Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
T Mc-elek!

Igen, valóban ilyen hozzászólások nincsenek:

Én meg akartam spórolni a szerviz, alkatrész költséget.

Én beleraktam a "csodaszert".

Én elb...m az autómat.

Vajon miért?

Rendben,ám legyen

Én próbáltam és jó .

Meg még négy embernek a környezetembe.

Nekem ennyi elég.

És befejeztem ezt a xado kérdést.

Én úgy voltam vele ,hogy kiprobálom a saját szakálamra,mert a corsa-ba motort akartam cserélni.

Tehát mindegy minden alapon.

Tudom ,hogy Te vagy az akitől bátran lehet kérdezni olaj ügyben.Mert tuti a válaszaid.

Itt a csak tapasztalatból írok.

Ha nem próbáltam volna ki, akkor én is azon a véleményen lenneék mint Te.

Hogy népbutítás.

Elküldve
Rendben,ám legyen

Én próbáltam és jó .

Meg még négy embernek a környezetembe.

Nekem ennyi elég.

És befejeztem ezt a xado kérdést.

Én úgy voltam vele ,hogy kiprobálom a saját szakálamra,mert a corsa-ba motort akartam cserélni.

Tehát mindegy minden alapon.

Tudom ,hogy Te vagy az akitől bátran lehet kérdezni olaj ügyben.Mert tuti a válaszaid.

Itt a csak tapasztalatból írok.

Ha nem próbáltam volna ki, akkor én is azon a véleményen lenneék mint Te.

Hogy népbutítás.

Én csak annyit szólnék, hozzá a témához, hogy általában én is "népbutításnak" betudom és nem foglalkozom az ilyen csodaszerekkel, DE egyik ismerősöm öntött ilyen gélt a váltójába és láss csodát megjavult....(ezzel nem akarok senkit sem rábeszélni, de lebeszélni se róla)

Elküldve
Én csak annyit szólnék, hozzá a témához, hogy általában én is "népbutításnak" betudom és nem foglalkozom az ilyen csodaszerekkel, DE egyik ismerősöm öntött ilyen gélt a váltójába és láss csodát megjavult....(ezzel nem akarok senkit sem rábeszélni, de lebeszélni se róla)

Én is így vagyok vele,én ezt tapasztaltam és kész.

Elküldve

T Mc-elek!

Én is tapasztalati úton próbálok költséghatékony megoldásokat találni a gépjármű üzemeltetésére.

Ilyenek az un. szervizalkatrészek (izzók, ablaktörlőlapát, szűrők..), de olyan alkatrész/anyag-nál melynél a "próbálkozás" visszafordíthatatlan, a saját eszközparkommal ellenőrizhetetlen következményeket okozhat, és nem "tesztelek/próbálkozom".

Ez a motorolaj és a fékfolyadék.

Talán a koromnak köszönhető - lassan harminc éve üzemeltethetek gépjárművet -

hogy látok/láttam néhány évenként először fel aztán eltűnni ilyen "csodaszereket" miután letarolták a piac erre fogékony/hiszékeny részét.

Ezeket az "árukat" általában 100%-os értékesítési jutalékért árulják.

És a pénz nagy úr.

Elküldve
T Mc-elek!

Én is tapasztalati úton próbálok költséghatékony megoldásokat találni a gépjármű üzemeltetésére.

Ilyenek az un. szervizalkatrészek (izzók, ablaktörlőlapát, szűrők..), de olyan alkatrész/anyag-nál melynél a "próbálkozás" visszafordíthatatlan, a saját eszközparkommal ellenőrizhetetlen következményeket okozhat, és nem "tesztelek/próbálkozom".

Ez a motorolaj és a fékfolyadék.

Talán a koromnak köszönhető - lassan harminc éve üzemeltethetek gépjárművet -

hogy látok/láttam néhány évenként először fel aztán eltűnni ilyen "csodaszereket" miután letarolták a piac erre fogékony/hiszékeny részét.

Ezeket az "árukat" általában 100%-os értékesítési jutalékért árulják.

És a pénz nagy úr.

Ebben is van igazság.

Én se ajánlani nem fogom,se azt mondani rá ,hogy sz@r.

Az egész abból indult ki,hogy használt-e ilyet valaki.

Mi igen és pozitív véleménnyel vagyunk róla.

Szerintem rekeszük be ezt a témát,mert kapunk a fejünkre a modiktól :D

Elküldve

Sziasztok!

Most szeretnék egy kisebb szervizt csinálni G Astra-n.Az autósboltban ahol vásároltam , hát nem voltak a helyzet magaslatán(első és utolsó vásárlásom volt ott). Az olajszűrőt már ki kellet cserétlenem, mert az nem ehhez a típushoz való volt.Ezét rá szeretnék kérdezni, hogy a Z14xep motorral szerelt 2006-os Astrához megfelelő-e Pennzoil 10W-40 ultra turbo motorolaj, és a NGK bkr5ek típusú gyújtógyertya (64e.km-t futott a kocsi).

Előre is kösz a segítséget.

Elküldve

T l1976!

A motorolajról határozottan állíthatom: nem.

A gyártóművi előírásnak megfelelő olajok listáját egy könyvtárral feljebb találod.

Elküldve

sziasztok

Hamarosan olajcserére érett a gép 230.000 km-rel.

Eddig mondig Castrol 5W30 volt benne, legutoljára Aral Blue-Tronic 10W-40.

Ha Fuchs GT1 titan pro flex 5w30 kerül bele, azzal nagyon mellélövök?

Vagy van amit jobban szeretne?

Eddig (kopp-kopp-kopp) egyikből sem fogyott üzem alatt.

Elküldve
sziasztok

Hamarosan olajcserére érett a gép 230.000 km-rel.

Eddig mondig Castrol 5W30 volt benne, legutoljára Aral Blue-Tronic 10W-40.

Ha Fuchs GT1 titan pro flex 5w30 kerül bele, azzal nagyon mellélövök?

Vagy van amit jobban szeretne?

Eddig (kopp-kopp-kopp) egyikből sem fogyott üzem alatt.

Nem lősz mellé, pont beletalálsz. Ennél jobb választásod nem is lehet, pláne a 10W-40 után. :D

Elküldve
Sziasztok!

Most szeretnék egy kisebb szervizt csinálni G Astra-n.Az autósboltban ahol vásároltam , hát nem voltak a helyzet magaslatán(első és utolsó vásárlásom volt ott). Az olajszűrőt már ki kellet cserétlenem, mert az nem ehhez a típushoz való volt.Ezét rá szeretnék kérdezni, hogy a Z14xep motorral szerelt 2006-os Astrához megfelelő-e Pennzoil 10W-40 ultra turbo motorolaj, és a NGK bkr5ek típusú gyújtógyertya (64e.km-t futott a kocsi).

Előre is kösz a segítséget.

5w30-as olajat és gyári gm gyertyát vegyél, a többivel rángatás és nem indulás a tapasztalat.

Elküldve

T l1976!

Gyári gyertya:

GM alkatrész szám: #93176801,

Opel katalógus szám: 12 14 031

Bosch: FQR8LEU2

Bármelyik Opel márkaszerviz alkatrész értékesítő részlegén kapható.

Vagy itt.

Elküldve

T l1976!

A Z14XEP motorba az NGK-tól a ZFR5F-11 gyertya való.

A BKR5EK a Chevrolet 1.8, 2.0, 2.2, 3.0, a Citroen 1.0 1.8, 2.0 motorjaiba való.

NGK katalógus itt.

Elküldve

Köszönöm a segítséget. Ez van amikor barterezik az ember, ráadásul a boltos rokon(a tulajnak!) és nem szakember.

Ott nem is figyeltem mit pakol, csak itthon lett gyanús a dolog. Tanultam az esetből.

Még egyszer kösz a segítséget.

Elküldve

T mr. bb!

A Castrol Magnatec Diesel 5W-40-nek semmilyen GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása sincs.

A bp Castrol márkájának a következő GM gyártóművi jóváhagyással rendelkező motorolajai vannak:

-GM-LL-B025:

Castrol Edge 0W-30,

Castrol SLX Professional Longtec 0W-30,

-Dexos2:

Castrol SLX Professional B4 5W-30.

Elküldve

GM Dexos 2 olaj ügyben valakinek van már konkrét tapasztalata?

Én lehet hogy ezt fogom beletenni nemsoká ha jön az olajcsere :D

Elküldve
GM Dexos 2 olaj ügyben valakinek van már konkrét tapasztalata?

Én lehet hogy ezt fogom beletenni nemsoká ha jön az olajcsere :D

Én biztos azt rakatom bele. ^_^

Elküldve
T mr. bb!

A Castrol Magnatec Diesel 5W-40-nek semmilyen GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása sincs.

A bp Castrol márkájának a következő GM gyártóművi jóváhagyással rendelkező motorolajai vannak:

-GM-LL-B025:

Castrol Edge 0W-30,

-Dexos2:

hát ez az ami engem pont nem érdekel nekem és a kocsinak ez kell

erre esküszöm már olajcsere után hallani hogy sokkal szebben jár a motor

meg vagyok vele elégedve

nálunk a haveri körben nem kicsi mindenki castrol magnatechet használ mindenki tökéletesen elégedett vele

nagyon jó minőség

a másik 0w 30as olajat egy 10 éves motorba nem raknék már 180000 km fölött mert elég sűrű n lesz cserélgetve rátöltve 10w kellene az enyémbe

de 5w s lett beletéve hogy motor csere miatt megnézzük az új motor olajfogyasztását olajcsere hétvégén

Elküldve

Hello Mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni motorolaj ügyben. Van egy 2001-es 1.7 Dti G Astram - 194.000 km-rel a motorban.

Jelenleg Total Quartz 7000 10w-40-es olaj van benne. Milyen olajat ajánlanátok az autómba vagy maradjak annál, ami most van benne?

A segítséget előre is köszönöm!

ÜDV.: Csuszi

Elküldve
Hello Mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni motorolaj ügyben. Van egy 2001-es 1.7 Dti G Astram - 194.000 km-rel a motorban.

Jelenleg Total Quartz 7000 10w-40-es olaj van benne. Milyen olajat ajánlanátok az autómba vagy maradjak annál, ami most van benne?

A segítséget előre is köszönöm!

ÜDV.: Csuszi

Üdv!

Az az olaj jó bele.

Egy évvel fiatalabb és 181-ezret futott vasamba eddig is ilyen félszintetikus olajat öntöttem.

Ráadásul a naagy mumus villámosat! ^_^

..és csodák csodája :D olajfogyasztás, füstölés nuku (persze szigorúan tízezrenként csere) !

Elküldve

Sziasztok

Hamarosan eljön az olajcsere időm. Elkeztem kérdezősködni árakról, de nem is ez lenne a lényeg. GM olajat szerettem volna tenni bele, de azt mondták az egyik boltban, hogy ők már egyáltalán nem is hozatnak, mert eléggé megromlott a minősége az utóbbi időben. Mi a véleményetek erről?

Jelenleg Castrol Magnatec 10w-40 es van benne. és ugy 10 000 km után ugy fél litert evett meg belőle. Az jó ha maradok ennél vagy tudtok vmi jobban ennél?

Köszi előre is

Elküldve

T Humannet!

A Castrol Magnatec 5W-40-nek semmilyen GM (Opel) gyártóművi jóváhagyása sincs.

-GM-LL-A-025:

Castrol Edge 0W-30,

-Dexos2:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.