harmlevi Elküldve Január8, 2012 Elküldve Január8, 2012 T. Mantec! Erről az olajról mi a véleménye? Nem jó a link!
mantec Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 T h.adam92! Az említett olajnak nincs GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása. Ezért GM (opel) autóba nem való. Az említett gyártónak aktuális GM (Opel) jóváhagyással (GM Dexos2) rendelkező motorolaja a Divinol Syntholight HC-FE 5W-30.
pocak Elküldve Január9, 2012 Elküldve Január9, 2012 Mantec? Érdekelne a véleményed. Ez a táblázat egy fos... Tele van ostoba sületlenségekkel... Valaki adja hozzá a nevét? Labor vagy mérnök? Ha a motor állapota jó... ez mi? A szerző szerint minden motor egyforma?A gyári mérnök meg egy taknyos hülyegyerek? A sűrű olaj nem préselődik ki a csapágyakból... Ez baj. Akkor ott megszűnik az olajáramlás, tehát a kenés is. Mert egy kicsit is belegondolva nem a nyomás fog kenést létrehozni, hanem az olaj áramlása. Ha könnyebben áramlik, kisebb a nyomás (kisebb ellenállása van), és mennyiségileg több olaj áramolhat át egységnyi idő alatt. Ami esetleg hűti a motort és alkatrészeit. Arról fogalmam sincs, hogy létezik-e 10W-40 szintetikus olaj, de az ugyanolyan jelzésű félszintetikus olajat jobbnak tartani... És hogy ennél a 10W-60 még a táblázat szerint megfelelőbb.... na neeeee! Minek gyártanak 0W, 5W olajakat? És miért veszik el néhány gyártmány garanciája, ha nem megfelelő olajat töltenek a motorba?
Pippo Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 Sziasztok! 10 hónapja vettem egy 2001 es g astrát 1.2 es. Érdeklődnék hogy milyen időközönként kellene szervolojat cserélni???? Ebben véleményem szerint még nem volt....előre is köszi....:lol:
Pippo Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 soha sem kell.... Csak mert ugy vettem észre h az olasjzint minimum alatt van. ilyen esetben mi a teendő?
Pippo Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 utána kell tölteni.... Gondolom akkor teljesen mind 1 h milyen olaj volt benne előzőleg, mehet bele bármi...:lol: köszönöm a segítséget.
uhuhu Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 nem nem... mivel szervoról van szó, így szeroolajat tegyél bele, és a belevaló zöld olajat. 1
uhuhu Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 nem nem... mivel szervoról van szó, így szeroolajat tegyél bele, és a belevaló zöld olajat. érdemes gyárit venni, .... márkaszerviz :lol:
Pippo Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 nem nem... mivel szervoról van szó, így szeroolajat tegyél bele, és a belevaló zöld olajat. Valami olajat tudnál esetleg ajánlani ami tuti h jó lesz bele, nehogy félre nyúljak.....:S:)
harmlevi Elküldve Január11, 2012 Elküldve Január11, 2012 Valami olajat tudnál esetleg ajánlani ami tuti h jó lesz bele, nehogy félre nyúljak.....:S:) http://www.mullerauto.net/kategoriak/633-o...szervoolaj.html
gccastrasopron Elküldve Január12, 2012 Elküldve Január12, 2012 Sziasztok! 2004-es 1.4-es (nem twinport) astrám van (62000 km). Milyen olajat javasoltok? eddig 5W30-as gyári olajjal ment, nincs vele probléma, és még egy cseppet sem kellett utántölteni. Úgy hallottam, hogy az 5W30-as GM olaj még jó, a 10W40-es a bóvli...Köszi előre is a segítséget!
Pippo Elküldve Január12, 2012 Elküldve Január12, 2012 Sziasztok! 2004-es 1.4-es (nem twinport) astrám van (62000 km). Milyen olajat javasoltok? eddig 5W30-as gyári olajjal ment, nincs vele probléma, és még egy cseppet sem kellett utántölteni. Úgy hallottam, hogy az 5W30-as GM olaj még jó, a 10W40-es a bóvli...Köszi előre is a segítséget! 5W30 kell bele, jó a GM.....
Pippo Elküldve Január12, 2012 Elküldve Január12, 2012 http://www.mullerauto.net/kategoriak/633-o...szervoolaj.html köszi szépen ez megfelel:)
szopcsi13 Elküldve Január12, 2012 Elküldve Január12, 2012 Sziasztok! 2004-es 1.4-es (nem twinport) astrám van (62000 km). Milyen olajat javasoltok? eddig 5W30-as gyári olajjal ment, nincs vele probléma, és még egy cseppet sem kellett utántölteni. Úgy hallottam, hogy az 5W30-as GM olaj még jó, a 10W40-es a bóvli...Köszi előre is a segítséget! Ha valami bevált, felesleges váltani! :lol:
Stofl Elküldve Január14, 2012 Elküldve Január14, 2012 Sziasztok! 20-án megyek éves olajcserére, és úgy gondoltam az eddigi 10W40-es olajat a bele való 5W30-asra cseréltetem. Tegnap azonban megnéztem az olajszintet és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 5dl hiányzik... Az első fél évben semmi nem fogyott, ez a mennyiség valószínűleg az utolsó 4-5 hónapban tünt el. Az autóval 1 év alatt 10ekm-t mentem... Szerintetek így is érdemes váltani vagy maradjak a mostaninál? Tudom ez gyári értéken belül van, de a család többi z14xe-je 0dl-t fogyaszt 10ekm alatt...
PGA Elküldve Január14, 2012 Elküldve Január14, 2012 Sziasztok! 20-án megyek éves olajcserére, és úgy gondoltam az eddigi 10W40-es olajat a bele való 5W30-asra cseréltetem. Tegnap azonban megnéztem az olajszintet és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 5dl hiányzik... Az első fél évben semmi nem fogyott, ez a mennyiség valószínűleg az utolsó 4-5 hónapban tünt el. Az autóval 1 év alatt 10ekm-t mentem... Szerintetek így is érdemes váltani vagy maradjak a mostaninál? Tudom ez gyári értéken belül van, de a család többi z14xe-je 0dl-t fogyaszt 10ekm alatt... A belevalóra érdemes cserélni (GM-LL... vagy dexos2). :rolleyes: Lehet, megkeményedtek a szelepszár szimeringek, vagy kicsit vállas a hengerfal, vagy valahol engedi az olajat (főtengely szimeringnél pl.). Ezeket olajválasztással úgysem lehetne javítani...
Stofl Elküldve Január14, 2012 Elküldve Január14, 2012 A belevalóra érdemes cserélni (GM-LL... vagy dexos2). :huh: Lehet, megkeményedtek a szelepszár szimeringek, vagy kicsit vállas a hengerfal, vagy valahol engedi az olajat (főtengely szimeringnél pl.). Ezeket olajválasztással úgysem lehetne javítani... Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni... A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány... Nyáron még semmi szivárgás nem volt sehol... :rolleyes: Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön.
GH Elküldve Január14, 2012 Elküldve Január14, 2012 Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni... A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány... Nyáron még semmi szivárgás nem volt sehol... :rolleyes: Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön. 10w40 az nem tudja a dexos2-t szerintem... Én beletenném az 5w30-at, ha most folyik akkor annak meg kell keresni az okát mert ezen nem segítesz azzal hogy sűrűbb olajat töltesz bele...
szopcsi13 Elküldve Január14, 2012 Elküldve Január14, 2012 Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni... A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány... Nyáron még semmi szivárgás nem volt sehol... :rolleyes: Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön. Féltengelynél váltóolaj folyik. Ki kell cserélni a szimeringet. Nem nagy valami.
imy Elküldve Január15, 2012 Elküldve Január15, 2012 Köszi! GM megy bele Dexos 2 csak a 10w40, 5w30 a kérdés. Gondolom 5w30-ból több fog fogyni... A féltengely szimeringnél a váltó olaj folyik vagy a motorolaj? Mert most aknában voltam, és a féltengelynél, az oldalsó olajteknőnél is van jócskán olaj, sőt a főtengely alatt is van valami pirosas narancssárgás olaj féle.... Jaj, nem szép látvány... Nyáron még semmi szivárgás nem volt sehol... :rolleyes: Annyi még hogy az az olaj ami eltünt valószínűleg nem elcsöpögött, mert garázsban nincs egy pöttyse a földön. Motorolajjal kapcsolatban: inkább 5W40-es dexos olajat tegyél bele. Nekem meg az olajszűrő háznál szivárog, kb 1dl ment eddig el ősz óta, azaz kb egy fél osztás a pálcán. (5000km) Az váltó olaj... Melyik oldal, ugye a vezetőoldali?
Stofl Elküldve Január15, 2012 Elküldve Január15, 2012 Motorolajjal kapcsolatban: inkább 5W40-es dexos olajat tegyél bele. Nekem meg az olajszűrő háznál szivárog, kb 1dl ment eddig el ősz óta, azaz kb egy fél osztás a pálcán. (5000km) Az váltó olaj... Melyik oldal, ugye a vezetőoldali? Szerintem nekem a fogyás sajnos nem a szivárgásból ered, mert az autó alatt illetve a karter védőn nincsen olaj. A váltó olaj szintemet pedig megnézetem. A baj, hogy szerviz 4+ ban csak ez a két féle olaj van... Majd rákérdezek mit ajánlanak. Ez az oldali, asszem a vezető oldal. És a főtengely alján valami.: http://www.kepfeltoltes.hu http://www.kepfeltoltes.hu
Recommended Posts