PGA Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Sziasztok Z16XE-s astrához az 5w-30-as olajok közül a valvoline vagy a shell a jobbik választás. Van valakinek valamilyen tapasztalata? Üdv: Tibcsyke Ha szabályszerető vagy, feleljen meg a GM-LL-A-025 vagy GM-dexos2 szabványnak az adott olaj. A márka mindegy, amelyikben Te jobban megbízol, vagy dobj fel egy érmét. Máshogy ezt nem lehet eldönteni. Itt felettem rozsav cartárs pl. a Fuchs-ot ajánlja, ami szintén tökéletes választás (gyári feltöltés), én Liqui Moly-t használok, és az is rendben van. Az, hogy pl. a Shellt vagy pláne a Castrolt annyira tolja a marketing, egy dolog, ennek a minőséghez önmagában semmi köze nincs... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 T tibcsyke! GM Dexos 2: Shell Helix Ultra AG 5W-30, Valvoline SynPower MST 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tibcsyke Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Köszönöm a válaszokat! Még csak annyit hogy melyik webáruházból érdemes rendelni.? Olyanra gondolok ami biztos forrásból szerzi be az olajat. Üdv: Tibcsyke Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Köszönöm a válaszokat! Még csak annyit hogy melyik webáruházból érdemes rendelni.? Olyanra gondolok ami biztos forrásból szerzi be az olajat. Üdv: Tibcsyke Én ITT szoktam venni, és még az áruk sem rossz... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Én ITT szoktam venni, és még az áruk sem rossz... :P Legutoljára én INNEN biznyákoltam Fuchs olajat, nagyon jó áron. Egyik legjobb áron adják a cuccokat. :D Ha Szegeden jársz ugorjál be, de futár is kiviszi a cuccot. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Legutoljára én INNEN biznyákoltam Fuchs olajat, nagyon jó áron. Egyik legjobb áron adják a cuccokat. :D Ha Szegeden jársz ugorjál be, de futár is kiviszi a cuccot. :P 0W-30 nincs, én is néztem régebben ezt az oldalt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 0W-30 nincs, én is néztem régebben ezt az oldalt. Igen, sajnos nem túl nagy a választék, de én Fuchs 5W 30-at használom, itt van ilyen. Mivel és mennyivel jobb választás egy 0W30-as mint egy 5W30-as? Mért ragaszkodsz ennyire a 0W30-hoz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Igen, sajnos nem túl nagy a választék, de én Fuchs 5W 30-at használom, itt van ilyen. Mivel és mennyivel jobb választás egy 0W30-as mint egy 5W30-as? Mért ragaszkodsz ennyire a 0W30-hoz? Mert télen jobb az Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Mert télen jobb az Nyáron is ezt használod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Nyáron is ezt használod? Igen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Erről mi a véleményetek? Nem túl vékony ez a Z14XE-nek? Mert ezek a ACEA A5/B5 minősítésű olajak a leírások szerint a motor melegüzeménél olyan viszkozitásúak, hogy elég kicsi az ellenállásuk így nem is minden motorba jók. (így tudják a fogyasztást lejjebb vinni elvileg) Mi a véleményetek? Maradjak az Excel-nél inkább? Használ valaki ilyet itt a csapatból? Esetleg tapasztalatok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Szeptember27, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2011 Erről a cégről mi a véleményetek? Szokott valaki innen náluk vásárolni? Jónak tűnik ez az olaj, de gyanúsan olcsó a fél évvel ezelőtti árakhoz képest. Magát a PRO FLEX olajat használjátok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember27, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2011 T Robz! A Z14XE motorokra 2002 óta a GM-LL-A-025 a motorolaj követelmény. Ezzel egyik említett olaj sem rendelkezik. Ezért nem valók a motorba. A Q8 gyártóművi jóváhagyással rendelkező motorolaja: Q8 Formula Special G Long Life 5W-30. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember27, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2011 egy gondolat futott végig a fejembe... van-e értelme nem "gyári " olajat bele rakni?? persze csak gyártóművi jóváhagyásosakra gondolok :D ahogy nézem mindenki hamarabb cserél olajat mint az előírt... szóval mivel tudnak ezek hiper szuper olajak?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Szeptember27, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2011 egy gondolat futott végig a fejembe... van-e értelme nem "gyári " olajat bele rakni?? persze csak gyártóművi jóváhagyásosakra gondolok :D ahogy nézem mindenki hamarabb cserél olajat mint az előírt... szóval mivel tudnak ezek hiper szuper olajak?? Szerintem kicsit túl van lihegve ez a "gyártóművi jóváhagyás" téma. Amúgy is új van már, ami Dexos 1 és 2 névre hallgat. Aztán el lehet mélázni azon is, hogy pl az én autómban (Astra G 1.4 16V) miért van a szalonból kijöveteltől kezdve végig Mobil Synt 5W40? Ez benne is van a szervizkönyvben, szakszervizben beletöltve, pecsételve, stb. Annak sincs meg a benzinesekre a jóváhagyása, mégis ezt töltötték mindbe Schilleréknél. Nézegettem a különböző olajokat és szinte mind ugyanabba a teljesítmény kategóriába tartozik azonos viszkozitáson belül, nem igazán látni eltéréseket. Ezért is érdekel, ki mivel van megelégedve a Z14XE motoroknál. Régebben itt is volt jópár ember, aki a nevezett márkákkal hajtotta a vasat teljes megelégedéssel. Közben új termékek jöttek ki, ezért megint jó lenne némi információt gyűjteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 T Robz4 A Q8 Formula Special G Long Life 5W-30 rendelkezik GM Dexos 2 jóváhagyással. A Mobil Super 3000 X1 5W-40 (Mobil Synt S 5W-40) nem rendelkezik GM-LL-A-025 gyártóművi jóváhagyással. Ezért az autódba nem való. Bárki mondta, öntötte, pecsételte. A ExxonMobil konszern GM jóváhagyással rendelkező motorolajai: GM-LL-A-025: Mobil 1 New Life 0W-40, GM Dexos 2: Mobil 1 ESP 0W-40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 T Robz4 A Q8 Formula Special G Long Life 5W-30 rendelkezik GM Dexos 2 jóváhagyással. A Mobil Super 3000 X1 5W-40 (Mobil Synt S 5W-40) nem rendelkezik GM-LL-A-025 gyártóművi jóváhagyással. Ezért az autódba nem való. Bárki mondta, öntötte, pecsételte. A ExxonMobil konszern GM jóváhagyással rendelkező motorolajai: GM-LL-A-025: Mobil 1 New Life 0W-40, GM Dexos 2: Mobil 1 ESP 0W-40. Szia mantec! Már biztos mondtad a többieknek, de én lemaradtam róla. Te olajokkal foglalkozol, vagy hobbiból jártál ennyire utána a dolgoknak? Én csak ámulok mennyi féle fajta van... Továbbá az az érthetetlen, hogy szülők 2005-ben vásárolt Z14XE Astrája 10W40 GM olajjal gurult ki a szalonból, és folyamatosan minden évben a hivatalos opel szervizben 10W40-et töltenek bele. A saját autómat mikor használtan vettem, könyve szerint abban is 10w40 volt. Így én is azt töltöttem bele.... Pedig ezek szerint nem ez kellene. 8 év és sok km után érdemes lenne átállni finomabb olajra, vagy már mindegy? Említsem meg a szakszervizben, hogy eddig rosszat töltöttek bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 Szia mantec! Már biztos mondtad a többieknek, de én lemaradtam róla. Te olajokkal foglalkozol, vagy hobbiból jártál ennyire utána a dolgoknak? Én csak ámulok mennyi féle fajta van... Továbbá az az érthetetlen, hogy szülők 2005-ben vásárolt Z14XE Astrája 10W40 GM olajjal gurult ki a szalonból, és folyamatosan minden évben a hivatalos opel szervizben 10W40-et töltenek bele. A saját autómat mikor használtan vettem, könyve szerint abban is 10w40 volt. Így én is azt töltöttem bele.... Pedig ezek szerint nem ez kellene. 8 év és sok km után érdemes lenne átállni finomabb olajra, vagy már mindegy? Említsem meg a szakszervizben, hogy eddig rosszat töltöttek bele? Bár nem engem kérdeztél..., de szerintem sose késő "megtérni". :D Különben az én Z14XE-mbe is 10W40 került az Opel szervizben, az első pár alkalommal. Ennek valószínű igen egyszerű okai van: olcsóbban lehet hozzájutni a 10W-s olajhoz + a szervizt különösebben nem zaklatja fel, ha mondjuk 30-40e km-rel kevesebbet bír ki a motorod... Mindenesetre én a motorfelújításom óta GM-LL...-t öntök bele. Azért mostanra már igen bő a választék a jóváhagyott olajokból, szóval, majdhogynem egyszerűbb GM-approved olajat venni, mint mást. A szerelők, meg a szervizek többsége meg úgyis azt ajánlgatja, amit olcsón tud beszerezni, meg van neki raktáron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 T Stofl! " ... hobbiból ... " Hagyjuk nyitva ezt a kérdést. " ... gurult ki a szalonból ... " Te ezt honnan tudod? Az új gépjárművet átadó szerviz sem tudja, hogy a motorgyárban mivel töltötték fel a motort. " ... 8 év után ..." Igen, érdemes. " ... rosszat töltöttek ... " Nem rossz az, csak nem ebbe az autóba való. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 T Stofl! " ... hobbiból ... " Hagyjuk nyitva ezt a kérdést. :D Oké! " ... gurult ki a szalonból ... " Te ezt honnan tudod? Az új gépjárművet átadó szerviz sem tudja, hogy a motorgyárban mivel töltötték fel a motort. A szalonban mondták a szerelők, hogy az van benne. Én ezt elfogadtam tényként, persze valószínűleg ők is rosszul tudták. " ... 8 év után ..." Igen, érdemes. Köszönöm, akkor legközelebb már másmilyen megy bele. 5W30 megfelelő lesz Z14XE-be télen nyáron? " ... rosszat töltöttek ... " Nem rossz az, csak nem ebbe az autóba való. Köszi, igen így értettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 Erről a cégről mi a véleményetek? Szokott valaki innen náluk vásárolni? Jónak tűnik ez az olaj, de gyanúsan olcsó a fél évvel ezelőtti árakhoz képest. Magát a PRO FLEX olajat használjátok? Szia! Én Flexelek már egy ideje és vettem tőlük a nyáron 10 littyót. :D Nyáron láttam én is ezt a céget. Öregem is a Citromjába innen rendelt. Nem gondolnám, hogy egy ekkora nevű cég kotványokkal, dudvákkal foglalkozzon, egyszerűen nem raknak rá annyi hasznot, nekik gondolom nem az olaj a fő profiljuk. :P Egy ezresem van még olajcseréig, én 10.000 km-enként ( +- 1000 km max. ) le is szoktam otthon cserélni. A mostanira kíváncsi vagyok milyen lesz, de ugyanolyannak kell lennie mint az ugyanilyen, csak majdnem duplájáért, más helyeken árult ugyanilyen Flex olaj. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 Szerintem kicsit túl van .............. nem neked szólt :D csak hangosan gondolkoztam :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Konkesz Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 Akinek ERRE fájna a foga... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 T Stofl! " ...5W30 megfelelő lesz..." A követelmény nem viszkozitás érték (5W-30), hanem a gyártóművi előírás (GM-LL-A-025, GM Dexos 2) megléte. Ezt teljesítő motorolajok listáját a "Hasznos információk a motorolajokról" kiemelt témában találod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember28, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2011 T Konkesz! 18,5€ postaköltség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts