nem csodálkozok, hiszen más fórumokon (például az Index fórumon) is találtam hasonló "barátilag lehülyéző" stílusban írott megjegyzéseket tőle. Amit máshol is kifogásoltak jó páran. Lényegtelen. Ugyan nekem ugyan semmi személyes negatív tapasztalatom nincs veled szemben ezen kívül, ám nekem nem mérvadó egy olyan illető véleménye egy idő után, aki mindig mellébeszél. Ismétlem, nem kívánok sem személyeskedni, sem megítélni másokat ha nem szükséges. Ha visszanézünk, tettem fel neked régebben is pár kérdést itt és igazából szinte sosem kaptam egy általánosan elfogadható konkrét vagy korrekt választ. Amivel semmi baj ismétlem, hiszen nyilván neked ez a stílusod...te tudod. Csak az én szememben egy idő után egy ilyen önjelölt, másokat lekezelő személy véleményei érdektelenek. És ezzel nyilván nem vagyok egyedül. Az általam leírt tapasztalatok vagy infók alapján történő döntésem szerintem lehet az én saját személyes választásom (igaz, hogy ez nem is volt vitatéma) mindamellett, hogy itt is leírom amit megtudok egy adott dologgal kapcsolatban, ám emiatt elég sekélyes a te részedről engem vagy bárki mást leszólni, hiszen én legalább nem szólok le másokat csupán azért, mert nem az általam közölt adatoknak hisznek. Én mindössze azt kifogásolom, hogy számomra ismeretlen illetők leszólnak szintén ismeretleneket azért, mert valahol hallottak valamit, amely forrás nem biztos, hogy kevésbé mérvadó, mint azé, aki leszólja a másikat.

Én azt látom, hogy te kiragadsz neked kedvező és általad leszólható (bár nem tudom mi alapján) részleteket és a lényegre csak élvétve kap a kérdező normális választ. Viszont véleményeket nyilvánítasz olyanokról, akit nem is ismersz. De akkor ezt ugye én is megtehetem. Ismétlem...semmi gond, ám én már a te szavadra nem adok. Te azt mondod, hogy én beszélek mellé, ám igazából eddig az esetek többségében ezt éppen én tapasztaltam az írásaiddal kapcsolatban, amikor megpróbáltam érdemi infókat kérni. Pedig lehet egy egyszerű kérdésre egyszerűen és normálisan is válaszolni, sztárallűrök nélkül is.

Ismét csak olyan dolgokba kötöttél bele, amiket a leírtakból kiragadtál kedved szerint (és nem az egészet figyelembe véve) és ezeket a teljesség igénye nélkül reagáltad le érdekes stílusodban. És ez így is marad ahogy látom, ezért nem is fűzöm tovább ezt a vonalat. Egyesekkel ellentétben nekem nincs időm az életemet egy fórumon leélni és önjelölt szakértőkkel vitázni ahelyett, hogy egy egyszerű és korrekt információcsere történne, amiben nem a fikázás a lényeg. Lényegében ennyi lenne feléd a mondandóm. Én kérdeztem itt, leírtam amit megtudtam és erre kaptam normális észrevételeket is, de sajnos a hozzád hasonlóktól is elég kritikán aluli megjegyzéseket így ismeretlenül. Ez elég gáz szerintem. És ahogyan előzőleg is írtam....gugli a barátod, ott vannak a konkrétumok.. (a te stílusodban írva..) :icon13:

T. Harmlevi!

Az általad idézett és zavarosnak titulált részletet átolvastam.. hol itt a zavar? Szerintem teljesen egyértelműek a leírtak...sajnálom ha nem világos a számodra. :) Olvasd el ismét és kérlek, hogy ne keverve idézd, másként hat ha a végét teszed előre.

Ahogyan írtad is, magánemberként mindenki a saját infóját igyekszik itt megosztani másokkal. Én is ezzel próbáltam élni, ám mások itt, akik szerintem (így ismeretlenül én sem tudok mást gondolni..) semmivel sem megbízhatóbb forrásokból szerzik be az infóikat és ők sem tudják az én forrásaimat, leszólják a nyitott és érdeklődő meglátásaimat vagy megjegyzéseimet. De erről már írtam fentebb. Mi lenne itt, ha mindenki egyből köpködni kezdene a másikra azért, mert ő máshonnan vette az infóit? Ami azért elég esélyes.

A terjedelemről csak annyit, hogy én legalább egész mondatokban válaszolok a feltett kérdésekre, Mantec Márkatárs foghegyről odavetett szavaival ellentétben. (már bocs..) Ő úgy - én így. A könyvírás nem rossz ötlet amúgy és igazából már van egy elkezdett irományom, de ez nem vág ebbe a témába. Más világ.

Az észrevételed nagyon helyes...én elmentem olajszaküzletekbe, ahol lehetett GM és más olajakat kapni Opel specifikációkkal és igen, szembeállítottam a GM olajat egy ugyanolyan vagy hasonló árú más olajjal. És kaptam infókat, amik a számomra hasznosak és ezt megosztottam itt. Nem értem a problémát ebben... Ha Te veszel valamit, nem ugyanezt teszed bármiről is van szó? Nem veted össze a márkákat a tulajdonságaik szerint, ha a jobbat szeretnéd venni? Érdekes... Egyből megveszel bármit és nem hasonlítod össze más termékkel ha a jobbat szeretnéd megtalálni? Nem értem az okfejtésedet és nem is logikus a számomra, hogy mi ebben a kivetnivaló, ne haragudj. Igen...én összevetettem a hasonló árú termékeket és kértem infókat nem egy és nem két helyen (és nem is a szomszédtól kedves Vilmoskörte Márkatárs) és ezek kimondottan olajszaküzletek vagy kereskedelmek voltak és nem sarki autósboltok kérdéses minőségű termékekkel. És bizony elég sok (legalább tucatnyi) helyen mondták amit írtam a GM olajokról. Valós vagy nem, ám szerintem ha ezeket elég nagy számban hallja az ember független helyekről is, akkor miért ne dönthetnék úgy, hogy ennek én hitelt adok és ezt az infót teljesen pozitív célzattal megosztom itt, ahol ennek elvileg helye van??? Szerintem semmi kivetni való nincs abban, hogy ezeknek az infóknak az alapján én eldöntöttem, hogy mit nem veszek és szerintem abban sincs kivetnivaló, hogy ezt az infót megosztom itt ezen a fórumon, ami (legalább is gondolom) azért van, hogy hasznos és esetleg bárkinek érdekesnek tűnő infók megjelenhessenek. A rágalmazást sem az én esetemben kellene alkalmazni, hiszen ha előrébb is olvastad ezt és más olajokkal foglalkozó topicot, akkor ezeket ott is elolvashattad. Nekem először itt szúrt szemet ez az egész GM olaj dolog és ezután néztem jobban a dolgok mélyére és jutottam el oda, hogy én ennek hitelt adok a nagy számú infó alapján. Ami után páran elég támadólag és lekezelőleg reagáltak. (ami mondjuk elég szegénységi bizonyítvány annak fényében, hogy gondolom itt nem mindenki olajmérnök, ahogyan én sem..) Szóval ez nem az én agyszüleményem, hanem már egy régebbi keletű dolog, de azért értékelem a próbálkozást a részedről, hogy ezt is az én gondolatomnak próbálod beállítani. :icon13: Én mindössze közöltem egy infót, amit számtalan helyen hallottam és én ennek hitelt is adok és választok mást. Ennyi.

Teljesen felesleges és elég fura emiatt le idiótázni valakit, vagy támadni a véleménye miatt. Szerintem érthető, hogy nem hagyom szó nélkül az emberi arroganciát. Az egy elég rossz szokás.

Sajnálom, hogy pár egóemberke csak támadni tud itt ahelyett, hogy normális stílusban válaszolna mielőtt tudná, hogy kinek mi a lényeges és kinek honnan és miért van az infója és milyen módon jutott ezekhez. Itt elég sokan feltételezések alapján leszólják a másikat. Bocs ha ezt én meg mertem jegyezni. :lipssealed:

Minden esetre ezek a kis szócsaták nekem elég infót adtak ahhoz, hogy kinek a szavára érdemes itt hallgatni és kiére nem. :icon13:

Részemről ennek ellenére (és ezeket kivéve) nincs rossz tapasztalatom erről a fórumról. Nincs olyan helye a világnak, ahol ne lennének mindenbe belekötő illetők...ez van. Ez is egy ilyen hely. Hála az égnek azért vannak itt olyan emberkék is, akik miatt érdemes itt lenni és megosztani egymással értelmesen esetleg lényeges infókat.

Én a részemről ezt az olajtémát nem is forszírozom tovább, mert ahogyan az előttem is olvasható több hozzászólásból is (az értelmesebbjéből persze) kiviláglik, minél több infót hall az ember annál jobban belesül és én amúgy is döntöttem már ez ügyben. Ha valaki a szavaimat nem úgy értelmezte ahogyan az le volt írva, vagy önmagára nézve egórombolónak érezte akkor ezért sorry, de igazából itt is az általános reakciókat tapasztalom, amik a nagyvilágban minden téren jelen vannak sajnos.

De mindegy, hiszen végül is biztosan az a megnyugtatóbb itt annak a pár leszóló illető számára ha az övék lehet az utolsó szó. Tessék nyugodtan idézgetni kiragadva részleteket és kitekerni őket, akinek ez diadalérzetet okoz, én nem reagálok már ezekre ha nem baj. Nekem lett egyfajta véleményem itt pár emberkéről a reakcióik alapján (ami tudom, hogy nem biztosan mérvadó, de ez van..), ám én nem fogok személyeskedésekbe belefutni vagy ezekre pazarolni az időmet. Van akinek ez teszi ki az életét...én nem ez a típus vagyok.

Nyugodtan tessék csapkodni újfent a véleményemért, annyira nem lep meg már sok minden.. :icon13:

Én már tovább léptem ezen és leszűrtem a tanulságot, hogy kiktől nem érdemes kötekedés nélküli értelmes reakciókat vagy véleményeket várni. :)

További kellemes hétvégét minden Márkatársnak és az erre mozdulóknak tessék nyugodtan élni az utolsó szó jogának kényszerével.. :icon13:

  • Like 1
Link to comment
Megosztás:

T bocs!

Szvsz nem kellene a vitát megsérteni azzal, hogy ezt e fajta kommunikációt vitának nevezzük.

Egy butaságokat író embertől megkérdeztük, hogy miből gondolja azt, amit írt.

Terjengős stílusban, zavaros gondolatokat, mellébeszélést és sértegetést kaptunk konkrét példák, ép-, észérvek helyett.

Sajnos.

T mantec!

Én a vita szót idéző jelek közé tettem,evvel tudatva,hogy csak képletesen értem.

De a mondatodban Te is vitának nevezted ezt a fajta kommunikációt.

Ha esetleg valakit evvel megsértettem,elnézését kérem,nem állt szándékomban.

Számomra továbbra is BÉKE van mindenki felé! :)

Link to comment
Megosztás:

Van ez a "köszi" gomb, de nem lehetne esetleg az egész topikot lájkolni? Ez lett a kedvenc témám a fórumon (bár érdemben már nemigen szólok bele mert fekete bárány vagyok itt), nagyon jól szórakozom és egy csomó dolgot tanulok is, bár inkább már szociológiai vonalon: mindig rácsodálkozom hogy mennyiféle ember van... :icon1:

  • Like 4
Link to comment
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.