Mc-elek Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 Nekem az autó első 7 évében márkaszervizben folyamatosan olyan olajat töltöttek bele aminek semmiféle GM gyártóművi előírása nincs, úgyhogy ennyit az előírásokról... jelentem még él az autóm és semmi jelét nem mutatja hogy el akarna pusztulni. :blush: kérdezze kezelő orvosát ,gyógyszerészét :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 Már, hogy ne lenne értelme? :) Nem értelek titeket:)! Én inkább 5w40-re váltanék, ha bizonytalan volnék és szerintem azt enni sem fogja jobban mint a 10w-t, persze pech, hogy GM-ből nincsen 5w40:)! Én meg nem értek hozzá :) De akkor azt hiszem be fogom próbálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 Ha nem Tescos, akkor talán jó. ;) Annyi biztos, hogy nem tecsó gazdaságos. Sok olajos flakont láttam már a műhelyben, de szerencsére semmi gyanús eredetűt. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 Annyi biztos, hogy nem tecsó gazdaságos. Sok olajos flakont láttam már a műhelyben, de szerencsére semmi gyanús eredetűt. :icon1: Én beszoktam menni a műhelybe, ott általában GM-es flakonok voltak, vagy castrol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December26, 2012 Megoszt Elküldve December26, 2012 kérdezze kezelő orvosát ,gyógyszerészét :) ....vagy mantec olajBOT-ot :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Január7, 2013 Megoszt Elküldve Január7, 2013 Én meg nem értek hozzá :) De akkor azt hiszem be fogom próbálni. Van GM ből 5w40! :)https://cromax.hu/150000000-olajfolyadek/151670000-olaj/151670686-motorolaj/187600-motorolaj-opel-5w-40-1-literes Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január7, 2013 Megoszt Elküldve Január7, 2013 Van GM ből 5w40! :)https://cromax.hu/15...5w-40-1-literes Majdnem dupla áron, mint az 5W-30... Eddig 0W-30-at kapott a kocsi, az 5W-30 is jó lesz bele. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január7, 2013 Megoszt Elküldve Január7, 2013 Van még 0.5L Castrol Edge 0W-3 olajam, nem akarom kidobni használat nélkül. Érdemes (le lehet engedni a kocsiból ugyanannyit?) beleönteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Direkt Elküldve Január7, 2013 Megoszt Elküldve Január7, 2013 Én az elmúlt években Castrol edge 5w-40-es olajat tettem a Z14XE motorú astrámba. Kb. 10ezrenként cseréltem le mindig. Olajfogyasztást nem tapasztaltam még, pedig párszor tempósan haladtam vele autópályán is. Lehet csak szerencsém van, mert sok horror sztorit olvastam olajfogyasztásokról. Én hiszek benne, hogy olajra érdemes áldozni (ha nem is a legdrágább hiper-szuper legújabb full szintetikust), és a cserével nem várni sokáig. Ezenkívül olajszűrőből sem a tescosat rakom be. Pontosan nem tudom, hogy 5-40-es vagy 10-40-es kellene bele, de nekem az 5w-40-es bevált. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január7, 2013 Megoszt Elküldve Január7, 2013 Én az elmúlt években Castrol edge 5w-40-es olajat tettem a Z14XE motorú astrámba. Kb. 10ezrenként cseréltem le mindig. Olajfogyasztást nem tapasztaltam még, pedig párszor tempósan haladtam vele autópályán is. Lehet csak szerencsém van, mert sok horror sztorit olvastam olajfogyasztásokról. Én hiszek benne, hogy olajra érdemes áldozni (ha nem is a legdrágább hiper-szuper legújabb full szintetikust), és a cserével nem várni sokáig. Ezenkívül olajszűrőből sem a tescosat rakom be. Pontosan nem tudom, hogy 5-40-es vagy 10-40-es kellene bele, de nekem az 5w-40-es bevált. Olajszűrőt én csak gyárit használok. Olajat 15-18e km-enként cserélek. Az előírt 30e. Így is még 2/3-át sem használom az olajnak, mint amit előírnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Január7, 2013 Megoszt Elküldve Január7, 2013 Lecseréltem az Edge 5-30-ast 5-40-re.Semmi változást nem hallok.Ugyanolyan halk mint volt.De ha ez kell neki akkor ez kell neki:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ernie Elküldve Január8, 2013 Megoszt Elküldve Január8, 2013 Sziasztok! Meg tudjátok mondani, hogy a két olaj között van-e minőségi, vagy egyéb különbség, vagy csak a címkézésben van eltérés? http://cromax.hu/150...eres-dexos2-dpf http://cromax.hu/150...eres-dexos2-dpf Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január8, 2013 Megoszt Elküldve Január8, 2013 Sziasztok! Meg tudjátok mondani, hogy a két olaj között van-e minőségi, vagy egyéb különbség, vagy csak a címkézésben van eltérés? http://cromax.hu/150...eres-dexos2-dpf http://cromax.hu/150...eres-dexos2-dpf Köszönöm! az egyik 2 literes a másik meg 4 :) a beltartalom ugyan az . A cimke más csak . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Január8, 2013 Megoszt Elküldve Január8, 2013 Egy kicsit Off, de tanulságos: http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/2013/01/08/vigyem_vissza_a_szerelohoz/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ernie Elküldve Január8, 2013 Megoszt Elküldve Január8, 2013 az egyik 2 literes a másik meg 4 :) a beltartalom ugyan az . A cimke más csak . Szinte gondoltam, hogy nem lesz szó nélkül hagyva a 2, 4 literes kiszerelés. :icon1: Egyébként köszönöm a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 A kocsimba az elejétől fogva "márkás" olajat tetettem.Most is Fuchs olaj van benne.Nézegettem a szervíz4+ árait, és látom hogy ott egy olajcsere szűrővel együtt annyiba kerül mint csak az olaj ami most a kocsimba van.Kérdésem az lenne felétek, hogy a GM olajról mi a véleményetek?Nem tudom eldönteni, hogy ki merjem-e próbálni, vagy sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 T DM101! Hol vettél Te eddig "márkás" Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30 motorolajat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 T DM101! Hol vettél Te eddig "márkás" Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30 motorolajat? Jó ár egy jó olajért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 T DM101! Hol vettél Te eddig "márkás" Fuchs Titan Gt1 Pro Flex 5W-30 motorolajat? A szerelőm hozta, nem én. http://fuchsoil.olajcentrum.hu/fuchs-titan-gt1-pro-flex-5w-30-4liter/ Ennyiért vettem tőle. Azért kérdeztem, hogy milyen a GM olaj, mert ebből az árból most a 4+ szervizen belül komplett olajcserét csinálnak, csak nem tudom hogy merjem-e a GM olajat beletenni a kocsiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 T DM101! A Genuine GM Motor Oil 5W-30 pontosan olyan minőségű, mint a GM más beszállítói által gyártott autódba szerelt alkatrészek. Bosch generátor, relé, gyújtógyertya, rádió, pillangószelep, TWR kormányszervó, Hella világítótest, Behr, Deplhi légkondicionáló, Dunlop gumiabroncs, Teklas hűtővízcső, Lear ülés, kárpit, SHW vízpumpa, Hengst olajszivattyú, Filtron olajszűrő, Mecafilter levegőszűrő. Made by Total. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 A szerelőm hozta, nem én. http://fuchsoil.olaj...x-5w-30-4liter/ Ennyiért vettem tőle. Azért kérdeztem, hogy milyen a GM olaj, mert ebből az árból most a 4+ szervizen belül komplett olajcserét csinálnak, csak nem tudom hogy merjem-e a GM olajat beletenni a kocsiba. Ja, merd... :) Tényleg! Link to comment Megosztás: More sharing options...
KalmiG Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 Üdv. mindenkinek. A hét végén Opel tulajdonos leszek ezért a közeljövőben valószínű sűrűn kérdezgetek majd tőletek amiért előre is elnézést kérek :huh: Szóval kezdeném is: óra szerint 150e van a kocsiban aztán, hogy a valóságban mennyi lehet majd kiderül ha gépre tesszük. A lényeg, hogy le akarom cserélni a leveket és a motor olaj már meg van viszont a váltóba milyen olajat kell tenni? Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 A váltóban is kell olajat cserélni??? Én úgy tudtam, a mai modern váltókban már nem nagyon szoktak (kell). Vagy rosszul tudom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 Az Opelek kéziváltóiban valóban élettartam olaj van, ami azt jelenti hogy ha nincsen megbontva a váltó akkor nem szükséges cserélni, de ártani nem ártasz vele ha mégis lecseréled. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KalmiG Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 Igen tudtam, hogy élettartam olaj van bennük de én szeretném lecserélni. Képtelenségnek tartom, hogy több 100e km-es olajak még megfelelnének a követelményeknek. Ugyan úgy ahogy azt sem tudom elhinni, hogy elég 30e km-enként olajat cserélni. Az a rengeteg gané ott kering az olajjal együtt a rendszerben. Egy autóbuszokat üzemeltető cégnél dolgozom és ott is kezdődőt a szarrágás, költség csökkentgetések. 15e-25e-35e-kmre emelgették az olaj csere periódusokat aztán egyszer csak feltűnt, egyre több az idő előtti alkatrész elhasználódás, rendkívül kormos fekete motor belső, a levegőrendszer elemei is elromlanak a túlzott olaj terhelés miatt(kompresszor) stb.stb. Szóval én minden járgányomban km-től függetlenül évente cserélem az olajakat. Feltéve ha valaki elárulja mit öntsek bele :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts