szopcsi13 Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Örök harc itt ez az olaj téma! Hatalmasat csalódtam a GM olajban. Kipróbáltam az 5w30-at is meg a 10w-t is. Kelepelt a hidrotőke, a lánc becsörrent indításkor.3000 km után üszök fekete. Két astrában is. Egyik haver h astrából, a másik rönyó megane-ból dobta ki. Számomra hihetetlen, hogy ez a gyári.... Castrollal sokkal szebben muzsikál. Biztos van még jobb, de itt leragadtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Örök harc itt ez az olaj téma! Hatalmasat csalódtam a GM olajban. Kipróbáltam az 5w30-at is meg a 10w-t is. Kelepelt a hidrotőke, a lánc becsörrent indításkor.3000 km után üszök fekete. Két astrában is. Egyik haver h astrából, a másik rönyó megane-ból dobta ki. Számomra hihetetlen, hogy ez a gyári.... Castrollal sokkal szebben muzsikál. Biztos van még jobb, de itt leragadtam. én is castrolozom.a gm olajat mikor leengedtük belőle,kb 2000km után,mert csattogott a hidrótőke,megkérdezte szerelőcimborám,hogy mi ez,mosóolaj? A castrolt évek óta használom,nem csak opelbe,és egyik autómnak sem volt,van baja tőle. Ez a ki mit javasol előírás...sose adnák el,ha nem találnák ki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
krinci Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Lassan itt a 15 ezer km, érdemes lesz 5w-30at tenni bele vagy még jó lesz 0w30, ami most is van benne? <_< Tök jó lesz bele az 5W30! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Tök jó lesz bele az 5W30! Alakul ez!Ez már csak két éves hozzászólás volt,lassan behozod a lemaradást! <_< Nehogy megharagudj,csak húzzuk egymást ilyenkor,nem bántásból van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Egy Castrol teljesíti csak a GM-LL-A-025 előírást, az Edge 0w30. Nekem mindig ez van benne, már a harmadik kör, Kisasszony szereti. Én meg ennél ragadtam le. Mindenkinek a saját papné meg a lánya hajlik a szentjének a keze felé... <_< :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Alakul ez!Ez már csak két éves hozzászólás volt,lassan behozod a lemaradást! <_< Nehogy megharagudj,csak húzzuk egymást ilyenkor,nem bántásból van! Húzuuuuuk,főleg a Pt cruiser láttán... :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Húzuuuuuk,főleg a Pt cruiser láttán... :angry: Mivan öcccsém beszótá?Tán nem teccik? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Mivan öcccsém beszótá?Tán nem teccik? <_< Mondhatni,jól áll neki a távolság.. :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Ez a hütőfolyadék jó lenne a kocsimba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Ez a hütőfolyadék jó lenne a kocsimba? Elméletileg igen. Számomra ismeretlen a gyártó és a márkanév is. A GM hűtőfolyadékát használom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 T skins! Ez a hűtőfolyadék jó a kocsidba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skins Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Elméletileg igen. Számomra ismeretlen a gyártó és a márkanév is. A GM hűtőfolyadékát használom. T skins! Ez a hűtőfolyadék jó a kocsidba. Köszi a választ Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 T skins! Ez a hűtőfolyadék jó a kocsidba. Sziasztok! Stimmel,Én is illent használok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 T skins! Ez a hűtőfolyadék jó a kocsidba. Miért, mi az előírás az Opelekbe? Nem elég az aluminium barát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 Miért, mi az előírás az Opelekbe? Nem elég az aluminium barát? De elég ha G12-es... de miért nem gyári ?? 990/L az sok ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március29, 2011 Megoszt Elküldve Március29, 2011 De elég ha G12-es... de miért nem gyári ?? 990/L az sok ?? Nem drága, csak a márkakereskedés nem ennyiért adja.... De ha rendelek valahonét netről, akkor úgy már drágább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Sziasztok! 2005-ös Astra G 1.4 ecotecbe (Z14XE) szerintetek a köv három olaj közül melyiket vegyem? Ha jól tudom ennél a motornál még nem volt előírás se a GM-LL-A-025 se a GM-LL-B-025. Eddig mindig Castrol 10W-40 volt benne és nem ette, igaz mondjuk 40 ezer km van a kocsiban szóval eléggé megkíméltük. Csak mostanában elég sok rosszat hallok a castrolról, hogy hamisítják meg ilyesmi és ezért ez a repsol most felkeltette a figyelmemet. Repsol Elite Injection -GM 10W-40 (4400/5l) -Castrol Magnatec 10W-40 (6000/4l) -Repsol Elite Injection 10W-40 (5000/4l) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Sziasztok! 2005-ös Astra G 1.4 ecotecbe (Z14XE) szerintetek a köv három olaj közül melyiket vegyem? Ha jól tudom ennél a motornál még nem volt előírás se a GM-LL-A-025 se a GM-LL-B-025. Eddig mindig Castrol 10W-40 volt benne és nem ette, igaz mondjuk 40 ezer km van a kocsiban szóval eléggé megkíméltük. Csak mostanában elég sok rosszat hallok a castrolról, hogy hamisítják meg ilyesmi és ezért ez a repsol most felkeltette a figyelmemet. Repsol Elite Injection -GM 10W-40 (4400/5l) -Castrol Magnatec 10W-40 (6000/4l) -Repsol Elite Injection 10W-40 (5000/4l) valójában egyik se (elméletben) gyakorlatilag meg igen... elvileg 5w30 aminek van dexos2 -je Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Sziasztok! 2005-ös Astra G 1.4 ecotecbe (Z14XE) szerintetek a köv három olaj közül melyiket vegyem? Ha jól tudom ennél a motornál még nem volt előírás se a GM-LL-A-025 se a GM-LL-B-025. Eddig mindig Castrol 10W-40 volt benne és nem ette, igaz mondjuk 40 ezer km van a kocsiban szóval eléggé megkíméltük. Csak mostanában elég sok rosszat hallok a castrolról, hogy hamisítják meg ilyesmi és ezért ez a repsol most felkeltette a figyelmemet. Repsol Elite Injection -GM 10W-40 (4400/5l) -Castrol Magnatec 10W-40 (6000/4l) -Repsol Elite Injection 10W-40 (5000/4l) Ki mondta neked,hogy 10W40 -es olajat kell bele rakni? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Ki mondta neked,hogy 10W40 -es olajat kell bele rakni? B) Mindegyik márkaszervíz ahol eddig kérdeztem meg autósboltok is ajánlatként ehhez a típushoz mindig a 10w40-es olajat küldik. Meg az olajszakik különböző olajos oldalakon akiktől lehet tanácsot kérni azt írták hogy csak az újabb H astráknál lett követelmény a GM LL-A-25 szabány, ennél még nem kell figyelembe venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Mindegyik márkaszervíz ahol eddig kérdeztem meg autósboltok is ajánlatként ehhez a típushoz mindig a 10w40-es olajat küldik. Meg az olajszakik különböző olajos oldalakon akiktől lehet tanácsot kérni azt írták hogy csak az újabb H astráknál lett követelmény a GM LL-A-25 szabány, ennél még nem kell figyelembe venni. Ha csak egyszer is átolvastad volna a kezelési utasítást, akkor nem eszed meg ezt a hülyeséget. B) Manuel barátunk - született User Manual - alapdolgokban segít! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Mindegyik márkaszervíz ahol eddig kérdeztem meg autósboltok is ajánlatként ehhez a típushoz mindig a 10w40-es olajat küldik. Meg az olajszakik különböző olajos oldalakon akiktől lehet tanácsot kérni azt írták hogy csak az újabb H astráknál lett követelmény a GM LL-A-25 szabány, ennél még nem kell figyelembe venni. akkor hogy tud a Z-s motorokba dexos2 vagy gm ll a 25 kell dieseleknél gm ll b 25 valószínűleg azért mondták hogy jó bele mert ugyan az a motor mint az x14xe.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Sziasztok! 2005-ös Astra G 1.4 ecotecbe (Z14XE) szerintetek a köv három olaj közül melyiket vegyem? Ha jól tudom ennél a motornál még nem volt előírás se a GM-LL-A-025 se a GM-LL-B-025. Eddig mindig Castrol 10W-40 volt benne és nem ette, igaz mondjuk 40 ezer km van a kocsiban szóval eléggé megkíméltük. Csak mostanában elég sok rosszat hallok a castrolról, hogy hamisítják meg ilyesmi és ezért ez a repsol most felkeltette a figyelmemet. Repsol Elite Injection -GM 10W-40 (4400/5l) -Castrol Magnatec 10W-40 (6000/4l) -Repsol Elite Injection 10W-40 (5000/4l) Valvoline SynPower 5w30, amit én ajánlok B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Ha csak egyszer is átolvastad volna a kezelési utasítást, akkor nem eszed meg ezt a hülyeséget. B) Manuel barátunk - született User Manual - alapdolgokban segít! :D Nem tudom Neked mikori a kezelési, de ami a neten kering, abban nincs szó GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 minősítésekről és Z-s kódú motorok vannak benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Azt nem értem, hogy ha valaki rászánja magát hogy olajat vált (bár eddig sem volt semmi baja tehát nyilván azért mert jobbat akar az autójának) akkor miért a 6 (10-12-15) éves kezelési alapján dönti el hogy mivel tesz jót... Az akkori kezelésiben nincs benne valóban, hogy azóta megjelentek gyártói szabványok (2 generáció is), nagyságrendekkel fejlettebb kenőanyagok, de ha a szerelő bácsi azt mondja 10w40-nél nincs jobb akkor biztos igaza van... Még ha olyan nagyon sok különség lenne árban, de hát az sincsen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts