kissj Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy az 1.4-es Astra G motorja milyen előírásokat ír elő a motorolajra vonatkozóan? Mert most elég jó áron tudnék venni Shell Helix Premiumot 4990/5l csak nem tudom, hogy ez teljesíti-e azt a normát, ami ezekbe kell. Mert akkor lehet egyből többet is veszek és 1 év múlva mikor újra lesz olajcsere nem kell futkosnom hogy jó árban találjak olajat. 1 év tárolás meg nem hinném hogy gondot okozna neki. Tehát a kérdés, hogy milyen előírások vannak a motorolajra vonatkozóan? Milyen normát kell teljesítenie.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy az 1.4-es Astra G motorja milyen előírásokat ír elő a motorolajra vonatkozóan? Mert most elég jó áron tudnék venni Shell Helix Premiumot 4990/5l csak nem tudom, hogy ez teljesíti-e azt a normát, ami ezekbe kell. Mert akkor lehet egyből többet is veszek és 1 év múlva mikor újra lesz olajcsere nem kell futkosnom hogy jó árban találjak olajat. 1 év tárolás meg nem hinném hogy gondot okozna neki. Tehát a kérdés, hogy milyen előírások vannak a motorolajra vonatkozóan? Milyen normát kell teljesítenie.? GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 előírást teljesítő motorolajok amik jók az Opelekbe. Van itt egy olyan topik,hogy hasznos infók olajokról! :) A tiedbe,ha jól tévedek 5W30 kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissj Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 előírást teljesítő motorolajok amik jók az Opelekbe. Van itt egy olyan topik,hogy hasznos infók olajokról! :) A tiedbe,ha jól tévedek 5W30 kell. Kezdettől fogva 10w-40-es olajat rakok bele. Igaz 10 max 15 ezrenként cserélem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Kezdettől fogva 10w-40-es olajat rakok bele. Igaz 10 max 15 ezrenként cserélem. Rakhatsz olyat bele,de nem az a belevaló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissj Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 Mégis inkább veszek GM 5W-30-ast. Ez minőségileg annyira nem rossz igaz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 Kezdettől fogva 10w-40-es olajat rakok bele. Igaz 10 max 15 ezrenként cserélem. Ezt jól teszed. Ha sokat városozol hidegen, akkor meg pláne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kissj Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 Ezt jól teszed. Ha sokat városozol hidegen, akkor meg pláne. Igaziból napi 85km-t megyek vele, ebben kb 70km főút és 15km város van. Végülis megrendeltem már a GM 5w-30-ast. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Meddig kell lennie a szervóolajnak a tartályban? Meddig kell lennie a szervóolajnak a tartályban? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Meddig kell lennie a szervóolajnak a tartályban? :) Jelek között. :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április9, 2010 Megoszt Elküldve Április9, 2010 Jelek között. :) :) s ott hol van jelölve? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április9, 2010 Megoszt Elküldve Április9, 2010 s ott hol van jelölve? :) Mit nem értettél??? A nívón a két jel között kell lennie a szintnek. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Mit nem értettél??? A nívón a két jel között kell lennie a szintnek. :) Igen, a régi kocsikon van nivó, de a 2007/12 (Classic 2, Z14XEP) havin nincs! A réginek más a tartálya is.... Ennek is van egy pálcája, de semmi jelölés nincs rajt! Most akkor? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Igen, a régi kocsikon van nivó, de a 2007/12 (Classic 2, Z14XEP) havin nincs! A réginek más a tartálya is.... Ennek is van egy pálcája, de semmi jelölés nincs rajt! Most akkor? :) Valamit benéztél... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Valamit benéztél... :) Kétlem, mert nincs rajta jel! A pálca bele sem ér az olajba, gyárilag sem ért vele. Most akkor mi van? Amúgy mellesleg mennyi bele az olaj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Amúgy mellesleg mennyi bele az olaj? Mármint árba? vagy literbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Mármint árba? vagy literbe? Igen. De ha tudod, akkor érdekelne, hogy mennyi a feltöltési mennyisége. Gondolom ezt nem lehet keverni, szóval csak olyat önthetek bele amilyen benne van, vagy milyen kell bele? (azt nem értem, hogy gyárilag is miért nem ért bele, sztem éppen a pálca alatt van a szint. De a pálcán semmi jelölés nincs. :) Szervóval semmi gondom nincs amúgy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Igen. De ha tudod, akkor érdekelne, hogy mennyi a feltöltési mennyisége. Gondolom ezt nem lehet keverni, szóval csak olyat önthetek bele amilyen benne van, vagy milyen kell bele? (azt nem értem, hogy gyárilag is miért nem ért bele, sztem éppen a pálca alatt van a szint. De a pálcán semmi jelölés nincs. :) Szervóval semmi gondom nincs amúgy. Egy 4literes kanna elég lesz (asszem 3,6liter kell) milyen idős az autó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Igen. De ha tudod, akkor érdekelne, hogy mennyi a feltöltési mennyisége. Gondolom ezt nem lehet keverni, szóval csak olyat önthetek bele amilyen benne van, vagy milyen kell bele? (azt nem értem, hogy gyárilag is miért nem ért bele, sztem éppen a pálca alatt van a szint. De a pálcán semmi jelölés nincs. :) Szervóval semmi gondom nincs amúgy. Milyen pálca az,el van törve vagy mi??? Igen kb.3,5 liter a feltöltési mennyiség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Egy 4literes kanna elég lesz (asszem 3,6liter kell) milyen idős az autó? A szervoba 3.5l olaj??? :) Szervo tartályról folyik itt a csevely. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Nem recés a pálca alja? Feltöltés 0,7 (TRW - hengeres) vagy 1,1 liter (Delphi/Saginaw - szögletes) tartálytól függően. A szervoba 3.5l olaj??? :) Szervo tartályról folyik itt a csevely. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 A szervoba 3.5l olaj??? :D Szervo tartályról folyik itt a csevely. :D sorry én motorolajt olvastam :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Nem recés a pálca alja? Feltöltés 0,7 (TRW - hengeres) vagy 1,1 liter (Delphi/Saginaw - szögletes) tartálytól függően. Hengeres a tartály. Majd lefényképezem, de nem látszik rajt semmi sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 Rövid kérdésem: Castrol Magnatec 10W-40 mehet Z16XE-be? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 Rövid kérdésem: Castrol Magnatec 10W-40 mehet Z16XE-be? Nézd csak meg a hasznos infók olajokról-ban! :) A Z-s motorokba 0 és 5W-s olajok valók gyárilag,persze ezt is beleöntheted..... Fogyasztja az olajat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 Nézd csak meg a hasznos infók olajokról-ban! :) A Z-s motorokba 0 és 5W-s olajok valók gyárilag,persze ezt is beleöntheted..... Fogyasztja az olajat? Olajcsere ota 5300km alatt evett meg kb 2.5 litert az 10w40-bol. Mindenesetre evnel hamarabb cserelem, mert szinte csak varosban jarok vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts