mantec Elküldve November27, 2012 Megoszt Elküldve November27, 2012 T tgabika76! A "kérdéseidre" a válasz a hivatkozott anyagban van. Sőt több is. De miért állítod, hogy elolvastad, ha minden mondatodból ennek ellenkezője derül ki? Hogy is mondják ezt röviden? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November27, 2012 Megoszt Elküldve November27, 2012 Azért állítom mert elolvastam. És még mindig nem tudom hogy pontosan hol is szerepel benne a válasz olyan kérdésekre mint pl. a Dexos2 szabvány megjelenésével a GM-LL-A-t nem szabad tölteni még az azokra az olajakra tervezett motorokba sem (te következetesen ezt állítottad eddig), holott még a korábban hivatkozott J Astra kézikönyv is ellentmond ennek. Vagy hol van az említett cikkben a válasz arra a kérdésemre hogy ezek a hivatkozott információk miért nem szereplenek a gyári kézikönyvben? Mert én ezt is kérdeztem tőled... rég nem arról van már szó hogy mikor melyik olajat kell/érdemes választani és mi a különbség köztük, ezen már túl vagyunk... Mindettől függetlenül nem kizárt hogy mégis benne vannak ezek az információk, csak nekem elkerülték a figyelmemet (esetleg nem tudok a sorok között olvasni) annak ellenére hogy az imént újra elolvastam az általad oly szeretettel emlegetett "hivatkozott anyagot". Ha így van akkor leszel szives pontosan idézni ezekre a kérdésekre a választ, és akkor megkövetem magam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November27, 2012 Megoszt Elküldve November27, 2012 T tgabika76!"... nem szabad ..."Azt értem, hogy szeretnéd. De nem, nem állítottam ilyen. Sem következetesen, sem sehogy.Ne keverd a vágyaidat a valósággal!"... miért nem szerepel ..."Kérdezd meg:Opel Southeast Europe KftBudaörs, Szabadság út 117.Tel: 06 23 446100"... túl vagyunk ..."Nem. Mi, nem "vagyunk" túl. Te, még innen vagy."... leszel szíves ..."Nem kívánom sem az olvasás, sem a megvilágosodás örömét elvenni tőled.Ne keverd az európai szerviztervet a nemzetközivel! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve November28, 2012 Megoszt Elküldve November28, 2012 T srácok! Élmény volt végigolvasni az iménti beszélgetést:D! Bánom, hogy nem tudtam előre, hogy ilyen lesz, hoztam volna popcorn-t:D! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Servitor Elküldve November28, 2012 Megoszt Elküldve November28, 2012 Sziasztok! Eddig (vagy legalábbis az utolsó 5 évben) castrol 10w40, volt a kocsimba, kb 4 hónapja vettem az autót egy ismerősömtől! Mikor megvettem cseréltem benne mindent olaj olajszűrő stb stb, és tőle kérdeztem, hogy milyen olajat rakjak bele ő ajánlott ezt! Ez most nekem nagyon baj? Mert ahogyan olvasgattam itt a topicban nem igazán ajánlott... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November28, 2012 Megoszt Elküldve November28, 2012 T Servitor! "... nem igazán ajánlott ..." Nem. Az elégséges minimumnál (ajánlott) gyengébb. GM Dexos 2-t teljesítő motorolajok. És még: eni i-Sint MS 5W-30, Castrol Magnatec C3 5W-40, Eurol Fluence DXS 5W-30. A kenőolajgyártók szerint teljesítik a követelményt, de liszensz nincs: Castrol Edge Fst 5W-40, Valvoline SynPower MST 5W-30, Addinol Premium 0530 C3-DX 5W-30, Divinol Syntholight HC-FE 5W-30.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November28, 2012 Megoszt Elküldve November28, 2012 T mantec! Hadd döntsem már el én hogy min vagyok túl és min nem. Nem sikerült meggyőznöd arról hogy az érveid kellően megalapozottak, így a továbbiakban nem kívánok ezzel a témával foglalkozni, és ezután is töltöm a mindenféle GM-es gyártói jóváhagyást nélkülöző motorolajat az autómba, jómagam és az autóm teljes megelégedésére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November28, 2012 Megoszt Elküldve November28, 2012 T tgabika76! "... min vagyok túl ..." Az olvasáson és megvilágosodáson mindenképp innen. "... meggyőznöd ... Szvsz már a hallgatás is eredmény. "... töltöm ..." Én értem, hogy ez nagyon kikívánkozott belőled. Attól még ez (khm) butaság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November28, 2012 Megoszt Elküldve November28, 2012 Attól még ez (khm) butaság. ...mint ahogy a te demagógiád is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November29, 2012 Megoszt Elküldve November29, 2012 T J0hnny! Demagógia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November29, 2012 Megoszt Elküldve November29, 2012 T J0hnny! Demagógia. El is olvastad, amit linkeltél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November29, 2012 Megoszt Elküldve November29, 2012 T J0hnny! Ne használj olyan idegen szavakat, melyeknek nem ismered a jelentését! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November29, 2012 Megoszt Elküldve November29, 2012 T J0hnny! Ne használj olyan idegen szavakat, melyeknek nem ismered a jelentését! Tisztában vagyok a jelentésével, azért használom, többek között jelenti: népámítás. Ezért használtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
XARAI Elküldve December4, 2012 Megoszt Elküldve December4, 2012 Sziasztok! Nem régen vettem egy 2003-as Astra G Y17DT-t 145000 Km van benne. Ehhez a motorhoz melyik a legoptimálisabb motorolaj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve December5, 2012 Megoszt Elküldve December5, 2012 T XARAI! Mobil 1 ESP 0W-40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December5, 2012 Megoszt Elküldve December5, 2012 T mantec! "...T XARAI!.." A többi dexos2 miért nem jó? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
XARAI Elküldve December5, 2012 Megoszt Elküldve December5, 2012 T mantec! "...T XARAI!.." A többi dexos2 miért nem jó? :rolleyes: Ez már ugye nem az a "régi Tesco-s" GM olaj ugye? Esetleg van ennek megfelelője Castrol-ba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve December5, 2012 Megoszt Elküldve December5, 2012 Ez már ugye nem az a "régi Tesco-s" GM olaj ugye? Esetleg van ennek megfelelője Castrol-ba? A GM-es dexos2 olaj jó. A másik is jó volt, ha nem a hamisítottat fogtad ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
XARAI Elküldve December5, 2012 Megoszt Elküldve December5, 2012 A Castrol az én autómhoz megfelelőt azért kérdeztem, mert van vele pozitív gyakorlati tapasztalatom, amit meg is osztok. Egy 1.8 16V Golf II. GTI-m volt, amivel régebben futárkodtam. Sokat mentem vele városba sok indítgatással, leállással, szóval igénybe volt véve az autó. Egyszer gondoltam kipróbálom a Castrol Magnatec 10W40-es olajat. Hajtottam az autót és tudom csúnya dolog, de nem cseréltem 30000 km-en keresztül olajat. Ekkor lehetőség adódott, hogy megméressem egy digitális viszkozitás mérő műszerrel, hogy hol tart éppen az olaj. 30000 km után 50%-os elhasználódottságot mutatott, ami még bőven benne volt a tűréshatárban. Ekkor bebizonyosodott számomra, hogy ez egy jó olaj. Szóval esetleg tudnátok olyan olajat mondani az autómhoz Castrolba, ami megfelelő bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve December6, 2012 Megoszt Elküldve December6, 2012 T imy! Nem állítottam ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve December6, 2012 Megoszt Elküldve December6, 2012 T XARAI! BP konszern Castrol márkanéven forgalmazott GM Dexos 2-t teljesítő motorolajai: Castrol Edge Fst 5W-40 Castrol Magnatec C3 5W-40 Castrol Edge Professional OE 5W-30 Castrol Magnatec Professional MP 5W-30 Castrol Magnatec Professional OE 5W-40 Más csomagolásban: BP Visco 7000 C 5W-40 Aral HighTronic G 5W-30 Korábban a legoptimálisabbat kerested, most már elég a megfelelő is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve December6, 2012 Megoszt Elküldve December6, 2012 Ha már szőrszálhasogatás: ez az olaj Mobil 1 ESP 0W-40.hol, mikor és milyen teszteredményeket ért el, hogy ki lett kiáltva a legoptimálisabbnak? A tesztről egy linket szívesen elfogadnék. Olyat már hallottam, megfelelő, nem megfelelő. De, hogy legoptimálisabb... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve December6, 2012 Megoszt Elküldve December6, 2012 T Endy! A hivatkozott dokumentum nem teszt, de a kérdésre a válasz benne van. Jó szőrszálhasogatást! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December6, 2012 Megoszt Elküldve December6, 2012 Ha már szőrszálhasogatás: ez az olaj Mobil 1 ESP 0W-40.hol, mikor és milyen teszteredményeket ért el, hogy ki lett kiáltva a legoptimálisabbnak? A tesztről egy linket szívesen elfogadnék. Olyat már hallottam, megfelelő, nem megfelelő. De, hogy legoptimálisabb... :o nekem a kedvencem : "túlteljesíti " jelző :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve December7, 2012 Megoszt Elküldve December7, 2012 :lurker: :omg: :lipssealed: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts