Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Ne marjátok egymást!!!

Attól hamis az olaj hogy nem a GM gyártja? Ez elég buta dolog. Nem túl sok alkatrész van amit az Opel gyárt. De ez igaz az összes márkára. Vannak gyári alkatrész beszállítók, ők a gyárnak GM logóval gyártanak, amúgy ugyan azt az alkatrészt identikusként akár GM logo-val is eladják negyenannyiért. Egyébként ha így nézzűk nem sok GM alkatrész van. Szerintem a hamisítás az ha gyárihoz hasonló csomagolásba valami szart tőltenek feketén aztán elpasszolják valakinek. De ha normális helyen veszitek nem hinném, hogy hamis áruról bármien barom adna blokot.

Elküldve

T abaib!

És ha a jól értesült, hozzáértő, bennfentest megkérdezik az okos információ forrásáról, akkor kikerekedik "egy süket látta, hogy a vak mondta, mikor a néma hallotta" történet.

Elküldve
egy kis pihenő ráférne...

Vagy egy jó kis moderálás. Csoda ha nem találja meg valaki a keresett infót és újra rákérdez, amikor 3. oldal után is tök másról van szó. Szerintem nem :lol:

Elküldve
T abaib!

És ha a jól értesült, hozzáértő, bennfentest megkérdezik az okos információ forrásáról, akkor kikerekedik "egy süket látta, hogy a vak mondta, mikor a néma hallotta" történet.

Elnézést ha néhány hozzászólásommal elhomályosítottam minden olajnepperek tisztánlátó istenét.

Elküldve
szerintetek jó az én kocsimba a 10w40 es olaj?

vagy milyen olajat tölccsek bele?

:lol:

Te most velem szórakozol,amikor az ötös lottón 10w40-es olajat lehet nyerni. :lol:

• 2 weeks later...
Elküldve

IDÉZET(KGR @ 2010-01-21 - 19:02) *

Sziasztok,

A hétvégén olajcserét kap a gép, de addig még utaznom kell vele pár száz km-t. Volt itthon olajadalékom, úgy gondoltam, hogy addig is kíméljem a motort (eszméletlenül eszi az olajat: 160km alatt 3 deci!!), hozzáöntöm. A nívópálcán a két jelölés között volt pont félúton az olaj, így úgy gondoltam, hogy 3-3,5 deci adalék bőven belemegy, ennyit hozzá is öntöttem. Hát tévedtem. A nívópálca műanyag részét teljesen befedi most az olaj. Ezzel ártok valamit a motornak?

az sem jó, ha max-on túl van....

fecskendővel, meg gumislaggal szívj ki belőle amennyit kell a beöntő-nyíláson

Ez egy jó tanács, de érdekelne, hogy miként csaphat be ennyire a nívópálca? Többet biztos nem öntöttem bele 3,5 decinél, mert 4,5 decis volt a flakon és jócskán maradt benne (a felénél kicsit kevesebb van benne).ű

Elküldve
az sem jó, ha max-on túl van....

fecskendővel, meg gumislaggal szívj ki belőle amennyit kell a beöntő-nyíláson

Erre azért kiváncsi lennék hogy oldod meg! :rolleyes:

Elküldve

Olaj téma.

Na úgy néz ki, hogy vaklárma volt az, hogy magas lett olajszintem. (sötétben elemlámpával elég nehéz bármit is kivenni). Az olajszint leheletnyit van a max szint alatt, amiből úgy jöttem rá, hogy picit balra dől az autó azon a helyen ahol parkolok és világosban már láttam rajta a vízszintet. Az zavart meg, hogy csupa olaj lett a maximum jelölés feletti műanyag is. Valószínűleg a nívópálca tartó csövének oldaláról szedi fel az olajat amikor húzom ki.

Elküldve
Erre azért kiváncsi lennék hogy oldod meg! :P

Hűtővízzel már csináltam, koncentrátumot akartam utántölteni.

A kiegyenlítő tartályból egy kórházi 50ml-es fecskendővel, slaggal szedtem ki a "felesleget". :D

Mondjuk motorblokknál nem biztos, hogy működik :rolleyes:

Elküldve
Hűtővízzel már csináltam, koncentrátumot akartam utántölteni.

A kiegyenlítő tartályból egy kórházi 50ml-es fecskendővel, slaggal szedtem ki a "felesleget". :D

Mondjuk motorblokknál nem biztos, hogy működik :rolleyes:

Működik.

Elküldve

:rolleyes:

csak nem a beöntőnél kell bedugni, hanem a nívópálca helyén.

jajaja, tényleg :P

Akkor azért nem írtam kivitelezhetetlen dolgot, csak nem mindegy hova dugod :D

Elküldve
csak nem a beöntőnél kell bedugni, hanem a nívópálca helyén.

Úgy van, egy véletlen túltöltésnél már én is kipróbáltam a fecskendős+gumicsöves módszert. 1-2 dl-t hamar le lehet kapni.

Elküldve

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne 2.0 Caravan dízel, 10 éves 163ezer km-es Astramba milyen olajat ajánlotok? Nemrég vettem a járgányt és hát jó lenne kicserélni...

Köszi

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.