harmlevi Elküldve Január8, 2012 Megoszt Elküldve Január8, 2012 T. Mantec! Erről az olajról mi a véleménye? Nem jó a link! Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Január8, 2012 Megoszt Elküldve Január8, 2012 Nem jó a link! Javítva! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 T h.adam92! Az említett olajnak nincs GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása. Ezért GM (opel) autóba nem való. Az említett gyártónak aktuális GM (Opel) jóváhagyással (GM Dexos2) rendelkező motorolaja a Divinol Syntholight HC-FE 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocak Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 Mantec? Érdekelne a véleményed. Ez a táblázat egy fos... Tele van ostoba sületlenségekkel... Valaki adja hozzá a nevét? Labor vagy mérnök? Ha a motor állapota jó... ez mi? A szerző szerint minden motor egyforma?A gyári mérnök meg egy taknyos hülyegyerek? A sűrű olaj nem préselődik ki a csapágyakból... Ez baj. Akkor ott megszűnik az olajáramlás, tehát a kenés is. Mert egy kicsit is belegondolva nem a nyomás fog kenést létrehozni, hanem az olaj áramlása. Ha könnyebben áramlik, kisebb a nyomás (kisebb ellenállása van), és mennyiségileg több olaj áramolhat át egységnyi idő alatt. Ami esetleg hűti a motort és alkatrészeit. Arról fogalmam sincs, hogy létezik-e 10W-40 szintetikus olaj, de az ugyanolyan jelzésű félszintetikus olajat jobbnak tartani... És hogy ennél a 10W-60 még a táblázat szerint megfelelőbb.... na neeeee! Minek gyártanak 0W, 5W olajakat? És miért veszik el néhány gyártmány garanciája, ha nem megfelelő olajat töltenek a motorba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Sziasztok! 10 hónapja vettem egy 2001 es g astrát 1.2 es. Érdeklődnék hogy milyen időközönként kellene szervolojat cserélni???? Ebben véleményem szerint még nem volt....előre is köszi....:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 soha sem kell.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 soha sem kell.... Csak mert ugy vettem észre h az olasjzint minimum alatt van. ilyen esetben mi a teendő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 utána kell tölteni.... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 utána kell tölteni.... Gondolom akkor teljesen mind 1 h milyen olaj volt benne előzőleg, mehet bele bármi...:lol: köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 nem nem... mivel szervoról van szó, így szeroolajat tegyél bele, és a belevaló zöld olajat. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 nem nem... mivel szervoról van szó, így szeroolajat tegyél bele, és a belevaló zöld olajat. érdemes gyárit venni, .... márkaszerviz :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 nem nem... mivel szervoról van szó, így szeroolajat tegyél bele, és a belevaló zöld olajat. Valami olajat tudnál esetleg ajánlani ami tuti h jó lesz bele, nehogy félre nyúljak.....:S:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január11, 2012 Megoszt Elküldve Január11, 2012 Valami olajat tudnál esetleg ajánlani ami tuti h jó lesz bele, nehogy félre nyúljak.....:S:) http://www.mullerauto.net/kategoriak/633-o...szervoolaj.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
gccastrasopron Elküldve Január12, 2012 Megoszt Elküldve Január12, 2012 Sziasztok! 2004-es 1.4-es (nem twinport) astrám van (62000 km). Milyen olajat javasoltok? eddig 5W30-as gyári olajjal ment, nincs vele probléma, és még egy cseppet sem kellett utántölteni. Úgy hallottam, hogy az 5W30-as GM olaj még jó, a 10W40-es a bóvli...Köszi előre is a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Január12, 2012 Megoszt Elküldve Január12, 2012 Sziasztok! 2004-es 1.4-es (nem twinport) astrám van (62000 km). Milyen olajat javasoltok? eddig 5W30-as gyári olajjal ment, nincs vele probléma, és még egy cseppet sem kellett utántölteni. Úgy hallottam, hogy az 5W30-as GM olaj még jó, a 10W40-es a bóvli...Köszi előre is a segítséget! 5W30 kell bele, jó a GM..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Január12, 2012 Megoszt Elküldve Január12, 2012 http://www.mullerauto.net/kategoriak/633-o...szervoolaj.html köszi szépen ez megfelel:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gccastrasopron Elküldve Január12, 2012 Megoszt Elküldve Január12, 2012 5W30 kell bele, jó a GM..... Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Január12, 2012 Megoszt Elküldve Január12, 2012 Sziasztok! 2004-es 1.4-es (nem twinport) astrám van (62000 km). Milyen olajat javasoltok? eddig 5W30-as gyári olajjal ment, nincs vele probléma, és még egy cseppet sem kellett utántölteni. Úgy hallottam, hogy az 5W30-as GM olaj még jó, a 10W40-es a bóvli...Köszi előre is a segítséget! Ha valami bevált, felesleges váltani! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Sziasztok! 20-án megyek éves olajcserére, és úgy gondoltam az eddigi 10W40-es olajat a bele való 5W30-asra cseréltetem. Tegnap azonban megnéztem az olajszintet és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 5dl hiányzik... Az első fél évben semmi nem fogyott, ez a mennyiség valószínűleg az utolsó 4-5 hónapban tünt el. Az autóval 1 év alatt 10ekm-t mentem... Szerintetek így is érdemes váltani vagy maradjak a mostaninál? Tudom ez gyári értéken belül van, de a család többi z14xe-je 0dl-t fogyaszt 10ekm alatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Sziasztok! 20-án megyek éves olajcserére, és úgy gondoltam az eddigi 10W40-es olajat a bele való 5W30-asra cseréltetem. Tegnap azonban megnéztem az olajszintet és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 5dl hiányzik... Az első fél évben semmi nem fogyott, ez a mennyiség valószínűleg az utolsó 4-5 hónapban tünt el. Az autóval 1 év alatt 10ekm-t mentem... Szerintetek így is érdemes váltani vagy maradjak a mostaninál? Tudom ez gyári értéken belül van, de a család többi z14xe-je 0dl-t fogyaszt 10ekm alatt... A belevalóra érdemes cserélni (GM-LL... vagy dexos2). :rolleyes: Lehet, megkeményedtek a szelepszár szimeringek, vagy kicsit vállas a hengerfal, vagy valahol engedi az olajat (főtengely szimeringnél pl.). Ezeket olajválasztással úgysem lehetne javítani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 A belevalóra érdemes cserélni (GM-LL... vagy dexos2). :huh: Lehet, megkeményedtek a szelepszár szimeringek, vagy kicsit vállas a hengerfal, vagy valahol engedi az olajat (főtengely szimeringnél pl.). Ezeket olajválasztással úgysem lehetne javítani... Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni... A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány... Nyáron még semmi szivárgás nem volt sehol... :rolleyes: Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni... A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány... Nyáron még semmi szivárgás nem volt sehol... :rolleyes: Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön. 10w40 az nem tudja a dexos2-t szerintem... Én beletenném az 5w30-at, ha most folyik akkor annak meg kell keresni az okát mert ezen nem segítesz azzal hogy sűrűbb olajat töltesz bele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni... A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány... Nyáron még semmi szivárgás nem volt sehol... :rolleyes: Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön. Féltengelynél váltóolaj folyik. Ki kell cserélni a szimeringet. Nem nagy valami. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni... A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány... Nyáron még semmi szivárgás nem volt sehol... :rolleyes: Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön. Motorolajjal kapcsolatban: inkább 5W40-es dexos olajat tegyél bele. Nekem meg az olajszűrő háznál szivárog, kb 1dl ment eddig el ősz óta, azaz kb egy fél osztás a pálcán. (5000km) Az váltó olaj... Melyik oldal, ugye a vezetőoldali? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Motorolajjal kapcsolatban: inkább 5W40-es dexos olajat tegyél bele. Nekem meg az olajszűrő háznál szivárog, kb 1dl ment eddig el ősz óta, azaz kb egy fél osztás a pálcán. (5000km) Az váltó olaj... Melyik oldal, ugye a vezetőoldali? Szerintem nekem a fogyás sajnos nem a szivárgásból ered, mert az autó alatt illetve a karter védőn nincsen olaj. A váltó olaj szintemet pedig megnézetem. A baj, hogy szerviz 4+ ban csak ez a két féle olaj van... Majd rákérdezek mit ajánlanak. Ez az oldali, asszem a vezető oldal. És a főtengely alján valami.: http://www.kepfeltoltes.hu http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts