Korzika Elküldve Július8, 2010 Megoszt Elküldve Július8, 2010 T. Mantec! Please help me! Te mindent tudsz. Segiccs! Milyen olaj való a Honda Civic 22. diesel verdába? Ma 3 márkaszerviz felhivtam, és mindenki mást mondott.... szóval 0w20 vagy 5w30 vagy 5w40 ? mi a gyári feltöltés??? Köszi :rolleyes: A 22 ezer köbcentis Civicbe 0W10 való! <_< off Ákos, szervíz 4+ akcióban tényleg 5990 ft a gyertyacsere az Astra G-be? Ez gyári GM gyertyát jelent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 T uhuhu! Honda Civic VII 2.2i-CDTi motor: N22A2 Feltöltési mennyiség: 5,9 liter. Olajcsere periódus: -normál: 20 ekm / 1 év, -szigorú: 10 ekm / 6 hónap. Olajkövetelmény: ACEA: C2, C3, SAE: 5W-30. A Genuine GM Motor Oil 5W-30 dexos2 pont stimmel bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 T corsIKa! Igen. Csak arra kell figyelni, hogy a márkaszervizekben előszerettel raknak GM#9195109, Opel 12 14 000, Bosch FLR8LDCU gyertyát, pedig van olyan motor amibe GM#93176801, Opel 12 14 031, Bosch FQR8LEU2 gyertya kell. Illetve ez a dolog szervizbe csalogató része, aztán igyekeznek valami munkát találni az autón. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 T T mantec! mihez kezdenél T betű nélkül? Teljesen elveszett ember lennél <_< amúgy nem zavar ám, csak feltűnt és csak szurkálódom :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csalán Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 Sziasztok! Lenne egy kiváncsisági kérdésem: :rolleyes: Mennyire mehet fel egy átlagos motorban (mondjuk z16xep) MAXIMUM a motorolaj hőmérséklete. Aki tudja, várom a hozzászólását! Köszi: Csalán Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 Sziasztok! Lenne egy kiváncsisági kérdésem: :rolleyes: Mennyire mehet fel egy átlagos motorban (mondjuk z16xep) MAXIMUM a motorolaj hőmérséklete. Aki tudja, várom a hozzászólását! Köszi: Csalán Egy átlagos személyautó motorban olyan 100C körüli hőmérsékletű. Versenymotoroknál felmehet 150-180C-ra is, többek között ezért is kell ezekbe "versenyolaj", ami nem hígul el teljesen ilyen magas hőmérsékleten sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 ...Persze ez nem jelent semmit mert a (szerintem) nagyonbüdös=kib@szottuljólkenyő matéria! <_<... Érdekes megközelítés. Pl. a hígf..sal azért vigyázz, mert az büdös ugyan, de szerintem nem ken olyan jól... :rolleyes: -_- Egyébként lehet, hogy csak a flakon szagát érezted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 A 22 ezer köbcentis Civicbe 0W10 való! :rolleyes: off Ákos, szervíz 4+ akcióban tényleg 5990 ft a gyertyacsere az Astra G-be? Ez gyári GM gyertyát jelent? igen. és tartalmazza a munkadijat, az anyagot, az áfát is. a jattot nem <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 T uhuhu! Honda Civic VII 2.2i-CDTi motor: N22A2 Feltöltési mennyiség: 5,9 liter. Olajcsere periódus: -normál: 20 ekm / 1 év, -szigorú: 10 ekm / 6 hónap. Olajkövetelmény: ACEA: C2, C3, SAE: 5W-30. A Genuine GM Motor Oil 5W-30 dexos2 pont stimmel bele. hopp, ez volt az a válasz amire vártam -_- ma érkezett vagy 2000 liter dexos2 hozzánk :D köszönöm szépen :rolleyes: amugy vicces, de a honda márkaszerviz se tudtamegmondani mi kell bele. valaki 0w20 ast tölt bele, valaki 5w40 est, valaki 5w30 ast. összevissza beszélt mindenki, de Mantec megmondta a tutit <_< köszi mégegyszer... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 T corsIKa! Igen. Csak arra kell figyelni, hogy a márkaszervizekben előszerettel raknak GM#9195109, Opel 12 14 000, Bosch FLR8LDCU gyertyát, pedig van olyan motor amibe GM#93176801, Opel 12 14 031, Bosch FQR8LEU2 gyertya kell. Illetve ez a dolog szervizbe csalogató része, aztán igyekeznek valami munkát találni az autón. jaja, mi is mindenbe a 000 s gyertyát tesszük. azzal sokkal kevesebb a gyujtáshiba a hengerekbe hibakód. a munkát találnak része pedig olyan hogy hagy keressék, de ha nem akarom akkor nem csinálják meg.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 jaja, mi is mindenbe a 000 s gyertyát tesszük. azzal sokkal kevesebb a gyujtáshiba a hengerekbe hibakód. a munkát találnak része pedig olyan hogy hagy keressék, de ha nem akarom akkor nem csinálják meg.... Köszi Mantec és Uhuhu a válaszokat!A jövő héten bejelentkezek valamelyik szervízbe Debrecenbe! Ilyenkor a család is örül,mert ők meg addig vásárolnak! :rolleyes: <_< off: Ja ,Ákos ,nézed a fogyiadatokat amiket írok a fogyitopikba?Mondtad egyszer,hogy kíváncsi vagy mennyit fogyaszt az automata!9-el kezdtem ,most 7,3 körül jár.Okosabb vezetéssel,néha kiégetve,lámpánál üresbe rakással! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július9, 2010 Megoszt Elküldve Július9, 2010 királyság :rolleyes: mennyit lehet spórolni minimális odafigyeléssel. mi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július10, 2010 Megoszt Elküldve Július10, 2010 T mantec! mihez kezdenél T betű nélkül? Teljesen elveszett ember lennél <_< amúgy nem zavar ám, csak feltűnt és csak szurkálódom :rolleyes: T Dani ,ne szurkáld mantec-et. -_- Mert bármilyen olajos kérdésben Ő a tuti. (szerintem) Ezt komolyan gondolom!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 ma érkezett vagy 2000 liter dexos2 hozzánk <_< És akkor lehet ezt belerakni a szerviz 4-be is? (egyáltalán tartotok-e párhuzamosan ezért 2 fajtát?) Vagy nekünk még a régi 5w30 jár és nemkívánságműsor? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csalán Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Egy átlagos személyautó motorban olyan 100C körüli hőmérsékletű. Versenymotoroknál felmehet 150-180C-ra is, többek között ezért is kell ezekbe "versenyolaj", ami nem hígul el teljesen ilyen magas hőmérsékleten sem. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 És akkor lehet ezt belerakni a szerviz 4-be is? (egyáltalán tartotok-e párhuzamosan ezért 2 fajtát?) Vagy nekünk még a régi 5w30 jár és nemkívánságműsor? :rolleyes: a régi 5w30 megszünik, és a dexos2 tipusú lesz helyette. ezt kapod <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Sziasztok! Érdekelne a véleményetek persze csak ha van castrol slx professional 5w 40w!!!! ezt találtam gondolkodom rajta hogy megvegyem e egész jó áron van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Sziasztok! Érdekelne a véleményetek persze csak ha van castrol slx professional 5w 40w!!!! ezt találtam gondolkodom rajta hogy megvegyem e egész jó áron van. http://www.castrol.com/castrol/productdeta...ntentId=7032275 Ez az? Ha jól láttam ennek nincs gm jóváhagyása. De mantec biztos tudja :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 http://www.castrol.com/castrol/productdeta...ntentId=7032275 Ez az? Ha jól láttam ennek nincs gm jóváhagyása. De mantec biztos tudja :rolleyes: Magnatec-nek sincs GM jóváhagyása. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Magnatec-nek sincs GM jóváhagyása. :rolleyes: jó kis dexos2 nem kell attól jobb <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Magnatec-nek sincs GM jóváhagyása. :rolleyes: osztakkormivan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Július14, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Július14, 2010 osztakkormivan? Ma bekerültek a gyári GM gyertyák a motorba,nem változott semmi ,most is ugyanolyan jó,mint eddig! :rolleyes: Csak nem tudtam mennyit mentek már és kicseréltettem,a régiek is GM-ek voltak ,kétpólusúak!... Az van, hogy te miért GM gyertyákat raktál bele, mikor ott vigyorog a boltban a Bosch, Champion, NGK,... Bocs <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Szerintem jó lesz az bele nekem ,castrol remélem nem hazudtolja meg magát . Még egy gyors kérdés szerintetek a régi 5w 30-as opel olajat össze lehet keverni a dexos 2 5w 30 opel olajjal ??? Az egyik srác azt mondta hogy ö így fogja csinálni.én nem tudom de elméletileg nem lehet belőle baj vagy tévedek???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Július15, 2010 Megoszt Elküldve Július15, 2010 T corsIKa! Igen. Csak arra kell figyelni, hogy a márkaszervizekben előszerettel raknak GM#9195109, Opel 12 14 000, Bosch FLR8LDCU gyertyát, pedig van olyan motor amibe GM#93176801, Opel 12 14 031, Bosch FQR8LEU2 gyertya kell. Az van, hogy te miért GM gyertyákat raktál bele, mikor ott vigyorog a boltban a Bosch, Champion, NGK,... Bocs :rolleyes: Tudod van olyan,hogy érdeklődik az ember mielőtt vesz valamit a kocsiba! <_< Én megkérdeztem,utánajártam és ebbe a típusba ez a gyertya való,mert a tapasztalatok szerint ezzel kevesebb a később esetleg felmerülő gyújtás és egyéb hiba! . A gyári gyertya alatt a fennt említett Bosch gyertyát kell érteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
julien Elküldve Július15, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Július15, 2010 Tudod van olyan,hogy érdeklődik az ember mielőtt vesz valamit a kocsiba! <_< Én megkérdeztem,utánajártam és ebbe a típusba ez a gyertya való,mert a tapasztalatok szerint ezzel kevesebb a később esetleg felmerülő gyújtás és egyéb hiba! . A gyári gyertya alatt a fennt említett Bosch gyertyát kell érteni. És ott a lényeg :rolleyes:. Tehát ha felmerült volna, hogy nem való az autóba akkor nem tetted volna bele. Egyébként mindenki azt tesz az autójába amit akar többet nem húzom fel magam rajta, nem én használom majd... szaby is megkérdezte, válaszolva lett neki, hogy nem teljesíti oszt' kész, ő már úgy dönt ahogy akar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts