Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

julien

Recommended Posts

Mantec? Érdekelne a véleményed.

Ez a táblázat egy fos...

Tele van ostoba sületlenségekkel... Valaki adja hozzá a nevét? Labor vagy mérnök?

Ha a motor állapota jó... ez mi? A szerző szerint minden motor egyforma?A gyári mérnök meg egy taknyos hülyegyerek?

A sűrű olaj nem préselődik ki a csapágyakból... Ez baj. Akkor ott megszűnik az olajáramlás, tehát a kenés is.

Mert egy kicsit is belegondolva nem a nyomás fog kenést létrehozni, hanem az olaj áramlása. Ha könnyebben áramlik, kisebb a nyomás (kisebb ellenállása van), és mennyiségileg több olaj áramolhat át egységnyi idő alatt. Ami esetleg hűti a motort és alkatrészeit.

Arról fogalmam sincs, hogy létezik-e 10W-40 szintetikus olaj, de az ugyanolyan jelzésű félszintetikus olajat jobbnak tartani...

És hogy ennél a 10W-60 még a táblázat szerint megfelelőbb.... na neeeee!

Minek gyártanak 0W, 5W olajakat? És miért veszik el néhány gyártmány garanciája, ha nem megfelelő olajat töltenek a motorba?

Megosztás:

Sziasztok! 2004-es 1.4-es (nem twinport) astrám van (62000 km). Milyen olajat javasoltok? eddig 5W30-as gyári olajjal ment, nincs vele probléma, és még egy cseppet sem kellett utántölteni. Úgy hallottam, hogy az 5W30-as GM olaj még jó, a 10W40-es a bóvli...Köszi előre is a segítséget!

5W30 kell bele, jó a GM.....

Megosztás:

Sziasztok! 2004-es 1.4-es (nem twinport) astrám van (62000 km). Milyen olajat javasoltok? eddig 5W30-as gyári olajjal ment, nincs vele probléma, és még egy cseppet sem kellett utántölteni. Úgy hallottam, hogy az 5W30-as GM olaj még jó, a 10W40-es a bóvli...Köszi előre is a segítséget!

Ha valami bevált, felesleges váltani! :lol:

Megosztás:

Sziasztok! 20-án megyek éves olajcserére, és úgy gondoltam az eddigi 10W40-es olajat a bele való 5W30-asra cseréltetem.

Tegnap azonban megnéztem az olajszintet és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 5dl hiányzik...

Az első fél évben semmi nem fogyott, ez a mennyiség valószínűleg az utolsó 4-5 hónapban tünt el.

Az autóval 1 év alatt 10ekm-t mentem...

Szerintetek így is érdemes váltani vagy maradjak a mostaninál?

Tudom ez gyári értéken belül van, de a család többi z14xe-je 0dl-t fogyaszt 10ekm alatt...

Megosztás:

Sziasztok! 20-án megyek éves olajcserére, és úgy gondoltam az eddigi 10W40-es olajat a bele való 5W30-asra cseréltetem.

Tegnap azonban megnéztem az olajszintet és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 5dl hiányzik...

Az első fél évben semmi nem fogyott, ez a mennyiség valószínűleg az utolsó 4-5 hónapban tünt el.

Az autóval 1 év alatt 10ekm-t mentem...

Szerintetek így is érdemes váltani vagy maradjak a mostaninál?

Tudom ez gyári értéken belül van, de a család többi z14xe-je 0dl-t fogyaszt 10ekm alatt...

A belevalóra érdemes cserélni (GM-LL... vagy dexos2). :rolleyes:

Lehet, megkeményedtek a szelepszár szimeringek, vagy kicsit vállas a hengerfal, vagy valahol engedi az olajat (főtengely szimeringnél pl.). Ezeket olajválasztással úgysem lehetne javítani...

Megosztás:

A belevalóra érdemes cserélni (GM-LL... vagy dexos2). :huh:

Lehet, megkeményedtek a szelepszár szimeringek, vagy kicsit vállas a hengerfal, vagy valahol engedi az olajat (főtengely szimeringnél pl.). Ezeket olajválasztással úgysem lehetne javítani...

Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni...

A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány...

Nyáron még semmi szivárgás nem volt sehol... :rolleyes:

Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön.

Megosztás:

Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni...

A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány...

Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön.

10w40 az nem tudja a dexos2-t szerintem...

Én beletenném az 5w30-at, ha most folyik akkor annak meg kell keresni az okát mert ezen nem segítesz azzal hogy sűrűbb olajat töltesz bele...

Megosztás:

Féltengelynél váltóolaj folyik. Ki kell cserélni a szimeringet. Nem nagy valami.

Megosztás:

Motorolajjal kapcsolatban: inkább 5W40-es dexos olajat tegyél bele. Nekem meg az olajszűrő háznál szivárog, kb 1dl ment eddig el ősz óta, azaz kb egy fél osztás a pálcán. (5000km)

Az váltó olaj...

Melyik oldal, ugye a vezetőoldali?

Megosztás:

Motorolajjal kapcsolatban: inkább 5W40-es dexos olajat tegyél bele. Nekem meg az olajszűrő háznál szivárog, kb 1dl ment eddig el ősz óta, azaz kb egy fél osztás a pálcán. (5000km)

Az váltó olaj...

Melyik oldal, ugye a vezetőoldali?

Szerintem nekem a fogyás sajnos nem a szivárgásból ered, mert az autó alatt illetve a karter védőn nincsen olaj. A váltó olaj szintemet pedig megnézetem.

A baj, hogy szerviz 4+ ban csak ez a két féle olaj van... Majd rákérdezek mit ajánlanak.

Ez az oldali, asszem a vezető oldal. És a főtengely alján valami.:

2012-01-13_17.58.13_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu

2012-01-13_17.59.46_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.